- 30 Nisan 2020
- 5
- 0
- 1
- 27
Evet ilk önce jinekologa gittim orda herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi sonra eşimle abuk subuk şeylerden sürekli kavga ediyorduk yeni evli olduğundan kaynaklı olduğunu düşünüyordum açıkcasi psikologa gittik beraber konuştukca benim onun tepkilerinden korktuğum için olmadığıni anladik. Tatile gitmemizi söyledi doktor bizde gittik ve orda oldu. Kendimi eşime bıraktım onun benim canımı acıtmayacaginu düşündüm ve çok yavaş hareket etsin eşiniz zaten hemen oldu bittiye getirmeyin. Kizlik zarı olabilir evet kendinizi sikarsaniz çok canınız acır ve orası yırtılır kanamaniz olurGercekten yasayip atlattiysaniz tebrik ederim insallah bende kurtulurum bu seyden. Doktora mi gittiniz nasil aştiniz siz. Bide o et kizlik zarimi
Esime yaptirma asamasina gecemem suan biraz kendi cesaretimi toplayip tam parmak alabilsem sonra iki parmagi deniycem. Sonrasinda esimle parmak ve normal iliski olarak gitmek benim icin cok.daha iyi olacak. Esim bi anda yanlia bisey yaparsa tumden gerilemis olcam kendimi ona karsi tamamen kapatmak istemiyorumDuvar gibi hissettiğiniz noktada parmağınızı ne ileri ne geri hiç değiştirmeden kegel egzersizi yapın 5 saniye 10 saniye. O duvar dediğiniz şeyin de kasıldığını hissedeceksiniz çünkü o duvar aslında kas... her kasılmadan sonra biraz daha gevşeyecek o açıldıkça o zaman milim milim ilerleyin. Fakat eşiniz yapsa daha iyi olur, Tedavisi de bu şekilde yapılıyor ben doktora giderek yendim bu illeti. Ayrıca zarı o şekilde görmeniz çok çok zor, muhtemelen gördüğünüz şey vajina dokusudur. Ben zar zar diye ödü kopu bir insandım, tedaviler sırasında gitti hiç bir şey hissettim onunla ilgili.
Ama bu cevabiniz parmak egzersizinde bi yol gosterdi bana cok tesekkurler. Cunku 2 bogum olarak yaptim tamam ama ilerisi yok kapali eee napcam bundan sonra diye oturup kalmistim oylece. Cok tesekkur ederimDuvar gibi hissettiğiniz noktada parmağınızı ne ileri ne geri hiç değiştirmeden kegel egzersizi yapın 5 saniye 10 saniye. O duvar dediğiniz şeyin de kasıldığını hissedeceksiniz çünkü o duvar aslında kas... her kasılmadan sonra biraz daha gevşeyecek o açıldıkça o zaman milim milim ilerleyin. Fakat eşiniz yapsa daha iyi olur, Tedavisi de bu şekilde yapılıyor ben doktora giderek yendim bu illeti. Ayrıca zarı o şekilde görmeniz çok çok zor, muhtemelen gördüğünüz şey vajina dokusudur. Ben zar zar diye ödü kopu bir insandım, tedaviler sırasında gitti hiç bir şey hissettim onunla ilgili.
Esime yaptirma asamasina gecemem suan biraz kendi cesaretimi toplayip tam parmak alabilsem sonra iki parmagi deniycem. Sonrasinda esimle parmak ve normal iliski olarak gitmek benim icin cok.daha iyi olacak. Esim bi anda yanlia bisey yaparsa tumden gerilemis olcam kendimi ona karsi tamamen kapatmak istemiyorum
Iyiki katilmisim buraya arkadas gibi tek tek yaziyosunuz cok sagolun aklimda bulundurcam hepsini. Insallah cok tesekkurler. Allah gonlunuze gore versin sizindeBu sureçte eş desteği çok önemli. Belki de o daha rahat yapacak parmak işini. İlk parmak denemesinde yarım saatte milim milim ilerleyerek yani o kadar minik minik hareket ediyordu ki. Acıyı da numaralandırmıştık 1den 10a kadar. 4 diyordum duruyordu :) hemen bi kegel çakıyordum :) sonra devam... 1 ve 2 parmaktan sonra da direkt ilişkiyi başaramadık. Çareyi silikon çubuklardan esnek bir aparat yapmakta bulduk. Parmaktan kalın ama penisten ince bir ara basamak olarak. Bunları anlatıyorum yani fikir olur belki size de. . Busırada jel olarak doktorumuzun tavsiyesiyle ultrason jeli kullandık. Bide ağrıyı uyuşturucu kremim vardı. Doktorlardan da öyle 2 seansta son 3 seanste diyenlere çok inanmayın. Evet ben 3 seans gittim ama eşimle çalışmalarımız 5 ay sürdü. 3.seanstan sonra koşa koşa gidip birlikte olmadık yani. Sabır ve destek çok önemli. Kızlık zarı kanaması da inanın farkedilir hissedilir bişey değil. Yeter ki kafanızda güzel şeyler düşünün. Çok sıkmayın gevşeyin nefes egzersizleri ve kegeli ihmal etmeyin. Bunlar benim deneyimlerim, en kısa zamanda atlatmanızı diliyorum...
Cok mantikli hareket etmissiniz hepsi aklima yatti gercekten. Es destegi cok onemli evet.Bu sureçte eş desteği çok önemli. Belki de o daha rahat yapacak parmak işini. İlk parmak denemesinde yarım saatte milim milim ilerleyerek yani o kadar minik minik hareket ediyordu ki. Acıyı da numaralandırmıştık 1den 10a kadar. 4 diyordum duruyordu :) hemen bi kegel çakıyordum :) sonra devam... 1 ve 2 parmaktan sonra da direkt ilişkiyi başaramadık. Çareyi silikon çubuklardan esnek bir aparat yapmakta bulduk. Parmaktan kalın ama penisten ince bir ara basamak olarak. Bunları anlatıyorum yani fikir olur belki size de. . Busırada jel olarak doktorumuzun tavsiyesiyle ultrason jeli kullandık. Bide ağrıyı uyuşturucu kremim vardı. Doktorlardan da öyle 2 seansta son 3 seanste diyenlere çok inanmayın. Evet ben 3 seans gittim ama eşimle çalışmalarımız 5 ay sürdü. 3.seanstan sonra koşa koşa gidip birlikte olmadık yani. Sabır ve destek çok önemli. Kızlık zarı kanaması da inanın farkedilir hissedilir bişey değil. Yeter ki kafanızda güzel şeyler düşünün. Çok sıkmayın gevşeyin nefes egzersizleri ve kegeli ihmal etmeyin. Bunlar benim deneyimlerim, en kısa zamanda atlatmanızı diliyorum...
Iyiki katilmisim buraya arkadas gibi tek tek yaziyosunuz cok sagolun aklimda bulundurcam hepsini. Insallah cok tesekkurler. Allah gonlunuze gore versin sizinde
O kadar mantikli bilgilendiriyosun ki insani cok zorluk cekmissiniz bu kadar detayli bilgiye sahip oldiguna gore. insallah ben de yapabilirim. Inanin uyurken aklimda bu oluyo hep. Uyandiginda insanin aklina ilk bu gelir mi iyice hayattan sogudum psikolojimi mahvetti. 15yasindaki kiz cocuklarinin kolaylikla yaptigi seyi nasil yapamiyorum beynimiz ne kadar oyuncu bi organ bunu anlamis oldum.Ne demek, bu derdi ancak yaşayan bilir. Buarada şu detayı da vereyim, canım çok kıymetlidir, parmak egzersizinde eşimin kolu yorgunluktan kopardı, sabit bir şekilde bekle bekle, kolu uyuşurdu. Çok dikkatli hareket etmek zorunda çünkü her milimini hissediyordum. Ve Benim anladığım kadarıyla sanırım amaç bir cismi oradaki kas yapısına tanıtmak. Tüm mesele bu. O kas yapısı kendisine değildikçe gevşeyen ve ilerlemeye imkan sağlayan bi yapıya sahip. Kapıda bekler gibi durup bekletmek gerekiyor parmağı. O kas bir cismi tanıyacak ve zararsız olduğunu kavrayacak, beyine bunu iletecek. Hiç panik yapmayın gitmiyo diye. Durun ve derin bi nefes alın gevşeyin, o sırada güzel müzikler açın, eşinle başka bi konudan sohbet edin, kafanın tamamen güzel olması gerekiyor, yalnızsan da güzel bi müzik açabilirsin. Hatta eşim beni güldürdüğünde tam güldüğüm sırada kasın gevşeyip kademe kademe açıldığını söylemişti tedavi esnasında.
O kadar mantikli bilgilendiriyosun ki insani cok zorluk cekmissiniz bu kadar detayli bilgiye sahip oldiguna gore. insallah ben de yapabilirim. Inanin uyurken aklimda bu oluyo hep. Uyandiginda insanin aklina ilk bu gelir mi iyice hayattan sogudum psikolojimi mahvetti. 15yasindaki kiz cocuklarinin kolaylikla yaptigi seyi nasil yapamiyorum beynimiz ne kadar oyuncu bi organ bunu anlamis oldum.
Bide bisey sorcam kanamaniz hangi asamada oldu? Iliski esnasinda mi parmak egzersizindemiNe demek, bu derdi ancak yaşayan bilir. Buarada şu detayı da vereyim, canım çok kıymetlidir, parmak egzersizinde eşimin kolu yorgunluktan kopardı, sabit bir şekilde bekle bekle, kolu uyuşurdu. Çok dikkatli hareket etmek zorunda çünkü her milimini hissediyordum. Ve Benim anladığım kadarıyla sanırım amaç bir cismi oradaki kas yapısına tanıtmak. Tüm mesele bu. O kas yapısı kendisine değildikçe gevşeyen ve ilerlemeye imkan sağlayan bi yapıya sahip. Kapıda bekler gibi durup bekletmek gerekiyor parmağı. O kas bir cismi tanıyacak ve zararsız olduğunu kavrayacak, beyine bunu iletecek. Hiç panik yapmayın gitmiyo diye. Durun ve derin bi nefes alın gevşeyin, o sırada güzel müzikler açın, eşinle başka bi konudan sohbet edin, kafanın tamamen güzel olması gerekiyor, yalnızsan da güzel bi müzik açabilirsin. Hatta eşim beni güldürdüğünde tam güldüğüm sırada kasın gevşeyip kademe kademe açıldığını söylemişti tedavi esnasında.
O kadar mantikli bilgilendiriyosun ki insani cok zorluk cekmissiniz bu kadar detayli bilgiye sahip oldiguna gore. insallah ben de yapabilirim. Inanin uyurken aklimda bu oluyo hep. Uyandiginda insanin aklina ilk bu gelir mi iyice hayattan sogudum psikolojimi mahvetti. 15yasindaki kiz cocuklarinin kolaylikla yaptigi seyi nasil yapamiyorum beynimiz ne kadar oyuncu bi organ bunu anlamis oldum.
Mukemmelliyetci ve kontrol manyagi bir insanim zaten tek bir faydasini degil bir cok zararini gordum bunun. 1 2 yil once universitedeyken bi arkadasim ablasinin 1yil sonra iliskiye girdigini soyleyince cok sasirmistim. Vajinismustan falan haberim yoktu. Basima geldi saka gibi. Ve yuzlerce insanin basina geldigini farkettim. Bunu basarirsam tek tek yardimci olmaya caliscam cok zor surec. Devlet hastanesinde duzgun ilgileniyolarmi bilmiyorum. Ozeller ates pahasi zaten yeni evli oluyoruz bi birikimimiz yok. Boyle destek olmak kadin dayanismasi yapmak cok kiymetliPsikolojik çöküşleri ben de çok yaşadım, kendimi suçladım, dediğin gibi ben de en basit birinin bile okumadan araştırmadan sadece içgüdüsel olarak yapabildiği bişeyi ben nasıl yapamıyorum diye çok düşündüm. Ama bunun eğitimle okumakla yaşla hiçbişeyle alakası yokmuş, beynimizin oyunu gerçekten de ve bu oyunu da bozan tedavi psikiyatride bilişsel davrançı tedavi olarak geçiyormuş yani yukarıda bahsettiğim buydu; zararsız olduğunu öğretme tanıtma eylemi aslında. Belki çocukken belki ergenken veya yetişkinlikte bile yaşadığımız gerek hatırladığımız gerekse hatırlamadığımız ve hatta önemsemediğimiz tek bir an bile buna sebep olabiliyormuş. Hatta hiçbir olay olmasa bile kişinin karaktersel özelliklerine bağlı olarak da ortaya çıkabiliyormuş. Mükemmelliyetçi kadınlarda daha sık görülüyormuş. Aslında psikolojinin bir çeşit kendini dış dünyadan koruma yöntemi, ama bunun doğamıza aykırı ve yanlış olduğunun vücuda öğretilmesi gerek :) bu da tedavi ile mümkün. Eğer işin içinden çıkamazsanız mutlaka bu konuda uzman bir hekime gidin, inanın ben doktora gitmesem cesaretimi toplayamazdım. Her doktora değil ama gerçekten vajinismusta uzman birine...
Muayeneye gidip doktora parmagini sokmasina izin vermen cok buyuk cesaret. Kanama olurken agri ve kasilma hissettinmiKanamam parmak egzersizinde oldu, eşim ile çalışırken. Halbuki doktora ilk seansa gitmiştim, doktor parmaklarını soktu düşün. Doktor bi şekilde kızlık zarına dokunmadan yapmış, nasıl yapmış halen hayret ediyorum, uzmanlık işte... benim yapımla da ilgilidir tabi herkeste aynı olmayabilir. İlk seanstan sonra doktor bugün dinlen eşinle yarın çalış dedi. Ertesi gün çalışırken kanama oldu, ama kanama bile denmez yani elim mutfakta kesildiğinde daha çok kan akıyor yani :)
Muayeneye gidip doktora parmagini sokmasina izin vermen cok buyuk cesaret. Kanama olurken agri ve kasilma hissettinmi
Esim balayina gitmek istemisti ben bi kendimizi toparlayalim oyle gidelim onumuzdeki yaza demistim. Gitmeyi dusunuyoruz suan tatile. O da 2 3 bine mal olacak. Esime doktorlarin ücretini soyleyince tatile gitmeyelim istersen dedi. Cok istiyo tatil yapmayi zaten isten gucten bikti. Adamin kafasi benim yuzumden rahata eremedi bi turlu. O yuzden buraya uye oldum kendim halledersem onu tatilinden etmem belki diye. Eger yapamazsam tatil olayi gume gidecek zaten mecbur doktor yoluna duscez. Ankarada nereye gittin ailem orda benimde. Bende yakin bi sehirdeyim zaten belki gelir orda tedavi olurumKesinlikle çok haklısınız, zaten şu son günlerde pahalı olmayan bişey kalmadı. Ben geçen sene eylül ayında 2900 tl ye tedavi oldum, aynı zamanda 4 5 bin isteyen doktorlar da vardı. Ben çok gezmeden konuşmasını sevdiğim doktoru seçtim. Buarada ilk görüşmeler özelde genelde ücretsiz oluyor, tedaviye karar verdiğinizde ödeme yapılıyor. Özetle Fiyat aralığı 3 5 bin diyebiliriz buarada ankarada yaşıyorum. Ama Bu sene ekonomik kriz çok fazla artık şuan ne kadar oldu bilemiyorum kesin artmıştır da..
Dayanilmiycak bi agri degil demekki. Bazen dayan esine izin ver ne kadar agrirsa agrisin yap oldurmez ya annelerimiz nasil yapti o kadar mi dayaniksizsin diyorum cok kiziyorum kendime. Ama is basa dusunce yine aglama krizleriyle ve uzuntuyle bitiyoDoktorun bu alanda uzman olması burada devreye giriyor zaten; seni öyle ikna ediyor aklınla öyle oynuyor ki... tabi yine de hipnotize olmuyorsun yani illaki gerginlik heyecan oluyor hatta ben ağlamıştım çatala çıkarken. Gerçekten içinin ısındığı bi doktor olması da bu açıdan önemli. Yani orada bi iletişim oluyor eğer korkarsan o da sana höt höt konuşur seni gererse tedavi başarı şansı azalır bence. Kanama olurken hiçbişey hissetmedim, biraz ayrıntı olacak ama eşim medikal eldiven takmıştı, tedavimizi yaptık bitti parmağını çıkarttı o sırada eldivende görünce Aaaa diye şaşırdım. Parmak çıkınca hava alınca havadan dolayı sızladı sadece.
Esim balayina gitmek istemisti ben bi kendimizi toparlayalim oyle gidelim onumuzdeki yaza demistim. Gitmeyi dusunuyoruz suan tatile. O da 2 3 bine mal olacak. Esime doktorlarin ücretini soyleyince tatile gitmeyelim istersen dedi. Cok istiyo tatil yapmayi zaten isten gucten bikti. Adamin kafasi benim yuzumden rahata eremedi bi turlu. O yuzden buraya uye oldum kendim halledersem onu tatilinden etmem belki diye. Eger yapamazsam tatil olayi gume gidecek zaten mecbur doktor yoluna duscez. Ankarada nereye gittin ailem orda benimde. Bende yakin bi sehirdeyim zaten belki gelir orda tedavi olurum
Dayanilmiycak bi agri degil demekki. Bazen dayan esine izin ver ne kadar agrirsa agrisin yap oldurmez ya annelerimiz nasil yapti o kadar mi dayaniksizsin diyorum cok kiziyorum kendime. Ama is basa dusunce yine aglama krizleriyle ve uzuntuyle bitiyo
Dayanilmiycak bi agri degil demekki. Bazen dayan esine izin ver ne kadar agrirsa agrisin yap oldurmez ya annelerimiz nasil yapti o kadar mi dayaniksizsin diyorum cok kiziyorum kendime. Ama is basa dusunce yine aglama krizleriyle ve uzuntuyle bitiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?