Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

işte bi rahat bıraksam kendimi hiç bişeye gerek kalmyacakta :D kafada bitirirsen olur diyolar ya evlendikten sonra ilk bir ay her sabah kafamda bitirdim ama akşam yine aynıydı ha olur dedim durdum olmayıncada bir aydan sonra çözümlerini aramaya başladım vajinismustan kurtulmanın yolları diye bir kitap var onu aldım bir kısmını okudum ve egzersizlere başladım ama misafirdi şuydu buydu yarım kalıyor hep bu sefer kararlıyım olana kadar devam bırakmak aksatmak yok :)

bende bir kere denedikten sonra olmazsa eğer emlayı kullnmayı düşünüyorum

Şu gelen giden sayesinde zaten insan egzersiz bile yapamıyor.Zaten bende o kadar arıyorum :D

Sıkma canım canını yavaş yavaş olacak elbet.Eşine sakın kırılma kırıldıkça tekrar başa dönersin yoksa.

Bakıyorumda buradaki herkes ne güzel ilerleme kaydetmiş ben daha vajiyi aynayla inceleme aşamasındayım.Ama parmakla ilerlemeye cesaretim yok.Bakıyorum gerçekten p...s veya bebek kafası çıkacak kadar geniş ama beynimden bir türlü atamıyorum orasının bişey alabileceğini.Açıkçası parmak denemesi yapsam ileri itekleyemem diyorum...Offf offf çok canım sıkılıyor bu konuya inan başkasına destek vermek kolay ama insan kendine destek veremiyor. Ebe aklım neden inanmıyorsun oraya birşey gireceğiniiiii :kedi:

rabiacım bizde senin gibiydik hepimiz aynı evrelerden geçiyoruz merak etme sırnaşık şey ama inan başlamak bitirmenin yarısıdır bende günlerce aynayla baktım kendime dokundum mümkün deil oraya bişey girmez diyodum düşüncesi bile beni korkutuyordu bi gün oturdum kendi kendime düşündüm bir deneyeyim ne kaybederim diye ellerimi 10 defa belki yağladım jelledim etrafında dolaştım durdum belki 2 saat ofladım öyle döndüm böyle döndüm oturdum ağladım oraya bişey girmes diye yerimseniben sona gittim duş aldım oturdum müzik dinledim çikolata yedim rahatlamak için yollar deniyorum evin içinde dört dönerek ama içimden atamıyorum sonra güzel şeyler düşündüm kapadım gözlerimi tekrar denedim hiç bi sorun yokmuş gibi yavaş yavaş denedim kendi kendime şaşırdım nasıl girdi diye sadece dene bak göreceksin hepimiz aynıyız farkımız yok başaran arkadaşlarda aynı aşamalardan geçti o yüzden rahatla yapamam deme yapıcam de sürekli kendine :dance:

günaydın canımcım
moralini hiç bozma
bu tür şeyleri hep duyduk eşlerimizden yada benzerlerini
benmki sinirliyken dedikleriimi dikkate alma der siniri geçince
bak o sırada onu sen rahatlatmalısın
burada sanırım sana görev düşüyorkaydirigubbakcemilea.s.

Teşekkür ederim canım evet bize düşüyor malesef

deneme yapmadan önce biraz oynaşsanız falan rahatlasa biraz sonra aradan zaman geçse tekrar deneseniz daha iyi gelir gibi geliyor bana..walla ben artık evde eşofman falan giymiyorum sürekli dantelli saten falan filan yatağada hep öyle giriyorum eşlerimizi biraz coşturmak lazım gibi geliyor bana...mutlaka onları motive edecek bir durum vardır bence sende dene mesela mini etekle dolaş evde :kedi: ben evlendikten sonra nasıl olsa bişey yapamıyoruz diye eskiden hep salak salak eşofmanlarla dolasırdım evde sonra doktorum bana yalnızken sordu napıyosunuz akşam evde baştan sona anlat dedi kendi anlattıklarımdan ben sıkıldım düşünsene hep yemek temizlik oydu buydu cinsellik diye bişey aklıma bile gelmezdi ama artık her an yeni bişeyler deniyorum ve çok yararını görüyorum kedi gibi peşimde her dk :)

Canım maşallah sana nazarım değmesin . Daha parmakta olmana rağmen çok motive ediyorsun kendini ..İnşallah tavsiyerine uymaya çalışacağım . Birde başka bir cisim kullanamadığını söylemişsin ince bir kalem dene önce . Aynı duygu bendede vardı hatta kalem içeri girdikçe çok şaşırmıştım :))

canım benim eş destegi önemli ama oda olup olmucagı hakkında kaygılı tabi
benim eşimde öleydi deneyelim dediğim zaman suratı asılırdı yapamadıgımı gördüğü zamnda ceker giderdi bende sabaha kadar aglardım senağlama
sabredicez canım sen kendini tam hazır hissettiğinden dene ve sadece denemek için sevişmeyin zevk alın yani görev gibi olmasın o zamanda stres olur sen yumusat erkegini eminim işe yarıyacaktır hadi kolay gelsingamyoncuiremsu

Evet benim eşimde 3 gün surat asıyor bazen . Artık suratsız insan görmek istemiyorum . :) Birde ben gurbetteyim ve tanıdık falanda yok yaşadığım yerde ...Hep eşimi görüyorum :) oda surat asıyor kendini motive et nasıl edeceksen .

Evet benim eşimde 3 gün surat asıyor bazen . Artık suratsız insan görmek istemiyorum . :) Birde ben gurbetteyim ve tanıdık falanda yok yaşadığım yerde ...Hep eşimi görüyorum :) oda surat asıyor kendini motive et nasıl edeceksen . [/QUOTE]

ne kadardır evlisin sen soruşumu yanlış anlama biz daha yeniyiz iki ay bile olmadı şuan şim surat asmıyo gayet makul ve sabırla karşılıyo budurumu hatta vajinismus hastalığını bile ben ondan duymuştum olmayınca yarın öbürgn oda bana surat yaparmı diye korkuyoru :(

venüsten:
canım ben tampon kullanmadım zaten egzersiz sürem öle cok uzun değil ben adetim bitti basladım egzersize 1 hafta calıstım sonra p..s denememde basarılı oldum yani adetli günümde ölebi sorun olmadı canım

ne kadardır evlisin sen soruşumu yanlış anlama biz daha yeniyiz iki ay bile olmadı şuan şim surat asmıyo gayet makul ve sabırla karşılıyo budurumu hatta vajinismus hastalığını bile ben ondan duymuştum olmayınca yarın öbürgn oda bana surat yaparmı diye korkuyoru :(

3 ay sonra 2 yıllık evli olacağız. Bende bilmiyordum eşim araştırıken bulmuştu .Ama 1 yılı geçtikten sonra ancak ne olduğunu anladık.Bence tepki verir .Sen çok şanslısın daha 2 aylık evlisin ve sana yardım edecek birileri var. Biz çok geç kaldık yardım almaya ve bu bizi çok yıprattı .Doktora gidiyormusun bilmiyorum ama biran önce bir doktora git ve burdaki tavsiyeleri uygulaki zaman geçip sizde birbirinizi üzmeyin..Merak etme şimdi şimdi tepki vermez zannetmem .Ama sen biran önce çözmeye bak vakit geçirme ..

Son düzenleme:
venüsten:
canım ben tampon kullanmadım zaten egzersiz sürem öle cok uzun değil ben adetim bitti basladım egzersize 1 hafta calıstım sonra p..s denememde basarılı oldum yani adetli günümde ölebi sorun olmadı canım

ne güzel 1 haftada halletmişsin alkisalkisalkisbiz 2 aydır tedavi oluyoruz ama maddiyat yüzünden dr olan randevumu 2-3 haftada bir alıyorum daha taksitlerimiz bitmedi drda söyledim gelmek istesekte yetişemiyoruz herşeye oda saolsun anlayışla karşıladı ona göre ayarladı egzersizlerimizi :dance: bu hafta kendimi çok rahat hissediyorum inşallah son seanslarımız kaldı adım adım hedefe ulaşacağız yerimseniben

Evet benim eşimde 3 gün surat asıyor bazen . Artık suratsız insan görmek istemiyorum . :) Birde ben gurbetteyim ve tanıdık falanda yok yaşadığım yerde ...Hep eşimi görüyorum :) oda surat asıyor kendini motive et nasıl edeceksen .

ne kadardır evlisin sen soruşumu yanlış anlama biz daha yeniyiz iki ay bile olmadı şuan şim surat asmıyo gayet makul ve sabırla karşılıyo budurumu hatta vajinismus hastalığını bile ben ondan duymuştum olmayınca yarın öbürgn oda bana surat yaparmı diye korkuyoru :([/QUOTE]

canım niye bilinç altına olumsuz şeyler yüklüyosunki ne güzel surat asmıyomuş adam ya surat yaparsa diye düşünüp durursan en ufak bi tepkisini dağlar kadar büyütürsün biliyosun biz vajililer her şeyin en kötü bölümünü alıp beynimize hapsediyoruz asıl sorunumuzda bu sırnaşık şey yok öyle bişey hepimizi eşleri çok seviyor bu durum onlar içinde zor hep beraber aşacağız iyi günde kötü günde demedikmi evlenirkenkaydirigubbakcemile3sakın olumsuz bir şey getirme aklına ne güzel erkenden başlamışsın evliliğinin tadını çıkarmaya bak...

ne güzel 1 haftada halletmişsin alkisalkisalkisbiz 2 aydır tedavi oluyoruz ama maddiyat yüzünden dr olan randevumu 2-3 haftada bir alıyorum daha taksitlerimiz bitmedi drda söyledim gelmek istesekte yetişemiyoruz herşeye oda saolsun anlayışla karşıladı ona göre ayarladı egzersizlerimizi :dance: bu hafta kendimi çok rahat hissediyorum inşallah son seanslarımız kaldı adım adım hedefe ulaşacağız yerimseniben

Sen özel doktoramı gidiyorsun .

Sen özel doktoramı gidiyorsun .

evet canım ben istanbuldayım özel bir psikiyatrist...herseyi konuşabiliyorum her şeyi soruyorum buradan öğrendiğim ama takıldığım çoğu şeyi ona sordum bana tek tek hepsinin açıklamasını yaptı şu an için memnunum bendeki değişiklikleri kendisi farkedip söylüyor çok dikkatli buda benim ona daha çok güvenmemi sağlıyor zemuszemus

evet canım ben istanbuldayım özel bir psikiyatrist...herseyi konuşabiliyorum her şeyi soruyorum buradan öğrendiğim ama takıldığım çoğu şeyi ona sordum bana tek tek hepsinin açıklamasını yaptı şu an için memnunum bendeki değişiklikleri kendisi farkedip söylüyor çok dikkatli buda benim ona daha çok güvenmemi sağlıyor zemuszemus

Güzel istanbulda yaşamak böyle birşey işte . Biz aylarca doktor araştırdık .Hatta yakın şehirlerde bu konuya bakan uzmanlar varmı diye günlerce araştırma yaptım.En son bir tanıdık devlet hastanelerin birinde bu konuyle ilgilenen bir doktor olduğunu söyledide araştırmaktan kurtulduk :)

Günaydın kızlar

Derinciğim sen çok canını sıkıyorsun vaji konusunda biraz rahat olsan kendini bİraz sıkma derim bak o zaman nasıl istekli olursun

Canım ben vaji konusunda canımı sıkmıyorum ki aksine vajiyi hiç umursamaz oldum...
Olsun ya da olmasın umrumda değil artık...
Eşimle ve kendi içimde sorunlarım var ve bunlar vajiden önce geliyor, vaji düşünecek halim kalmadı...

Güzel istanbulda yaşamak böyle birşey işte . Biz aylarca doktor araştırdık .Hatta yakın şehirlerde bu konuya bakan uzmanlar varmı diye günlerce araştırma yaptım.En son bir tanıdık devlet hastanelerin birinde bu konuyle ilgilenen bir doktor olduğunu söyledide araştırmaktan kurtulduk :)

Sen nerdesin canım ? olsun sonunda bulmuşsunuz zaten yenecek olan biziz dr sadece bunu kolaylaştırıyor yada yönlendiriyor kaydirigubbakcemile4bizde araştırdık bir süre ama bana saatleri uymadı işyerinden izin almam zor bide sürekli izin aldıkça sorular gelicek noldu neyin var gibi o yüzden kimseye çaktırmak istemedim düşün ben telde bile ''ben vajiliyim'' deyip randevu alamazdım 1-2 tane özel hastaneye gittik eşimle randevu almak için konuşurken orada görevli sorduğunda şikayetimi ben bişey diyemezdim eşim sağolsun hemen atlardı vajinusmus diye düşün yani telaffuz etmek bile zordu normal hayatta cadıyımdır ama söz konusu cinsellik olunca zınk diye kalırdım. ama artık aştım kendimisırnaşık şey

Canım ben vaji konusunda canımı sıkmıyorum ki aksine vajiyi hiç umursamaz oldum...
Olsun ya da olmasın umrumda değil artık...
Eşimle ve kendi içimde sorunlarım var ve bunlar vajiden önce geliyor, vaji düşünecek halim kalmadı...

Canım benimde çok sorunlarım vardı . Hâlâda tam bitmiş değil.Kime söylesem bu konuyu vaji olduğuma bağlıyordu.Bilmiyorum öylemi değilmi ama bence canını sıkma bu sorunu halletmeye bak.İnşallah o zaman aranızda düzelmiş olur.Geçenlerde doktorda biri ile karşılaştım 3 senelik evli oda aynı cümleyi kurdu benim bu konudan önce gelen sorunlarım var demişti . Sorunu kayınvalidesiyle . Hali o kadar tuhaftı ki...Takma boş ver.Senin önceliğin bu olsun . Eşinle tartışınca sana bu konu üzerinden baskı yapamaz .Sorun ne bilmiyorum ama sadece tahmin ettim nede olsa hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz.

3 ay sonra 2 yıllık evli olacağız. Bende bilmiyordum eşim araştırıken bulmuştu .Ama 1 yılı geçtikten sonra ancak ne olduğunu anladık.Bence tepki verir .Sen çok şanslısın daha 2 aylık evlisin ve sana yardım edecek birileri var. Biz çok geç kaldık yardım almaya ve bu bizi çok yıprattı .Doktora gidiyormusun bilmiyorum ama biran önce bir doktora git ve burdaki tavsiyeleri uygulaki zaman geçip sizde birbirinizi üzmeyin..Merak etme şimdi şimdi tepki vermez zannetmem .Ama sen biran önce çözmeye bak vakit geçirme ..

ewet burdaki arkadaşların bana çok yardımı oldu sağolsunlar normalde sıkılgan ve utangac bir insanımdır burda yazmak sizlerle dertleşmk çok rahatlatıyor beni :) iyiki bulmuşum burayı

Sen nerdesin canım ? olsun sonunda bulmuşsunuz zaten yenecek olan biziz dr sadece bunu kolaylaştırıyor yada yönlendiriyor kaydirigubbakcemile4bizde araştırdık bir süre ama bana saatleri uymadı işyerinden izin almam zor bide sürekli izin aldıkça sorular gelicek noldu neyin var gibi o yüzden kimseye çaktırmak istemedim düşün ben telde bile ''ben vajiliyim'' deyip randevu alamazdım 1-2 tane özel hastaneye gittik eşimle randevu almak için konuşurken orada görevli sorduğunda şikayetimi ben bişey diyemezdim eşim sağolsun hemen atlardı vajinusmus diye düşün yani telaffuz etmek bile zordu normal hayatta cadıyımdır ama söz konusu cinsellik olunca zınk diye kalırdım. ama artık aştım kendimisırnaşık şey

Sivastayım. Gerçekten cinselliği telaffuz etmek bile zor .Bazen burada nasıl size ifade ediyorum şaşırıyorum .Bizim bu sorumuzu eşim sağ olsun yaydığı için ister istemez insan alışıyor .Hatta eşime diyorum ki : "Hani bu konu ile alakalı proğramlarda kadınlar yüzlerini kapatıp konuşuyorya benim nasılsa herkez biliyor bende alıştım öyle bir proğama alnım açık yüzüm pak katılabilirim diyorum .:))

Sivastayım. Gerçekten cinselliği telaffuz etmek bile zor .Bazen burada nasıl size ifade ediyorum şaşırıyorum .Bizim bu sorumuzu eşim sağ olsun yaydığı için ister istemez insan alışıyor .Hatta eşime diyorum ki : "Hani bu konu ile alakalı proğramlarda kadınlar yüzlerini kapatıp konuşuyorya benim nasılsa herkez biliyor bende alıştım öyle bir proğama alnım açık yüzüm pak katılabilirim diyorum .:))

:smiley-cool:

Canım benimde çok sorunlarım vardı . Hâlâda tam bitmiş değil.Kime söylesem bu konuyu vaji olduğuma bağlıyordu.Bilmiyorum öylemi değilmi ama bence canını sıkma bu sorunu halletmeye bak.İnşallah o zaman aranızda düzelmiş olur.Geçenlerde doktorda biri ile karşılaştım 3 senelik evli oda aynı cümleyi kurdu benim bu konudan önce gelen sorunlarım var demişti . Sorunu kayınvalidesiyle . Hali o kadar tuhaftı ki...Takma boş ver.Senin önceliğin bu olsun . Eşinle tartışınca sana bu konu üzerinden baskı yapamaz .Sorun ne bilmiyorum ama sadece tahmin ettim nede olsa hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz.

Benim sorunlarımın vaji ile uzaktan yakından alakası yok canım...
Keşke hemen vaji çözmekle bitiverse ama yok...

Benim sorunlarımın vaji ile uzaktan yakından alakası yok canım...
Keşke hemen vaji çözmekle bitiverse ama yok...

Derincim sorununuz ne bilmiyorum ama bu kadar üzme kendini bak kendin bile profiline yazmışsın bitanemle 1 yıl 9 ay falan diye bu kadar zaman aynı yastığa baş koydunuz birbirinizi en iyi siz tanıyorsunuz eminimki halledilemeyecek bir sorun değildir hepimiz yaşıyoruz zamanla sorunlar...inanki hiç birimizin hayatı günlük güneşlik değil şunu unutmayalım çok sevdiğim bi sözdür bu bizim en yakın akrabamız eşimiz. anneden babadan kardeşten çok daha başka bişey bu...ruhen,bedenen en çıplak en soyut hallerimizi gördüler bizde aynı şekilde onların her halini gördük tanıdık sevdik...sen önce kendini düşün bazen bencil olmak gerekiyor hayatta...önce kendin mutlu ol, mutlu olacağın bir şey yap seni mutlu gördüğünde onada bulaşacaktır mutluluk bir bakmışsın unutup gitmişsiniz:1rolleyes:

Back