Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

bu arada emin ol bu sorunu yaşayan ne ilk insansın ne son nede tek:)
ilk zamanlar bende sıkıntı çektim. yatma saati yanaşınca off yinemi yatak diye söyleniyordum hatta yatakta eşimi güldürerek işi cıvıtıyordum. ama o zamanlar geçiyor. şimdi yine saate bakıyorum yatma saati gelsin diye kaydirigubbakcemile3

bi gün bende inş yatma saatini beklerim zemuszemus

bu arada emin ol bu sorunu yaşayan ne ilk insansın ne son nede tek:)
ilk zamanlar bende sıkıntı çektim. yatma saati yanaşınca off yinemi yatak diye söyleniyordum hatta yatakta eşimi güldürerek işi cıvıtıyordum. ama o zamanlar geçiyor. şimdi yine saate bakıyorum yatma saati gelsin diye kaydirigubbakcemile3

aynen canım bende hiç akşam olmasın isterdim ama şimdi akşam olsun diye bekliorum :)
darısı herkesin başına inşallah

canım bilmiyorum bu konuda psikologa gittim mi
ama bunun tedavisini jinokologtan iyi psikolog yapıyor. bende orgazm sorunum için bir psikolog arkadaşıma danışmıştım kendisi çok ama çok iyi bir uzman. bana bir yöntem açıkladı ve o yöntem ile vajinismus vakalarını bile çok rahat çözdüğünü söyledi. ben orgazm problemim için denedim o yöntemi bence madem vijinismustada iyi bir yöntem sende dene... bu yöntemde ilk hafta eşinle sadece sevişiyorsun ama kesinlikle ilişkiye girmek yada denemek yasak.cinsel organlara elle dokunulabilir ama birbirlerine teması yasak.(bu bölüm insanı çok rahatlatıyor nasıl olsa girmeyecek diye korkmadan seviştiğin için sevişmekten daha çok zevk alıyorsun. ilk hafta böyle geçiyor. ikinci hafta yine sevişmeler devam ediyor bu sefer bir adım daha ileri olarak cinsel organlar birbirine değebilir.sonuç olarak iki hafta boyunca korku olmadığı için çok fazla ereksiyona geçen ve tahrik olan vücüt ilişkiyi istiyor ve çok rahat ilişkiye isteyerek giriyorsun. eşine bu yöntemi yanlız çok iyi anlat en büyük görev ona düşüyor.
eğer kuruluk oluyorsa ıslanmada problem yaşıyorsan vajina ağzına krem sürebilirsin ve bir tavsiyem daha bacaklarını ne kadar ayrı yaparsan o kadar rahat olur. son olarak kendini hazır hissettiğin zaman önsevişmeyi çok uzun tutun ve sevişirken o anı yaşa aldığın zevki hisset sonunu düşünme.

Gerçekten bu yöntem aynı zamanda orgazm için faydalı oluyor mu.Açıkcası ben ilişkiye yeni başlayabildim formda anlatmıştım.Şu an herşey yolunda ilişkiye girmem de sorun yok ama ben o esnada pek bişey hissetmiyorum.Şu an daha yeni olmasına bağlıyorum ama acaba zamanla düzelirmi yoksa benim şu anda bile zevk almam mı lazım dı.? :nazar:

Gerçekten bu yöntem aynı zamanda orgazm için faydalı oluyor mu.Açıkcası ben ilişkiye yeni başlayabildim formda anlatmıştım.Şu an herşey yolunda ilişkiye girmem de sorun yok ama ben o esnada pek bişey hissetmiyorum.Şu an daha yeni olmasına bağlıyorum ama acaba zamanla düzelirmi yoksa benim şu anda bile zevk almam mı lazım dı.? :nazar:
adagülü sanırım o olay o anki psikolojine istek durumuna bağlı yanimm :eek:

Ya bilemiyorum ki şu an iyice alışayım diye zaten ara vermiyorum e haliyle iş yorgunluğuyla insanın pekte hali kalmıyor.Sanırım alıştıktan sonra araya biraccık özlem girince daha farklı olacak..ınşalllaahhhh

Ya bilemiyorum ki şu an iyice alışayım diye zaten ara vermiyorum e haliyle iş yorgunluğuyla insanın pekte hali kalmıyor.Sanırım alıştıktan sonra araya biraccık özlem girince daha farklı olacak..İnşalllaahhhh
evet canım araya özlem girmesi lazım değişimi görceksin..benim eşimin çalışma düzeni çok karışık kafamçokkarıştı şehir dışında kalmıştı 1 aya yakın ben o arada parmak egzersizlerimi yaptım falan eeee tabi özlem birikti birazda cesaret beynimide hazırladım bu arada vajiyi hallettik(not:her zaman yazıyorum bu cümleyi deneme aşamasında istekli olmak çok önemli arkadaşlar) opuyorumnanaktan

zorlanıyorum deniz ileri geri yapamıyoruz sadece içime alabiliyorum içim gıdıklanıyor gibi oluyor huylanıyorum çıkarttırıyorum hemen nolcak bilmiyorum[/QUOhımmm biraz ara verseniz bizde adagülüyle bu konuya yakın konuşma yapıyoduk bak..istersenbiraz ara ver duygular değişir :eek: acı yokmuş bak hem gıdıklanma var geçer zamanla

Boz bende sana bi mesaj atmıştım bende yeneli henüz 1 ahfta bile olmadı.Ama sanda faydası olurmu bilmem.Ben üst pozisyonda deniyorum ve içeri aldıktan sonra biraz bekleyim yavaş yavaş ben ileri geri yapıyorum kısa kısa , biraz alışıyor ve ileri geriyi biraz daha uzatarak yapıyorum yani biraz çıkıyo geri giriyor.Bunu yaptıkçada alışıyor ve iyice açılıyor..Bide bu şekilde dene istersen ..

canım bende denedim üstteykende çıkıyor.yapamıyorum.alta yatsam ondan korkuyorum kontrol bende olsun istiyorum off karışık anlıcğın napıcağmı hiç bilmiyorumm :kedi:

arkadaşlar adagülü arkadaşımızın dediği gibi üst pozisyonda içeri almaya alışmak daha rahat. biz hep eşim üstdeyken deniyorduk ilk başta, benim kızlığım o zaman bozuldu ama tam anlamıyla ilişkiye giremedim canım yanıyo diye ama eşim ben üsteyken denemeyi çok istedi ve bende öyle daha kolay olduğunu duydum ve ben üsteyken tamamen içeri alabildim. ve hani en iyi kısmı korkmuyorsun çünkü kontrol senin elinde acıdığında hemen durabiliyorsun ve yavaş yavaş alıştıkça daha fazla alıyorsun derken üste ilişkiye alışmak daha kolay oluyor. e sonra zaten heer şeye her pozisyona alışıyorsun..
bu arada 101. sayfada vajinismus için psikologların tavsiye ettiği anlattığım o yöntem orgazm olma problemi yaşayan arkadaşlarda kullanabilirler... tek farkla -ikinci hafta vajinusmus sadece cinsel organları birbirine değdiriyor ama orgazm için bu yöntemi kullanan ikinci hafta ilişkiye giriyor ama orgazm olmadan yani en ateşli anında olayı bırakıyor... yani masaya oturup tüm yemekleri izleyip masadan aç kalkmak gibi birşey oluyo... ikinci hafta sonunda bunu çoğu deneyen (benim gibi) orgazm problemini yeniyor.

Canım çıkmaması için bekle ben de bunu diyorum işte.Gıdıklanıyorum tuhaf oluyorum çıkıyor demiştin ya . Çıkmadan sabit bekle biraz alışsın ondan sonra dene bakalım bide faydası olur belki

arkadaşlar söylemeyi unuttuğum birşey daha var. çoğu kişi bunu söylemeye çekinir, ilk ilişkiye girmeye başlandığında insanın sanki çişi geliyormuş gibi oluyo ilişkide ve kendini kasıyo. ben bilmem kaç kere tuvalete giderdim çişim geldi diye ilişkiyi bırakıp. meğer o çişi gelmiş hissi orgazm öncesi hissedilirmiş ve o an durmayıp ilişkiye devam edince o his yerini güzel hislere bırakıyor.
bu arada ilişki sırasında konuşmaktan çekinmeyin, nasıl hoşlanıyorsanız söyleyin, yaptığı şey hoşunuza gittiyse devam etmesini hoşunuza gittiğini belirtin yada daha hızlı veya daha yavaş istiyrsanız kesinlikle söyleyin ki eşiniz sizi daha iyi tanısın.

arkadaslar hera kadın sağlıgı merkezı hakkında bır bılgısı olan varmı?Kendi basıma bu illeti aşamıyorum.Tedavı olmak istıyorum ama jınekologlar hakkında bılgım olmadıgından nereye gıdecegımıde bılemıyorum.Kendı basına çözüp bulamaıp doktora gıden arkadaslar bana yardımcı olurmusunuz.

canım jinekologlar bu iş için çözüm değil cinsel terapiste gitmen en doğrusu hangiilde yaşıyorsun bilmiyorum ama istanbulda isen eğer bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde ve çapa tıp fakültesinde var. herayı bilmiyorum. benim bahsettiğim yerlerde ssk ile ücretsiz tedavi olabiliyorsun. ama eşinle gitmeniz lazım.

Son düzenleme:
yaaa ve şu parmak egzersizleri yok farklı garip uygulamalar...bunlarla uğraşmayın..insanıın psikolojisi daha da beter bozuluyor!!!yaşadım çünkü bunları...

canım benim ben senin bu düşüncene katılmıyorum. evet parmak egzesizi diyince biraz itici geliyor ama tedavi süreçleride bu şekilde. ben 300-500 lira bile verebilecek durumda değildim. istanbulda bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde tedavi oldum ve bu yöntemle kurtuldum. ayrıca verdiğim taktiklerle bu gün öğrendimki 2 kişi daha kurtulmuş darısı herkesin başına.

X