Bana da gönderir misinizCanım özelden vajina anatomisi görselini göndereceğim
Selam kızlar
5 bucuk aylık evliyim ve vajinismusum( yada vajinismustum)
Bu süre zarfında bir çok tedavi yöntemi denedim ama başarılı olamamıştık.
Ancak son 10 gündür panik atak için ilaç kullanıyorum doktor tavsiyesiyle. Etkisini baya gördüm. Şu anda doğru nefes ve ilacın etkisi ile birlikte olabiliyorum ancak ilk girişte ve birliktelik anında canım yanıyor ve baskı hissediyorum. Aşırı değil ama normal bir birliktelik de olmuyor. Yaklaşık 3 kere denedim 3ü de aynı.
Vajinismusu yenen arkadaşlarda da aynısı olmuşmuydu? Yoksa 1 defa giriş sağlandıktan sonra acı ve kasılma tamamen geçmesi mi lazım?
Ben sizce şu anda vajinismusu yendim ve alışma evrem mi yoksa yenemedim mi?
Yorumlarsanız sevinirim.
Selam kızlar
Ancak son 10 gündür panik atak için ilaç kullanıyorum doktor tavsiyesiyle. Etkisini baya gördüm. Şu anda doğru nefes ve ilacın etkisi ile birlikte olabiliyorum ancak ilk girişte ve birliktelik anında canım yanıyor ve baskı hissediyorum. Aşırı değil ama normal bir birliktelik de olmuyor. Yaklaşık 3 kere denedim 3ü de aynı.
Vajinismusu yenen arkadaşlarda da aynısı olmuşmuydu? Yoksa 1 defa giriş sağlandıktan sonra acı ve kasılma tamamen geçmesi mi lazım?
Yorumlarsanız sevinirim.
Nasıl yendiniz bende sıfır gelişme bittim artikBende vajinismus hastasıyım cok sukur benim tedavim bitti fakat tabıkı sızın dedıgınız gibi baskı acı oluyor hıc merak etmeyin her seyın bir zamanı var degıl uc 20 defa da dene bir gun o acı dedıgın sey tatlı bir tebessümle anılacak vajinismus olmayan arkadaslar ım bile aynı acıdan soz ediyor aklınızda bulunsun ilaca bile gerek yok Allaha tevekkul sonrada dogru nefes cok iyisin unutmayın hiç bir sey imkansız degıldır..
Ankara da vajinismus doktoruna gittim ama tedavi ıcın zamanınız yoksa hemen soyleyeyım nefes egzersizi bir de aparat yoluyla bir kac gunde olmuyor tabi her gun aparatı denedim parmak egzersizi eşimle her denemem husran dı ta ki acının aslında o kadar da sıddetli olmadığını anlayana kadar.Siz nasıl bir tedavi oldunuz?
Nasıl yendiniz bende sıfır gelişme bittim artik
Vajinismus tedavısı gordum nefes egzersizi parmak egzersizi ve aparat eşliğinde her gun bıkmadan usanmadan denedim eşimle denedigımız zaman hep bir an once bitsin diye degıl hep az az ilerledim acelemiz yok emin olun bahsedilen o acı yok em basitinden şöyle düşünün ya bilimsel olarak kanıtlanmıştır hıc bir vajina bir penısı alamayacak kadar dar degıldır
Bugün başarmış biri olarak yazıyorum sana Başardın! Ben de aynıyım sadece daha rahat olmalıyız normal seviyeye gelmek 1 ay kadar zaman alabilir yeter ki pes etmeyelimSelam kızlar
Yorumlarsanız sevinirim.
Tebrikler nasıl oldu ben hala beceremeyen taraftayımBugün başarmış biri olarak yazıyorum sana Başardın! Ben de aynıyım sadece daha rahat olmalıyız normal seviyeye gelmek 1 ay kadar zaman alabilir yeter ki pes etmeyelim
İnşallah başarmışımdır. Neredeyse 1 ay oldu ama o kadar az deniyoruz ki 5 günde 1 falan. O sebeple emin olamıyor ve alışamıyorum sanırım. Biraz daha sıklıkla dememek lazım ki, hızlı alışma ve adaptasyon olsun. 1 ay sonra tüm kasılma ve ağrılarım geçmiş olacak inşallah. Allah yardıma ihtiyacı olan herkese yardım etsin. Nasıl zor bir durum ve eşleri hayatlarının en güzel dönemlerinde evliliğin ilk aylarını zehir edip nasılda birbirinden uzaklaştırıyor. Yaşamayan bilemez bu durumu.Bugün başarmış biri olarak yazıyorum sana Başardın! Ben de aynıyım sadece daha rahat olmalıyız normal seviyeye gelmek 1 ay kadar zaman alabilir yeter ki pes etmeyelim
Dr Nazife ergende tedavi oldum. Ama anladım ki kendimiz de başarabiliriz detayları için yardımcı olabilirim ama ileri dereceyseniz kesinlikle vakit kaybetmeden bir doktordan yardım almalısınız. Kendinize inanın büyüttüğümüz gibi birşey değil sizi çok anlayan biri olarak söylüyorumTebrikler nasıl oldu ben hala beceremeyen taraftayım
Önerilerinizle bir deneyeyim olmadi doktor a giderimDr Nazife ergende tedavi oldum. Ama anladım ki kendimiz de başarabiliriz detayları için yardımcı olabilirim ama ileri dereceyseniz kesinlikle vakit kaybetmeden bir doktordan yardım almalısınız. Kendinize inanın büyüttüğümüz gibi birşey değil sizi çok anlayan biri olarak söylüyorum
Benim tamamen geçmedi valla biraz saman tanıyın bazen doktor kontrollerinde vajinal muayene olduğumda bile kasılıyorum olabilir yani kolay kolay geçmiyorSelam kızlar
Yorumlarsanız sevinirim.
Öncelikle buna İnan geçicekİnşallah başarmışımdır. Neredeyse 1 ay oldu ama o kadar az deniyoruz ki 5 günde 1 falan. O sebeple emin olamıyor ve alışamıyorum sanırım. Biraz daha sıklıkla dememek lazım ki, hızlı alışma ve adaptasyon olsun. 1 ay sonra tüm kasılma ve ağrılarım geçmiş olacak inşallah. Allah yardıma ihtiyacı olan herkese yardım etsin. Nasıl zor bir durum ve eşleri hayatlarının en güzel dönemlerinde evliliğin ilk aylarını zehir edip nasılda birbirinden uzaklaştırıyor. Yaşamayan bilemez bu durumu.
Canım Nazife hocam ya...İyiki gitmisim ona 3 seansta ocak ayında kurtuldum bende☺..Canım
Dr Nazife ergende tedavi oldum. Ama anladım ki kendimiz de başarabiliriz detayları için yardımcı olabilirim ama ileri dereceyseniz kesinlikle vakit kaybetmeden bir doktordan yardım almalısınız. Kendinize inanın büyüttüğümüz gibi birşey değil sizi çok anlayan biri olarak söylüyorum
Canım ilk denemeler de zorlanmak normal..bende ilk girişte kasılıyordum sonra biraz yanmada oluyordu..doktorum bana gün aşırı deneme yapın dedi, bizde hic birakmadan gün aşırı yaptık ve yapa yapa hem kasılma hem ilk giristeki zorlanma yanma hepsi bitti..zaten demisti doktorum zamanla duzelicek diye..hic oyle dusunmeyin sık sık denemeler yapın kayganlastirici kullanin..goruceksin zamanla bütün şikayetler azalip biticek☺Selam kızlar
Yorumlarsanız sevinirim.
İçim rahatladı. Ocaktan marta tüm kasılmalarınız geçti mi?Canım ilk denemeler de zorlanmak normal..bende ilk girişte kasılıyordum sonra biraz yanmada oluyordu..doktorum bana gün aşırı deneme yapın dedi, bizde hic birakmadan gün aşırı yaptık ve yapa yapa hem kasılma hem ilk giristeki zorlanma yanma hepsi bitti..zaten demisti doktorum zamanla duzelicek diye..hic oyle dusunmeyin sık sık denemeler yapın kayganlastirici kullanin..goruceksin zamanla bütün şikayetler azalip biticek☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?