• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinismusu yendim şükürler olsun..

crescent9846

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2024
35
8
1
26
Merhaba arkadaşlar, 4 aya yakın süredir vajinismus belasıyla uğraştım hatta burada 2-3 konu açtım.O süreçte denemediğim yöntem(ilaç,dilatör,kegel egzersizleri,alkol vs vs.) okumadığım yazı,tavsiye almadığım kişi kalmadı diyebilirim.Özgüvenim yerle bir olmuştu.Korkularım bitmek bilmiyordu ya şöyle olursa ya böyle olursa diye...

Arkadaşlar şunları bilmenizi istiyorum:
1-Hemen yenmek zorunda değilsiniz, hemen cinsel ilişkiye girmek zorunda değilsiniz.Eyim her zaman diyordu bu planlı bir şey değil diye gerçekten de öyle defalarca plan yapıp denedim olmadı plansız bir şekilde aniden oldu yani kısacası kendinizi kasmayın.
2-Kendinizi olmuyor diye değersiz hissetmeyin olabilir böyle durumlar hayatımızda bazen sorunlar yaşayabiliriz gelip geçici bir şey.
3-Olmuyor,olmayacak diye düşünmeyin ben de öyle düşünüyordum ama oldu.Belki 1 hafta belki 1 ay belki 6 ey belki 1 yıl...Oluyor arkadaşlar oluyor inanın, olmasa burada bir sürü vajinismusu yendim içerikleri olmazdı.
4-Kendinize yeni yeni sıkıntılar sorunlar çıkarmayın ben öyleydim çünkü ya yırtılırsa ya şöyle olursa vs. ıslaklık önemli elinizden geldiğince ıslatın.
5-Cesaret edin.En önemlisi bu...Yavaş yavaş başını girdirmeye çalışın o ıslaklıkla...Nefesinizi doğru alıp verin ve isterse 10 saat geçsin yavaş yavaş girdirmeye çalışın.Balki 7-8 defa deneyebilirsiniz belki günlerce deneyebilirsiniz yavaş yavaş girdirin bir bakıyorsunuz bir anda hepsi girmiş.Sonra yavaş yavaş bedeniniz alışıyor zaten.
11-Acıyacak diye korkmayın.Biraz acıyor ama inanın öyle öldüm bittim acısı yok.İnanın yok.Siz kasılırsanız ondan acır ama inanın onun da çok bir acısı yok.
Şimdilik aklımdan geçen bunlar.Aklınıza takılan sorunuz varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.Sizi en iyi ben anlarım insan o kadar istiyor ki bir yardım edeni ve her ayrıntısını sormak istiyor...İnşallah size yardımcı olabilirim.

Back