Gec kalmis sayilmazsiniz. Ben sizin yerinizde olsam hemen bir kadin dogum doktorundan randevu alabilirim. Bahsettiginiz gibi bir durumu ben kendimde yasamadim. Sizde fizyolojik bir durum varsa hemen halledilir. Vajinusmus ile ilgili olan doktora degil de kadin dogum doktoruna gitme imkaniniz var mi? Kendinizi uzup yipratmayin. Her seyin caresi var.Keşke yapıcı bir yorum yapmayı deneseydiniz. Evlendim ve yurtdışına taşındım. Çevremde vajinismus ile ilgili en yakın doktor 500 km ötemde. Çünkü takdir edersiniz ki bu coğrafya da vajinismus çok karşılaşılan bir şey degil. Türkiye ye gelip tedavi olmam şu an mümkün değil. Kaldı ki tedavi için profesyonel destek alabilsem gelip de burda soru sormam. Kısacası bu konu hakkında bilgisi olan biri varsa yardım etnesini rica ediyorum.
Herhangi bir kadın doğum doktoru bunu muayne ederek size bilgi verebilir bir sorun varmi yok mu fizyolojik olarakKeşke yapıcı bir yorum yapmayı deneseydiniz. Evlendim ve yurtdışına taşındım. Çevremde vajinismus ile ilgili en yakın doktor 500 km ötemde. Çünkü takdir edersiniz ki bu coğrafya da vajinismus çok karşılaşılan bir şey degil. Türkiye ye gelip tedavi olmam şu an mümkün değil. Kaldı ki tedavi için profesyonel destek alabilsem gelip de burda soru sormam. Kısacası bu konu hakkında bilgisi olan biri varsa yardım etnesini rica ediyorum.
Hayır canm o bahsettgn herkeste olan. Rahim yolu evet kivrimlidir bakabilirsin internetten. Kızlık zarı asla öyle bir yapı değil ah keşke sana anlatabilsem nasıl bişey olduğunu. Ozmn anlarsn. Kesinlikle kafanda bitiyor şuan orda bişey var saniyorsnHerkese merhaba,
1 yıldır evliyim ve malesef vajinismus derdinden muzdaribim. Bu konu ile ilgili başlıkları, kurtulanları okuyup cesaret aldım. Bazı şeyleri üstü kapalı anlatacak yol bulamadım lütfen okumak istemeyenler atlasın bu yazıyı. İlişki de herkesin dediği o bir yerden sonra sanki duvar varmış hissi malesef bende de oluyor asıl sorun zaten o his bende. Ve bugün ilk defa kendimi test etmek istedim. Çok afedersiniz parmağımla kontrol ettiğim de bence orda gerçekten de duvar var. Yaklaşık 1.5 parmak boğumu sonra sert birşey geliyor tıpkı bir duvar gibi. Çok sert bir yapısı var. Bastırınca dayanılmaz bir acı oluyor. (Benim ağrı eşiğim çok düşük zaten, delik olan kulağıma küpe takarken bile bayılmıştım yani kimisine normal gelecek acı bana çok geliyor ve bayılıyorum.) Internetten baktım tek bulabildiğim bilgi kızlık zarının sert olabileceği bunun da ilişkiye engel olabileceği ama ameliyat ile halledebileceği yönünde. Sorum şu: bu gerçekten kızlı zarı vs mi yoksa başka birşey mi? Kendine dokunduğunda böyle bir duvar hisseden oldu mu ya da bu konu ile ilgili bilgisi olan var mı?
Gec kalmis sayilmazsiniz. Ben sizin yerinizde olsam hemen bir kadin dogum doktorundan randevu alabilirim. Bahsettiginiz gibi bir durumu ben kendimde yasamadim. Sizde fizyolojik bir durum varsa hemen halledilir. Vajinusmus ile ilgili olan doktora degil de kadin dogum doktoruna gitme imkaniniz var mi? Kendinizi uzup yipratmayin. Her seyin caresi var.
Keşke yapıcı bir yorum yapmayı deneseydiniz. Evlendim ve yurtdışına taşındım. Çevremde vajinismus ile ilgili en yakın doktor 500 km ötemde. Çünkü takdir edersiniz ki bu coğrafya da vajinismus çok karşılaşılan bir şey degil. Türkiye ye gelip tedavi olmam şu an mümkün değil. Kaldı ki tedavi için profesyonel destek alabilsem gelip de burda soru sormam. Kısacası bu konu hakkında bilgisi olan biri varsa yardım etnesini rica ediyorum.
Hayır canm o bahsettgn herkeste olan. Rahim yolu evet kivrimlidir bakabilirsin internetten. Kızlık zarı asla öyle bir yapı değil ah keşke sana anlatabilsem nasıl bişey olduğunu. Ozmn anlarsn. Kesinlikle kafanda bitiyor şuan orda bişey var saniyorsn
Yardım etmek yerine. Dur bakım.yeni konu açılmis ne desem ne yorum yapsamcilar ... Kadın doğuma gitmek herkes için kolay olmuyor maalesef saglikciyim kadın doğumda calistm. Hastayı çatal dediğimiz koltuğa alırken yaşadıkları korku ve endişeyi anlatamam. Sizi anliyablyrm ama ihmal etmeyin lütfen kolay bir muayenedir. Geçmiş olsun
merhaba
gecmıs olsun oncelıkle
ben 6 yıllık evlıyım bır cocugum var
bende vajınısmus sorunu yasadım ama benımkı fızyolojık sebeptenmıs psıkolojık degıl
şöylekı
1 ay denedık denedık olmadı sankı duvar var orda ve anormal bır agrı bayıltacak kadar agrı
1. ay sonunda dedım artık doktora gıdelım reglımınde bıtmesını bekledım ondan 1 ay surdu
gıttık megerse cıft arka arkaya ve septalı zarım varmıs
yanı dedıkı normal sekılde olması zaten mumkun degıl
aneztezı altında hem kızlık zarı cıkartma hem vajına genısletme amelıyatı yaptı
ve zorlamaktan tahrısten mantarda olmustu onun ıcınde fıtıl verdı
once fıtılı bıle yerlestıremedım korktum cunku zamanında o kadar acıdı kı yıne acıyacak sandım
bu tedavı ve alısma surecı de 4 ay falan surdu
sonra bır gun pıt dıye oluverdı
amaaan dedım hepsı bu muymus yanı
once ben asla cocuk sahıbı bıle olamam dıyordum hatta esıme bosanalım benle evlı kalmak zorunda degılsın bıle dedım
sacmalama yahu ne abarttın dedı
halbukı cok basıt bır ıslemmıs
yanı doktora gıdeceksınız muayene olacaksınız kıı ben muayene olmaya bıle korkuyordum orda bıle acıyacak sandım
doktor sakınlestırdı dedıkı senden beterler geldı tedavı oldu hatta normal bıle dogurdu merak etme gececek dedı
doktora gıdın herseyı konusun doktora guvenın gerekırse amelıyat onerır zaten
cozumu var yanı cozumsuz degıl ve sız kastıkca acıyor kaslar o kadar guclu kı orda kastıkca kendını gerıyor daha da zorlastırırsınız yanı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?