• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

canım ilk cesaretin için seni tebrik ediyorum kayganlaştırıcı olmadan ilk defa bu nu denemenin ve ilk seferde yarısını kadar alman inan süper zaten korkularını yenip cesarette bulınmakla işin yarısnı çözmüş bulundun geri kalan egzersizlerini eldiven yada p.. kullanarak kayganlaşrıcı jel kullanarak yaarsan senin için daha rahat olduğunu görüceksin eğer elinle dokuları hissetmek rahatsız olursan mum lada çalışabilirsin

mumla yapabileceğimi sanmıyorum canım parmağımla hissetemk daha iyi oluyor.. dün akşam yine oturur pozisyonda kayganlaştırıcı ve eldivenle orta parmağımın hemen hemen hepsini aldım.. zaten oraya bişeyin gireceğini anladığın zaman kolaylaşıyor cesaret geliyor...
sadece aldım ama git gel yapamadım,hafif yanma var ve kendimi kasıyorum hala.. zamanla olcak herhalde..

Bende hep yatark yapmıştm bu zamana kdr.Hiç başaramamıştm.En son oturark yaptm bir boğumda olsa soktum neticede.

Canım ben daha ilk aşamadayım.Bir parmak bir boğum.Onuda bi kere denedim.Bir daha fırsatım olmadıı.Bittiğinde tekrar denicm kurtulmak istiyorum bende..

canım dediğim gibi ben eğer parmağımı oraya sokmuşsam herkes sokar..
o kadar korkuyordum ki.. benimki herkesten farklı orası kapalı duvar gibi falan düşünüyordum..
ama o oturur pozisyonda hiç kayganlaştırıcı kullanamdan alınca cesaretim geldi.. yatarak henüz bende sokamıyorum hiç ama oturur pozisyonda başla... çok açılıyor orası..
ve dediğim gibi reglden sonra daha kolay olduğunu duydum.. ihmal etme canım yardım ve desteklerle hepimiz kurtulcaz inşallah:teselli:

Arkadaşlar merhaba,
Bende bu siteyi 2 yıl önce sıkı sıkı takip ediyordum. Yaklaşık 2.5 yıllık evliydim ve henüz ilişkiye girememiştik. Bir yandan çocuk isteği başlamış, bir yandan tedavi olmak istemiyorum, bir kaç kez kadın doğumculara gittim ama tabiki muayene olamadım çünkü zaten kapalıydı. Daha sonra maalesef kafamda çok büyüttüğüm kızlık zarını anestezi ile açtırdım ve ilk muayenem bu şekilde gerçekleşti, en azından açılınca psikolojik olarak rahat edeceğimi düşündüm. Operasyon sonrası nispeten rahatlasam da hala çok verimli bir ilişki yaşayamıyorduk, bir de üstüne rahimde perde çıkmıştı ve ameliyat olmazsam gebe kalsam bile düşükle sonuçlanma ihtimali çok yüksekti.
Ben bu korkumu daha sonra yavaş yavaş görmezden gelmeye başladım. Anestezisiz ilk muayeneye gittiğimde çok korkmama rağmen doktorun anlayışı ve inanılmaz yavai bi ilerlemeyle vajinal ultrasonuı başardık bu beni çok rahatlattı. Zaten bir noktayı geçtikten sonra içerisi yayla gibi idi, kapıan geçti mi sonrası çok rahat. Neyse çok uzatmayayım, ben bu korkuların üzerine iki rahim ameliyatı, 3 rahim filmi, 2 aşılama bir de tüp bebek deneyimi yaşadım, defalarca vajinal usg, spekulum muayenesi ve anestezisiz embriyo transferi yaşadım. lişkiye girmeyi gözümde büyütürken şimdi geriye dönüp baktığımda bunlara inanamıyorum. Anladımki herşey zihnimdeymiş, vajina gayet rahat inanılmaz derecede açılabiliyor, sonrasında hiçbir acı hissedilmiyor, boşuna yıllarımızı harcamışız, harccıyorsunuz. Ben bunları başardıysam herkes başarır eminim. Hayatı kendinize zehir etmeyin.
Ha bir de mutlu son, şu an ikizlerime hamileyim :)

çok sevindim ya Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin..
yenmişsin ne güzel darısı hepimizin başına..

canım dediğim gibi ben eğer parmağımı oraya sokmuşsam herkes sokar..
o kadar korkuyordum ki.. benimki herkesten farklı orası kapalı duvar gibi falan düşünüyordum..
ama o oturur pozisyonda hiç kayganlaştırıcı kullanamdan alınca cesaretim geldi.. yatarak henüz bende sokamıyorum hiç ama oturur pozisyonda başla... çok açılıyor orası..
ve dediğim gibi reglden sonra daha kolay olduğunu duydum.. ihmal etme canım yardım ve desteklerle hepimiz kurtulcaz inşallah:teselli:

Hayır yanlış bilgi duymuşsunuz...
Reglden sonra daha kolay olmaz daha zor olur...
Orası daralıyor çünkü regl döneminden sonra...
Siz parmağıınızın neredeyse tamamını sokabilmişsiniz ne güzel...
Darısı başıma. İnşallah kısa zamanda yenerim artık...

duanızı bekliyorum,okulda var çok kararsızım ama bilmiyorum artık akışına bıraktım bebk için pekde ciddi bir çlşma içine grmedk dogrusu,ya tutarsa hesabı neyse hayırlısı mantıgım şimdlk dursun dyr kalbmde yap dyr :uhm:

İnanın sürekli kalbimdesiniz, hep diyorum Allah'ım bu sorunu yaşayan herkese üstesinden gelme cesareti, yenenlere de hayırlısıyla bir bebek ver diyorum.

İnşallah zamanı geldiğinde sen de bebeğini kucağına alırsın sağlıkla.

Arkadaşlar merhaba,
Bende bu siteyi 2 yıl önce sıkı sıkı takip ediyordum. Yaklaşık 2.5 yıllık evliydim ve henüz ilişkiye girememiştik. Bir yandan çocuk isteği başlamış, bir yandan tedavi olmak istemiyorum, bir kaç kez kadın doğumculara gittim ama tabiki muayene olamadım çünkü zaten kapalıydı. Daha sonra maalesef kafamda çok büyüttüğüm kızlık zarını anestezi ile açtırdım ve ilk muayenem bu şekilde gerçekleşti, en azından açılınca psikolojik olarak rahat edeceğimi düşündüm. Operasyon sonrası nispeten rahatlasam da hala çok verimli bir ilişki yaşayamıyorduk, bir de üstüne rahimde perde çıkmıştı ve ameliyat olmazsam gebe kalsam bile düşükle sonuçlanma ihtimali çok yüksekti.
Ben bu korkumu daha sonra yavaş yavaş görmezden gelmeye başladım. Anestezisiz ilk muayeneye gittiğimde çok korkmama rağmen doktorun anlayışı ve inanılmaz yavai bi ilerlemeyle vajinal ultrasonuı başardık bu beni çok rahatlattı. Zaten bir noktayı geçtikten sonra içerisi yayla gibi idi, kapıan geçti mi sonrası çok rahat. Neyse çok uzatmayayım, ben bu korkuların üzerine iki rahim ameliyatı, 3 rahim filmi, 2 aşılama bir de tüp bebek deneyimi yaşadım, defalarca vajinal usg, spekulum muayenesi ve anestezisiz embriyo transferi yaşadım. lişkiye girmeyi gözümde büyütürken şimdi geriye dönüp baktığımda bunlara inanamıyorum. Anladımki herşey zihnimdeymiş, vajina gayet rahat inanılmaz derecede açılabiliyor, sonrasında hiçbir acı hissedilmiyor, boşuna yıllarımızı harcamışız, harccıyorsunuz. Ben bunları başardıysam herkes başarır eminim. Hayatı kendinize zehir etmeyin.

Yaşadıklarınızdan sonra geçmiş olsun denir herhalde. Ama zaten bombayı da sona saklamışsınız, tebrik ederim. Allah sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin :ecrin_bebek::ecrin_bebek:

mumla yapabileceğimi sanmıyorum canım parmağımla hissetemk daha iyi oluyor.. dün akşam yine oturur pozisyonda kayganlaştırıcı ve eldivenle orta parmağımın hemen hemen hepsini aldım.. zaten oraya bişeyin gireceğini anladığın zaman kolaylaşıyor cesaret geliyor...
sadece aldım ama git gel yapamadım,hafif yanma var ve kendimi kasıyorum hala.. zamanla olcak herhalde..

Tebrikler canım, inan ki bu büyük bir ilerleme. Senin de dediğin gibi, gerisi çok daha hızlı ve çabuk gelecek. İlk seferde git gel yaparken acıması da çok normal zaten. Zamanla dediğin de yarın öbür gün olur bence, maşallah çok hızlı gidiyorsun hihoyyyt

Arkadaşlar merhaba,

merhaba arkadaşım,öncelikle ikizlerin hayırlı ve uğurlu olsun,rabbim sağ salim eline almayı nasip etsin.sana bişey soracağım, rahimde perde olayını ultrasonda mı gördüler yada nasıl anlaşıldı ?

Hayır yanlış bilgi duymuşsunuz...
Reglden sonra daha kolay olmaz daha zor olur...
Orası daralıyor çünkü regl döneminden sonra...
Siz parmağıınızın neredeyse tamamını sokabilmişsiniz ne güzel...
Darısı başıma. İnşallah kısa zamanda yenerim artık...

canım ben burda kimseye yanlış bilgi vermek istemem.. bunu bende çekiyorum herkesi anlıyorum ve yenemesemde bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyorum..

kulaktan dolma bi bilgi değil bu reglden sonra orasının açıldığını vajinismus olan bi arkadaşım doktora gittiğnde doktor o söylemişti..hatta parmak egzersizlerini reglden sonra tavsiye etmişti ona.. ama herkesin kendi bileceği bişey.. ben duyduğumu söyledim..

evet ben parmağımı aldım ama git gel yapamıyorum zamanlar olacak inşallah..
umarım sede yenersin sende canım.. yapıyor musun parmak egzersizi..

Tebrikler canım, inan ki bu büyük bir ilerleme. Senin de dediğin gibi, gerisi çok daha hızlı ve çabuk gelecek. İlk seferde git gel yaparken acıması da çok normal zaten. Zamanla dediğin de yarın öbür gün olur bence, maşallah çok hızlı gidiyorsun hihoyyyt

teşekkür ederim canım ya bence de büyük ilerleme diyorum ya çok çok korkuyordum ve asla yapamam diyordum..
ama insan azıcık alınca güveni geliyor kendine.. git gel yaparkenki acı hiç bişey valla katlanırım ona..
ALLAH herkesin yardımcısı olsun, nazar değmesin hızlıyım ya:lepi:

slm kızlar nasılsınız.ben size bişey sormak istiyorum dediğiniz ilaçları bugün eczaneye sordum emla yı hiç önermediler.sadece gleit-glen i öneriyolar sizce ne yapmam lazım ikisinide almam gerekiyomu bide orayı uyuşturan neydi onu öğrenmek istiyodum.dün akşam ilk defa eşimle parmak denedik.işaret parmağının yarısı geçmiş ama çok canım yandım ne yapıcam bilmiyorum.yarın ilaçları alıcam önerilerinizi bekliyorum sizin tecrübelerinize dayanarak.şimdiden tşk.ederim

ya bende vajınsmus oldum galıba aslında ılk zamanlar sorunum yoktu fakat esımden dolayı az ılıskı oluyor atıyorum ayda 3 kez bır bucuk senelık evlıyız

acıyo sankı yara gıbı yanıo doktora gıttım bırsey yok

az yaptıgımız ıcın galıba genıslemedı o yuzden oluo ama esım cok mıskın ne etcem bılmıyorum

ya bende vajınsmus oldum galıba aslında ılk zamanlar sorunum yoktu fakat esımden dolayı az ılıskı oluyor atıyorum ayda 3 kez bır bucuk senelık evlıyız

acıyo sankı yara gıbı yanıo doktora gıttım bırsey yok

az yaptıgımız ıcın galıba genıslemedı o yuzden oluo ama esım cok mıskın ne etcem bılmıyorum

Vajinismus öyle bir şey değil emin olun, o konuda içiniz rahat olsun. Bence siz eşinizin durumunu kafaya taktığınız için sorun yaşıyorsunuz.

Eşinizle bu isteksizliğini konuşmaya çalışın. Belki olmasını istediği veya istemediği bir nokta vardır cinsel hayatınızda, o hallolursa olacaktır. Size karşı açık olmasını isteyin, ona cesaret verin, onu yargılamadan dinleyeceğinize ve buna çözüm bulmak istediğinize inandırın. Bir şeyler olmalı, çünkü bence ayda üç kez hiç normal değil.

kızlar bana cvp vereniniz yok mu lütfen yaaaa....
gunaydın canım ben emla kremle basardım sısdetle tavsıye edıyorum ve hıc bır zararınıda gormedı o bolgeyı uyusturan emla kremı eczaneye acıklama yapman gerekmıyor gıt al ...parmak egzerszıını yaptıktan sonra ıc kısmına az bı mıktar sur ve pe...denemesı yap basarırcaksın emınım

Back