Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

ıyi akşamlar kızlarr..Nasılsınız bi kaç gündür giremedm bende nete.Canım sıkkın regl oldm ve eşimle tartıştık biraz..Herşeyin tek suçlusu bu hastalıkk.....

ya evet haklısın orayı bi tanımam gerekiyo.. herkes yendiğine göre neden yenemeyeyim ki..

dün burda okuduğum yazıların gazıyla afedersiniz tuvalete oturduğumda bi deneyeyim dedim.. orta parmağımı yarısına kadar alabildim korktum sonra çıkarım hemen :roflol: yandı biraz çünkü
ama daha bi kendime güvenim geldi şimdi kayganlaştırıcı ve dediğin gibi prezervatif veya eldivenle denicem..

İyi akşamlar kızlarr..Nasılsınız bi kaç gündür giremedm bende nete.Canım sıkkın regl oldm ve eşimle tartıştık biraz..Herşeyin tek suçlusu bu hastalıkk.....

eşlerin anlayışı önemli bu konuda üzüldüm senin adına ama olsun sen üzme kendini eminim ki başaracağız hepimiz..
sen hangi aşamadasın canım.. bak buradaki arkadaşlar o kadar güzel teselli veriyor ve yardımcı oluyor ki insanın kendine güveni geliyor..
regl den sonra orasının çok genişlediğini duymuştum.. biter bitmez eğer egzersiz yapıyorsan başla hemen..

selam kızlar ilk defa g,r,yooorum. Ben 2,5 yıllık evliyimm vee 36+5 günlük hamileyim benim savaşım 2 yıla yakın sürdü. Tam halloldu derken hamile kaldım. Bu iş tamamen psikolojik kafanızda büyütmeyin. Innanın halloluyor. Sabredin kendinizi üzmeyin

Oturur pozisyonda denemek iyi fikirmiş aslında ama hijyen konusunu da atlama bir dahakine olur mu. Allah korusun idrar yolları enfeksiyonu kaparsan bir de onunla uğraşmak çok daha zor olur.

Ama bir şey söyleyeyim mi, öyle tek seferde parmağını fırt diye içeri sokabilmen çok çok iyi, sen o zaman biraz da çabayla halledebilirsin çabucak. Bir de kayganlaştırıcı ile denediğini düşünsene hihoyyyt

Moral olacaksa kendimden örnek vereyim. Ben vajinismus olduğumu fark ettiğim ilk başarısız cinsellik denememde "bir deneyelim bakalım" diyerek parmağımı içeri sokmaya çalışmıştım, olmuştu. Ve sadece bir haftalık egzersiz sonrası iki parmağımı çok rahat ileri geri yapabiliyordum. Gerisi zaten çok daha kolay. O yüzden sen de bir an önce başla, gerisi emin ol gelecek :lepi:

evet canım o pozisyonda oradaki kaslar daha çok açılıyor.. yatarak yaptığım pozisyonda bulamadım ben yolu :roflol:
tabiki dikkat ediyorum hijyene o herşeyden daha önemli..

ya evet bende şaşırdım.. ilk deneyimizde sanki bi duvar gibiydi kesinlikle bişey girmez diyordum. ama parmağımı alınca bişeyin girebileceğini gördüm..
regl olacağım ama olmadan başlamak istiyorum. güvenim geldi kendime. yapıcam hihoyyyt

çok sevndm cnm,gebe kldktn sonra zorlandınmı peki tekrardn

gunaydın kızlarr dun gıemedım cunku asırı derecede grıbım ıse gelemdım evdede net yok...yenı yenı arkadaslar katılmıs hos geldınız kızlar ..
kızlar bu arada adetımı 4 gun kaldı bılyıosunuz bebek calıması ıcerısındeyız ck heyecanlanıyourm bakalım hayarlısı ama hıc hasta olckmıısm gıbı bı belırtıyo ...

kızlar adetten 2 yada 3 gn önce eşimle ilişkiye grdk szce gebe kalmış olablrmym ya,acayip kasıklarım agryr cnm çok sıkkın:1no2:

Sanmıorum canım yumurtlama günlerini çoktan geçmişsinnn.. .
Tabi Kaderinizde ne varsa o olur demektende kendimi alamıorum mirmirmirmir

Baharımmm geçmiş olsunnn canım. . . İnşallaah Allah gönlüne göre verir meleğimmm:Saruboceq:

bebek çalışmaların boşa gitmez umarım canımher şey istediğin gibi olur

canım ilk cesaretin için seni tebrik ediyorum kayganlaştırıcı olmadan ilk defa bu nu denemenin ve ilk seferde yarısını kadar alman inan süper zaten korkularını yenip cesarette bulınmakla işin yarısnı çözmüş bulundun geri kalan egzersizlerini eldiven yada p.. kullanarak kayganlaşrıcı jel kullanarak yaarsan senin için daha rahat olduğunu görüceksin eğer elinle dokuları hissetmek rahatsız olursan mum lada çalışabilirsin

Canım ben daha ilk aşamadayım.Bir parmak bir boğum.Onuda bi kere denedim.Bir daha fırsatım olmadıı.Bittiğinde tekrar denicm kurtulmak istiyorum bende..

Bende hep yatark yapmıştm bu zamana kdr.Hiç başaramamıştm.En son oturark yaptm bir boğumda olsa soktum neticede.

Arkadaşların da dediği gibi, çok çok düşük bir ihtimal. Ama bozma moralini, bu ay denk geirmeye çalışırsın. Hayırlısı olsun, sıkma canını.

duanızı bekliyorum,okulda var çok kararsızım ama bilmiyorum artık akışına bıraktım bebk için pekde ciddi bir çlşma içine grmedk dogrusu,ya tutarsa hesabı neyse hayırlısı mantıgım şimdlk dursun dyr kalbmde yap dyr :uhm:

Arkadaşlar merhaba,
Bende bu siteyi 2 yıl önce sıkı sıkı takip ediyordum. Yaklaşık 2.5 yıllık evliydim ve henüz ilişkiye girememiştik. Bir yandan çocuk isteği başlamış, bir yandan tedavi olmak istemiyorum, bir kaç kez kadın doğumculara gittim ama tabiki muayene olamadım çünkü zaten kapalıydı. Daha sonra maalesef kafamda çok büyüttüğüm kızlık zarını anestezi ile açtırdım ve ilk muayenem bu şekilde gerçekleşti, en azından açılınca psikolojik olarak rahat edeceğimi düşündüm. Operasyon sonrası nispeten rahatlasam da hala çok verimli bir ilişki yaşayamıyorduk, bir de üstüne rahimde perde çıkmıştı ve ameliyat olmazsam gebe kalsam bile düşükle sonuçlanma ihtimali çok yüksekti.
Ben bu korkumu daha sonra yavaş yavaş görmezden gelmeye başladım. Anestezisiz ilk muayeneye gittiğimde çok korkmama rağmen doktorun anlayışı ve inanılmaz yavai bi ilerlemeyle vajinal ultrasonuı başardık bu beni çok rahatlattı. Zaten bir noktayı geçtikten sonra içerisi yayla gibi idi, kapıan geçti mi sonrası çok rahat. Neyse çok uzatmayayım, ben bu korkuların üzerine iki rahim ameliyatı, 3 rahim filmi, 2 aşılama bir de tüp bebek deneyimi yaşadım, defalarca vajinal usg, spekulum muayenesi ve anestezisiz embriyo transferi yaşadım. lişkiye girmeyi gözümde büyütürken şimdi geriye dönüp baktığımda bunlara inanamıyorum. Anladımki herşey zihnimdeymiş, vajina gayet rahat inanılmaz derecede açılabiliyor, sonrasında hiçbir acı hissedilmiyor, boşuna yıllarımızı harcamışız, harccıyorsunuz. Ben bunları başardıysam herkes başarır eminim. Hayatı kendinize zehir etmeyin.
Ha bir de mutlu son, şu an ikizlerime hamileyim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…