• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinismus

İlk fırsatta doktora gitmeni öneririm. Eğer fizyolojik bir sıkıntı yoksa psikolojiktir. İlişkiye girdiyseniz veya kanama olduysa kızlık zarı değildir. Zaten aynaya bakınca kızlık zarı olup olmadığını görebilirsin. O duvar gibi dediğin şey aslında herkeste var. Vajina yol gibi dümdüz değil. Yaklaşık 3 4 cm düz geliyor sonrasında kıvrımlı yukarıya doğru çıkıyor. O pütürlü yapı vajina yolunun girişi eğer o girişi geçerseniz sonrasında pek bir şey hissetmezsin. En yoğun hislerin olduğu yapı orası ve sen kendini kasıp sıktığın için acı hissediyorsun. Bende geçen sene evlendim ilk gün kendimi baya kastım canım çok yanıyordu bu yüzden kızlık zarıyla birlikte yırtılma oldu sanırım. Yaklaşık 4 gün kanama oldu sonrasında ilişkiyi deneyince o yurtılmaya bağlı çok şiddetli acı hissediyordum. O yüzden bu korkularını çok iyi anlıyorum. Eğer fizyolojik bir sorun yoksa alkol alıp rahatlayıp beraber olmayı deneyebilirsin. Ya da vajinismusta kullanılan küçük apartlar varmış onunla bu korkularından kurtulabilirsin netten videoları ve doktorları dinlemeni tavsiye ederim. İnan korkulacak hiçbir şey yok. Şuan bile kendime kızıyorum ilk bir hafta boşu boşuna gitti son derece normal bir durum tıpkı su içip yemek yemek gibi ekstra çaba gerektirmiyor

Duvar yok orada. Eğer olsaydı regl olmak imkansız olurdu.
Bende bu süreci yaşadım 8 ayda kendi kendime yendim. Ve ciddi sekilde fizyolojik bir sorun olduğunu düşünüyordum. Vajinusmus oldugumu kabul etmem bile 2 ayı aldı. Ağlama krizine girecek kadar acı yaşıyordum. Her kriz birbiri ardına daha çok acı getiriyordu ve arrik herhalde olmayacak diye vazgeçmiştik. Bence bu durumu kabul edip kendini kontrol etme ve hatta burada konu açmak bile ÇOK büyük bir asama. 1 yıl oldu ben yeni bu konu da konusabiliyorum. Diyeceğim tek şey kafanda o duvar. Orada duvar yok. Ilişki yasamayı kafanda normalleştir. Hatta burada +18 konuları oku 🙈 boyle boyle normallesir bakis acin. Bu durumu yenmek için yapılacak milyon tane yorum onları oku ve kendine uygun olan yöntemi seç.

Çok afedersiniz parmağımla kontrol ettiğim de bence orda gerçekten de duvar var.
Hayır orada bir duvar yok. Labirent gibi düşünün, kıvrımlı bir yol. Parmağınızı tam o duvar dediğiniz kısma denk geldiğinde başka bir yöne doğru itmeniz gerekiyor. Ve lütfen biraz bilinçli davranın. Yok yurtdışı, yok 500 km diye bahane üretmeyin. Ben Kayseri’den kalkıp İzmir’e tedaviye gideni biliyorum. Bunu bir hastalık olarak kabul edin ve ona göre davranın.

Hayır canm o bahsettgn herkeste olan. Rahim yolu evet kivrimlidir bakabilirsin internetten. Kızlık zarı asla öyle bir yapı değil ah keşke sana anlatabilsem nasıl bişey olduğunu. Ozmn anlarsn. Kesinlikle kafanda bitiyor şuan orda bişey var saniyorsn
Herkeste olan derken konu sahibini ultrasondan mı gördünüz bu kadar eminsiniz. Fizyolojik bir sorunu olabilir. Olmasa da belli bir yaşa gelmiş evlenmiş bir kadının düzenli olarak doktora gitmesi gerekir. İnternetten bakınca uzman olunmuyor

Benim ağrı eşiğim çok düşük zaten, delik olan kulağıma küpe takarken bile bayılmıştım
Bir de bu biraz fazla değil mi ya? Kulağı deldirirken deseniz anlarım da küpe takarken acımaz ki. Yaşamınızı nasıl idame ettirebiliyorsunuz? Psikolojik bu sanırım. Bunun için de bir uzmana görünün.

Orada bir duvar yok kendini kastığın için kasların duvar varmış hissi yaratıyor beyninde (ben de vajinismus yaşadım 1 yıl önce atlattım)

Çok şükür eşimden yana en azından bir sorunum yok ama en büyük düşmanım bu süreçte kendim oldum.

Bende vajinusmus atlattım sizi cok iyi anlıyorum. Kesinlikle öncelikle herseyi ikinci plana atıp kadın doguma gidin fizyolojik bir şey var mı öğrenin eğer kızlıl zarı kalınlıgı vs gibi bir probleminiz yoksa psikolojik bir probleminiz var demektir. 1 yılım gecti gibi şeyler düşünmeyin içini ferah tutun ve bunun öok basiti çözümününde kesinlikle oldugunu bilin.
Yurtdısında vajinusmua terapisi yapan bir terapist yoksa türkiyeden online terapi alabileceğiniz doktorlar bulabilirsiniz. Eğer bulamıyorum derseniz ben size kendi terapistimin numarasını verebilirim kendisine bir danışırsınız.
Bunu yenebileceğinizi asla unutmayın olur mu çünkü gerçekten herkesin söyledigi gibi çok basit birşey

Herkese merhaba,
1 yıldır evliyim ve malesef vajinismus derdinden muzdaribim. Bu konu ile ilgili başlıkları, kurtulanları okuyup cesaret aldım. Bazı şeyleri üstü kapalı anlatacak yol bulamadım lütfen okumak istemeyenler atlasın bu yazıyı. İlişki de herkesin dediği o bir yerden sonra sanki duvar varmış hissi malesef bende de oluyor asıl sorun zaten o his bende. Ve bugün ilk defa kendimi test etmek istedim. Çok afedersiniz parmağımla kontrol ettiğim de bence orda gerçekten de duvar var. Yaklaşık 1.5 parmak boğumu sonra sert birşey geliyor tıpkı bir duvar gibi. Çok sert bir yapısı var. Bastırınca dayanılmaz bir acı oluyor. (Benim ağrı eşiğim çok düşük zaten, delik olan kulağıma küpe takarken bile bayılmıştım yani kimisine normal gelecek acı bana çok geliyor ve bayılıyorum.) Internetten baktım tek bulabildiğim bilgi kızlık zarının sert olabileceği bunun da ilişkiye engel olabileceği ama ameliyat ile halledebileceği yönünde. Sorum şu: bu gerçekten kızlı zarı vs mi yoksa başka birşey mi? Kendine dokunduğunda böyle bir duvar hisseden oldu mu ya da bu konu ile ilgili bilgisi olan var mı?
kendini çok fazla kastığın için sana öyle geliyor. sonuçda dediğin yerden çocuk çıkıyor duvar yada başka birşey düşünmek çok yanlış. bir arkadaşımda aynı sorundan dert yanıyordu. sadece ilişkide kendini rahat bırak gevşe. idrarını yapıyormuscasına gevşe ki rahatlasın vajinan geçmiş olsun

Herkese merhaba,
1 yıldır evliyim ve malesef vajinismus derdinden muzdaribim. Bu konu ile ilgili başlıkları, kurtulanları okuyup cesaret aldım. Bazı şeyleri üstü kapalı anlatacak yol bulamadım lütfen okumak istemeyenler atlasın bu yazıyı. İlişki de herkesin dediği o bir yerden sonra sanki duvar varmış hissi malesef bende de oluyor asıl sorun zaten o his bende. Ve bugün ilk defa kendimi test etmek istedim. Çok afedersiniz parmağımla kontrol ettiğim de bence orda gerçekten de duvar var. Yaklaşık 1.5 parmak boğumu sonra sert birşey geliyor tıpkı bir duvar gibi. Çok sert bir yapısı var. Bastırınca dayanılmaz bir acı oluyor. (Benim ağrı eşiğim çok düşük zaten, delik olan kulağıma küpe takarken bile bayılmıştım yani kimisine normal gelecek acı bana çok geliyor ve bayılıyorum.) Internetten baktım tek bulabildiğim bilgi kızlık zarının sert olabileceği bunun da ilişkiye engel olabileceği ama ameliyat ile halledebileceği yönünde. Sorum şu: bu gerçekten kızlı zarı vs mi yoksa başka birşey mi? Kendine dokunduğunda böyle bir duvar hisseden oldu mu ya da bu konu ile ilgili bilgisi olan var mı?
Canım ben 1.5 aylık evliyim bende de aynı his vardı. Duvar gibi ve çok acı oluyordu. Kadın doğuma gittim muayene oldum. Meğer ilk gece kanamam olmasına rağmen benim kızlık zarım bozulmamış ve yapısı kalın ve perdeliymiş. Ameliyatla alacağız yoksa aşırı kanama ve acın olur dedi. Bu aslında vajinismusa iten bir zar yapısı. Ben de dün ameliyat oldum. 1 hafta 10 gün sonra ilişkiye girebilirsiniz dedi doktor

Hayır canm o bahsettgn herkeste olan. Rahim yolu evet kivrimlidir bakabilirsin internetten. Kızlık zarı asla öyle bir yapı değil ah keşke sana anlatabilsem nasıl bişey olduğunu. Ozmn anlarsn. Kesinlikle kafanda bitiyor şuan orda bişey var saniyorsn
Yanılıyorsunuz. Bir çok tipte kızlık zarı mevcut. Kimisi esnek kimi perdeli kimi kalın kiminin ise tamamen kapalı pek çok tipte var

Back