• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Peki ilk ilişki bi şekilde gerçekleşti diyelim acaba tekrarlar mı yoksa vajen penis şeklini aldığı için zorlanmadan alabilir miyim bunu merak ediyorum cevap için teşekkür ederim şimdiden 😊😊
İlk ilişkiden sonra sorun kalmıyor ama arayı fazla açmamak lazım 2 günde bir yapılmalı

Peki ilk ilişki bi şekilde gerçekleşti diyelim acaba tekrarlar mı yoksa vajen penis şeklini aldığı için zorlanmadan alabilir miyim bunu merak ediyorum cevap için teşekkür ederim şimdiden 😊😊
Alıştıktan sonra eski haline dönmezsin diyelim ki araya 4 5 ay girdi sadece tedirginliğin olur ama aynı sorunu yaşamazsın ☺️

10 aylık evliyim. İlk ilişki de 10 gün kanamam oldu sanırım o yüzden korktum ve bir daha yapamıyorum çok kötü hissediyorum yardımcı olur musunuz

Merhaba, dilatörde 4 boyu da yapabiliyorum. Eşli denemeye geçmek istedim ama nasıl yapsam da beceremedim. Önerdiğiniz bir pozisyon ya da yöntem varsa yardımcı olur musunuz ??

Merhaba, dilatörde 4 boyu da yapabiliyorum. Eşli denemeye geçmek istedim ama nasıl yapsam da beceremedim. Önerdiğiniz bir pozisyon ya da yöntem varsa yardımcı olur musunuz ??
Merhaba çok güzel ilerlemişsin sona gelmişsin. Devamı da güzelliklerle gelsin inşallah. Ben de 4.aparatı yapabilmeme rağmen bir yıl boyunca eşli yapamamıştım. Doktorla yendim. Şunları önerebilirim;
-vemcaine spreyi vajen girişine 5 fıs püskürtelim.
-aparatlara çalışalım. 3.aparatı sağa sola hareket ettirip iyice esnetelim. 4. Aparatı 15 dakika içimizde bekletelim
-Ben ters kovboy pozisyonunda yenmiştim. Ona bi bakın. Nefes egzersizi ve kegel yaparak gevşeyin. Penisi tutup vajen girişine yerleştirin derince bir nefes alın nefesinizi verirken çişinizi yapar gibi yapın ve minik minik ittirin. Kontrol sizde olduğu için daha rahat oluyor. Girişte baskı ve yanma hissi oluşacaktır. Bu normal bir problem olduğunu düşünmeyelim. Nefesle gevşemeye devam edip ilerletelim.
  • Ben ilk başardığımda prezervatif takmıştık. Penisi sıkıştırdığı için daha minimal derli toplu gelmişti gözüme 🤭
  • En önemlisi sık sık denemek. Olmuyor diye bırakmamak. Deneye deneye olacak. Başarılar diliyorum. Güzel haberinizi bekliyorum :KK68:

Herkese merhaba belki yapabilen ve aşan arkadaşlar için çok küçük ama benim için (kendimi büyük bir adım olup da motive edip ikna etmeye çalışıyorum:) kat edebildiğim bir aşamayı sizlerle paylaşmak istiyorum
Burada ve özelde sağolsun yazan yardımcı olan arkadaşlar oldu parmak veya dilatör antremanları ile o bölgeme hiç bakamıyorken en başta bakabilmeye doğamızı kabul etmeye alıştım çok şükür bunu aştım sonrasında kendim parmakla denedim, fakat yapamadım herkesin çözümü farklı kişi kendi kendini de orgazm edip bunu başarabilir fakat ben yani garipsiyorum eşimle olması bana daha güzel hissettiriyor herneyse parmak ile yapamadım zorlandım tabi ki moralim çok çok bozuldu ümitsizliğe kapıldım ve üzerine burada bir çok alıntıda insanların parmakla aştığını görünce yani çoğunluğun daha da gerilememe sebep oldu ve sonrasında arkadaşlar BOŞVERDİM
Bu benim için bi rahatlama oldu saldım hiç bir şey okumadım bu alıntılarla ilgili öncelikle zihnimden vajinusmus a dair her şeyi attım öyle bir şey yok bu tamamen insanın korkuları psikolojisi ile aşamadığı bir şey ve herkesin kişiliği farklı ben açıkçası 4. Ayımız olmasına rağmen biraz zor alışabilen bir yapım var be eşime daha yeni yeni tam anlamıyla alışıp cinsel isteklerimi arzularımı söylemekten çekinmediğim bir dönemdeyim daha şuan yani ve başından beri kendimi hep yani ikimizde koşulluyorduk direk birliktelik olmasına dair hatamız da buydu neyi sevdiğimizi zevk aldığımız tam anlamıyla bilmeden oysa ki zihnen düşünüyorum ki insan kendini akışa bıraksa ve eşimizle sadece zevk aldığımız anlara odaklanıp anı yaşasak her şey kendiliğinden oluverecek
Aşama aşama anlatıyorum benim gibi çıkmazda olanlar içinde paylaşmak istedim deneyip aşanların tekrar tekrar tavsiye ve olumlu yorumlarını almak ve desteklenmek istedim çünkü kesinlikle zihni rahatlatıp olumlama ile aşılabilecek bir şey olduğunu düşünüyorum
Yukarıda yarım kaldı zihnimi boşalttım düşünmedim sadece eşimi sevdiğimi beni herkesten karşılıksız annemden babamdan bile ki düşününce anne baba evlat olduğun için seviyor ama sen de eşinde birbirimizi kendimiz seçip bir karşılık beklemeden seviyoruz bu süreçte onu sevdiğimi düşündüm bolca ilk tanışmalarımızda ki konuşmalarımız anılarımız utangaçlıklarımız ve taaa oralardan geldiğimiz bugün…
Şöyle düşününce gerçekten çok güzel hisler ve ona karşı daha sevgi dolu daha nazik baktım daha cilveli yaklaşıp isteğimi hissettirdim kendime de ona da ikna ettim kendimi de ve düzenli yapamadım ama yapsam etkisi olacağını düşünüyorum bu konuda yetersizim çok araştırdım vajinal kaslar için egzersiz ama dediğim gibi pek bilgim yok yoga GİBİ hareketler yaptım ayak kaslarımı kasıklarımı rahatlatacak esnetecek hareketler mesela o kasıklarımı esnetip on sn falan öyle durup sonra salıp tekrar tekrar yaparak derin nefes alıp vererek ve arka fondada sakin fon müziği eşliğinde bunu her yaparken eşimi beni ne kadar sevdiğini ve birlikte olduğumuzu düşündüm bu birlikte olma işini çok çok hayal ettim veeee
Evet küçük bir aşama ama inanıyorum
Bir akşam s*vşme olurken yine sadece ve sadece onu sevdiğimi düşündüm gözlerine baktım vücuduna dokundum derken eşim orta parmağı duhul etmiş ben kendim yapmaya çalışırlen serçe parmağımı bile yapamamıştım ama bir an o orta parmağı bile alabildim arkadaşlar bu benim için çok iyi bir motivasyon oldu çok mutlu oldum inanıyorum çok az kaldığına inanıyorum ama eğer ki yapamazsam da üzülmeyeceğim tekrar tekrar deneyeceğim çünkü çok az kaldı şuan regl oldum inşAllah yıkanınca tekrar deneyeceğim dualarınızı bekliyorum

Çok danıştığım kişiler oldu bir arkadaşım mesela yum gözünü ıkın yapacaksın çok kolay sadece azıcım acıyacak bunun başka çaresi yok dedi benim da az acıdı sonraki bir kaç birlikteliğimdede acıdı ama geçiyor oluyor bi şekilde vs dedi ama ben en özel ve güzel anımı böyle acı dolu hatırlamak istemiyorum ve acele etmek kendimi koşullandırmak istemiyorum çünkü zaten bu zamana kadar acele ettiğimizden hep bi panik acelecilik yapamadım yapamadık ve başlarda eşimin beni nasıl tahrik edeceğini tam çözemedik ve kesinlikle inanıyorum ki kadın tam anlamıyla tahrik olunca çok olacak şidmi yavaş yavaştan bunları çözdük aramızda ve gerçekten kolaylıkla olacağına inanıyorum sadece şuna ihtimal veriyorum o da çok doğal orası henüz hiç birliktelik yaşamadıği için illa ki hafif bir acı olabilir ama o da belki yani belki olmaz bile ve buna da hazır old düşünüyorum büyütmüyorum lütfen arkadaşlar dualarınızı güzel niyetlerinizi bekliyorum buraya tam anlamı ile aşabildiğimi bende paylaşmak istiyorum

Çok danıştığım kişiler oldu bir arkadaşım mesela yum gözünü ıkın yapacaksın çok kolay sadece azıcım acıyacak bunun başka çaresi yok dedi benim da az acıdı sonraki bir kaç birlikteliğimdede acıdı ama geçiyor oluyor bi şekilde vs dedi ama ben en özel ve güzel anımı böyle acı dolu hatırlamak istemiyorum ve acele etmek kendimi koşullandırmak istemiyorum çünkü zaten bu zamana kadar acele ettiğimizden hep bi panik acelecilik yapamadım yapamadık ve başlarda eşimin beni nasıl tahrik edeceğini tam çözemedik ve kesinlikle inanıyorum ki kadın tam anlamıyla tahrik olunca çok olacak şidmi yavaş yavaştan bunları çözdük aramızda ve gerçekten kolaylıkla olacağına inanıyorum sadece şuna ihtimal veriyorum o da çok doğal orası henüz hiç birliktelik yaşamadıği için illa ki hafif bir acı olabilir ama o da belki yani belki olmaz bile ve buna da hazır old düşünüyorum büyütmüyorum lütfen arkadaşlar dualarınızı güzel niyetlerinizi bekliyorum buraya tam anlamı ile aşabildiğimi bende paylaşmak istiyorum
Ümidini asla kaydetme istikrarlı bir sekilde ilerleme kaydetmeye bak sadece. Acıdan korkuyorsan acı eşiğin düşükse bile bu bir yerimizi kestiğimiz kadar bile bir acı değil. Penis içerde kaldıkça o sızı geçiyor, yani acıdı deyip bıraksan bile eşinle denemeye devam edin. Buna alıştıkca o sızıyı kabullenip üzerine gitmen kolaylaşacak ve bir bakmışsın acı filan kalmamış.🙏🏻 gerçekten bu bir erteleme hastalığı, bakın bunun anlamını kendimde deneyimledikten sonra daha çok idrak ettim. Ertelemek hicbir şey kazandırmıyor. Ama istikrarlı bir şekilde 1 milim aşama kaydetmek çok degerli yani parçadan bütüne git, herkes bir anda yenecek diye bir şey yok

Merhabaaa uzuun süredir bu sorunla yüzleşiyordum. Sizinle de paylaşmak istedim. Bugün eşimle ilk birliktelik oldu. Tabi çok rahat değildim ama başardık. İnanamadım önce ama tekrar tekrar denedim oldu. Çok mutluyum. İnşallah devamı da rahatlıkla gelir. Desteğiniz için çok teşekkür ediyorumm. 😍

Daha önce buraya yazmıştım sürecimi, belki aynı süreçleri yaşayan ve buraları okuyan birileri olursa kendi devam eden sürecimi güncellemek istiyorum.

Geçtiğimiz ay devlet hastanesinde doktora gittim canımı acıta acıta kontrol etti ve sonrasında kalın kızlık zarım olduğunu ve vajinamın olduğundan çok dar olduğunu bu şekilde asla birlikle olmamam gerektiğini yoksa hastanelik olacağımı söyledi. Kızlık zarımın "ameliyat"ile alınması gerektiğini söyledi ve gönderdi.

Ancak ben 3.boy dilatörle bile rahat yapıyorken çok inandırıcı gelmedi. Çünkü henüz evli olmadığım için çok umursamadı bakmak bile istemedi. Bu sırada Ankara'da çok tercih edilen vajinismus alanında çalışan doktordan mart ayı için ancak randevu bulabilmiştim yoğun olduğu için. Randevu tarihimi beklerkende bir taraftan stres ve kaygım tavan yapmıştı. Partnerimle tekrar denemek istedim ve onun asla bir birleşme olmadığını idda ederken ben ise sanki girmiş gibi hissediyordum hatta tamam artık ne olursa olsun bakma bana sen devam et dediğim anda çığlık atmama sebep olan bir acı sızı yanma hissettim öyle böyle değildi ben kendimi kasmasam o acıya vücudum zaten kasılırdı. Biz denemeyi bıraktık ardından 3 gün lekelenme şeklinde kanamam oldu zarımın hasar aldığını ve doktorun haklı olduğunu düşünüp elinde sadece yine strrs ve kaygılarım kaldı. Sonrada bir daha denemedik.
Ankara'da ki randevu tarihim geldi, doktor hanım çok ılıman yaklaştı psikolojik olarak rahatlatı konuşmalarıyla baya hafiflemiş hissettim özellikle yalnız olmadığımı bilmek. Daha sonra muayane oldum. Kızlık zarımın ya da vajinamın kalın olmadığını aksine herkesinki gibi olduğunu ancak zar yapımın bölmeli olduğunu söyledi. Söylemekle kalmadı ayna yardımıyla gösterdi de. Gerçekten zarın ortasında köprü gibi bir yapı vardı. Dilatörleri yaparken bazen acı duyup bazen ise rahat yaptığımı söyleyince zaten şok olmuştum. Çünkü bazen çok rahat yapabiliyorken bazen aşırı bir acı hissediyordum. Sebebi de buydu iki bölmemden biri geniş diğeri oldukça dardı. 1 hafta sonra da kısa bir işlemle ortasındaki yapı alındı.

Doktorumdan kısa notları da paylaşmak istiyorum.
Bölmeli kızlık zarı normal ilişkiye izin veren bir yapı değil. Eğer bölmelerden biri çok geniş esnek olursa olabileceğini ancak bu sefer ağrılı bir ilişki yaşanacağını söyledi. Zaten oraya her dokunduğunda acıyı hissettim tanıdım.
Eğer ben doktora gitmeseydim travma derecesinde şu an vajinusmus olmasam da gelişebileceğini ve iyiki erken davrandığımı söyledi.
Vajinusmusunda dereceleri olduğunu benim ise ilk denemelerde başarılı olmadığı ve gelişen acılar sebebiyle kontrol sırasında çok az da olsa kendimi kastığımı söyledi bunun da normal olduğunu kısa sürede geçeceğini belirtti.
Ben diğer doktor kontrollerim de bu kontrolümde de rahat bir şekilde doktora izin verdim.
İlk başta kendi bedenime dokunamazken şu an kullanmam kremleri rahat bir şekilde bile sürebiliyorum.
Bu arada kanamalarım zorlanmadan kaynaklı olmuş, kızlık zarım gayet yerindeydi doktor da giriş olmadığını söyledi.
Böyle durumda erkekte bir duvara çarpıyor hissii kesinlikle oluşuyor dedi. Yani benimde eşiminde duvar var hissi doğruydu.

Kısaca özetlersem, ya psikolojik o yüzden olmuyor demeyin nadirde olsa fizyolojik sebeplerden olmuyor.

Duyduğum acının tarifi imkansız , işlem öncesi uyuşturucu sprey 5 dk canımı yaktı ona bile dayanıyorken düşününce diğer acıya çığlıklar atmıştım. Yani kafanda uyduruyorsun acı falan yok laflarına her zaman kulak asmayın. 3 aydır kendi sürecimde kendimi suçladım ben yapamıyorum diye ancak vücudum izin vermiyormuş.

2 hafta dinlenme ve iyileşme süreci verdi sonrasında kontrolüm var ve ardından dördüncü boy dilatör ile deneyip vajinısmus gelişip gelişmediğini takip edip sonrasında eşli deneme olacak.

Umarım yazılarkm birilerşne faydası olur. 🙏

kendinizi kastığınız için girerkende çıkarkende zorlanır, siz yine iyisiniz ben yenmeden önce serçe parmağımla bile giriş yapamadım korkudan milim ilerletemiyordum. bence çok iyi durumdasınız. çıkarırkende giriş esnasında da takıldığınız kendinizi kastığınızda durun derin derin nefes alıp nefesinizi ıkınırken verin, kabız olmuş gibi ıkının , ıkınırken vajinayı dışarı itiyor gibi hissedin, bakın ıkınmak kasmanıza mani olur o an vajina p girişine izin verir , vajia esnektir sadece biz kendimizi kastığımız için dar gibi gelir. bakmayın küçük birdeliktir ama, hep söylerim iğrenç belki ama afedersin popo deliğini düşün, miniciktir, dışkı çıkar ve eski haline döner sonrasında, ama parmağını girdirmeye çalış mümkün değil kasarsın kendini, orası tahriş olurda bir krem süremem mesela ben.umutsuz değil gayet iyi durumdasınız artık üzülmek yok, biz hepimiz yanınızdayız ve beraber üstesinden geleceğiz inşallah, sizinde azminizle. ağlamak yok söz mü???:13:
Bana da yardımcı olabilir misiniz :(

Merhaba hoş geldin.😊 Ben de eskilerdenim ama seni hatırlayamadım. Sen daha eskisin demek. Bebeğin hayırlı uğurlu olsun inşallah. Tiniminimiz hiç olmadığı kadar yoğun ikizlerine kavuştu çok şükür. Sen hangi aşamadasın ona göre yardımcı olmaya çalışayım
Ahhh gerçekten miiii o kadar sevindim ki🥹🥹💘💘 sağlıkla büyüsünler🌸

Dilatör set ile gayet güzel iletlemiştim eşimle zar zor da birleşme de sağladık fakat yendim diyemeden hemen hamile kaldım 11 ay oldu normal doğum yapalı halen ne dilatör aldım elime ne eşimle deneme yapabildik.. zor bir doğumum oldu dikişlerim çoktu vs derken korkum iyice arttı. Oturup aynaya bakabilirsem tekrar dilatör egzersizleri yapmak ve bir an önce eşimle başarmak istiyorum🙏🏻

Ahhh gerçekten miiii o kadar sevindim ki🥹🥹💘💘 sağlıkla büyüsünler🌸

Dilatör set ile gayet güzel iletlemiştim eşimle zar zor da birleşme de sağladık fakat yendim diyemeden hemen hamile kaldım 11 ay oldu normal doğum yapalı halen ne dilatör aldım elime ne eşimle deneme yapabildik.. zor bir doğumum oldu dikişlerim çoktu vs derken korkum iyice arttı. Oturup aynaya bakabilirsem tekrar dilatör egzersizleri yapmak ve bir an önce eşimle başarmak istiyorum🙏🏻
Bu halde nasıl normal doğum yapabildiniz maşaAllah 😊

Back
X