Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

ama iiste korkudan oyle oluyor sende korkma sorun olmıcak ki..hic bir sey yok iste..sadece biraz sakin ol kotu dusunceleri sil at kafandan..o senin esin sana zarar verecek birsey yapabilir mi..once kendini buna inandır..rahat olmaya calıs zihnini rahatlat..panik atağın ne olduğunu cok iyi biliyorum..bak o da beyninin bir oyunu zaten..sen rahatsız falan deilsin..sadece korkun sana bunları yasatıyor..dediğim gibi once sakinleş hatta sevdiğin seyler varsa onları yap kendine zaman ayır mutlu olduğun seyleri yap..daha sonra egzersizlere gec..ki zamanla egzersizler sana oyuncak gibi gelecek..lütfen bunu kendine yapma..olumlu dusun..olur mu..bak hepimiz aynı yollardan geçiyoruz..hepimiz kotu zamanlar geçiriyoruz..ama sonra hersey geride kalıyor..çaresiz falan da deilsin burası var biz varız..panik atak için dr a gorun..ve dediklerini harfiyen yap..ıkınmaya gelince yavaş yavaş yap kendine yüklenme..zamanla düzene geçer..

biliyorum canım herşeyin farkındayım ama işte cesaretimi toplayamıyorum egzersizleri hergün yapıp sonuç alamamakta beni yıpratıyor ufacık bi gelişme olsa parmağım bi girse sanki gerisi gelecek bence bu işin en zor kısmı parmağı oraya sokmak bi kere oraya bişeyin girceğini beyin algılasa gerisi çok daha kolay olacak sanki.

kkaderim çok sağol desteğin için zeytinyağı olayı şu an bana uygun değil yapamam ben dokunamıyordum bile inan hergün ayna karşısındayım başka hiçbişeye odaklanamıyorum istemiyorumda zaten parmak egzersizleri yapıyorum ama başaramıyorum. ıkınıyorum bebe yağı sürüyorum hem vajene hem parmağa ama olmuyor elim kolum kasılıyor içeriye girmiyor ne yapmam gerek bana yardımcı olun lütfen . bu arada sitede yeniyim o yüzden özel mesaj atamıyorum bi süre o yüzden mesajlarına cvp yazamadığım arkadaslar kusura bakmasın lütfen. özellikle parmak konusunda bana yardımcı olursanız çok sevinirim benim gibi parmak sokma konusunda başarısız olup yenen arkadaşlar neler yaptınız anlatırmısınız

canım daha güzel birşey söyleyim sana ben 1 sene önce yendim hala parmağımı 1 cm bile girdiremiyorum, ama eş parmağını sanma korkmadan aldım onunda hazırlık aşaması vardı,eş parmağı daha kolay aslında çünkü ağda misali biz kendi kendimize cesaret edemiyoruz birde yavaş çekip canımızı yakıyoruz ama karşıdan birisi tutup çekiyor o kadar acımıyor, insana kendi canı tatlı geliyor. mesela ben eşim bacaklarıma dokunsa iterdim elimi yavaş yavaş alıştırıp ben ıkınırken sürdü yağı, dedim ki dr muayene sırasında nazınla uğraşıyor mu dedim kendi kendime, bunada acımadığı sürece dayan dedim, o parmağını girdirmeye alışırken ben kabız olmuş gibi ıkındım, ıkınınca parmak ilerliyor, ama sen nasıl rahat edersen öyle başla,öncelikle bu yöntemi dene olmazsa egzersiz yap deme maksadımız olursa bir gecede kurtulursun olmazsa egzersiz yaparsın diye söylüyorum.

evet vajinismus varken hamile kaldım.yani ucu girdiğinde boşaldı eşimçünkü o da bende çocuk istiyorduk.şimdi 2.çocuğu istiyoruz fakat ben tam anlamıyla alışmadan olmasın istiyorum.6-7 oldu heralde ilişkiye gireli

canım bendeee yendim sayılır kızyık felan gitti yani.yendiğim gün tamamı girdi ama ondan sonraki denemelerdee yönünü bulamıyorum yarısından fazlası giriyoo giriştee baskıı oluyoo baya bii dediğim gibi yarısı giriyoo tamamını alabilmiş deglm kasılıyorum gene :)) tam yendim derken bu seferdee tamamını alamıyorum baştaki baskı dışındaa yarısıı rahat giriyoo az daha ilerletiyoruumm ama tamamıı yok anlamadımm fittii.. ;(

wşim çocuk istiyo ve ben egzersizleri biraktm canm hiç yapmak istemyo napcam ben ya bi gaza geliyom zeytin yag ile deneyim hemen diyorm ama olmazsa iyice moralim bozulcak napcam ben ya bi akıl verin

canım bak ilk denemede olmayıp 10 gün boyunca aynı yöntemi denedim ve oldu demişti bir arkadaşım, şuan acemilik var yerini denk getiremeyebilirsin ama denemeden ilerleyemezsin, "kader harekete geçmeyen insana yardım etmez" diye bir söz varya çok doğru belkide ilk denemede benim ve bazı arkadaşlarım gibi olabilirde, olmaması olmayacağı anlamına gelmiyor, sadece birazcık daha pes etmden uğraşmak lazım.durdukça bekledikçe soğursun eşinde sesini çıkarmıyorsa zaten ne gerek var böyle iyiyim ne gerk var dersin, sonuçta onun afedersin zevkini bilmiyorsun sana acı çekeceksin gibi geliyor, sanki cevabı olmayan bir matematik problemiydi benim için, tabi çözmeden önce, hep derdim bu kadar zor olmamalı, aklı ermeyen biri bile demişti ya bir arkadaş, onlarda korku olmadığı için kasmıyor kendilerini ve olması gereken doğal şekilde ilerliyor olay, aslında zor olan birşey yok, şuan bile kendimi kastığım an imkansız olmaz, sen orayı sıkıştırıyorsun girecek yer kalmıyor nasıl olsun, dümdüz açık bir yolu kapatıyorsun aslında, bilerek mi asla bilerek değil korkudan kuruluk oluyor haliyle kuru kuruya ilerler mi, o yüzden kayganlaştırıp bakıyosun aslında hiç acımıyor o an kendini çekmekte elinde acımıyor diye devam etmek kabusuna son vermekte, tek söyleyeceğim ısrarla devam et, birde http://www.kadinlarkulubu.com/jinekoloji/625082-vajinismusu-zeytin-yag-yendim.htmlilk sayfayı okuyup ona göre uygulama yap arkadaşım.madem eş denemesi yapıyorsun.

canım bak ilk denemede olmayıp 10 gün boyunca aynı yöntemi denedim ve oldu demişti bir arkadaşım, şuan acemilik var yerini denk getiremeyebilirsin ama denemeden ilerleyemezsin, "kader harekete geçmeyen insana yardım etmez" diye bir söz varya çok doğru belkide ilk denemede benim ve bazı arkadaşlarım gibi olabilirde, olmaması olmayacağı anlamına gelmiyor, sadece birazcık daha pes etmden uğraşmak lazım.durdukça bekledikçe soğursun eşinde sesini çıkarmıyorsa zaten ne gerek var böyle iyiyim ne gerk var dersin, sonuçta onun afedersin zevkini bilmiyorsun sana acı çekeceksin gibi geliyor, sanki cevabı olmayan bir matematik problemiydi benim için, tabi çözmeden önce, hep derdim bu kadar zor olmamalı, aklı ermeyen biri bile demişti ya bir arkadaş, onlarda korku olmadığı için kasmıyor kendilerini ve olması gereken doğal şekilde ilerliyor olay, aslında zor olan birşey yok, şuan bile kendimi kastığım an imkansız olmaz, sen orayı sıkıştırıyorsun girecek yer kalmıyor nasıl olsun, dümdüz açık bir yolu kapatıyorsun aslında, bilerek mi asla bilerek değil korkudan kuruluk oluyor haliyle kuru kuruya ilerler mi, o yüzden kayganlaştırıp bakıyosun aslında hiç acımıyor o an kendini çekmekte elinde acımıyor diye devam etmek kabusuna son vermekte, tek söyleyeceğim ısrarla devam et, birde http://www.kadinlarkulubu.com/jinekoloji/625082-vajinismusu-zeytin-yag-yendim.htmlilk sayfayı okuyup ona göre uygulama yap arkadaşım.madem eş denemesi yapıyorsun.
kadderım harekete gecmeyen ınsana yardım etmez gıbı bısey olsa gerek bu :KK33::KK33:

insanın elinde olmuyo malesef. Biraz gezicem kafamı dağıtacam. Sinemaya gidecem. Yemek yiyecem.

canım bazı insanlar böyle malesef benim eşimde beni hüngür hüngür ağlatır sonra neyin var bir yerin mi ağrıyor der, tabi bazende umursamaz uyur yani ben ağlarken. aldırma şuan sen herşeyi olmamasına bağlar daha çok kırılırsın ama şimdi ne yaparsa yapsın ne söylerse söylesin o güzel kafanı yorma bunlar için, sen sadece çözüme odaklan ne yaparım nasıl yaparım da kurtulurum diye düşün, bazen onların bu gıcık tavrı bize hırs yapıyor ve aşmamızı kolaylaştırıyor inşallah sende de öyle olur. dertleşmek istersen burdayız tatlım.

:KK31:
kadderım harekete gecmeyen ınsana yardım etmez gıbı bısey olsa gerek bu :KK33::KK33:

Yenen arkadaslari tebrik ederim Istanbul 22 cok sevindim nasil oldu peki agrin cokmus neden acaba ama Bendede ve batma ama bilemedim bi arkadas daha yenmis tebrikler sen nasil yaptin peki darisi bana ama suan annemgile almanyaya gidiorum gelince bitcek bu is kesin sözzzzzz size Bende yazcam bittii diye

mrb kiZlar bnm bi sorum olacak bn bikac hafta once p..sin yarisini aldim kan geldi biraktim sonra bu ayin 18 inde p..sin tamamini aldim yine kan geldi bu gecede tamamini aldim yine kan geldi hic acimiyo yirtilma hissi falan yok ama kaniyo bu normal mi uc kere iliskiye girdim ucundede kan ustelikte beni kan tutmaya basladi elim ayagim titriyor midem bulaniyor bu yuzden hic gitgel yapamadik doktora mi gitsem acaba

merhaba tatlım msj ını yeni gördüm, şimdi kanamayla ilgili ihtimalleri söyleyim kendimce, bir ilk zar yırtılmasından sonra dinlendirmediysen olma ihtimali var ama sen anladığım kadarıyla ara vermişsin birkaç gün, diğer ihtimal girişte kuru kuru zorlarsın vajina dokusu yırtılır zedelenir, tahriş olur bu nedenle olur, ama anladığım kadarıyla acı hissetmedim dediğine göre kayganlaştırıcı mı kullandın yoksa anestol yada emla kullanıp hissisleştirdin mi orayı ? benim bildiğim son ihtimal de kızlık zarının kalın ve damarlı yapıda olması durumunda zar bir kez yırtılır sonraki ilişkilerde tekrar tekrar yırtılıp kanama olabilir.sen zorlandığında bol bol ıkınarak ilerlet, birde gitgel başlarda alışana kadar zor olur tatlım, kendini zorlama ilk önce girişe ağrısız sızısız alış ki arkası gelsin, bunun dışında kanamaya başka neden sanmıyorum olsun ama içerde Allah korusun kist falan sakın korkma ama yinede dr a bir görün, zar yapında damarlı mı öğrenmiş olursun bu arada.geçmiş olsun canım.

Bugun Ben ikina ikina delik görcem diye Basim döndu valla cok az acilior ve cok asada delik orasidir umarim of bu cahillik yapariz insallah Canim yencez Ben p ile hemen yapmak istiorum cunku yeter artik uyuyamiorum cunku

kuzucum sen neden balon şişirip başı dönen çocuklar gibi zorluyorsun kendini =) zaten minicik delik görünecek ıkınınca kapı açılmıyor malesef :KK66: öyle olsaydı mesela kabızken ıkınırdık ve orası açılılırdı kocaman ne kötü olurdu.zaten minicik açılıyor ya esnek olduğundan kendinde biliyorsun yarıya kadar geldin nasıl kayıyor anlamıyorsun, sende biti bak sona çok yaklaştın, eşinle durumlar düzeldiyse, yarıya geldin ya sonrasında ıkınarak devam et

Kızlarrrrr ben de yendiimmmmmmmmm.Sonunda olduuu.Dün bitti :) yuppii...Sorusu olanların sorularını yanıtlamak isterim :)

Oncelikle tebrik ederim, sanirim siz doktor vesilesiyle egzersiz yapiyordunuz. Rica etsem egzersizleri doktordan aldiginiz bilgiler dogrultusunda ben ve burdaki diger arkadaslar icin ayrintili bir sekilde yazabilir misiniz?
En azindan tam bir bilgi alinir. Merak edilen ne varsa anlasilir.cunku cogu arkadaslar egzersiz sirasinda tam olarak dogru ilerleyemeyince bazen husrana ugrayip vazgecebiliyorlar.
Kimse pes etmesin diye motive olmak lazim iyice.Kendim icin de daha cook bilgilenmek adina surekli okuyorum yazilanlari..

Hepimiz yenmek istiyoruzzz!!

mrb kiZlar bnm bi sorum olacak bn bikac hafta once p..sin yarisini aldim kan geldi biraktim sonra bu ayin 18 inde p..sin tamamini aldim yine kan geldi bu gecede tamamini aldim yine kan geldi hic acimiyo yirtilma hissi falan yok ama kaniyo bu normal mi uc kere iliskiye girdim ucundede kan ustelikte beni kan tutmaya basladi elim ayagim titriyor midem bulaniyor bu yuzden hic gitgel yapamadik doktora mi gitsem acaba

merhaba tatlım msj ını yeni gördüm, şimdi kanamayla ilgili ihtimalleri söyleyim kendimce, bir ilk zar yırtılmasından sonra dinlendirmediysen olma ihtimali var ama sen anladığım kadarıyla ara vermişsin birkaç gün, diğer ihtimal girişte kuru kuru zorlarsın vajina dokusu yırtılır zedelenir, tahriş olur bu nedenle olur, ama anladığım kadarıyla acı hissetmedim dediğine göre kayganlaştırıcı mı kullandın yoksa anestol yada emla kullanıp hissisleştirdin mi orayı ? benim bildiğim son ihtimal de kızlık zarının kalın ve damarlı yapıda olması durumunda zar bir kez yırtılır sonraki ilişkilerde tekrar tekrar yırtılıp kanama olabilir.sen zorlandığında bol bol ıkınarak ilerlet, birde gitgel başlarda alışana kadar zor olur tatlım, kendini zorlama ilk önce girişe ağrısız sızısız alış ki arkası gelsin, bunun dışında kanamaya başka neden sanmıyorum olsun ama içerde Allah korusun kist falan sakın korkma ama yinede dr a bir görün, zar yapında damarlı mı öğrenmiş olursun bu arada.geçmiş olsun canım.

ıkınıyorum canım neler yaptım olmadı artık ümidim kırılıyor , panik atağım var birde benim nefes alamıyorum ve egzersizden sonrada devam ediyor nefes düzensizliğim sanki biri boğazıma sarılıyor gibi o an zaten herşeyden ümidimi kesiyorum , çok çaresiz bi durumdayım

canım panik atağı bir dönem eşim araştırmıştı ordan biliyorum da, panik atak hastaları nefessiz kaldığını düşünür ancak bunu sadece öyle sanarlar, nesef alış verişleri devam eder demişt.

Hayırlı geceler kızlar. Üstteyken denedım şükür hepsi girdi dıyebılırım.. Tam oturamadım ensonu dar gıbı bıyer tam rahımın önündekı. Gerıldım korktum ıkındım ıkındım durakladım nefes aldım. Gönül rahatlıyda başardım dıyemıyorum fakat başardım şükür. Hala agrıyor zorlanıyorum fakat inşaAllah alışıcam, alışıcaz. Eşim hepsı içine gırdığini hissettm dedı. Rabbim yardımcımız ol, herkes ve ben gönül rahatlıgıyla agrıcız yaparız inşaAllah

teşekkür ederım canım :) tam oturamadım ,gıt gel flan öyle degıl fakat gırdı şükür. Dıkkat ettım kasmadıgımdada agrı ve batma oluyor belkıde buyzden yön sorunu sanıyorum halbukı okdar dıkkat edıyorum. Sebeplrını arastırdım herhangı bır rahatsızlık olabılırmıs. Kızlar sızce neden bu batma ,acı ve agrı? Ve hala kan gelmedı belkıde zardan. Kızlar yakında kontrole gıtmeyı düşünüyorum ve bu arada aparatı kalınlastırıp ezgersızle kendımı alıstırmaya calısıcam dua edın bana bende sıze arkadaslarım..

anestol artık yanma vermıyor uyusturmuyor gıbı alıstı sanırım. Zeytınyağ anestol ıkısı bırlıkte sürüyorm ama batma hıssedıyorum esneklıge alısmadı gerıldıkte korku gelıyor. Sızce neden bu?

canım anestol bir yanma hissi verir, bana kalırsa anestol hiç kullanma, msj larını şimdi okudum canım sana şunu soreyım şimdi girişten sonra dimdik oturma üstteysen ilk başlarda sanki geriliyor gibi bir his olur, sanki hani parmağını ağzına götür ve yanağını dışa doğru çek onun gibi, ama zamanla alışırsın normale döner.zardan kan gelmeyebilir bazen yapısaldır, bazen birkaç denemeden sonra gelgit yaparken kan gelebilir. ilk girişte falan zorlamadan ilerle yağ mutlaka kullanmanı tavsiye ederim tahriş olunca yanma batma hissi olur, dediğim gibi kuru kuru zorlama olur mu? anestolde kullanma bence, gereksiz bir yanma hissi veriyor çünkü.

X