Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

olmuyor venüsten ya mafoldumben çok uğraştım ama olmuyor dokunamıyorum do ku na mı yo ruuuuuuu mmmmmm mafoldumben ben ne kadar beceriksizim ya ....
bi can bu kadar mı tatlı olur ( yada az ) ...................

tatlım önce bi sakinleş vajine dokunamıyorsun değilmi ? dokunma sadece ayna ile bak...hiç bişey yapma sadece bak 2-3 gün seyret vajini altlara doğru bi incele olurmu kendini bişeyi yapmak için ne kadar zorlarsan geri teper o yüzden bırak dokunmayı sadece seyret bu arada kegel egzersizi yapabilirsin mesela... kegel yapabiliyormusun ?

ALLAH razı olsun canım...ıhsalhhh bende yasarım bu duyguları ....RABBIM ısteyen herkezın kucagını bos koymasın ...kızlar sagolun dualarınıza ıhtıyacım var....bu kadar zaman gectı ..hala beklıyoruz ..ıhsalhh bu ay olur...
zahracım sana ne sorucam bebegının kalp atıslarına bakmak ıcın alttan ultrosyonlamı baktılar yoksa karnındanmı

karnımdan baktılar cnm ben daha hiç alttan muayene olmadım hiç bir dr.alttan bakalım demedi.

evet aklıma geldikçe yapıyorum ... sanırım bu kegel egzersizi doğumda da işe yarıyormuş kolaylaştrıyormuş doğru mu ? bilmiyorumkismile

muhtemelen doğrudur oradaki kasları kontrol altına alınca daha rahat oluyordur diye düşünüyorum :tomato:ama genelde parmak egzersizine başlamadan önce kegel egzersizi yaptırıyor doktorlar gün içinde kaç defa yapabiliyorsan yap bence...bu arada ayna ile bakacaksın değilmi?

inşaAllah bir hafta sonra bakıcam ....eyvahedigeldismile

bugün doktora gidecektim regl oldum mafoldumben haftaya erteledim randevuyu ... bu bir hafta gözüme o kadar büyüdü ki bir yıl gibi geliyor Allahım mafoldumben
canım sen kendini ne zaman hazır hissediyosan o zaman yap ama ertlememeye dikkat et çünkü biliyorsun vaji ertleme hastalığı...her türlü bahaneye açık şu an algılarınız...bu arada reglken tampon egzersizi vermişti bana doktorum şu an egzersiz yapan ve regl olan arkadaşlar tamponun seyrek günler için olan minik bir boyu var eğer yapabiliyorsanız onuda deneyebilirsiniz...vajiye dışardan bi cisim girmesi hissine alışabilirsiniz tamponla...ve en önemlisi reglken vajinize dokunun korkmayın deneyin yapabiliyorsanız yapın çünkü ben reglken sanki vajime dokunsam kırılacak sanırdım ama sonra alıştım yavaş yavaş dokunarak hiçte korkulacak bir şey olmadığını o bölgenin çok dayanıklı bir yapıya sahip olduğunu anladım...

tampon derken ? bilmiyorumkismile

adetliyken bazı kadınlar ped yerine tampon kullanıyorya hani havuza falan girerken onların boy boy olanları var seyrek günler için olanı bizim parmağımız kalınlığında ama biraz daha kısa olarak var eğer yapabiliyorsanız onuda deneyebilirsiniz hijyenik olduğu içinde mikrop kapma durumu yok içerisi zaten ıslak olduğundan kayganlaştırıcıyada gerek kalmıyor...

venüsten ben en çok seninkini merak ediyordum,uzun zamandır giremiyorum,sen bu olaya çok pozitif yaklaşıyordun,şimdi artık normale döndümü,ve ilk başardığın aşamada uyuşturucu ve jel kullandınızmı?ve acı oldumu?
ben 3 parmak iki boğum alabiliyorum,birkaç kez denememizde eşiminkini yarıyas kadar alabilmiştim uyuşturucu ve jelle tabiki ama sonra denemeyi bıraktım şimdi yine başlayacağım egzersize:1no2:
bende hiç zevk ve istek duygusu yok,o yüzden hep erteliyorum,senin ilk başardığın aşamalarda istek oldumu?

kızlar adet dönemimde olduğum için egzersizlere ara vermek zorunda kaldm. Bu arada vaji girişiminden uzaklaşmamak adına bu haftayı bilimsel yönden yani bir şeyler okuyarak arastırarak değerlendirmeyi düşündüm. Kaç gündür saatlerce okuyorum internette ve benim için çok değerli, belki çok yeni değil, ama tazelenmeye değer bilgiler edindim.

İsviçre' de taban kasları sorunları ile ilgilenen bir merkez var. Biliyorsunuz ki idrar tutamama, hamilelik sonrası yapılan egzersizler, ağrılı ilişki vajinismus gibi pelvic taban kasları sorunları sınıfına giriyor. Claudia Amherd adında bir uzman bu merkezde hem vajinismus kursları veriyor hem de Vajinismusu yenmek diye bir kitap yazmış ve içeriğinin büyük bir kısmını Internette yayımlamış (sağolsun). Bu kadın benim vajinismusa bakışımı ve yaklaşımımı değiştirdi kızlar. Çünkü bildiğiniz gibi Türkiyede de terapiler veriliyo, evet, hemde yüksek maliyette. Bende gittim öyle bir terapiste ama size söyliyeyim kendimi bir yarış atı gibi hissettim. :eek: Mümkün olduğunca kısa bir dönem içinde (4-5 gün) günden güne büyüyen cisimleri içime alarak yenemedim ben vajinismusu ve şimdi en azından bunun nedenini biliyorum....çünkü rahat değildim ve aşama aralıkları benim için kesinlikle yeterli değildi....bu herkeste farklı olabilir. Hepimizin vajinismusu bireyseldir ve bu yüzden farklıdır. Bizim görevimiz ise kendimizi ve oramızı tanımaktır...bunu hiç kimse bizim için üstlenemez. Egzersiz yaparken kesinlikle hissettiklerinize güvenin ve egzersizlerinize ACI ÇEKMEDEN devam edin, ama şunu bilin ki (Claudia Amherd de bunu söylüyo) aşılamayacak Vajinismus yoktur sadece yanlış ve kisiye uygun olmayan yaklaşım vardır. Bu çok rahatlatıcı değilmi sizce??? :sm_cool: Evet dönelim Claudia Amherd' e:
Vajinismus vajinaya cisim sokma (pardon) maratonu değildir ve vajinismus terapisi bununla başlamaz, bununla bitmez. Vajinismus terapisi yedi boyutludur.

1. Vajinismusu anlamak! CADIARZU Vajinismuslu kadınlarda tam olarak neden ne zaman neler oluyo?
2. Gevşemek, gevşemek, gevşemek! Gevşemek dinlenmek değildir yalnız.:eek:lmaz:
3. Taban kasları, kadının en değeli kaslarını kontrölümüz, emrimiz altına alabilmek.
4. Parmak egzersizler! İçerisini tanımak ve barışmak :içelim:
5. Dilatör, mum vs. cisimler kullanmak!
6. İlişki'nin keyfini çıkarmak!:1hug:

Öyleki adımlarımızı fazla hızlandırırsak kaydirigubbakcemilebu aksatmalar ertelemeler umutsuzluklar meydana geliyor. Madem ki her vajinismus yenilebilir, ne duruyoruz o zaman...Biraz uzun olacak ama okuduğum herşeyi paylaşmak istiyorum....

1. Vajinismus anlamak: bizde farklı olan ne? Hani her yerde okuruz: pelvic taban kaslarının alttaki üçte bir kısmı kasılır......kahretsin bin kere okudum!!!!!Sizde okumuşsunuzdur. fakat birde aynayı alın bakın vajina girişinden sonra içerde yumuk et parçası gibi birşey duruyo işte p..s oraya çarpıyo alsanaalsanasmile, aslında o halka şeklinde bir kas, herkeste var, kasılıp gevşetilebiliyo normalde ama bizde genelde kasılmış durduğu için yumuk et gibi duruyo, ve bu kısım PC kası dedikleri kasın sadece bir parçası, bu kasın tümü yumruk kadar iridir ve popo rahim kısmını kalçamızın içini komple sarar, çok güçlü bir kastır. vajinaya bir şey yaklaştığı zaman alarma geçer ve giriş cup diye kapanır.:eek:lmaz:

2. Stres, heyecan eyvahedigeldismile, inat, olumsuz düşünceler çalışmalarımızı etkileyecektir bu yüzden gevşemeyi hm tamam gevşedim işte diye es geçmeyelim, nasıl egzersizlere zaman ve emek ayırıyorsak gevşemeye de zaman ayıralım hakkını vererek yapalım. Çünkü egzersizler işin görülür kısmı....yol kaydediyoruz, gevşeme egzersizleri sıkıcı gelebilir ve bize somut bişey vermez belki ama inanın ilerde daha hızlı ilerleyeceksiniz. Jacobson diye bir amca progresif gevşeme yöntemi bulmuş zamanında (PMR progressive muscle relaxation). Bir yere uzanıyorsunuz rahat rahat nefes alıyorsunuz, istediğiniz zman gözlerinizi kapatıyorsunz ve şimdi ayak parmak uçlarından başlayarak sırayla vücudunuzdaki bütün kasları 3 4 saniye sıkıp birden gevşetiyorsunuz ve (çok önemli) gevşemeyi aktif bi şekilde hissediyorsunuz, gevşeme hissi tamamen bitesiye kadar. 10 15 dkk sürüyo, internetten de araştırabilirsiniz, bende kitabı var. En son, yani suratınızı bile sıkıp gevşettikten sonra bir defa bütün kaslarınızı birden sıkıp gevşetiyorsunuz ve derin bir nefes veriyorsunuz.Gözlerinizi tekrar kapatın kalkmadan ve hayal gücünüze bırakın kendinizi. Bir yere geliyorsunuz ve on basamaklı bir merdivenden adım adım yavaş yavaş iniyorsunuz aşağıda bir kapı ardında güzel bir yer var, güzel bir tablo belki orası hep hayalini kurduğun evin, orda eşin ve 3, 5 yaşındaki çocuğunla ilgileniyorsun :emir_bebek:. Biraz zaman güzel geçirdikten sonra tekrar dönmek adına merdivenlerden basamak basamak geriye çıkıyorsun ve gözlerini açıyorsun. Bomba gibi...pardon kuş gibisin..ben yaptım süper bişi.....

3. Eveeet taban kaslarımız: Düşünün az evvel bahsettiğim o merdivenlerden inip girdiğiz kapı varya....İşte o güzelim kapının başında zebani kılıklı bir herif olduğunu düşünün...bekçiymiş!!! kötükedihüso Nasıl gireceksin, çok istiyorsun girmeyi ama izin vermiyo, şimdi yara bere içinde kalma pahasına adamla boğuşarak dövüşerek mi girersin Çok üzgünüm çoook yoksa adamı kandırıp tavlayıp aklinialirimsmile, adamın kapıyı açıp buyrun hanımefendi diyerek müsade etmesini mi sağlarsın.Biz kadınız arkadaşlarım, kadının fendi herzaman erkeği yener.:lepi: İşte bu vajina girişindeki kasları aynı bu erkek zebani gibi düşünün, kandıralım onu, eğitelim ki bizden başka kimseyi dinlemesin, kapımızda köle olsun. Nasıl mı? Taban kaslarını çalıştırarak belli egzersizler yaparak onları bilinçli bir şekilde gevşetmesini öğrenebiliriz, bu sadece kegel değidir asla, hatta hababam kegel yapmak da iyi değilmiş, o kası güçlendiriyormuş, yapın ama abartmayın kası sıkmak kadar gevşetmeyi öğrenmekte önemli. Giriş kaslarını gevşetmesini öğrendiğimiz zaman oraya rahatca bir şey girebilecekmişşşşşş. alkisalkisalkis Fakat egzersizleri daha sonra yazıcam, çünkü bende almancası var, aklımda yok hepsi ama yazıcam eğer istiyorsanız, özellikle adet dönemlerimizi bu şekilde değerlendirebiliriz!

4. Parmak egzersizlerini zaten yapıyoruz, ama dikkat edelim ki acı çekmeden orasıyla inatlaşmadan severek ilerleyelim, kendimizi asla zorlamayalım ve usandırmayalım ama motive edelim. Ancak önemli olan oraya giren boğum veya parmak sayısı değilmiş. Bizim amacımız o 3 5 santimlik giriş kaslarını eğitmek GENİŞLETMEK DEĞİL. Zaten biliyosunuz burasını geçtikten sonra cuppp oluyo gerisi. Yani parmak egzersizi işin aslı değil işin yardımcı kısmı. Asıl iş kasları alıştırmak, ve bunu mümkün olduğunca rahat bir şekilde yapabilmeye ulaşmak.

5. Daha büyük cisimler mumlar dilatörler vs. sadece daha geniş çaplı bir cismin oraya girmesini , yani daha geniş bir şey alırken kaslarımızı hangi şekilde kullanmamızı öğrenmeye yardımcı. Fakat kesinlikle aşamalara dikkat, eğer acı hissediyorsak bu bizim daha bu kadarına hazır olmadığımıza işarettir, fazla çabuk ilerlediğimize işarettir. Bakın ben terapi yaparken nerdeyse p...s den daha büyük bir dilatör albilmiştim içime ama hiç işime yaramadı niye, çünkü alasıya kadar anam ağladı. Serçe parmağını acı çekmeden albilmek kıvrana kıvrana kocaman p...s alabilmekten daha önemlidir. Bizim derdimiz rahat ilişki değilmi, yani hedefimiz..... o zaman rahat rahat ilerlemeliyiz bu tabi en ufak bir sızıntıcıkda geri çekilmek değildir ama beklemek ve değerlendirmek bu beni aşarmı....devam edebilirmiyim, kerkes kendi bedeninin en iyi doktorudur. Kimse sizi siz kadar tanıyamaz.

6. İlişkiye eyvahedigeldismile eyvahedigeldismile eyvahedigeldismile bu şekil yaklaşmayalım ne olur ve kendimizi büyük baskı altına almayalım. Rahatlamaya gevşemeye zaman ayıralım ve aşağıdaki kaslarımızı kontrol altına alarak herşey çok güzel olacak, çünkü olası acı sızı p...s den değil kalarımızı yeterince kontrol altına alamadığımızdan kaynaklanıyo ve başarı yakındır kızlarrrr :teytey: hihoyyyt

Ha üstelik burada sorulmuştu niye zevk alınmıyo vaji yenildikten sonra diye. Beyin şimdi alışıyomuş oraya birşey girdiğinde ödev ciddiyet moduna giriyomuş otomatikmen ama zamanla geçermiş.

sorry bi göz at istersen canım tavsiye ederim şiddetle guinesscim a.s.

venüsten ben en çok seninkini merak ediyordum,uzun zamandır giremiyorum,sen bu olaya çok pozitif yaklaşıyordun,şimdi artık normale döndümü,ve ilk başardığın aşamada uyuşturucu ve jel kullandınızmı?ve acı oldumu?
ben 3 parmak iki boğum alabiliyorum,birkaç kez denememizde eşiminkini yarıyas kadar alabilmiştim uyuşturucu ve jelle tabiki ama sonra denemeyi bıraktım şimdi yine başlayacağım egzersize:1no2:
bende hiç zevk ve istek duygusu yok,o yüzden hep erteliyorum,senin ilk başardığın aşamalarda istek oldumu?

canım benim çok sağol opuyorumnanaktan ilk başardığımda sadece kayganlaştırıcı kullandık mecbur kalırsam emla kullanmayı düşünüyordum ama çok şükür gerek kalmadı...acı hiç bir şekilde olmadı sadece ilk parmak egzersizi yaparken olan karıncalanma hissi gibi bişey oldu onun dışında herşey normal ama kesinlikle acı yok...ben 2 parmak egzersizi ve eş parmağından sonra deneme yaptım doktor 3 parmak egzersizini vermedi bana en son gittiğimizde 2 eş parmağını yapın 1 hafta sonra deneyin demişti ama biz meraktan dayanamadık dr. geldiğimiz akşam yaptık ama başlamadan önce ben 2 parmağımı jelleyip üstte p....s denemesi yapacağım için aynı pozisyonda durdum yatağın üstünde ve o şekilde 2 parmağımı aldım içime sonrasında eşimi çağırdım üstte aynı şekilde oldu ilk yarıya kadar çok kolay oluyo yarıdan sonrasında milim milim ilerliyorum...bende istek var tabiki ama zevk olayı yok henüz.. şu an mesela egzersiz yapmadan sadece p...s kayganlaştırıcı sürüp kolaylıkla alabiliyorum...bi defasında hiç bişey sürmeden alabildim...kendine güvenmen ve rahat olman çok önemli...bence sen egzersizde benden daha ileridesin çok kolay halledersin korkulacak hiç bir şey yok inan bana biz sadece beynimizle yapıyoruz bunu kendimize...çok uzun oldu ama napıyım daha kısaltamadım...

nehircim bebeğin hayırlı olsun ... inş. doğumun kolay olur ... Allah ona sizin yokluğunuzu göstermesin size de onun yokluğunu

..........................................................................................................

mafoldumben .... olmuyor ..... yapamıyorum ...... artık dayanamıyorum ......

uzun bi tatile çıkıyorum ... desteğiniz için hepinize teker teker teşekkür ediyorumm

RABBİM yardımcınız olsun inşaallah döndüğümde kırmızı liste bitmiş olur ve

inşaallah bir daha böyle bi liste oluşmaz mafoldumben

ALLAH a emanet olun ....

sagol canim ben basarcagina eminim olmuyor diye kendi´ni salma hemen

ben artık ne tedavi olmak istiyorum ne de noktora gitmek istiyorum.çok sıkıldım ,moralim çok bozuk artık yapamıyorum :KK43:

Ama böyle karamsar olarak çözemezsin ki...
Biz hiç mi ağlayıp zırlamadık? Hiç mi yapamayacaz diye düşünmedik?
Hele ben bildiğin umutsuz vakaydım, asla olmayacak diyordum. Ömür boyu böyle yaşayacam diyordum...
Çözmek istiyor muydum, hiç sanmıyorum. Ama en umutsuz olduğum bir zamanda başardım...
İlk yapman gereken istemek ve inanmak. İsteyip de başaramayan kimse yok. Çözümsüz bir rahatsızlık değil bu. Bunu anlayalım önce...

ben artık ne tedavi olmak istiyorum ne de noktora gitmek istiyorum.çok sıkıldım ,moralim çok bozuk artık yapamıyorum :KK43:

kendini topla lütfen bi önceki sayfada sorry için yaptıgım alıntıyı oku biraz rahatlama egzersizi yapabilirsin parmaktan önce.. olmaması gibi bi ihtimal yok canım lütfen toparlan a.s.

merhaba arkadaşlar...
dün eşli iki parmk egzszinden sonra çok küç.bi iplik gibi kırmızı gelmişti..bir damla da beyaz akıntıyla karşk gibi...sabaha kadar bekledim inş adet olmam diye ama sabah da az bi beyaz akıntnın koyusu...ben adeti de hep lekelenmeyle olurum başta ve sonda lekelenme olur anlayamadım o yüzden adet mi değil mi diye..
.dr ve psikoloğu aradım şimdi.
dr bana duphastan vermişti cmt.başla 10 gün sürer kullanması bıraktıktan 5 gün sonra da adet olursun o zamana bu sorun da çözülmş olacağndan artık ultrason kan testi falan yaparız demişti. psklğu ve dr.u aradım şimdi.ufak bi himen yırtğı da olabilir adet de.sen o zaman adet olmk istemiyosan da bu ilaca başla geciktirir ileriye atar çalışmalarını sürdürürsün dedi...
yani kısaca inş adet olmam.......o kadar ilerledik...yoksa çok başa dönerim hemen başlıyorum ilaca....
dua ile...

fusuncuk ve soryy
o zaman keşke bi yardım alsanız en azından başlama aşamsında....
arkadaşların dediği gibi olmama şansı yok bence de....
bi başlayabilseniz.....
dua ile....

merhaba arkadaşlar...
dün eşli iki parmk egzszinden sonra çok küç.bi iplik gibi kırmızı gelmişti..bir damla da beyaz akıntıyla karşk gibi...sabaha kadar bekledim inş adet olmam diye ama sabah da az bi beyaz akıntnın koyusu...ben adeti de hep lekelenmeyle olurum başta ve sonda lekelenme olur anlayamadım o yüzden adet mi değil mi diye..
.dr ve psikoloğu aradım şimdi.
dr bana duphastan vermişti cmt.başla 10 gün sürer kullanması bıraktıktan 5 gün sonra da adet olursun o zamana bu sorun da çözülmş olacağndan artık ultrason kan testi falan yaparız demişti. psklğu ve dr.u aradım şimdi.ufak bi himen yırtğı da olabilir adet de.sen o zaman adet olmk istemiyosan da bu ilaca başla geciktirir ileriye atar çalışmalarını sürdürürsün dedi...
yani kısaca inş adet olmam.......o kadar ilerledik...yoksa çok başa dönerim hemen başlıyorum ilaca....
dua ile...
bende egzeriszde ilerlemişken bölünmüştü ve 10 günlük bi aradan sonra kaldıgım yerden ve hızla cok şükür ilerledim o acıdan tedirginliğin olmasın ama beklemek istemiyorsan onu bilemicem ben biraz ilaç tarzı seylere karsıyım belkide ondan sen bilirsin yinede

kızlar sağolun desteğiniz için.artık bütün umutlarımı kaybettim.bugün psikologa gittim.5.gidişim ve henüz hiçbir ilerleme yok.inanırmısınız eşimle doktora gittiğim günler her defasında ben kavgayla ağlayarak işe geliyorum.öncedende bahsetmiştim ya devlet hastanesine gidiyorum.doktor bizi öyle bir hale getiriyorki artık eşimle benim aramı açmak istediğini düşünmeye başladım.dün dr arayıp eşimin tedaviye devam etmek istemediğini söylemiştim.o da o zaman sen tek gel dedi bana.neyse çıktık eşim beni bıraktı.içeri girdim eşin yok ben sana nasıl yardım edeyim vs gibi konuşmalar yapıp gönderdi.bana daha önceden söyleseydi zaten gitmeyecektim.üstelik benim oraya gidişim gelişim en az 2 saat sürüyor.işyerinden zar zor izin alıyorum.bir işe yaramıyor.bize moral vereceğine bizi dahadaiçinden çıkılmayacak bir yola sokuyor.bugün eminim bu dr la tedavi olamıycam galiba.istanbul anadolu yakasında bana tavsiye edebileceğiniz uçuk fiyatlı olmayan eşsiz tedavi yapan doktor önerileriniz varmı?

bende egzeriszde ilerlemişken bölünmüştü ve 10 günlük bi aradan sonra kaldıgım yerden ve hızla cok şükür ilerledim o acıdan tedirginliğin olmasın ama beklemek istemiyorsan onu bilemicem ben biraz ilaç tarzı seylere karsıyım belkide ondan sen bilirsin yinede

haklısın canım normal ni ment düzenim olsa düşünmezdim zaten de.hiç istemiyorum şimdi yaa..bu ay hallolsun adete en azından bi kez yapmış kafam biraz dağımış olarak giriim istiyorum..
yani adetse ki muhtemelen öyle tam başlamadan ilaca başladm olmam inş de mi...yani dr da dedi gerçi ama...dr a sordm canım ya adetse sıkıntı olur mu diye bişi olmaz dedi...
zaten adette gidip ult test falan artık o işlerein tedavisine başlıcam allahn izniyle...şu işin ilki bi çıksa aradan....

kızlar sağolun desteğiniz için.artık bütün umutlarımı kaybettim.bugün psikologa gittim.5.gidişim ve henüz hiçbir ilerleme yok.inanırmısınız eşimle doktora gittiğim günler her defasında ben kavgayla ağlayarak işe geliyorum.öncedende bahsetmiştim ya devlet hastanesine gidiyorum.doktor bizi öyle bir hale getiriyorki artık eşimle benim aramı açmak istediğini düşünmeye başladım.dün dr arayıp eşimin tedaviye devam etmek istemediğini söylemiştim.o da o zaman sen tek gel dedi bana.neyse çıktık eşim beni bıraktı.içeri girdim eşin yok ben sana nasıl yardım edeyim vs gibi konuşmalar yapıp gönderdi.bana daha önceden söyleseydi zaten gitmeyecektim.üstelik benim oraya gidişim gelişim en az 2 saat sürüyor.işyerinden zar zor izin alıyorum.bir işe yaramıyor.bize moral vereceğine bizi dahadaiçinden çıkılmayacak bir yola sokuyor.bugün eminim bu dr la tedavi olamıycam galiba.istanbul anadolu yakasında bana tavsiye edebileceğiniz uçuk fiyatlı olmayan eşsiz tedavi yapan doktor önerileriniz varmı?

canım benim bırak o psiklğu...ist dasın envai çeşidi vardr..ist daki arkadaşlar yardmcı olur...ücret konusunda uygun birini önermişti sanrm venüsten yanlış hatırlamıyosam??

X