• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

arkadaşlar ben bi doktordan yardım aldım... eğer sizin için sakıncası yoksa sizlerede geçtiğim aşamaları yazmak isterim ...?[/QUO

ben de forumda yeniyim tam olarak kimler başardı kimler hangi aşamada bilmiyorum burdaki yazıları okuyup pzt emla sürüp kabus dolu 3 gün geçirdim emla alerjik reaks. gösterdi ve yeni yeni düzeldim çok şükür..o acıyla da ankaradaki linadan cmt için randevu aldım cmt için çok heyecan yapıyorum çünkü önce jin muayene edecek doktor anormallik var mı diye olduğunu sanmıyorum ama nasıl göstericem bilmiyorum sonra psikolog dest. falan dedi..o yüzden yardım alanlar özellikle linaya gidenler neler yaptırıyorlar biraz yazarlarsa çoook sevinirim....korkuyorum...kafamçokkarıştı

canım öncelikle kafandaki ben iyiyleşemicem takıntısını atmalısın herkes yapıyo benmi yapamıcam diyip kendini rahatlatmalısın bu psikolojik bir sorun fizyolojik değil unutma cnm

kesinlikle katılıyorum.bakın ben 10 aylık evliyim ve 10 aydır vajinusmustum.ilk zamanlar evliliği kaldıramadığımızdan herhalde ki pek çok şeyi anlayamıyorduk.ama sağolsun eşimin anlayışı ve desteğiyle yavaş yavaş bu sorunu hallettik.ve iki haftadır normal ilişkiye girebiliyoruz hamdolsun.zamana bırakmak gerek ben onu anladım ve üzerine sakince gitmek gerek..kendime inanamıyorum nerden nereye şimdi de bebiş istiyorrummm:kedi:

inan banada öyle geliyordu doktora gittiğimde alttan muayene bile olamadım o kadar kötüydüm bana sakinleştirici bir şurup uyuşturucu bide krem verdi yanında bir iki şey daha verdi psikolojik bir yardım almadan önce birde böyle dene dedi çünkü ben hemşireyim belki daha kolay baş edebilirim diye düşündü. nitekimde öyle oldu hemen olmuyor tabi sabır istiyor 2günde yendim ben bu sorunu ilklerde eşimden çok utanıyordum eksik hissediyordum kendimi şimdi kendime güvenimde geldi. sende atlatıcaksın gözünde büyütme büyütürsün zorlaştırırsın herşeyi[/QUOT

nasıl iki günde???biraz açar mısın??ben cmt gidicem ilk seansa neler olacak özellikle nasıl muayene olucam bilmiyorum...gidenler başaranlar lütfen biraz yadınlatın bizi.....:1no2::sm_confused:

kızlar çok kişiye özelden mesaj attım bilemiyoum neler oldu herkese yanıt vermeye çalıştım.bisüre önce bana yazan arkadaşlara yollamak üzere tedavi aşamalarını yazmıştım burada paylaşmakta sakınca görmüyorum umarım bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlara bi nebze de olsa yardımcı olabilirim.

ilk olarak vajina yapsı konusunda bilgi sahibi olmalısın.girişin hemen arkasında boru gibi bir yapı var bu yapı okerdon şeklinde yani içine giren cisim ne kadar kalın olursa olsun genişler.düşünsene ordan çocuk çıkıyor.
daha sonra gleiten jel diye bir jel var ondan al bikaç kutu ve söyleyeceğim şeyleri bu jel yardımıyla sırasıyla yap.egzersizler sonuçlanana kadar birleşmeye çalışmak yasak.

egzersiz 1- ayna egzersizi= vajinayı bolca jelle sonra bir ayna yardımıyla kendi vajinanı incele.dudaklarını aç deliği gör vs.2-3 gün en az yarım saat süreyle incele.

egzersiz 2- 1 parmak 1 boğum= incelemelerini yaptıktan sonra 1 hafta kadar hergün enaz yarım saat işaret parmağını ve vajinanı iyice jelle işaret parmağının bir boğumunu 20-30 derecelik bir açıyla(dik olarak yerleştirmeye çalışma) vajinanın içine yerleştirmeye çalış.kasılma olacaktır.kasılma olduğu sürece parmağını içeden çıkarma ani hareketler yapma.kasılma bitince çıkar tekrar dene.ne kadar süre egzersiz yaptığını kaç kez yerleştirdiğini kasılma ve kaygı için 1den 8e kadar numara ver.kasılma ve kaygı ne kadar yüksek olursa ona göre yüksek puan ver.her defasında biraz daha azalacaktır.1-2 olduğunda diğer egzersize geçebilirsin.

egzersiz 3- 1 parmak 2 boğum.yukarıdaki egzersizle aynı ama işaret parmağının iki boğumunu yerleştir.çok zorlanırsan bi önceki egzersize geç.kaygı seviyesi azalınca diğer egzersize geç

egzersiz 4- 1 parmak tamamı. 1 parmağın tamamını yerleştirmeye çalış.yapamazsan bir önceki egzersiz.kasılma kaygı 1-2 arası olduğunda diğer egzersiz.

egzersiz 5- 2 parmak 1 boğum= işaret ve orta parmağının ilk boğumlarını yukarıdaki şekilde vajinaya yerleştir.çok zorlanırsan bir övceki aşama.rahatlama olunca 6.egzerszi.

egzersiz 6- 2 parmak 2 boğum= işaret ve orta parmağının 2 boğumunu yerleştirmeye çalışacaksın.

egzersiz 7-2 parmak tamamı her iki parmağını sonuna kadar vajinaya yerleştirmeye çalış.

egzersiz 8- makas hareketi= iki parmak 1,5 boğum kadar parmaklarını yerleştir ve içerde parmaklarını makas gibi hereket ettirmeye çalış.bu egzersizi eş parmağına geçtiğiniz zaman bile hergün en az 20 dk uygulayın.

egzersiz 9-eş parmağı= yukarıdaki yazdığım tüm egzersizleri eş parmağı ile deneyin.her bir alıştıma için 1 hafta verin ve hergün yapın.ilk zamanlar eşinizin parmağını kendiniz yönlendirin.rahatlama olduğunda ondan yavaş yavaş kendisinin yapmasını isteyin.tüm bunları yaprken jel kullanmayı unutmayın.

egzersiz 10-penis başı= vajina ve eşinizin penisini güzelce jelledikten sonra penis başını vajinaya yerleştirmeye çalışın.penis başı içeri girer girmez çıkarmayın.sakinleşin kasılmanın azalmasını bekleyin ve yavaşça çıkarın.tekrar tekrar deneyin.bir süre sonra tekrar birleşmeye çalışın.ilk zamanlar jeli kullanmanız kendinizi rahat hissetmenizi sağlayacak.kuruma hissi olmuyorsa jele gerek kalmayacaktır.sonrası serbest sevişme
allah kolaylık versin.

yeni aramıza katılan arkadaslarımız ve okumayanlar için umarım faydalı olur önceki sayfalara göz gezdirirken buldum paylaşmak istedim

rica ederim canım hayır yenenlerden değilim malesef ama böyle hitap edilmeside içimi kıpırdattı insallah hepbirlikte atlatırız

ben bir bucuk senedir evliyim bugun gecer yarın gecer baktım gecmiyor yerimde sayıyorum sonra burayı buldum baya bi okuduktan sonra üye oldum bir hafta kadar egzersiz yaptım araya regl girdi beklemedeyim yani

hmm anladım..yine iyi..ben 3senedir..bu olayın vajinismus olduğunu anlayana kadar bike çok vakit geçirdim..çok korkaktım ve sanki tektim bu tür sayfalara ağlamaktan bakamıyodum..ama artık tak etti..cmt ankarada bi merkezden randevu aldım bakalım..korkuyorum şu hafta sonu bi geçse..Rabbim şu sınavı geçmemizi nasip eder inş...boshayallersmile

evet kabullenmek zaman alıyor ne yazıkki insallah hersey beklediginden daha kolay ve güzel gecer bir kez jinekologa gittim ve baya güven gelmişti bana dr un tavrı yaklaşımı konusması etkili oluyor evet sende gidip geldikten sonra bence iyi hissediceksin kendini yanlız ertelemeyi bırakmak gerekiyor tabiki bizim sorunumuz bu zaten

öyle yalnız önce doktor anotomik olarak anormallik var mı diye bakacakmış sonra psikologla çalışılacakmış galiba..korkuyorum o yüzden..neyse yazarım gittikten sonra orda bişiler öğrenirsem paylaşırım burda..doktor telde netten öğrenerek yapmanız yanlış falan dedi parmak yönü falan önemli diye..ya o kadar insan hatta 15 yaşlarında gençler nasıl yapıyor bu işi öyle garip geliyo ki bazen..neyse arkadaşlar yarın yine bakıcam lütfen lina ya gidenler şu ilk muayeneyle ilgili bişiler yazsınn...iyi geceler..

öyle yalnız önce doktor anotomik olarak anormallik var mı diye bakacakmış sonra psikologla çalışılacakmış galiba..korkuyorum o yüzden..neyse yazarım gittikten sonra orda bişiler öğrenirsem paylaşırım burda..doktor telde netten öğrenerek yapmanız yanlış falan dedi parmak yönü falan önemli diye..ya o kadar insan hatta 15 yaşlarında gençler nasıl yapıyor bu işi öyle garip geliyo ki bazen..neyse arkadaşlar yarın yine bakıcam lütfen lina ya gidenler şu ilk muayeneyle ilgili bişiler yazsınn...iyi geceler..

iyi geceler
bende evliligimin 3,5 yılın içindeyim ve egzersizlere devam ediyorum sagolsun arkdaşlar takıldıgım yerde bana yardımcı oluyorlar.inş en kısa zamanda yenersin ve deneyimlerinden bahsedersin bize...

bu arada büyük bi saflıkla bana özelden atılan iki msjı şimdi gördüm çoook teşekkür ederim ilginize desteğinize..msjım 50 olmadığı için buradan tekrar yazıyorum..ben o emla olayından sonra lina dan bi doktora sordum alrjk reaks.göstermiş bol ılık suyla yıka dedi.2 3 gün hafifleyerek de olsa özellikle küçük abdestte çok yanmalar oldu ama bugün itibariyle çok şükür geçti o gün acıyla linadan cmt için randevu da almıştım..bi gidicem bakalım yine görüşürüz..paylaşırız burda..çok çok teşekkür ederim iyi ki varsınız..kaydirigubbakcemile5

iyi geceler
bende evliligimin 3,5 yılın içindeyim ve egzersizlere devam ediyorum sagolsun arkdaşlar takıldıgım yerde bana yardımcı oluyorlar.inş en kısa zamanda yenersin ve deneyimlerinden bahsedersin bize...

çok sağol iyi dileklerin için arkadaşım inan ne öğrenirsem yazıcam burda yeter ki geçsin bu durum..hepimiz için yarın cuma vakti dua edicem inş sizden de beklerimolumunekankayizsmile

bende dua ediyorum hep hepimiz için :) insallah hepimiz kolayca ve en kısa zamanda atlatırız ve bi daha karsılasmayız böle bi sorunla işlerimi halletmem gerekiyor bırakıp gidemiyorum burayı yapıştım :D

öncelikle aramiza hos geldiniz
vajil.. olarak nasil hamile kaliniyor ben de cok istiyorum
belki hamile kaldiktan sonra bu hastaligi daha kolay yene bilirim diye düsünüyorum
bilmem nekadar dogru...

uzun zamandır buradyım ama sık yazamıyorum canım
denemelerin birinde biraz alabilmiştim p...
eşim birden boşaldı derken hamile kaldım
inş yenersin ben daha yenemedim

Back
X