Vajinusmus nedir,nedenleri ve tedavi yöntemleri!

evet arkadaşım inşallh silinir hüzün hepten artık bu konuda hepimizden.....reçete kasılmaları benim kadar çok olmayanlarda etkili olabilir aslında o yüzden merak ettim...
ayrıca reçetede fazladan bi kas gevş.haplar var ya...o spreyi de emlayı da egzsz başlarında kullandığını yazıyorlar diğer topicte de çoğu kişi..egzrszlere alışana kadar...bir iki denemeden bişi olmaz diye düşünüyorum ama içeri sıkılıyor sonuçta fazla yapmamak lazım....hem ecenin de dediği gibi moral boz. faktörünü atlamamak gerek olmazsa..yani son umut diye bakmamak gerek en azından...ben de istemiştim bi gecede bitmesini ama..maalesef çok yavaş ilerliyorum......
inşallah sizin daha kısa sürede hallolur.....
dua ile...

Melsercimmm yaa sen bana nasıl moral veriyorsun anlatamam canım inşallah ya çıkış yok bu işi öyle yada böyle çözücem ama aklım hepsende bilesin inşallah şurda beraber ilan edicez tatlım dualarım seninle desteğin için Allah razı olsun canım kardeşim Allah hepimizin gönlüne göre versinopuyorumnanaktan

Öyle yada böyle yeneceğiz Allah herkese bir an önce kurtulmayı nasip etsinopuyorumnanaktan

İnşallahhhhhhhh canım..... sendende allah razı olsun bilki dualarım hep seninle ve benim cok değil altı ay önceki yaşadığım sorunu yaşayan herkezle ben hephüzünlününde seninde bu sorunu çözme aşamasında olduğuna inanıyorum k.i.b

canim rica ederm yeni gordum yazini aklina birsey takilirsa her zaman sorabilirsin/ umudunu yitirme merak etme zamani gelince hersey cok guzel olcak

kızlar ya bu hapların adı nedir?sakinleştiric kas gevşetici vs mafoldumben

bu sorun bendede vardı ilk 2 ilskiye qirdiğimde kasıklarım qerçekten çok acıodu ve hareket edemiodum. ama şuan bi problem yok. belkide vajinusmusla ilgili değildir. ilk olduğu icin kasıklarm ağrımış olablr blmiyorum. fakat şuan bi problemim yok, karşı cinsinde yardımıyla iyiyim =) Bence bu istem dışıyla alakası yok. yazıldığı gibi piskolojik. yazının aynısını düşünüyordum bende

Haydar Dümen'in Sihirli (!) Reçetesi
Bu yazıyı Haydar Dümen'e vajinismus tedavisi için giden birkaç tanıdığımla uygulanan tedavi hakkında konuşmam neticesinde hazırlamaya karar verdim. Her nedense tanıdıklarımın hepsine kısa bir konuşma sonrasında aynı reçete yazılmış, aynı direktifler verilmiş ve hepsinden 3000 YTL (sonradan zam gelmiş midir bilemem) alınmış. Ve hatta bu kesin (!) tedaviden sonra yine de sorun çözülmezse 2000 $ karşılığında muayenehane ortamında tekrar edip daha kesin (!) sonuç alabilecekleri söylenmiş. Ben Haydar Dümen'in bu ülkede cinselliğin konuşulabilmesi adına yaptığı katkıları hep takdir ettim. Ama bu kadar hassas bir konuda bütün psikolojik etkenleri göz ardı edip, sadece mekanik yöntemlerle çözüm bulacağını iddia etmek en hafif tabirle sahtekarlıktan başka bir şey değil. Vajinismus, uzmanların elinde elbette bir geceden daha uzun sürede tedavi edilebilecek bir rahatsızlık. Ama yine de ille de "Haydar Dümen" diyen tanıdıklarınız varsa, buyrun sihirli (!) tedavi aşağıda. Hüsrana uğramak yanında 3000 YTL'den de olmasınlar.

Önce reçete:

Kuiflex (kas gevşetici + ağrı kesici)
Spazmol (spazm giderici + ağrı kesici)
Emla Tegaderm (lokal anestezik)
Xylocaine sprey (lokal anestezik)
Vazelin (kayganlaştırıcı olarak)
Gleitgelen (su bazlı kayganlaştırıcı)
Thermo-Gel (sıcak soğuk kompres)

Şimdi Talimatlar:

3 adet hapı yutun (2 kuiflex + 1 spazmol)
15 dk. sonra 1/3 vazelin sıkılmış sıcak su dolu tencerede 15 dk. oturun.
Kalkın
Bacaklarınızı açıp sprey sıkın (Xylocaine)
Bu sırada jel (no:7) 3-4 dakika tencerede kaynamış olsun
Jeli ince bir havlu ile sarın ve bacaklarınızın arasına koyun
Bacaklarınızı kapatın
Beklemeden sonra spreyi (Xylocaine) tekrar 3-4 defa sıkın
Tekrar 4-5 dakika jeli (no:7) koyun
Emla pomadı (no:3) nohut büyüklüğünde vajinanın içine sürün
2-3 dakika ovalayarak bekleyin
3-4 dakika bekleyin
Gleitgelen (no:6) ilişkiden hemen önce vajen içine ve penis üzerine uygulanacak
Hepsi bu kadar. Tekrar ediyorum; uygulama sizin kişisel sorumluluğunuzdadır. Ben bu tarz mekanik yöntemler yerine kapsamlı bir psikolojik terapiyi de içeren bir tedavi süreci öneririm.

arkadaslar cok sorulmus merak edenler için ekledim ama ben denemedim herkesde ilaçlar aynı etkiyi göstermez psikolojik olarak belki rahatlatır ve olur onu bilemicem ama ben denemedim sadece parmak egzersizi ve kegelle basardım diger sayfadan basaranlarıda takip ederseniz yeterince motive olursunuz benim tavsiyem parmak egzersizi ve kegel yönünde kesinlikle zor degil kesinlikle hemde en zor olan kısmı karar vermek ve başlamak hastalıgın en kötü yanı da ertelemek tekrar sölüyorum ben olsam ilaç kullanmam

Ben bu reçeteyle yendimmmmmmmm .... Sahtekar denilen adama binlerce dua ediyorum .Ben kegeli çok denedim yapmadım tek çarem buydu önce bu reçeteye inanmadım bu reçeteyi çok erteledim ama çarem bu reçetedeymiş dediğin gibi zer ertelemek hastalığın en kötü yanı psikolojin mahfoluyor ama kızlar bilinki en iyi psikolog kendinizsiniz söylenenlere bakmayın herkezde aynı etkiyi vermiyormuş tecrubeyle sabit zerr bu reçeteyle başaramamış kegelle başarmış ben kegel yapamadım bu reçeteyle başardım siz hangisini deniyorsunuz:) Cevabınız ne olursa olsun hiçbiri olmasın

Son düzenleme:
ya kızlar ben bugün kegeli denedim otururken ,hangi kasların olduğunu anladım;ama sıkamıyorum bilmiyorumkismile yani 1-2 saniye oluyo sonra gevşiyo boshayallersmile
yanlış mı yapıorum uzanmam fln mı lazım ay anlamadım valla kaydirigubbakcemile3

Kegel egzersizleri hastalara tarif edilirken, pek çok kadının PC kaslarını bulmakta güçlük çektiklerinden bahsedilmelidir. Egzersizler esnasında PC kaslarının yerine karın ya da uyluk kaslarını çalıştırılabilir. Hastalar PC kaslarından haberdar değilse, karın ve kalça kaslarının gevşek olmasına dikkat etmek kaydıyla, kendisine sık sık idrar yapmaya başlaması ve hemen ardından durdurması söylenir. İdrar akışını durdururken kasılan kaslar PC kaslarıdır. Bu şekilde hastalar bu kas grubundan haberdar olmayı öğrenirler. Kegel egzersizleri halter kaldırmaya benzer. Yani ağırlık kaldırdıkça kol ve omuz kasları nasıl güçlenirse Kegel egzersizleri uygulandıkça PC kasları da güçlenir. Kegel egzersizlerinde başarı, uygun teknik kullanmaya ve düzenli egzersiz programına uymayla doğru orantılıdır. Kegel egzersizlerinde her birim egzersiz için kasların 5 - 10 saniye kasılması ve bu kadar bir sürede ara verilmesi gerekir. Kasılma ve bekleme arka arkaya 5 - 10 kez uygulanmalıdır. Egzersizler esnasında normal nefes alıp verme ve yalnızca PC kaslarının çalışıyor olmasına dikkat edilmelidir. Bu birim egzersizin günde en az 5 -10 kez yapılması gerekmektedir. Bazı uzmanlar egzersizlerde aşırıya kaçmanın ve idrar yaparken bu egzersizleri uygulamanın kişilere sıkıntı verebileceğini iddia etse de yeterlilikte kriter kasıklarda ağrı hissedilmesidir. Kegel egzersizleri iş yerlerinde, yolda, evde vb. yerlerde kolaylıkla uygulanabilir ve dışarıdan bir göz bu egzersizleri uyguladığını anlamaz. Bu egzersizleri her gün düzenli olarak uygulamalıdır.

canım burda ayrıntılı olarak var hatta diger vajinismus topiginin ilk sayfasında cok daha ayrınıtlı bulabilirsin

bu egzersizle birlikte aynayla inceleme ve tanımada yapabilirsin canım gerci hangi aşamadasın durumun ne tam bilemiyorum ama

valla cnm ben de hangi aşamdayım bilmiyorum inan :)
sadece yapiim diyorum arada,ilerde yine bu sorunu yaşamamk için..

merhaba arkadaşlar..
bende yaklaşık 1 yıllık evliyim ilk 3 ay vajinismus olduğumu kabullenmedim çokta önem vermedim ama gün geçtikçe daha kötü oldum.jinekoloğa gittim muayene sonrası vajinismus olmadığımı söyledi yinede emla kullanmamı söyledi ama bir türlü olmuyor çok canım acıyor.artık öyle bi hale geldimki hamile birisini görsem kendimi çok eksik görüyorum..ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten çok kötü bir durum..

canım egzersizler var yapmak istersen basta sevimsiz gelebilir ama yaptıkca nasıl ilerledigini görüceksin diger vajinismus baslıgında ayrıntılı olarak anlatılıyor ve yardımcıda olucak cok kişi var burayı bulman zaten büyük sans diyebilirim bende egzersizlerle basardım cok sükür tek basına emlayla halletmek zor cunku iç taraflara sürmen gerekiyor ve onun içinde egzersizle ilerlemen gerek

İlk önce olumsuz düşünceleri kafandan at arkadaşım . Ne güzel doktorda demiş sen vajinusmus değilsin diye ..Bence bir piskoloğa git o sana daha yardımcı olacaktır. Sonuçta sende ki yanlış düşüncelerin düzelmesine sebep olacaktır.Sende eksik hiçbirşey yok .Olsaydı jinekolok emin ol söylerdi. Diğer başlığa gel daha iyi olur zannedersem.

egzersizleri okudum ama işe yararmı bilmiyorum yapmadım açıkcası.eşimde hekim işe yarıcanı söledi ama yapamadım bi türlü gerçekten çok kötü bi durum allah kimseye yaşatmasın..

burada psikoloğa gidemiyorum çünkü hepsi eşimi tanıyo utanıyorum.araştırdım ankarada bi dru tavsiye ettiler ama o da çok zor hafta içi ikimizde çalışıyoruz..yardımlarınızı bekliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…