Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Canım hepimizinki psikolojik, ama bak hepimiz aştık, aşıyoruz. Sen yapamıyorum falan deyince deniyorsun deniyorsun olmuyor sanmıştım. Bir kere yapamadın diye hemen kötü hissetme kendini. Bazen kolay olmuyor, ne yapalım.. İstersen nefes egzersizlerine de bir göz at, gevşemen konusunda çok yardımı dokunur. İlk zamanlar kendini kasman doğal. Biraz çabala, bak ucundan azıcık girmeye başladığında olabildiğini göreceksin ve gerisi kendiliğinden gelecek. Ama ilk kez başlamak kolay olmaz, çok normal. Sen yeter ki daha fazla erteleme bu durumu.

Ben bir şeyler izleyerek yapardım, elim orada kafam başka yerde olurdu, hiç kasmazdım kendimi, bir dene istersen. Sakın umudunu kesme ve sakın erteleme, parmağının ucu girene kadar biraz ısrarcı ol, sonra inan rahatlayacaksın. Bana güven.

Gerçekten başlangıç hiçde kolay olmuyor bende yeni sayılırım tam anlamıyla olmasada biraz girdirebiliyorum ama öyle bir an geliyorki ağrı gibi bişey hissediyorum aşamayacakmışım gibi geliyor ama deniyorum.Ben gün içinde dediğin gibi tv karşısında yapıyorum egzersizleri.İki boğum olmadı kaç gün oldu:( krizalit.kristalin sen ne kadar sürede aştın?Bendede anestol var ama kullanmak istemiorum alışkanlık yapar diye.Gleitgelen jel kullanıyorum.Yardımlarınız için teşekkürler bütün arkadaşlara Allah kolaylık versin ve KANDİLİNİZ MUBAREK OLSUN.Bu gün hepimiz birbirimize dua edelim...:Saruboceq:

arkadslar gnydın sabah saglık ocagına gttim köklü bir test yaptırdım.kan,idrar,hormon falan.idrarda enfeksiyon çıktı ilaç kullandıgım halde işe yaramamış dr.bir sürü ilaç yazdı.adet dönemimi aralıklarıda söyledim adet düzenszliği var dedi.ilk önce bunları tedavi edelim tekrar dene gebelik yoksa dedi saat 4.00gbide kan testi sonuçlarıma bktırıcm.şimdilk engelleri kaldırayım gebeliktki, allahın iznyle bundan sonra kalırım inş.enfeksiyon olunca gebelik oluşmuyrmuş spermin ömrünü azaltıyrmuş yumurtaya gderken.size de tavsiyem gebe klmak isteynler ne var ne yok test yaptırın baharcım çlşmalara devam ikimzde aynı anda verelim müjdeli haberleri:)

Canım günaydın

süper yapmışsın bak dediğim gibi köklü test yaptırmak işe yarıyo her zaman..

Bu arada herkesin KANDİLİ MÜBAREK OLSUN..DUALARINIZ KABUL OLSUN..

Sadece onu mutlu etmek olarak düşünme, bunu aşarsan kendine de çok büyük bir iyilik yapmış olacaksın. Olmazsa da olur diye de düşünmeyin, cinsellik bir birlikteliğin en önemli unsurlarındandır, o yüzden lütfen erteleme ve kendini bunu başarabilmek için motive et. Bak inan her şey o zaman daha güzel olacak, senin bu çabaların ve başardığında yaşayacaklarınız sizi birbirinize daha sıkı bağlayacak. Böyle düşün.

Çaresiz değilsin, burada bir sürü insan doktora gitmeden, kendi çabalarıyla yendi. Bir süre sen de dene, büyük ihtimal olacaktır.

Sen en kısa zamanda eczaneden bir su bazlı kayganlaştıcı al ve işe başla. Başlaman gereken yer, küçük dudakların arasındaki yarık. Serçe parmağına kayganlaştırıcıyı sür, ucunu oraya koy ve yavaş yavaş, parmağınla daireler çize çize içeri girmeye çalış. Gerildiğini hissettiğin an derin nefel al ver, kendini gevşet, sonra devam et. Öyle öyle olacak canım, biraz zaman alsa da almasa da. Bunları uzanarak yapıyorsan kalçanın altına yastık ya da kırlent koy, dizlerini kırıp kendine doğru çek, işin kolaylaşır.

Biraz böyle dene bakalım daha iyi olacak mı..

Kafana takılan bir şey olursa hiç çekinme sor, burada hepimiz benzer şeyler yaşadık, yaşıyoruz. Utanılacak bir şey yok, tamam mı olumunekankayizsmile

akşama tekrar denicm saol cnm.Gerçekten başarmak istiyorum.Tam evli bile değiliz bu şekilde.

arkadslar gnydın sabah saglık ocagına gttim köklü bir test yaptırdım.kan,idrar,hormon falan.idrarda enfeksiyon çıktı ilaç kullandıgım halde işe yaramamış dr.bir sürü ilaç yazdı.adet dönemimi aralıklarıda söyledim adet düzenszliği var dedi.ilk önce bunları tedavi edelim tekrar dene gebelik yoksa dedi saat 4.00gbide kan testi sonuçlarıma bktırıcm.şimdilk engelleri kaldırayım gebeliktki, allahın iznyle bundan sonra kalırım inş.enfeksiyon olunca gebelik oluşmuyrmuş spermin ömrünü azaltıyrmuş yumurtaya gderken.size de tavsiyem gebe klmak isteynler ne var ne yok test yaptırın baharcım çlşmalara devam ikimzde aynı anda verelim müjdeli haberleri:)

Canım enfeksiyon olunca hamile kalma olasılığı azalıyor mu yoksa imkansızlaşıyor mu?
Benim de aynı şekilde yumurtalıklarım fena iltihaplı...

Son düzenleme:
Gerçekten başlangıç hiçde kolay olmuyor bende yeni sayılırım tam anlamıyla olmasada biraz girdirebiliyorum ama öyle bir an geliyorki ağrı gibi bişey hissediyorum aşamayacakmışım gibi geliyor ama deniyorum.Ben gün içinde dediğin gibi tv karşısında yapıyorum egzersizleri.İki boğum olmadı kaç gün oldu:( krizalit.kristalin sen ne kadar sürede aştın?Bendede anestol var ama kullanmak istemiorum alışkanlık yapar diye.Gleitgelen jel kullanıyorum.Yardımlarınız için teşekkürler bütün arkadaşlara Allah kolaylık versin ve KANDİLİNİZ MUBAREK OLSUN.Bu gün hepimiz birbirimize dua edelim...:Saruboceq:

Ama pes etme, bak aylardır bu başlığı takip ederim, egzersizlerine başlayıp da yol almayan birine rastlamadım. Ama uzun, ama kısa zamanda, olacak.

Benim aşmam şöyle oldu, ben egzersizlere başladım, bir hafta sonra üç parmak yapabiliyordum. Sonrasında denedik, oluyordu ama öncesinde de egzersiz yapmazsam zorlanıyordum, yani tam rahat olmuyordum. Birkaç hafta daha egzersiz yaptım ama fazla bir ilerleme kaydedemedim. Çünkü üç parmaklayaptıktan sonra zaten hep aynı egzersiz oluyor, o da seni daha ileri götürmüyor. Baktım öyle olacak gibi değil, bir mumu kağıt havlu ile kalınlaştırıp, streç filmle tutturup öyle deneyeyim dedim. Mumda ilkin bayağı zorlandım, ama sadece iki egzersizden sonra aştım, ne kadar rahat girdi anlatamam. O günlerden sonra böyle bir sorunum kalmadı Allah'a şükür. Darısı herkesin başına.

Anestol konusunda ben de sana katılıyorum, katlanılmayacak gibi değilse kullanma hiç. Hissettiğin zorlanmalardan da anlarsın egzersizler iyi gidiyor mu, gittikçe daha kolay oluyor mu diye.

Umarım herkes başarır en kısa zamanda, Allah hepimize kolaylık versin. Herkesin kandili mübârek olsun.

arkadaşlar mrb ben emla kremi aldım bugün uygulamayı düşünüyorum bana bi yol gösterir misiniz

Emla'nın yanında, su bazlı bir kayganlaştırıcı da almanızı öneririm. Normalde kuruluk problemi yaşamasanız da parmak egzersizleri insanı tahrik edecek son şey bile olmadığından kayganlaştırıcıya ihtiyaç oluyor, onu eczaneden edinmeden başlamayın, kuru kuru zor olur.

Sonrası için de, daha önce başka bir arkadaşa yazdığım yazıyı koyuyorum, umarım faydasını görürsünüz.

Ah canım, utanacak hiçbir şey yok, bu çok yaygın bir sorun ve çözümü genellikle çok basit, ve senin elinde.

Ama kas gevşeticilerle olacak şey değil bu. Parmak egzersizleri konusunda bir fikrin vardır. İşte öyle öyle kendini alıştıracaksın. Böylece vajina içeri girmek isteyen parmak, penis gibi şeyleri bir tehdit olarak algılamayacak. Sen de alışacaksın, parmaklarım oluyorsa bu da olacak diyeceksin, ve hiç tedirgin olmadan ilişkiye girebileceksin.

Parmak egzersizlerine başlama konusunda daha önce başka bir arkadaşa yazdığım yazıyı kopyalıyorum, umarım faydası olur. Kafana takılan her şeyi sorabilirsin, mutlaka bir cevap alacaksındır.

Canım uzan yatağına. Altına havlu falan ser, krem, kayganlaştırıcı falan akarsa çarşafın leke olmasın. Sırtını yumuşak bir yere daya. Ben yorganımı tortop yapardım, rahat oluyor. Kalçanın altına da kırlent gibi bir şey koy hatta, ama tabi havlunun altına, orası daha açık duruyor, rahat edersin. Yanına kremini şuyunu buyunu al, mendil al. İster televizyon karşısında yap, ister bilgisayardan dizi/film bir şeyler izle öyle yap. Baştan sona aklın oranda olmazsa daha rahat hissedersin. Ben bir kere bile bir şey izlemeden egzersiz yapmamışımdır.

Kayganlaştırıcıyı sür parmağına, parmağının ucunu küçük dudakların arasına yerleştir, dairesel hareketlerle içeri yavaş yavaş girmeye çalış. Bu sırada dizlerini kırıp bacaklarını kendine doğru çekersen işin kolaylaşır ama rahat edemezsen sen bilirsin. Sakın kayganlaştırıcısız yapma, ve sakın vajinal kayganlaştırıcı hâricinde bir şey kullanma vazelin, bebe yağı gibi, sakın. Önce birkaç dakika yap öyle, sonra kafanı izlediğin şeye verirsin ama elin sen fark etmesen de çalışacak orada, sen hiç kendini kasmadan yavaş yavaş olacak, bana güven.

Egzersizlerin bu kadar başında emlaya ihtiyaç duyacağını sanmıyorum ama acıyor dersen parmağının ucuna emla da sür, artık parmağın nereye kadar girecekse oralar uyuşsun. İstersen pamuklu çubukla içeriye sür, yapabilirsen.

Ve tavsiyem, iki parmakla çok rahat ileri geri yapar hâle gelmeden eşinle deneme yapma. İyi olması çok düşük bir olasılık, moralini bozmamış olursun. Sen şimdilik egzersizlerine yoğunlaş, onun da zamanı gelecek.

ya öncelikle çok sevindim gerçekten mutlu oldum inanki darısı herlkezin başına nasıl oldu biraz anlatırmısın bananda yardımcı olurmusun efes cvp yazarsan çok mutlu olurum

doktor ile görüşme işi ne oldu peki ama sanki geçen biraz iyiye gidiyor du parmak egzersizi sakın sıkma canını gerileme falan yoktur sen öle düşündüğün için öle oluyor azimli ve inatçı ol olucak ben inanıyorum zamnla herşey

Bazı başka sorunlar buna yansıyor ya...

mrb tatlım..
ben iyi olmaya çalışıyorum.. regl dönemim çok ağır ve ağrılı geçiyor..
sabırsızlanıyorum bir an önce bitsin artık egzersizleri tamamlayıp, mumla denememi yapıcam ve yenicem inşallah..

Geçmiş olsun. Ve aklıma gelmişken tavsiye edeyim, civanperçemi çayı regl öncesi yaşanan olumsuzluklara çok iyi geliyor, senin de aklında bulunsun. Çok faydalı bir bitki bilhassa kadınlar için.

İnşallah yakın zamanda alırız müjdeli haberini kaydirigubbakcemile5

Geçmiş olsun. Ve aklıma gelmişken tavsiye edeyim, civanperçemi çayı regl öncesi yaşanan olumsuzluklara çok iyi geliyor, senin de aklında bulunsun. Çok faydalı bir bitki bilhassa kadınlar için.

İnşallah yakın zamanda alırız müjdeli haberini kaydirigubbakcemile5

tşk ederim canım...
hiç duymamıştım bu bitkiyi, çayını da duymamıştım.. adetlerim ağrılı geçer.. denicem bunu bi daha ki sefere..

regl bitsin 1hafta içinde duyacaksınız inşallah.. azimliyim
..:lepi:

Back