- Konu Sahibi kucukbiportakalsuyu
valla bayağı bir şey yazmıştım kadınlara faydalı olması amacıyla ama bir o kadar da kötü niyetli insanlar var, değmezmiş :)
Son düzenleme:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Amaç hocanın reklamını yapmak belki de yazan hocanın kendisidir. Kimse burda akıcı ve detaylı yazmaya uğraşmıyor bu kadar yazıyıYener yenmez üye olup buraya mı yazdınız az tadını çıkarsaydınız.
Yener yenmez üye olup buraya mı yazdınız az tadını çıkarsaydınız.
Bundan sonra yanma hissinin geçmesi için ne yapacağım siz de bana yardımcı olur musunuz acabaTebrik ediyorummm Bende yenmiş biri olarak söylüyorum bundan sonra ki süreç çok daha kolay olacak
Sizin burda ne işiniz var bilmiyorum ama kızlık diye bir şey de yok merak edenler için söyleyeyim. Kan bile gelmedi. Çünkü bu süreçte esnedi diye düşünüyorum.E daha önce birlikte olmamışsın nasıl kizligi kendin mi bozdun??? Hikayede Cok eksikler var begenmedim
Çok haklısınız. Ben bildiğim ne var ise anlatacağım, oranın esnek olduğunu. Zorlanılmadığı sürece kan gelmediğini vs.Ben de aynı şekilde zorlanmıştım. Penis vajinamda olsa bile hareket edilemeyecek duruma geliyorduk. Doktora gittiğim zaman bir sorun olmadığını söyledi ama yönlendirme de yapmadı. Evde orayı burayı okuyarak parmak egzersizleri en doğrusu olduğu yazıyordu. Ve ben de dokunamıyordum içeri. Hala bile dokunamıyorum ama sırf bu durumdan kurtulmak için kendimi cesaretlendirdim ve normale döndüm bu durumda. Sadece parmakla iç kısma dokunmayı bıraktım dediğim gibi yapamıyorum onu.
Gerçekten çocuklarımızı yetiştirirken bunun eğitimi verilmeli ve bu kadar baskı yapılmamalı. İnsanlar bu sebeplerden dolayı boşanıyor. Hayatları istedikleri gibi ilerleyemiyor.
Açıkçası kendimi daha serbest bırakarak ve zevk alma isteğine girerek bende yanma çok fazla olmuyordu. Sonra daha rahat oldu.Çok haklısınız. Ben bildiğim ne var ise anlatacağım, oranın esnek olduğunu. Zorlanılmadığı sürece kan gelmediğini vs.
Peki siz bu yanma hissini tam olarak ne zaman yendiniz?
FarkettimAmaç hocanın reklamını yapmak belki de yazan hocanın kendisidir. Kimse burda akıcı ve detaylı yazmaya uğraşmıyor bu kadar yazıyı
Farkettim
Bizde sevgi de var saygı da var ben parmak egzersizi ile yendim. Psikolog desteği ile gelip burda isim belirtmedim ama o yüzden hiç inandırıcı gelmiyor. Kusura bakmayın.Maalesef kalbiniz kötü. Bana burdan bir zararınız olmaz böyle yazıp durmak dışında, ama kendinizi bile sevemezsiniz bu kalple ona üzülüyorum:)
Evet reklam yapıyorum çünkü doğru kişi ve insanlara faydalı olmak istiyorum. Saçma sapan kliniklerin reklamı yapılacağına gerçekten işini düzgün yapan insanların reklamı yapılsın.
Eğer vajinismussanız size de öneririm :) ne demek istediğimi anlar sonra gelip siz burada reklam yapmaya başlarsınız. Yok eğer değilseniz de burada işiniz yok zaten, empati kuramayacağınız konulara girip atıp tutmayın lütfen. Çokça sevgiler. Sevgi güzel bir şeydir size de öneririm:)
Bizde sevgi de var saygı da var ben parmak egzersizi ile yendim. Psikolog desteği ile gelip burda isim belirtmedim ama o yüzden hiç inandırıcı gelmiyor. Kusura bakmayın.
Sadece gülüyorumGöz kırpıp laf soktuğunuzu zannederek mi saygınızın olduğunu düşünüyorsunuz Keşke siz de isim belirtseydiniz çünkü insanların doğru adreslere ulaşma ihtiyacı var. Ben zamanında çok araştırıyordum ama kime güveneceğimi bilemiyordum. Bu yüzden iyi ki isim verdim.
Sizin yaptığınız sınavda bir başarı elde edip notlarını başka insanlarla paylaşmamak gibi bir şey. Bana bencillik gibi geliyor. Lütfen hırsınızı da alıp bu konudan uzaklaşın çünkü bu konu güzel duygularla açıldı. Sizi inandırmak gibi bir zorunluluğum yok o yüzden demek istediğim; lütfen gidin öte tarafta inanmayın
Merhaba güzel kadınlar,
Bu zamana kadar kadınlar klübünü hep pasif bir şekilde üye olmadan okudum. Ve yazdıklarınızdan da faydalandığım oldu. Kendi kendime dedim ki, vajinismusu yenersem mutlaka ben de üye olup nasıl olduğunu anlatacağım. Şimdi güzel kadınlar, ben 27 yaşında, 1 ay sonra evlenecek olan nişanlı bir kardeşinizim :) Yıllarca evlenmeden cinsel ilişkiye girmemin doğru olmadığını düşünerek ön sevişmeyle sınırlı 8 yıllık bir ilişki yaşadım. Evlilik teklifi aldıktan sonra yaşım da ilerlediği için artık yapmam gerektiğini düşündüm. Ki o da ne, olmadı :) Nasıl bir eğitim aldıysam, nasıl bir toplumsal baskı yaşamışsam farkında olmadan, vajinismus olmakla bile gurur duyan bir his vardı içimde. Ama baktım ki 1 seneyi aştı, ve hala yapamıyorum. Ve neredeyse evleneceğim. Bu artık beni üzmeye başladı ve çözüm aramam gerektiğini fark ettim.
Birçok klinik vardı, kadın doğum uzmanları... Ama önce tanı almam gerektiğini düşündüm. Jinekolog tarafından muayene oldum ama gözlem yoluyla bir muayeneydi bu yüzden çok zorlanmasam da yine de zordu. Sonuç: anatomik bir problem yok. Anatomik bir problem yoksa ve bu iş tüm çabalara rağmen olmuyorsa bunun adı vajinismustur.
Daha sonra bu jinekolog bana bir kadın doğum uzmanı önerdi, vajinismus vakalarını çözdüğünü söyledi. Fakat araştırdığımda parmak egzersizleri olduğunu gördüm. Bu benim asla istemediğim bir şeydi. Daha sonra hiçbir yere reklam vermemiş olmasına rağmen Allah karşıma Fatma Akan Topbaş'ı çıkardı. Kendisi fizyoterapist. Ve parmak egzersizleri, dilatör olmadan tedavi yaptığını söylüyordu. İnstagramdan baktığımda birsürü mesajın ekran görüntüsünü gördüm, gerçekten tecrübeliydi. Görüşmeye gittim. Seanslara başladık. Ve ben 6 seansta bunu yendim. Hep merak ederdim, bunun tedavisi hakikaten nasıl oluyor? Evde yenmek mümkün müdür? Eğer cesaretliyseniz mümkün olabilir ama bu kadar kolay bir şekilde çözümü varken evde aylarca uğraşmak bilmiyorum, tercih meselesi. Fizyoterapist kaslarımı gevşeterek bana bir tedavi uyguladı. Ama bana en büyük katkısı vajinama bir şey girebildiğini anlamam oldu. Parmak egzersizleri vermese de, ben bir cesaretle evde kendim denedim. Parmağımın oraya gireceğine, bunu yapabileceğime asla inanmazdım.
Korkmayın. Orası gerçekten boş ve esneyebilen bir yer. Kızlık zarı diye bir şey de hakikaten yok. Yok ya böyle bir şey inanmayın. Yıllarca saçma sapan şeylere inanmışız. Evet başta parmağımla o dokuyu hissetmek garip geldiği için kendi kendime bir çözüm buldum. Eldiven taktım. Ve eldivene ve vajinama kayganlaştırıcı sürdüm önce. Daha sonra işaret parmağımı vajina girişine yerleştirdim. İnanın içeri itmekten çok korktum. Bu durumda da diğer elimden yardım aldım. Sağ elimin işaret parmağı vajina girişindeyken sol elimi sağ elimin üstüne koyup hafif ittim. Resmen sağ elimi sol elimle dışarıdan birisi gibi yönettim ve ona cesaret verdim. Bunu yaparken başta nefes alıp, iterken nefes vermek gerekiyor çünkü gerçekten nefes verince biraz gevşiyor kaslar. İlk girişte biraz acıyabilir, yanma hissi olabilir. Ama ondan korkmayın, üzerine gidin. Size yemin ederim girişteki vajina kaslarını geçince ilerisinde bir şey hissetmemeye başlıyorsunuz. Buna garanti veririm. Öyle bir his ki, parmak içeri ilerliyor ama acı artmıyor, hissetmiyorsunuz. Bir de önemli olan duvarla karşılaştığınızda parmağınızı o şeyin arkasından geçirmek. Normal açı bu şekilde. Bunu aştıktan sonra baş parmağım ve orta parmağımı birleştirip parmaklarımla küs işareti yaparak denedim. Kalınlaştıkça girişteki yanma hissi daha fazla oluyor, ama yine aynı şey, girişi geçtikten sonrasına alışılıyor. Önemli olan bu yanma hissini kabul edip normal olduğunu anlamak. Daha sonraki denemelerde bu yanma hissi de azalıyor emin olun. İki gün falan yaptım bunu. İki gün sonra nişanlımla denedik. Bebe yağı kullanarak parmağını o kadar yavaş ve rahat soktu ki, size anlatamam. Sonra aynı benim yaptığım gibi küs işareti yaparak denedik. Bu da oldu. Nişanlım resmen şoktaydı çünkü bunu yaptırabileceğime asla inanmazdı. Ben vajinama dokunduğunda bile kasılıyordum, canım acıyordu. O gün penis-vajina girişini de denedik, ama sadece uç kısmını alabildim çünkü inanılmaz yanıyordu. Fizyoterapistim henüz denemeyi önermediği için canımızı sıkmayacağımıza söz verdik.
Bundan da iki gün sonra, nişanlımla aynı şeyi tekrar ettik. Buna ek olarak 2 parmağını küs işareti yapmadan yan yana soktu. Ve içeride parmaklarını hareket ettirdi, açıp kapattı, içerideki kaslara baskı uyguladı vs. Bu yanma hissiyle barıştıktan sonra bunlar vız geliyor. İnanın en zoru baştaki giriş kısmı. Sonrasında artık deneyebileceğimizi düşündük. Normalde yarın fizyoterapideki 7. seansımdı ve hoca eşimi alıp gelmemi ve belki de son seans olacağını söylemişti. Yarın gideceğiz ama fizyoterapistimin son seansa değil teşekkür etmeye gideceğimizden haberi yok :)
Şimdi penis-vajina denememizi anlatıyorum. Nişanlımın altta benim de üstte olduğum pozisyonu kullandık. Burda önemli olan erkeğin bacaklarını düz olarak uzatmaması gerekiyor. Yine doğru açı için erkek dizlerini bükmeli, kadın da yerçekimine karşı zorlanmadan erkeğin yukarıda olan bacaklarından da destek alarak yavaş yavaş oturmalı. Ben yavaş yavaş zor da olsa oluyor zannederken bir de baktım ki olmuş. Sonra yavaşça oturup kalkmaya başladım. O an yaşadığımız mutluluğu anlatamam. Öyle bir his ki umarım vajinismus olan herkes en kısa zamanda bu mutluluğu yaşar. Kendinize ve sürece güvenin. Biz kadınlar çok güçlüyüz.
Bunu yaparken yine yanmalar eşlik etti, ama bunun zamanla azalacak bir his olduğunu biliyorum. Çünkü parmak girişlerine duyarsızlaşmam da bu şekilde oldu. Birkaç denemeden sonra vücut alışıyor. Emin olmak için bir kez daha yapmak istedim ilerleyen saatlerde. Bu sefer yine oldu. Hem üstte olduğum, hem de altta olduğum pozisyonda. Anladım ki oluyor, penisi içeri almamda bir sorun yok. Fakat yaparken yine yanma oluyor. Bu dayanılamayacak bir yanma değil. Zamanla o da geçecek biliyorum. İnanın anatomik bir problem olmadığı sürece bu illeti yenmemek için hiçbir sebep yok. Kadın anatomisini araştırın, öğrenin. Ben aynı zamanda cem keçe'nin Vajinismusun Üstesinden Gelmek ve 10 Adımda Vajinismus Tedavisi kitabını da okudum. Bana kafamdaki yanlış bilgileri doğrularıyla değiştirmem konusunda çokkk çok yardımcı oldu. Sizleri seviyorum ve amacım benim sürecimi anlatarak bu aşamalarla vajinismusu yenebileceğinizi göstermekti. Eğer en ufak bir şansınız varsa lütfen ama lütfen destek alın. Fatma hocayı gönül rahatlığıyla size öneriyorum ve onu çok seviyorum. Eğer herhangi bir desteğe ihtiyacınız olursa veya herhangi bir şey sormak isterseniz de elimden geleni yaparım. Çünkü sizi çok anlıyorum. Sonu çok güzel, lütfen pes etmeyin.