Aparat hiç kullanmadım. Kullananlara sormak lazım. Ama birkaç gün aynı boyda devam et sonra etrafına peçete sararak kalınlaștır. Daha sonra mumla çalışmaya devam edebilirsinCanim parmagima cesaretm yok maalesef. . Kulak cubugunu çok rahat aldım daha sonra kalemi çok az kalinlastrip yaptm onda zorlandm çok fazla ittiremedm daha bugün başladım o yüzden zorlamakda istemedim çok fazla.. kaç boya kadar çalışmam gerek sence bu kalemden sonra nasıl ilerlemem gerek
Ikınıp, aşağı popo ya doğru it. Kayıp girer. Yanlış yöne itiyorsun diye tahmin ediyorum. Kayganlaltırıcıyı da unutma. Çok rahat girer. Hissetmezsin bile.Ben kalemde takıldım yardımcı olur musunuz kalemin ucu giriyor sonrası duvar acaba canım acir diye çok itmiyor muyum çok çok az girdi bekledim içerde itemedm duvardi
Denedim hepsini nefes alıp vermeye çalıştım popoyo doğru da denedim bakalım yarın tekrar denicemIkınıp, aşağı popo ya doğru it. Kayıp girer. Yanlış yöne itiyorsun diye tahmin ediyorum. Kayganlaltırıcıyı da unutma. Çok rahat girer. Hissetmezsin bile.
Belkide itmeye korktun. Biraz itdir takılır gibi hissedersin ama geçiverir.Denedim hepsini nefes alıp vermeye çalıştım popoyo doğru da denedim bakalım yarın tekrar denicem
Tamam canım çok sağol yarın tekrar denicem bakalım yazarm yineBelkide itmeye korktun. Biraz itdir takılır gibi hissedersin ama geçiverir.
Ben başlarda düzenli egzersiz yapmadım. Burda herkesin yaptığı hataya düştüm. Bir yaptım olmayınca küstüm, asla olmaz diye düşündüm, altı ay yapmadım. Beni motive edecek. Bana yol gösterecek kimse yoktu. Doktora da gitmiştim. Vajina botoksu da denemiştim. Ama en çok faydayı bu forumda buldum. yinede düzenli egzersiz yapmadım. Çünkü eşime darıldım. Vajiyi yenmek için bir sebebim yok diye hissetdim. Aslında şu sana önerdiğim kitap sayesinde kasılmam egzersiz olmadan kendiliğinden geçti. Kadın olmayı bir yük ve angarya olarak görüyordum. Birden kadın olmak muhteşem geldi. O zaman bir baktım ki o ciddi kasılma geçmiş. Burdan da nefes egzersizini, kegeli, ıkınmayı vs öğrendim. Aparat almakda sorun kalmadı.ama eşimin bitmek bilmeyen tribi, nazı, artı bakımsızlığı beni bezdir di. Şimdi ayrı odalarda yatıyoruz, bende menapoza girmek üzereyim. Sizden büyüğüm. Belki ondan daha çok sorumluluk hissedip sorularınızı es geçemiyorum. Sadece bir cevap neden esirgeyeyim. Burda yardımlaşmak gerçekten önemli. Ben eşimle birleşme yaşamadım. Ama bunun sebebi vajinismus olmam değil. Artık onu istemiyorum.
Ben başlarda düzenli egzersiz yapmadım. Burda herkesin yaptığı hataya düştüm. Bir yaptım olmayınca küstüm, asla olmaz diye düşündüm, altı ay yapmadım. Beni motive edecek. Bana yol gösterecek kimse yoktu. Doktora da gitmiştim. Vajina botoksu da denemiştim. Ama en çok faydayı bu forumda buldum. yinede düzenli egzersiz yapmadım. Çünkü eşime darıldım. Vajiyi yenmek için bir sebebim yok diye hissetdim. Aslında şu sana önerdiğim kitap sayesinde kasılmam egzersiz olmadan kendiliğinden geçti. Kadın olmayı bir yük ve angarya olarak görüyordum. Birden kadın olmak muhteşem geldi. O zaman bir baktım ki o ciddi kasılma geçmiş. Burdan da nefes egzersizini, kegeli, ıkınmayı vs öğrendim. Aparat almakda sorun kalmadı.ama eşimin bitmek bilmeyen tribi, nazı, artı bakımsızlığı beni bezdir di. Şimdi ayrı odalarda yatıyoruz, bende menapoza girmek üzereyim. Sizden büyüğüm. Belki ondan daha çok sorumluluk hissedip sorularınızı es geçemiyorum. Sadece bir cevap neden esirgeyeyim. Burda yardımlaşmak gerçekten önemli. Ben eşimle birleşme yaşamadım. Ama bunun sebebi vajinismus olmam değil. Artık onu istemiyorum.
Kitabı oku. Film kitabı yansıtmadığı gibi, büyüsünü de kaçıracak. Kitaptan uyarlanan filmler kitapın gölgesinde kalmıştır hep. İşe gitme zamanı....O zaman abla diyebilirim müsadeniz olursa.. aslında sizin için konu çözülmüş ama son cümleniz beni çok etkiledi artık ben istemiyorum demişsiniz yakadın olmak ne zormuş hiç bişey baba evi gibi olmuyor bide üstüne eşlerin bu bizi suçlayan tavırları..buarada onerebileceginiz kitap da grinin elli tonu mu yoksa onu sadece film olarak mı söylediniz
Bende vajinismusla çok uğraştım ve hem doktorumun hem de eşimin sayesinde yendim. Monalzo çok doğru söylemişsin, bu hastalık tamamen bir erteleme hastalığı, bugün yaparım - yarın yaparım, bekleyeyim tedaviye giderim, bu ay geçsin hallederim gibi hep erteliyoruz. Kızlar bu problemi ertelemeyin, azimli ve inançlı olun mutlaka çözeceksiniz.En zoru başlamaya karar vermektir. Sabırla gerekenler yapıldığı takdirde vajinismus üstdesinden gelinmeyecek bir rahatsızlık değil. Lütfen bugün yapmanız gereken bir şeyi yarına ertelemeyin. O yarınlar hiç bitmez! Geçen zaman da asla geri gelmez.
Bizde aynı şekilde 3 ay uzak durduk canım. Öyle korktumki yapabilecekmiyim diye. Oluyomuş. Bende çok kastım ama olsun oldu sonuçta :) birgün elbet bende rahat olmayı öğrenicem inşaallah :)hamilelikten dolayi yaklasik 2 bucuk aydir iliski yoktu.doktor yasaklamadi ama ben korktum yine de bebek kucuk diye. 2 bucuk ay aradan sonra ilk defa oldu hafif yanma disinda bisey olmadi. Ki bide kastim kendimi hamilelikten dolayi bisey olur mu diye dusundum kasmasam belki yanmazdi bile.
Bizde aynı şekilde 3 ay uzak durduk canım. Öyle korktumki yapabilecekmiyim diye. Oluyomuş. Bende çok kastım ama olsun oldu sonuçta :) birgün elbet bende rahat olmayı öğrenicem inşaallah :)
Cok saol canim ben senden daha ileri düzeydeyim bence cunku senin gibi 8 9 10 cmlerin hepsinde esli deneme yaptim ama olmadi hep hüsran 15ay olcak evleneli.. Esim artik o kadar alisti ki bu duruma sanki hic boyle bi sorunumuz yok gibi ama erteledik hep ve en son 13 cm aldim bukez olcak derken eşim şehir disina cikti simdi de... Bir de ben hep üstte deniyodum hangi pozisyonda yendin sen canim?Arkadaşım maşaallah bayağı ilerlemişsin egzersizde. Ben en çevresi 8cm olan aparatla çalışıp yenmiştim. Evet kasmıştım rahat değildim. Ama oluyo. Önemli olan sabır gösterip nefesle yavaş yavaş almak.önce aparatımı bikaç kez kayganlsştırıcıyla tamamını sokup çıkarıyodum içerisi kaygan olmuş oluyodu sonra ben aparat gibi yerleştirip biraz nefesle aldıktan sonra Eşime dur diyodum. Nefes alıp veriyodum üst üste sonra nefes alıp muma üfler gibi yapıcam sen biraz daha gel diyodum. Tekrar duruyoduk filan. Böyle böyle oluyo. Gitgide daha rahatlıyosun yani her deneme diğerinden daha iyi oluyo. İlla tamamı girmek zorunda değil. Alabildiğin kadar al sabırla sonra yavaş gitgellere alışmaya çalış. Benim ilkinde gitgel olmamıştı ikincise olmuştu. Kasma rahat ol emin olki aparat daha zor. Birde kayganlaştırıcı unutma. Ben sedox kullanıyorum.
Monalazo gercekten de katiliyorum sana biz eger karsimizdaki erkegin bizi haketmedigini dusunuyosak o zaman hicbisey yapmiyoruz iste.. Ama bunu kendimiz icin yenmeye calissak belki o zaman daha mutlu olurduk.. Kendimizi yarım eksik görmekten bıktık artık hep aglayarak kendimize söyledigimiz o " normal bi kadın olamadım " cümlesinden vazgecmek icin bile degmez mi... Kendimiz icin yenmeliyiz.. Ve bunu dünyadaki en karamsar insan olarak ben yaziyorum suan kendime sasiriyorum sahi acaba kadın olmak nasıl bisey.......Ben başlarda düzenli egzersiz yapmadım. Burda herkesin yaptığı hataya düştüm. Bir yaptım olmayınca küstüm, asla olmaz diye düşündüm, altı ay yapmadım. Beni motive edecek. Bana yol gösterecek kimse yoktu. Doktora da gitmiştim. Vajina botoksu da denemiştim. Ama en çok faydayı bu forumda buldum. yinede düzenli egzersiz yapmadım. Çünkü eşime darıldım. Vajiyi yenmek için bir sebebim yok diye hissetdim. Aslında şu sana önerdiğim kitap sayesinde kasılmam egzersiz olmadan kendiliğinden geçti. Kadın olmayı bir yük ve angarya olarak görüyordum. Birden kadın olmak muhteşem geldi. O zaman bir baktım ki o ciddi kasılma geçmiş. Burdan da nefes egzersizini, kegeli, ıkınmayı vs öğrendim. Aparat almakda sorun kalmadı.ama eşimin bitmek bilmeyen tribi, nazı, artı bakımsızlığı beni bezdir di. Şimdi ayrı odalarda yatıyoruz, bende menapoza girmek üzereyim. Sizden büyüğüm. Belki ondan daha çok sorumluluk hissedip sorularınızı es geçemiyorum. Sadece bir cevap neden esirgeyeyim. Burda yardımlaşmak gerçekten önemli. Ben eşimle birleşme yaşamadım. Ama bunun sebebi vajinismus olmam değil. Artık onu istemiyorum.
Kendinizi eşinize karşı eksik hissetmeyin. Bu rahatsızlığı tek taraflı yaşamıyorsunuz. Mutlaka eşinizinde yanlışları var ki rahatsızlığınız devam ediyor. Size güven aşılayamıyor, oluruna bırakmış, size yeterince destek olmuyor, çabuk pes edeyor, büyük ihtimalle Bu konuyla ilgili bilgi sahibi olmaya da çalışmamış.Kendini eksik hissetmek eşe karşı yarım hissetmek çok kötü bi duygu.. Bide bişey demeseler bile yaşanılan her tartışmanın altında biz kadınlar hep o sebebe bagliyoruz zemininde o sebep yatıyor diye insanın psikolojisi bozuluyor. Arkadaşlardan biri yazmış di kadın olmanın tadini çıkartmak istemiyor musunuz diye ah şu anlamsız kasılmalar olmasa istemez miyiz ; (
Canım benim 3 koca yılım gitti. Eşimi yaklaştırmıyodum bile temas olsa kasılıyodum ağlıyodum. Aşırı büyütmüştüm. Ama aparat sabır ve nefes çözüm oldu. Ben altta daha rahatım. Ben yerleştirdim. Bırakmadım hiç. Kontrol bendeydi eşimi ben yönlendirdim. Sırtımın altına yastık koydum eşim dizleri üstünde. Bacaklarım önce kollarına attım askı gibi tuttu. Biraz girdikten sonrada beline doladım. Çok rahat oluyo öyle. Bu arada önce aparat çalıştımki içerisi kaygan olsun ve bol kayganlitırıcı ve bebanten sürmüştükCok saol canim ben senden daha ileri düzeydeyim bence cunku senin gibi 8 9 10 cmlerin hepsinde esli deneme yaptim ama olmadi hep hüsran 15ay olcak evleneli.. Esim artik o kadar alisti ki bu duruma sanki hic boyle bi sorunumuz yok gibi ama erteledik hep ve en son 13 cm aldim bukez olcak derken eşim şehir disina cikti simdi de... Bir de ben hep üstte deniyodum hangi pozisyonda yendin sen canim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?