• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

yaa nolur banada yardım edinn... yurtdışındayımm doktorada gidemiorumm nerden msj yazıcam nerden okucam çok karışıkmış burasıda ama inşallah sorunumu burda çözcem die düşünüorum.2 yıl olcak evleneli ama benimde olmadı eşim artık sorun bile etmıo deniyoruz hala ama olmuo napcam bilmiomm.dil bilsem birazcık giderim diorum ama doktora gitmektende korkuom.napcam ben yaaaaaaaaaaaa

yaa nolur banada yardım edinn... yurtdışındayımm doktorada gidemiorumm nerden msj yazıcam nerden okucam çok karışıkmış burasıda ama inşallah sorunumu burda çözcem die düşünüorum.2 yıl olcak evleneli ama benimde olmadı eşim artık sorun bile etmıo deniyoruz hala ama olmuo napcam bilmiomm.dil bilsem birazcık giderim diorum ama doktora gitmektende korkuom.napcam ben yaaaaaaaaaaaa

Şimdi bir kere, her şeyden önce bi sakin olunsengözlerimebaksanab

Evet, cidden de sorununuzu burada çözebilirsiniz. Doktora gitmeden, bu sitede paylaşımda bulunarak vajinismusun üstesinden gelen insanlar var, ben de onlardan biriyim. Olabiliyor yani. Ama sizin probleminizin hangi aşamada olduğunu bilemeyiz, belki bu şekilde aşamayacak, doktora görünmek isteyeceksiniz. Bu gerekebilir, siz şu an için egzersizlerinize yoğunlaşın, böyle halledebileceğinize inanın, büyük ihtimal olacaktır, ama doktoru da gözünüzde büyütmeyin. Sağlıklı ve bilinçli bir kadının belirli periyotlarda jinekoloğa görünmesi gerekir, özellikle de aktif cinsel hayat başladıktan sonra. Kaçarımız yok yani yerimseniben

2 yıl oldu demişsiniz, bu iki yılda neler yaptınız, neler denediniz, nereye vardınız bilmiyorum ama zaten onları unutup kendinize yeni bir süreç başlatmanızı öneririm. Bizim yapıp olumlu sonuç aldığımız birtakım egzersizler ve onlara yardımcı yan egzersizler var, onları tarif etmeye çalışacağım şimdi. Ama size tavsiyem, yine de bu konunun en başından başlayıp okuyabildiğiniz kadar okumanız. Bu, psikolojik olarak egzersizlere alışmanıza yardım edecektir. Yapanların deneyimlerini okudukça kendinizi daha hazır hissedersiniz. Burası da karışık değil aslında, biraz kurcalayın alışırsınız. Ama bu konuya abone olun ki yeni mesajları takip etmeniz kolay olsun, bunu ihmal etmeyin.

Yazdığınıza bakılırsa anlayış sahibi bir eşiniz var, umarım egzersiz döneminizde size destek olur. Sorun etmiyoruz demişsiniz ama yarın bir gün bunu aştığınızda her şeyin aslında ne kadar güzel olduğunu görecek, evliliğinizin keyfini daha bir süreceksinizaklinialirimsmile

Şimdii, ne yapacağınıza gelirsek..

Ana egzersizimiz parmak egzersizleri. Yani parmağımızı vajinaya sokmaya çalışıyoruz. Önceleri tuhaf geliyor ama zamanla alışacağınıza emin olun. Bu egzersizin amacı yarım parmak, bir parmak, iki parmak derken parmakları gitgide kalınlaştırmak, dolayısıyla penisin girişine vajinayı alıştırmak.

Bu ön bilgiden sonra detay vermem gerekirse.. Bir kere, denemeleriniz sırasında almadıysanız, ilk iş olarak bir eczaneye gidin ve kayganlaştırıcı alın, su bazlı olsun. Kayganlaştırıcısız başlamayın ve vajinal kayganlaştırıcı dışında bir şey kullanmayın, zararı dokunur. Sonra, müsait bir zamanınızda uzanın rahatça, sırtınızı yumuşak bir yere yaslayın. Kalçanızın altına kırlent koyarsanız sizin için daha kolay olur. Parmağınızı kayganlaştırıcıya bulayın, ve ucunu küçük dudakların arasına, vajina girişine koyun. Sonra yavaş yavaş parmağınızı içeri sokmaya çalışın. Parmağınızı nereye koyacağınızı anlamadıysanız internetten vajinayı araştırabilir, veya öyle yatar pozisyondayken bir ayna yardımı ile organınızı inceleyebilirsiniz.

Burada nasıl rahat edecekseniz öyle yapın. İsterseniz en incesi o diye serçe parmağınızla başlayın, veya orta parmakla kolay olacaksa öyle yapın. Ya da ister parmağınızı doğrusal olarak ilerletmeye çalışın, ya da parmak ucunuzda girişte minik daireler çizerek yavaş yavaş içeri girmeye çalışın vida gibi, tamamen size kalmış. İlkin parmağınızı vajinaya sokma fikri itici gelebilir, normaldir, ama vazgeçmeyin. İsterseniz durun biraz, derin nefes alıp verin, tekrar deneyin, ama başlamışken ertelemeyin. Canınız acıyabilir, bu çok normal, hemen yılmayın, ama böyle devam edemem derseniz onun da çaresi var..

Türkiye'de "emla" diye "lokal anestezik" bir krem var. Aynı ürün orada var mı bilmiyorum ama eczacıya danışıp benzer bir şey de alabilirsiniz. Egzersiz öncesi parmağınızın ucuyla vajina girişine kremi sürdüğünüzde önce bir yanma hissi oluşuyormuş, ama daha sonra acı falan hissetmiyormuşsunuz. Ben kullanmadım mesela, kullanıp kullanmamak da tamamen sizin elinizde, sizin seçiminiz..

Egzersizler sırasında nefesi doğru alıp vermek hem sizi gevşetir, hem de egzersizi kolaylaştırır. Ayrıca söylemek istediğim bir şey daha var, parmağınızı içeri ittirirken ıkınırsanız bu da işinizi oldukça kolaylaştırır, aklınızda bulunsun.

Siz öncelikle kendinizi bunu yapmaya hazırlayın, hedefiniz parmağın birazsını olsun içeri sokabilmek olsun. Zaten deneyimlerinizi burada bizimle paylaşırsanız bu aşamaları atlatmış birileri mutlaka sizi sonrası için yönlendirecektir, o konuda hiç şüpheniz olmasın.

Bence siz şimdi biraz eski mesajlara gömülün, bir bakın neler yazılmış, neler yaşanmış. Ne yapacağınızı kafanızda daha rahat oturtursunuz.

Şimdiden geçmiş olsun a.s.

tebrik ederim Derinxx, bende aynı müjdeyi vermek için girdim siteye. Siteyi farkettikten sonra bende parmak egzersizi yapmaya karar verdim, burdan yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

Ben de senin gibi orta parmakla daha rahat yapabildim ve başardığıma çok şaşırdım. Ben daha önce terapide dillatörlerle yapmıştım ama çok acımıştı canım. Canın acıdığındada egzersizin hiç anlamı kalmıyo, parmak çok daha yararlı ve canımı acıtmadan ilerlemek önemli olan.

Aklıma şu takıldı, acaba bir parmağın komple girmesi uzun sürerse bu zamanı kısaltmaya çalışılmalımı? Benim üç dört dakika sürüuo ilk girerken.

Teşekkür ederim canım...
Benim de orta parmak pat diye girmiyor ama şimdilik süre kısaltmaya falan çalışmıyorum...
Hiçbir acı hissetmedimya bu beynimi çok rahatlattı...

Kızlar ben okula gidiyorum...
Sanırım grip de oldum hiç iyi değilim, kaptık şifayı :(
Dersten sonra görüşürüz inşallah, kendinize dikkat edin...

bAHARIM günaydınn meleğimmm. . ınşallahhh olur canım bu kez bebişiniz

derin çok sevindm senin adına . . Hadi artık sık dişini egzersz yap kısa sürede yeniceksinnn

günaydın arkadaşlar.....bayadır giremiyodum...ne güzel ilerleme kaydedenler var....ben buradaki herkesin başaracağına eminim......keşke bebek haberleri de duysak da sevincimiz katlansa....bir kac güne adet olcam...bi an önce olsam da sonra çalısmalara baslasam....

günaydın kızlarrr
gelişmeler varmı hafta sonu denemeleri falan bilmiyorum gecmişi okuyamadım eminim hepiniz ilerlemişsinizdir az kaldı hadi sıkın dişinizi kaydirigubbakcemile2
bebiş isteyenler canlarım stres yapmayın inşallah en kısa zamanda güzel haberlerinizi alırız benimki gibi cadı bi kızınız olur sizinde:ecrin_bebek:

Back