Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Canım bence o en başta zarın türüne bağlı. Benim bildiğim beş çeşidi var, esnekten başlıyor, bir de mesela ender de rastlansa hiç boşluğu olmayan türü var, regl kanı gelsin diye bile operasyonla delik açılıyor. En yaygın olanın ortası boş, zar halka gibi, vajina duvarına bağlı. Ağır ağır başlanırsa ilişkiye kanama olmayabilir sanırım, ama esneme payı yoksa, ya da biraz şehvetli bir ilişki olacaksa gidebilir. Bilinmez ki.

Benim bildiğim zar esnek değilse er ya da geç kanaması olur bir seferinde. Ama dediğim gibi vajina yapısına, zarın türüne ve penis boyutuna göre değişir. Herkesin kukusu, pipisi, giriş şekli bir değil ki. yerimseniben

yaa dediklerinde sonuna kadar hakılısın bende biliyorum
ama benim demek istediğim doktorlar kanama olmaz pembe leke gelir diye idda ediyolarya hani ben onu demeye çalışıyorum azda olsa minnacıkta olsa kan geliyo yani yırtılmadan bu iş olmaz diyorum

yine söylüyorum evet benim zarım esnekti hiç sorun yoktu sadece ileriye gittik diye kanama fazla oldu ama çevremde ne kadar kişi varsa yeni evlenen yada daha önce yaşamış olan kişmse sorsam aynı şeylkeri söylüyoruz ve onlardada kan gelmiş oluyo
daha geçen hafta arkadaşım evlendi önce doktora gitti zarının oldukça kalın olduğunu söyledi doktor ama evlilik sonrası beni aradı gerçektenden kasmadığı halde ondada kanama olmuş

yani sonuç yırtılma olmadan kassanda kasmasanda azda olsa kanama olmadan bu iş olmaz demek istiyorum

yanlışmı düşünüyorum?

arkadaşlar vajina genişliği için ne yapabilirim bitkisel yöntem veya başka nasıl yapabilirim bana yardımcı olun

daha öncede yazmıştım yine yazayım. galiba sorup gidiyosun!
vajina estetiği yani daralttırabilirsin bunun için internetten bi araştırma yapsan iyi olur.
Ayrıca kegel egzersizi yapabilirsin doktorlar yeni doğum yapan kadınlara (normal doğum) esneyen,gevşeyen vajina kaslarının toparlanması için bu egzersizi öneriyo.
inşallah çözüm bulursun :Saruboceq:

yaa dediklerinde sonuna kadar hakılısın bende biliyorum
ama benim demek istediğim doktorlar kanama olmaz pembe leke gelir diye idda ediyolarya hani ben onu demeye çalışıyorum azda olsa minnacıkta olsa kan geliyo yani yırtılmadan bu iş olmaz diyorum

yine söylüyorum evet benim zarım esnekti hiç sorun yoktu sadece ileriye gittik diye kanama fazla oldu ama çevremde ne kadar kişi varsa yeni evlenen yada daha önce yaşamış olan kişmse sorsam aynı şeylkeri söylüyoruz ve onlardada kan gelmiş oluyo
daha geçen hafta arkadaşım evlendi önce doktora gitti zarının oldukça kalın olduğunu söyledi doktor ama evlilik sonrası beni aradı gerçektenden kasmadığı halde ondada kanama olmuş

yani sonuç yırtılma olmadan kassanda kasmasanda azda olsa kanama olmadan bu iş olmaz demek istiyorum

yanlışmı düşünüyorum?

O pembe leke bile bana hikâye geliyor. Bazen Bir Derdim Var köşesine kızlar geliyor, "Ya işte şöyle böyle oldu, yok kaşıdım, yok başka bir şey yaptım, sonra tuvalette baktım ki çamaşırımda pembe noktalar var, bekâretim bozulmuş mudur?" diye soruyorlar. "Güzel kardeşim, ne pembe noktası, hem o kadar kolay mı Allah aşkına?" diyesim geliyor da kızların gözünü korkutmak istemiyorum.

Benim bildiğim de, kanama olur. Yani hiç zarı olmayan ya da zarı ancak doğumda yırtılabilecek kadar esnek olan azınlığa dâhil değilseniz olur, yani olması normaldir. Sonuçta içeride bol kılcal damarlı bir doku zarar görüyor, yapısına göre az ya da çok, ama olur.

Ben egzersizlere başladıktan sonra, daha doğrusu üç parmaktan sonra, yine uzun bir egzersiz sonrası direkt denemeye geçtim, kanama olmadı. Demek ki bir parmak, iki parmak, üç parmak derken içeride bir esneme oldu, zaten adam da üstüme titredi canım yanmasın diye, çok yavaş yaptık, olmadı yani. ıkincide biraz daha rahattım, rahat ve âni hareket ettim, ayıptır söylemesi tutkulu bir deneme oldu "acıyacaksa acısın be" dedim, ama kanama olduğu halde hissetmemişim bile. Yani haşırttt diye girmediyse de biraz âni oldu, ve oldu hihoyyyt

Olaya başka bir açıdan bakalım. Hiç tasvip etmediğim, çok aşağılık bir uygulama vardır, daha doğrusu hâlâ var bazı yerlerde, çarşaf kontrolü. Kanama olağan olmasa böyle bir uygulama olmazdı yüzyıllardır, kanaması olmayana anormal gözüyle bakılmazdı.

Bakış açısı, ve olmayınca akıllara tek açıklama gelmesi bence çok yanlış, cehaletten başka bir şey değil, ama kime neyi anlatacaksın ki işte.. :olmaz:

O pembe leke bile bana hikâye geliyor. Bazen Bir Derdim Var köşesine kızlar geliyor, "Ya işte şöyle böyle oldu, yok kaşıdım, yok başka bir şey yaptım, sonra tuvalette baktım ki çamaşırımda pembe noktalar var, bekâretim bozulmuş mudur?" diye soruyorlar. "Güzel kardeşim, ne pembe noktası, hem o kadar kolay mı Allah aşkına?" diyesim geliyor da kızların gözünü korkutmak istemiyorum.

Benim bildiğim de, kanama olur. Yani hiç zarı olmayan ya da zarı ancak doğumda yırtılabilecek kadar esnek olan azınlığa dâhil değilseniz olur, yani olması normaldir. Sonuçta içeride bol kılcal damarlı bir doku zarar görüyor, yapısına göre az ya da çok, ama olur.

Ben egzersizlere başladıktan sonra, daha doğrusu üç parmaktan sonra, yine uzun bir egzersiz sonrası direkt denemeye geçtim, kanama olmadı. Demek ki bir parmak, iki parmak, üç parmak derken içeride bir esneme oldu, zaten adam da üstüme titredi canım yanmasın diye, çok yavaş yaptık, olmadı yani. İkincide biraz daha rahattım, rahat ve âni hareket ettim, ayıptır söylemesi tutkulu bir deneme oldu "acıyacaksa acısın be" dedim, ama kanama olduğu halde hissetmemişim bile. Yani haşırttt diye girmediyse de biraz âni oldu, ve oldu hihoyyyt

Olaya başka bir açıdan bakalım. Hiç tasvip etmediğim, çok aşağılık bir uygulama vardır, daha doğrusu hâlâ var bazı yerlerde, çarşaf kontrolü. Kanama olağan olmasa böyle bir uygulama olmazdı yüzyıllardır, kanaması olmayana anormal gözüyle bakılmazdı.

Bakış açısı, ve olmayınca akıllara tek açıklama gelmesi bence çok yanlış, cehaletten başka bir şey değil, ama kime neyi anlatacaksın ki işte.. :olmaz:

HER SÖYLEDİĞİNE KELİMESİ KELİMESİNE KATILIYORUM CANIM..BENİMDE ANLATMAK İSTEDİĞİM BUYDU ZATEN...vereliniortak

vallahı kızlar ben kendı adıma konuusyorum kan falan gelemdı bende aynen doktorun dedııg gıbı pembemsı ck acık renk bır sıvı oda ck az ..bence kızlıkla alakalı bır durum bu benım annemdede aynısı olmus kardesımdede burdakı kızlarında cogunda kanama olmadı ama dedıgım gıbı kızlıkla alakalı bı konu her kezın degısıyor bence

Ben egzersizlere başladıktan sonra, daha doğrusu üç parmaktan sonra, yine uzun bir egzersiz sonrası direkt denemeye geçtim, kanama olmadı. Demek ki bir parmak, iki parmak, üç parmak derken içeride bir esneme oldu, zaten adam da üstüme titredi canım yanmasın diye, çok yavaş yaptık, olmadı yani. İkincide biraz daha rahattım, rahat ve âni hareket ettim, ayıptır söylemesi tutkulu bir deneme oldu "acıyacaksa acısın be" dedim, ama kanama olduğu halde hissetmemişim bile. Yani haşırttt diye girmediyse de biraz âni oldu, ve oldu hihoyyyt

krizalit bende bunu düşünüyorum benim kanamam olmadı kaç sefer yapıyruz seninki gibi anide oldu yavaş yavaş yaptıgımızda oldu doktorlar kanaman olmaz pembe lekeciklerin olur dediler ama o zaman bu illa kan gelecek kan görecez diye tutturuyo millet deemkki gelioki tutturuolar parmakla egzersiz yaptıktan esneme oluyo diye az kan mı gelir dediler yoksa korkum hafiflesin diyemi söylüyolar artık bilemiyorum:sm_confused:

vallahı kızlar ben kendı adıma konuusyorum kan falan gelemdı bende aynen doktorun dedııg gıbı pembemsı ck acık renk bır sıvı oda ck az ..bence kızlıkla alakalı bır durum bu benım annemdede aynısı olmus kardesımdede burdakı kızlarında cogunda kanama olmadı ama dedıgım gıbı kızlıkla alakalı bı konu her kezın degısıyor bence

aynen ölee sonuç olarak zarla alakalı bişey ..ben zaten illaki kendimş yırtmıyorum çarşaflar batarcasına kan gelcek diye benim olayım farklıydı diyorum ama sonuçta yırtılma olayı var yani bişeyin gelmesi lazım ordan diyorum

ama senin mumla bozulmamışmıydı yahuuu?

ayy neyse sonuçta herkesn kendi görüşü inşallah herkes yener de bir an önce neyin ne olduğunu canlı olarak görmüş olurlar..

krizalit bende bunu düşünüyorum benim kanamam olmadı kaç sefer yapıyruz seninki gibi anide oldu yavaş yavaş yaptıgımızda oldu doktorlar kanaman olmaz pembe lekeciklerin olur dediler ama o zaman bu illa kan gelecek kan görecez diye tutturuyo millet deemkki gelioki tutturuolar parmakla egzersiz yaptıktan esneme oluyo diye az kan mı gelir dediler yoksa korkum hafiflesin diyemi söylüyolar artık bilemiyorum:sm_confused:

Canım doktorun pembe lekeciklerden bahsetmişse belki bir bildiği vardır. Belki sendeki olağandan biraz daha esnek, daha az kılcal damarı olan bir türdür, o yüzden az kanaman olur, o da dışarı akana kadar diğer vajinal sıvılarınla karışacağı için pembemsi bir renk alır.

Ama egzersiz sonrası esneme olması ve zarın az zarar görmesi ya da belki hiç görmemesi bence mantıklı. Çünkü birinci ve ikinci denemem arasında bir tek o fark var. ılkinde uzun bir egzersiz sonrası, gerçekten çok yavaş yavaş denedik, ikincisi biraz âni oldu. Ama kişilere göre değişkenlik göstermesi de normal.

Umarım yaşarsın sen de bunu.

Ha bu arada, o pembe leke hikâye geliyor dediğim kısım kızların oralarını dışardan iki kaşıyıp çamaşırlarında pembe noktacıklar gördüler diye tedirgin olmaları ile âlâkalı. Pembe leke, bekâret falan deyince o aklıma geldi. Yoksa kan başka sıvıyla karışıp seyrelirse rengi açılır o çok normal, yanlış ifâde etmek istemem.

Son düzenleme:
Canım doktorun pembe lekeciklerden bahsetmişse belki bir bildiği vardır. Belki sendeki olağandan biraz daha esnek, daha az kılcal damarı olan bir türdür, o yüzden az kanaman olur, o da dışarı akana kadar diğer vajinal sıvılarınla karışacağı için pembemsi bir renk alır.

Ama egzersiz sonrası esneme olması ve zarın az zarar görmesi ya da belki hiç görmemesi bence mantıklı. Çünkü birinci ve ikinci denemem arasında bir tek o fark var. İlkinde uzun bir egzersiz sonrası, gerçekten çok yavaş yavaş denedik, ikincisi biraz âni oldu. Ama kişilere göre değişkenlik göstermesi de normal.

Umarım yaşarsın sen de bunu.

Ha bu arada, o pembe leke hikâye geliyor dediğim kısım kızların oralarını dışardan iki kaşıyıp çamaşırlarında pembe noktacıklar gördüler diye tedirgin olmaları ile âlâkalı. Pembe leke, bekâret falan deyince o aklıma geldi. Yoksa kan başka sıvıyla karışıp seyrelirse rengi açılır o çok normal, yanlış ifâde etmek istemem.
benimki de öle ilk başta çok yavaş hareketlerle ilişkiye girdik sonra daha hızlıydı ama olmadı kanamam zarımın esnek olmadıgını kanamaya müsait oldugunu söylemişti doktor önemli değil zaten eşim birşey demiyo muayene etmişti doktor biliyo eşim

arkadaşlar vajina genişliği için ne yapabilirim bitkisel yöntem veya başka nasıl yapabilirim bana yardımcı olun

Arkadaşım bunu buraya kaçıncı yazışın bilmiyorum ama seni çok iyi hatırlıyorum. O zamanlar evliydin sanırım ve bu bir sorundu senin için. Olabilir de, eğer gerçekten bir cevap aramak istiyorsan bunu ilgisiz ilgisiz konuların ortasına dalıp sorarak değil, jinekoloji ana başlığı altında bir konu açarak sorarak yapsan daha iyi sonuç alırsın. Bir fikri olan da gelir oraya yazar. Kaldı ki sadece burada bile sana birçok akılcı cevap verildi, ama hâlâ aynı yerdesin aylardır.

Burada hiçbirimiz bitkibilim uzmanı değiliz, böylesine bir sorunun cevabını neden hâlâ ısrarla almaya çalışıyorsunuz bilmiyorum. Bunu bitkisel kürlerle halletmek zorundaysanız Suna Dumankaya'ya sorunuz, o bilmeyecek de biz mi bileceğiz, buyurun sitesi: Suna Dumankaya Soru Cevap

Başlık başlık gezip aynı şeyi sormaktan zaman bulup bu cevabı görür müsünüz bilmiyorum ama size bir estetik cerraha görünmenizi ya da kegel egzersizi yapmanızı önermekten başka elimizden bir şey gelmez zaten. Kegel egzersizleri için de bu konunun ilk mesajına bakmanız yeterli: http://www.kadinlarkulubu.com/jinek...ube-deneyimlerimizle-yenelim.html#post5162237

Allah yardımcınız olsun da, biz daha başka ne yapabiliriz ki?!

canım sen hangi doktora gidersen git hepsi senin dediğin gibi söylüyo ama yanlış işte bunu demeye çalışıyorum

ben yaşadım aysını kuzenim bana evlenmeden önce uyarıda bulundu dikkat et yatağına bişey ser geçmesin dedi ki o çok rahat ilişki yaşadı evlenmeden öncesinde hemde ayrıca evlenen başka arkadaşlarımada sordum bendekilerin aynısı olmuş
benim emek istediğim sen rahat olursan ilişki rahat olur ama kasarsan zor olur..ben ilkinde yırtılma olduğu zaman emlayı bol sürmüşüm(bahar az sür demişti ben şeyini çıkarmışım biraz) hiçbişey hissetmedim inan o kadar kasılma çektiğim halde sonunda eşimle tartıştık hatta olmuyo diye ben ağladım hüngür hüngür ama sonra bi baktık her yer kan.. düşün kasmadım diyorum yani emlayı öle bi sürmüşümki hissetmedim bile..

kızlar bende birlikte olamıyorum sadece o sprey ve emlayla olabiliyorum parmak egzersizlerine başladım inşallah başarıcam yalnız nu ilaçlar bende çok yanma ve tahriş yapıyor sizdde öylemi

kızlar bende birlikte olamıyorum sadece o sprey ve emlayla olabiliyorum parmak egzersizlerine başladım inşallah başarıcam yalnız nu ilaçlar bende çok yanma ve tahriş yapıyor sizdde öylemi

Sprey dediğin ne bilmiyorum ama emlanın yanma yapması normal. Tahriş olmaması için de ayrıca kayganlaştırıcı kullanmanı öneririm. Eczaneden "su bazlı kayganlaştırıcı" iste, bir de onunla dene. Ya da zaten egzersizlere başlayacaksan onda da gerekli olacak. Onu en kısa zamanda temin et ve başla bakalım. umarım kısa zamanda atlatırsın.

Arkadaşlar merhaba.Yeni üye oldum bende.8 aylık evliyiz ve hala eşimle birlikte olamadık.Ne pis bi sorunmuş bu ya.Umutlarım giderek tükeniyor.Çok çaresizim.Doktora gidicek maddi gücümüz de yok.Burdan okuduklarımla parmak egzersilerini yapmaya çalıştım ama yapamadım malesef sanki tam bulduramıorm bile.Bakınca bir giriş olduğunu bile göremiyorum..çok itici geliyor.ıçersi çok dar sanki.Çıkmazdayım çok mutszuum.2 akşam önce herşeyi konuştuk eşimle.Olmazsa nolur gibilerinden.Onu mutlu etmek istiyorum.Yalvarırım bana da yardım elinizi uzatın........

Arkadaşlar merhaba.Yeni üye oldum bende.8 aylık evliyiz ve hala eşimle birlikte olamadık.Ne pis bi sorunmuş bu ya.Umutlarım giderek tükeniyor.Çok çaresizim.Doktora gidicek maddi gücümüz de yok.Burdan okuduklarımla parmak egzersilerini yapmaya çalıştım ama yapamadım malesef sanki tam bulduramıorm bile.Bakınca bir giriş olduğunu bile göremiyorum..çok itici geliyor.İçersi çok dar sanki.Çıkmazdayım çok mutszuum.2 akşam önce herşeyi konuştuk eşimle.Olmazsa nolur gibilerinden.Onu mutlu etmek istiyorum.Yalvarırım bana da yardım elinizi uzatın........

Sadece onu mutlu etmek olarak düşünme, bunu aşarsan kendine de çok büyük bir iyilik yapmış olacaksın. Olmazsa da olur diye de düşünmeyin, cinsellik bir birlikteliğin en önemli unsurlarındandır, o yüzden lütfen erteleme ve kendini bunu başarabilmek için motive et. Bak inan her şey o zaman daha güzel olacak, senin bu çabaların ve başardığında yaşayacaklarınız sizi birbirinize daha sıkı bağlayacak. Böyle düşün.

Çaresiz değilsin, burada bir sürü insan doktora gitmeden, kendi çabalarıyla yendi. Bir süre sen de dene, büyük ihtimal olacaktır.

Sen en kısa zamanda eczaneden bir su bazlı kayganlaştıcı al ve işe başla. Başlaman gereken yer, küçük dudakların arasındaki yarık. Serçe parmağına kayganlaştırıcıyı sür, ucunu oraya koy ve yavaş yavaş, parmağınla daireler çize çize içeri girmeye çalış. Gerildiğini hissettiğin an derin nefel al ver, kendini gevşet, sonra devam et. Öyle öyle olacak canım, biraz zaman alsa da almasa da. Bunları uzanarak yapıyorsan kalçanın altına yastık ya da kırlent koy, dizlerini kırıp kendine doğru çek, işin kolaylaşır.

Biraz böyle dene bakalım daha iyi olacak mı..

Kafana takılan bir şey olursa hiç çekinme sor, burada hepimiz benzer şeyler yaşadık, yaşıyoruz. Utanılacak bir şey yok, tamam mı olumunekankayizsmile

Sprey dediğin ne bilmiyorum ama emlanın yanma yapması normal. Tahriş olmaması için de ayrıca kayganlaştırıcı kullanmanı öneririm. Eczaneden "su bazlı kayganlaştırıcı" iste, bir de onunla dene. Ya da zaten egzersizlere başlayacaksan onda da gerekli olacak. Onu en kısa zamanda temin et ve başla bakalım. umarım kısa zamanda atlatırsın.

inşallah sprey şu ünlü doktora gitmiştim o vermişti hydar dmen

inşallah sprey şu ünlü doktora gitmiştim o vermişti hydar dmen

Ha anladım, o da uyuşturucu sprey o zaman. Onun tedavi reçetesini okumuştum, bir yığın ilaç, uzun bir ön hazırlık gerekiyordu.

Size nasıl bir tedavi uyguladı, bir de kaç para verdiniz merak ettim, sormamın bir sakıncası var mı?

yok şekerim evliliğimizin 3. yılında gitmiştik olmuyordu yapamamıştık hatta kızlığımı bile aldırmıştım ameliyatla sıcak su vs. ve bir yığın ilaç veriyor uyuşuyor anlamıorsun yaparken ama sonrasında çok tahriş oluyor 3 hatta 4 gün kızarıyor sanki üst deri yenileniyor soyulup şuan 7 yıl bitti ama gene aynı ilaçlarla oluyor hatta onlarla yapmaktan bile korkuyorum sonrasında acıdığı için

Back