• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinismusu yendim mi emin değilim

İçim rahatladı. Ocaktan marta tüm kasılmalarınız geçti mi?
Evet☺ Şuan çok rahat bi şekilde ilişki yaşıyorum..hatta biraz açık olucak ama kimi pozisyonlar gözümü korkuturdu simdi hepsini rahatlikla deneyebiliyorum...beynini rahat tutmaya bak...gerilme zevke odaklan kaslarini serbest birak..hersey yoluna giriyor inan bana..sık sık deneme yapin

Evet☺ Şuan çok rahat bi şekilde ilişki yaşıyorum..hatta biraz açık olucak ama kimi pozisyonlar gözümü korkuturdu simdi hepsini rahatlikla deneyebiliyorum...beynini rahat tutmaya bak...gerilme zevke odaklan kaslarini serbest birak..hersey yoluna giriyor inan bana..sık sık deneme yapin
Bende başardım demek istiyorum artık:(

Yenmişsiniz sadece hala tedirgin olduğunuz için canınız acıyor. .nefes egzersizi ile ilk girişte agrisiz olabilir zamanla alisacaksin merak etme .

Canım burda yazan arkadaşlarvar dilatörle calisan..once onlarla dene baktin olmuyor vakit kaybetmeden doktora git derim..3-4 günde bitiveriyor hersey
Dilatör almadım ya ben kulak çubuğu biraz olmuştu şimdi o da olmuyor kaldım böyle

Konu açılalı biraz zaman olmuş ama bende yazmak istedim. Vajinismus tedavisi olalı 8 ay oldu. Bende girişte gergin olduğundan acı hissediyorum ama çok değil. Cinsel isteğim olduğu zamanlarda rahat oluyorum ama kadın olmak zor tabi bu sürece gelene kadar çok sıkıntı yaşayınca insanda da çok istek olmuyor haliyle. Ben de dilatör kullanmıştım 3 günde yendim ama dilatörü 14 gün kullanmam söylendi ben toplamda 6-7 gün kullandım. Bazen acaba bu egzersizleri yarım bıraktım diye tam yenmesin de ondan mı acı oluyor hala vajinismus var mı, tekrar eder mi gibi şeyler bende de oluyor. Fikri olan var mı h konuda?

Selam kızlar
5 bucuk aylık evliyim ve vajinismusum( yada vajinismustum)
Bu süre zarfında bir çok tedavi yöntemi denedim ama başarılı olamamıştık.
Ancak son 10 gündür panik atak için ilaç kullanıyorum doktor tavsiyesiyle. Etkisini baya gördüm. Şu anda doğru nefes ve ilacın etkisi ile birlikte olabiliyorum ancak ilk girişte ve birliktelik anında canım yanıyor ve baskı hissediyorum. Aşırı değil ama normal bir birliktelik de olmuyor. Yaklaşık 3 kere denedim 3ü de aynı.
Vajinismusu yenen arkadaşlarda da aynısı olmuşmuydu? Yoksa 1 defa giriş sağlandıktan sonra acı ve kasılma tamamen geçmesi mi lazım?
Ben sizce şu anda vajinismusu yendim ve alışma evrem mi yoksa yenemedim mi?
Yorumlarsanız sevinirim.

Konu açılalı çok oldu ama 1 arpa boyu yol alamadık. Araya tabi korona girdi tüm dünya gündemi gibi. Üstelik bir de eşim korona tedavisi gördü. 1 aydır evde köşe kapmaca oynuyoruz. Bildiğimi de unutmuşumdur eminim.

1.5 yıl geçmiş açtığım konu üzerinden bu süre zarfında hamile kaldım ve bebeğim doğdu 4 aylık şu anda çok şükür.
Doğum sonrası kasılmaların geri geldi yine tedavi ve doktor arayışına girdim

İnanılacak gibi değil ama 4 eylülde yazdığım son yazıdan sonra dilatör set aldım. Sıfırdan egzersizlere başlayayım diye. Denediğim ilk gün kayganlaştırıcı sayesinde hiç sorunsuz yendiğime emin oldum.

Back