• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

bırde herkesce bılınen kegel egzersızlerı tabı ılk basta once bana pelvıs kaslarını,nasıl calıstıgını,nasıl k
kontrol edecegımı,beyınden rahatla komutunu nasıl verecegımı anlattı tabı zamanla
ılk seansımda cok sıkılmıstım erkek psıkyatrıs bu kadar acık konusması yanımda esımde var sormayın halımı

bu zamana kadar kegel egzrsızını duymamıstım ama bıze nasıl fatda verdıgını anlatamam kızlar kesınlıkle bu egzersızı her harta yapın adet don bıle yapabılıyosun
doktorun bana dedıgı eger bu kasları tanımıyosan nasıl ogrenecegın afadersınızkucuk tuvalette cıs... yarısında kesın ve hangı kaslarınızı sıktıgına bakın bunu 2 kere dnemenyeterlı fazlası zarar

bırde herkesce bılınen kegel egzersızlerı tabı ılk basta once bana pelvıs kaslarını,nasıl calıstıgını,nasıl k
kontrol edecegımı,beyınden rahatla komutunu nasıl verecegımı anlattı tabı zamanla
ılk seansımda cok sıkılmıstım erkek psıkyatrıs bu kadar acık konusması yanımda esımde var sormayın halımı

beyinden rahatla komutu nasıl veriliyor

beyinden rahatla komutu nasıl veriliyor

canım bu bırazda kegel egzersızı ıle ılgıli. hıc ılıskı.. gırmemıs kızın pelvıkkasları gergın olurmus bızımde yapmamız gereken o kaslar gevsetmek bızım komutumuzla.bana bır ornek vermıstı doktor. hanı nasıl gozumuze yaklasan bır cısım oldugunda ıstemeden goz kapaklarımız kapanıyo ya! bıze deseler cısım yaklassın gozune bırsey olmayacak bızde kapamayız demı.(doktor daha guzel anlatmıstı)kontrolaltına alırız bızımd yapmamız gereken bu kasları kendı kontrolumuze almak

arkadaşlar pınar ve elifessin doktorlarının dediklerini bizde yapalım,hem olayı kökten çözeriz.
çünkü doktorlarında söylediği gibi fiziksel ve psikolojik gelişme aynı anda olmalı.
ben haydar dümeninin reçetesindeki ilaçların hepsini aldım.egzersize yeni başladığım zamanlardı,tabi zar esnememişti bi cesaret o kadar ilaçla nasılsa olur diye gaza geldim ve denedim elbette yapamadım.cesaret tamamdı ama vaji daha hiç açılmamıştı,esnemişti ve bilinçaltım bunu biliyodu izin vermedi.sonuç olarak biz iki yolda birden ilerlemeliyiz. ayna, dokunma ,inceleme ,kendi parmak egzersizimiz, eş parmağı egzersizi(sırayla 1,2,3) olabildiğini görme,hiç acımayacağına inanma ve sonra deneme.

selam kizlar cevap yazan herkese cok tenku menku:)parmakla denedim tekrar ama ben orasi acilsin diye parmagimla acma egzersizleri yapmadim ki sadece parmaklarim giriyor mu diye baktim aa oluo tamamdir diye dusundum uc parmak da oldu ama zara bisi olur diye ileri gitmedim. Dedigim pozis yani sirt ustu dumduz yatip da parmak bile acitiyor yaw bendeki de akil iste. Korku ce cahillik birlesince (cinsel cahillikten bahsediyorum) al sana vaji. benim korktugum sey aci:( ilk gunlerde denemelerimizden birinde esime bagirsam da birakma demistim denemeye baslayinca ben bacaklarimi kirip yatmistim sirt ustu o kadar acidi ki kendimi cok kasmisim tabi birak dediysem de esim de devam etti e ben birakma dedim ya can havliyle nasil kactim o gunden sonra bacaklarimi kirip yatamadim malesef . iste o gunden sonra o aciyi tekrar yasiycam diye korkuyorum sdece zarin uzerine geliyoruz ama aciyinca hemen kapatiyorum bacaklarimi:( kendimi kastigim icin oluo biliyorum acinin sebebi kaslarimizin cok gergin olmasi gevsesek sorun kalmiycak. Doktora gidemedim pinarrcim yurt disindayim. Ne yapmaliyim terapi alma imkanim da yok simdi?

Canım ben dedim ama asla o durumda acısız birleşme olmaz. Benim dediğim pozisyonu dene.
aynen ben de o pozisyonda kötü şeyler yaşadığım için o pozisyona çok rahat geçemiyorum ama kendimizi zorlamalıyız biraz da...

arkadaşlar pınar ve elifessin doktorlarının dediklerini bizde yapalım,hem olayı kökten çözeriz.
çünkü doktorlarında söylediği gibi fiziksel ve psikolojik gelişme aynı anda olmalı.
ben haydar dümeninin reçetesindeki ilaçların hepsini aldım.egzersize yeni başladığım zamanlardı,tabi zar esnememişti bi cesaret o kadar ilaçla nasılsa olur diye gaza geldim ve denedim elbette yapamadım.cesaret tamamdı ama vaji daha hiç açılmamıştı,esnemişti ve bilinçaltım bunu biliyodu izin vermedi.sonuç olarak biz iki yolda birden ilerlemeliyiz. ayna, dokunma ,inceleme ,kendi parmak egzersizimiz, eş parmağı egzersizi(sırayla 1,2,3) olabildiğini görme,hiç acımayacağına inanma ve sonra deneme.

terapıstım cok sıkayetcı haydar dumenden dedıkı- bana onun vakalarını bız burda tekrar duzeltıyoruz dedı.-

canım bu bırazda kegel egzersızı ıle ılgıli. hıc ılıskı.. gırmemıs kızın pelvıkkasları gergın olurmus bızımde yapmamız gereken o kaslar gevsetmek bızım komutumuzla.bana bır ornek vermıstı doktor. hanı nasıl gozumuze yaklasan bır cısım oldugunda ıstemeden goz kapaklarımız kapanıyo ya! bıze deseler cısım yaklassın gozune bırsey olmayacak bızde kapamayız demı.(doktor daha guzel anlatmıstı)kontrolaltına alırız bızımd yapmamız gereken bu kasları kendı kontrolumuze almak

ben o bölgemin gerginliğini azaltmak istiyorum

canm teşekkür ederim ben kegelde tembelim biraz arasıra yapıyordum artık artırcam

benım gıbı sızınde kurtulmanızı ıstıyorum ne yapalım bılıyomusunuz bugun gunlerden cuma haftaya cumaya kadar kegel egzersızıne devam. tek bu degıl tabı -ayna odevı -sıkıntı oranlarını yaz tarıh tarıh 15 er dakıka VARMISINIZ ARKADASLARkaydirigubbakcemile5

şu rimel kutusu olayını bende denicem mumdan acayip tırsıom ben ya p.. bile öyle zor gelmiyo akannehir
itici şey:1closedeyes:

tarçıncım ben belki mum kırılır falan diye korktuğum için o kutuyla yaptım.ellerimi, rimel kutusunu bolca sabunla yıkıyorum.kutunun üzerini peçeteyle sarıyorum sonra streç filmle sarıp.emla ve bol kayganlaştırıcıyla egzersiz...
tabi doktorlarında verdiği dilatörle yapabilsek daha kolay olur ama yok bu da iş görür.
bi süre sonra parmak zor geliyo bu kolay.

cok haklısın pıksel ben ıkısını bır arada yaptıgım ıcın bu durumdaym sen benım ılk hallerımı gorcektın. durumum olumsuzdu sımdı son asamaya geldım ben ıstıyorum kı herkes kurtlsun bu ılletten. unutmatyın bu bır hastalık degıl sadece hayat bunu bıze eksık ogetmıs demı yanı

cok haklısın pıksel ben ıkısını bır arada yaptıgım ıcın bu durumdaym sen benım ılk hallerımı gorcektın. durumum olumsuzdu sımdı son asamaya geldım ben ıstıyorum kı herkes kurtlsun bu ılletten. unutmatyın bu bır hastalık degıl sadece hayat bunu bıze eksık ogetmıs demı yanı

bencede pürüz,bi problem çözeceğiz bitecek:enbuyukkk:

benım gıbı sızınde kurtulmanızı ıstıyorum ne yapalım bılıyomusunuz bugun gunlerden cuma haftaya cumaya kadar kegel egzersızıne devam. tek bu degıl tabı -ayna odevı -sıkıntı oranlarını yaz tarıh tarıh 15 er dakıka VARMISINIZ ARKADASLARkaydirigubbakcemile5

arkadaş ben bunu yendim gibi bişey ama gene de tedirginim işte nebileyim . ama o bölgemi iyice artık rahatlatmak istiyorum çok teşekkür ederim desteğin için ayrıca.sıkıntı oranı neye göre yazılıyo derecesini nereden bilebiliriz ki
beni yanlış anlamayın lütfen.
ben dokunabiliyorum ama ölçmek isterim bilmek isterim aklımda şüphe kalmaması için
ondan sordum

ayrıca sadece iki seans(birde denebilir)gittiğim psikolog hipnozu da denedi ama ben bi türlü transa geçemedim. komik geldi çizgi filmlerdeki gibi ,göz kapakların ağırlaşıyo:1closedeyes:

Back