Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

ilk olarak hangi doktora gittiğiniz önemli. benim doktorum kadın hastalıkları ve doğum uzmanı aynı zamanda cinsel terapistti.
benim eşim de aynı senin dediğin gibi dr.da sihirli değnek mi var ne yapacak da bu iş olacak diyordu :) ben de bilmiyordum tabi o zaman. doktor ilk seansta seni dinliyor. neden vaji olduğunun sebebini bulmaya çalışıyorsun beraber. mesela ben ailem yüzünden olmuştum... ardından sana çeşitli kitaplar öneriyor, okuyup okumamak sana kalmış tabi, kişisel gelişiminle alakalı...
ikinci seansta doktor seni ve eşini bilgilendiriyor, kızlık zarı nedir? var mıdır yok mudur, bunları vajinanın 3 boyutlu maketi üzerinden detaylı anlatıyor. ve sonra da kendi anatomin üzerinden sana vücudunu tanıtıyor, biliyorsunuz ki çoğu kadın vajinasının girişini bilmiyor maalesef ki... o anda zaten çok rahatlamış oluyorsun, bir defa artık bu vajinismus sorumluluğu senden çıkmış oluyor, çünkü doktorun yönlendirmesi altındasın. ve o anda parmak egzersizi veriyor. ardından da 8 boy dilatör var bu dilatörleri 8 boydan oluşan penisler gibi düşünün, maddesi silikon. eve gidip artık bunlarla egzersiz yapıyorsun ama günde 600 defa ıkınıyodum işte o 3 gün 4 günde bitmesinin sebebi bu... defalarca dilatörü sokup çıkarıyosun ve ıkınıyosun artık yalama oluyor hem beyninde hem vücudunda. vajinismusta olay oraya bir şey sokmakla bitmiyor. ben tedavinin sonuna kadar cesaret edemedim denemeye zaten yasaktı da. ve en sonunda bunları yapa yapa artık hazır hissediyorsun.
doktora keşke herkes gidebilse ama maddi imkanlar rol oynuyor, biz düğünde gelenlerle gitmiştik, hani insana koyuyor, herkesin yaptığı bir şeyi yapabilmek için bir sürü para saymak ama insan çalışır parayı kazanır ama giden günler... yıpranmalar hayal kırıklıkları hem de tüm bunlar çift taraflı yaşanıyor eşler arasında. İnşallah herkes bir an önce çözer bu sıkıntısını.

hemen hemen aynı dönem evliyiz seninle.bende yenemiyorum bu hastalığı maalesef(((( egzersiz yapıyormusun

merhaba arkadaşım yazdıklarını okuyunca kendi hallerim gözümde canlandı.. ben de seninle aynı durumdaydım ve bu sayfadan öğrenerek ve destek alarak bunu başardım evlendikten ıkı ay sonra bu sorunu çözdüm şimdi 4 ay oluyor ve çok şükür bir düzene girdi eşimle aramdaki ilişki..
öncelikle sana tavsiyem bırakma devam et.. o korkuyu bu şekilde yeneceksin bıraktıgın an vaz gectiğin an her şey başa dönecektir.. aparatla calışmayı denedin mi bilmiyorum ama bana o şekilde bir güven gelmişti, yaklaşık 9-10 cmlik bir aparat yapıp onunla çalışmıştım sonra eşinle karşılaşınca o korku baya bi geçiyor.. aparatı dene bir de .. Allah yardımcınız olsun dilerim tez zamanda atlatırsın bu sıkıntıyı

Canım benim çok üzüldüm.. 6 yıl cidden çok uzun bir süre. Bişey sormak istiyorum , erotik filmleri izlediğin zaman ne hissediyorsun ? daha doğrusu izlediğin oldu mu hiç ? bunu izlemenin de ayıbı yok ayrıca.. Egzersiz yapmaya başladığında bu tür filmleri izlemeni öneririm.. Hoşuna giden bir sahneyi egzersiz yaparken defalarca izle tahrik ol , vücut ısın yükselsin o zaman sadece vajinaya odaklanmış olmazsın.. farkında olmadan ıslanmaya başlarsın gerçekten bu hissi hissetmek istersin Ben vajinismus hastası değilim , ama böyle bir sorunum olsaydı mutlaka bu filmleri izleyerek egzersiz yapardım..

inşallah bende gitmeyi düşünüyorum artık(devlet hastaneleri para almıyor amaben devlete gitmeyi düşünüyorum.ama anladım ki bu işin sırrı biraz fazla egzersizde keşke buna imkanım olsa ama ben kayınvalidemle kalıyorum eşim iş için başka yere gitti 4 ay yok. sadece gece 1-2 kere yapabiliyorum egzersiz oda parmakla

şöyle bi okudum da yazılanları ne çok bu sıkıntıyı yaşayanlar var (ben de dahil olmak üzere ).. çağın hastalığı mıdır nedir ?:44::44::44:

Son düzenleme:
hayır hiç denemedim egzersiz bile itici geliyor bana yapamam gibi geliyor çok yıprandım
bende çok yıprandım ama çaba göstermemiz gerekiyor.bence bugünden itibaren güven kendine ve egzersizlere başla.çünkü ondan sonrada savaşmaya devam edebilirsin((ben 2.safhadayım egzersizler tamam ama peni... içeri alamıyorum sebebini bilmiyorum

runaway bride ankara da kime gittin canım ve ücret nedir öğrenebilirmiyim?

canım burdan yazmaya editörler kızıyor mu bilmiyorum ama ilk olarak şöyle söyliyim ankarada CİSED var. cinsel sağlık derneği, orda da ilgileniyorlar, ben de oraya üye olan bir dr olan yasemin yıldız'a gittim. ben ilk önce kendim çözer miyim diye yasemin yıldız ve cem keçe'nin yazdığı mühürlü beden kitabını alıp okumuştum. ama kendim yenemedim. ve en azından tedavi için doğru kişiyi bulmuş oldum. vajinismus konusunda haydar dümenmiş, yok hipnozla 15dakikada çözermiş bunlar güvenilir yollar değil, yanlış olan tedaviler çok maalesef. o yüzden kitabı okuyup doğru kişiyi bulup gittiğime çok sevinmiştim. insan doktoruna güvenince kendisine de inanıyor ve onun söylediklerini de yapabilmek istiyor. ücreti 3000 tl. ilk önce muayeneye alıyor, o ücretsiz.

devlet hastanesinde bu hastalıkla ilgilenen branş ne? ben özel hastanede kadın doğum uzmanına göründüm benim tedavi edebilceğim birşey değil dedi.

canım eşin de yokken mesela ailenden evinde rahat edeceğin bir yakınının evini ziyaret etsen? annenler olabilir abla kardeş kuzen, evi müsait kim varsa? mesela gündüz işe giden biri de olabilir, rahat edersin? eşin olmasa da sen arayı soğutma egzersizlerinle.

devlet hastanesinde bu hastalıkla ilgilenen branş ne? ben özel hastanede kadın doğum uzmanına göründüm benim tedavi edebilceğim birşey değil dedi.

ama arkadaşlar yazmışlar jinekoloji diye yani kadın doğum uzmanı eğer o bakıyorsa devlette de var fakat ilgi alanı değilse o konu hakkında bi bilgim yok

maalesef kimse yok kaldığım yerde gurbetteyim..ama egzersizleri bırakmam çünkü şartlandırıyorum kendimi bu sefer olacak diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…