Canınızın yanmasını anlıyorum fakat evlilik gerçekten bu şekilde devam edemez. Bir buçuk yıl cinsellik olmadan yaşanmış bir evlilikten bahsediyorsunuz. Bu kadın açısından da erkek açısından da pek mümkün değil. Nasıl ki bir kadına kocam benimle ilişkiye girmiyor dediğinde boşanabilirsiniz diyorsam bir erkeğe de derim.Burayı yakından takip eden biri olarak vajinismus sorunun hayatımı mahvetmesini anlatıcam. Sorun bende mi anlamıyorum? Evleneli 1 buçuk sene olacak ama toplasan 60 gün anca görüşmüşüzdür. İlk zamanlar sorun değil diyen eşim tedavi başarısız olunca artık bana karşı davranışı değişti. Bana esc**ta gideceğini söyledi. Bende ayrılalım dedim o da gitmekten sonra vazgeçti. Bu arada tedaviye de gidiyorduk. Araştırdım iyi bir doktor buldum ve doktor 4 günde hallederiz dedi. Çünkü ben parmak egzersizi yapabiliyorum. Dilatör yapabiliyorum ama eşli de olmuyor. Eşimin iznin hepsini tedavi için kullandık her gün gittim. Doktora kaç defa anlattım olmuyor diye ama o biraz hafife aldı. Hatta dilatörü direkt koyunca canım çok yandı. Tedaviye gitmeden önce daha iyiyken tedavi bana kötü geldi 15 gün gittikten sonra doktor yapabileceğim bişey yok dedi. Eşiminde izni bitmişti ve gitti. Ama gittiğinden beri sürekli bu sorun sende kalacak geçmeyecek böyle ömür mü geçer diye psikolojimi bozdu. En sonunda bir kavga çıkardı ailem bilmiyordu vajinismus olduğumu onlarada söyledi. Vajinismus benim için çok büyük sorun 15 gün izne geliyorum erkeğim böyle yapamam dedi boşanalım dedi. Bende halbuki başka şehirlerdeki doktorları araştırıp sürekli onlara gidelim diyordum. Ama olmadı beni herkese rezil etti. Resmen kardeşimle telefonda konuşurken duydum benim hakkımda iyi biri ama bu şekilde vajinismus olduğu sürece ilerde yine boşanacaktım şimdi boşanmak iyi falan dedi. Bana hastasın seninle uğraşamam dedi. Dünyam yıkıldı ben onunla severek evlenmiştim. Ne bir yalan bir şey gizledim ama yetmedi kalbim kırık canım yanıyor. İzne gelince davayı açalım dedi anlaşmalı boşanalım diyo. Ne yapacağımı bilmiyorum ölmek istiyorum sadece
Eşim askeri personel kuzey ırak da görev yapıyor izni senede 30 gün. Eşimle gerçekten 2 sene aynı evde olsaydık böyle olamazdı mesafede maalesef çok sorun gelmesi gitmesi aile ziyareti eş dost gelmesi derken çok fazla zaman kalmıyor o hemen olsun bitsin derdin deCanınızın yanmasını anlıyorum fakat evlilik gerçekten bu şekilde devam edemez. Bir buçuk yıl cinsellik olmadan yaşanmış bir evlilikten bahsediyorsunuz. Bu kadın açısından da erkek açısından da pek mümkün değil. Nasıl ki bir kadına kocam benimle ilişkiye girmiyor dediğinde boşanabilirsiniz diyorsam bir erkeğe de derim.
Ayrıca eşinizle bir buçuk senede toplam 2 ay görüştüğünüzü söylemişsiniz. Neden birlikte yaşamıyorsunuz? Onun görevde olduğu şehirde yaşama şansınız yok mu?
Kimsem yok çaresizim aileme söyledi ailem beni suçluyor kadınlık görevini yapmıyosun diyor vajinismus ne demek onu bile bilmiyorHerkesin başına gelebilir böyle şeyler bende vajinusmustum herşeyin tedavisi var gayretle atlatabilirdiniz canım eşin içinde senin içinde kolay değil anlayabiliyorum fakat seven insan çabalar aileye demek ne yani bırak boşan böyle insanla hayatını nasıl devam ettirmeyi düşünüyorsun ki
Evet bende öyle düşünüyorum vajinismus aşsamda aşamayacağım travmalar yarattı bendeBöyle bi durumda en başta eşiniz destek olacakken o sırtını dönmüş, bundan sonra ilişkiye girseniz de kalbinizi çok kırmış eskorta gidicem bile demiş yürümez yani ayrılmanız daha mantıklı. Sevse değer verse destek olurdu psikolojik baskı yapmazdı
gerçekten sizin adınıza üzüldüm her şey gelip geçiyor bu günlerde geçici kimseye ihtiyacınız yok çalışın kendi düzeninizi kurun benim zor zamanımda arkamda olmayan eşimde ailemde hiç bir zaman hayatımda olmasın daha iyi diye düşünüyorum.Kimsem yok çaresizim aileme söyledi ailem beni suçluyor kadınlık görevini yapmıyosun diyor vajinismus ne demek onu bile bilmiyor
Bende aynı evde olmayı isterdim ama işte mesleğinden dolayı senede 30 gün gelebiliyor beni de götüremiyor yıllardır kuzey ırak da ya da suriyede. Bunu aşmak için sürekli denemek gerekiyor ama 6 ayda bir gelip 15 gün kalınca o süre yeterli olmuyorBende 11 senelik evliyim vajinismustum.
İlk vajinusmus olduğunu kabul edip buradaki sayfalara yazıp kegel egzersizlerini öğrenip ilişkiye girebilmek 2-3 ayımı aldı.
Bunu tamamen yenmem 10 seneyi aldı.
Hep bir adım ileri giderek çözdük.
Ama şöyle bir durum da, bir ay olmasın yine zorlanıyorum. Ama haftada 5 gün üst üste ilişki olunca hiç yokmuş gibi oluyir.
Yani cozmede ilişki sıklığı önemli. .
Sizin eşiniz anladigim şehir dışında aralıklarla 15 gün geliyor.
Neden aynı sehirde değilsiniz, birlikte yasasaniz şimdiye hallolmustu.
Bence boşanmanız hayrınıza olur. Bu şekilde de evlilik olmaz. Eşiniz zaten evlenmemeliymiş bana göre.Eşim askeri personel kuzey ırak da görev yapıyor izni senede 30 gün. Eşimle gerçekten 2 sene aynı evde olsaydık böyle olamazdı mesafede maalesef çok sorun gelmesi gitmesi aile ziyareti eş dost gelmesi derken çok fazla zaman kalmıyor o hemen olsun bitsin derdin de
Burayı yakından takip eden biri olarak vajinismus sorunun hayatımı mahvetmesini anlatıcam. Sorun bende mi anlamıyorum? Evleneli 1 buçuk sene olacak ama toplasan 60 gün anca görüşmüşüzdür. İlk zamanlar sorun değil diyen eşim tedavi başarısız olunca artık bana karşı davranışı değişti. Bana esc**ta gideceğini söyledi. Bende ayrılalım dedim o da gitmekten sonra vazgeçti. Bu arada tedaviye de gidiyorduk. Araştırdım iyi bir doktor buldum ve doktor 4 günde hallederiz dedi. Çünkü ben parmak egzersizi yapabiliyorum. Dilatör yapabiliyorum ama eşli de olmuyor. Eşimin iznin hepsini tedavi için kullandık her gün gittim. Doktora kaç defa anlattım olmuyor diye ama o biraz hafife aldı. Hatta dilatörü direkt koyunca canım çok yandı. Tedaviye gitmeden önce daha iyiyken tedavi bana kötü geldi 15 gün gittikten sonra doktor yapabileceğim bişey yok dedi. Eşiminde izni bitmişti ve gitti. Ama gittiğinden beri sürekli bu sorun sende kalacak geçmeyecek böyle ömür mü geçer diye psikolojimi bozdu. En sonunda bir kavga çıkardı ailem bilmiyordu vajinismus olduğumu onlarada söyledi. Vajinismus benim için çok büyük sorun 15 gün izne geliyorum erkeğim böyle yapamam dedi boşanalım dedi. Bende halbuki başka şehirlerdeki doktorları araştırıp sürekli onlara gidelim diyordum. Ama olmadı beni herkese rezil etti. Resmen kardeşimle telefonda konuşurken duydum benim hakkımda iyi biri ama bu şekilde vajinismus olduğu sürece ilerde yine boşanacaktım şimdi boşanmak iyi falan dedi. Bana hastasın seninle uğraşamam dedi. Dünyam yıkıldı ben onunla severek evlenmiştim. Ne bir yalan bir şey gizledim ama yetmedi kalbim kırık canım yanıyor. İzne gelince davayı açalım dedi anlaşmalı boşanalım diyo. Ne yapacağımı bilmiyorum ölmek istiyorum sadece
Canım eşine şöyle o zaman bu yüzden ilerleme kaydedemediginizi.Bende aynı evde olmayı isterdim ama işte mesleğinden dolayı senede 30 gün gelebiliyor beni de götüremiyor yıllardır kuzey ırak da ya da suriyede. Bunu aşmak için sürekli denemek gerekiyor ama 6 ayda bir gelip 15 gün kalınca o süre yeterli olmuyor
Aileniz bu konuda konusma hakkini sizden aliyor. Size ne benim yatak odamdan siz beni evli oldugum icin mi evlat olarak kabul ediyorsunuz bu kadar mi onemli benim mutlulgumdan sagligimdan evli olmak diyin. Anlayacak kapasiteleri yoksa valla onlara da saglam bir sınir cizin, gerekirse bir sure hal hatir sormak disinda gorusmeyin. Isiniz varsa calisin, yoksa hemen bir ise girin. Siz basinizi eger suclu psikolojisine girerseniz sizi daha bu konudan cok incitirler. Of bir gune bie gun kocanizin size ne kadar kocalik vazifesi yaptigini sorguladilar mi acaba? Eminim koca para veriyor mukemmel koca kafasi da yasiyorlardir. Duymayin, takmayin, sizlanmayi birakip hayatinizin iplerini elinize alin. Daha yasanacak bir suru ihtimal var. Kotusune tutunup vaktinizi bosa harcamayin.Kimsem yok çaresizim aileme söyledi ailem beni suçluyor kadınlık görevini yapmıyosun diyor vajinismus ne demek onu bile bilmiyor