• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

diyorum ya canım akıllarına herbişey geliyor.sende öyle yap.sonuçta sen kendinden eminsin.ben kendimi ispatlarım dersin.yada o bi zahmet bi çözüm bulsun.kaldı ki anlamıyorum ben hangi insan kendine bu sıkıntıyı yaşatırki.ben salakmıyım 18 ayımı zehir ediyim.herkes gibi bizde ilk geceden olmasını isteriz.illaki griptenmi kanserden mi hastalık olur.bu da psikolojik bi hastalık.

Değil mi ama. Sanki ben çok meraklıyım sürekli ağlamaya.
Ve bu sadece benim sorunum mu. Kendi de mahrum kalıyor... Bu ne geri kafalılık bi anlasam :(

ya ne kadra kotu bı durum..yanı ıllahı kan gormesımı gerekıyor ..eger kanamassa sımıd sen kız olmuyormuusn ..ne kadra yanlıs bır dusunce her kzılık bozulduugnda kanmazkı..bence arkadasımıızn dedııg dogru esınle konus dekı gıdelım doktora muayne etsın sende duy kız olduugmu sonra ben tedavıye baslıycam yanı doktor dedıkten sonrada heralde sorun cıkartmaz kan gelmezse ...:1no2:

Evet malesef :( Muayeneye de gitmez ki tam bi çıkmazdayım yani :(
Neyse kafanızı şişirdim kusura bakmayın. Bi şekilde çözmeye çalışacam inşallah.
Egzersizlere başlayacam. Her yolu deneyecem. Çok sağolun desteğiniz için...

Değil mi ama. Sanki ben çok meraklıyım sürekli ağlamaya.
Ve bu sadece benim sorunum mu. Kendi de mahrum kalıyor... Bu ne geri kafalılık bi anlasam :(

bak sana daha somut bişey söyleyim.bide şu sadıçlık saçmalığı varya eşime sadıçı demişki affedersiniz herkesten özür dilerim ama kan gelene kadar yap mutlaka gelir demiş.hani eşimin anlayışlı olduğu yerler de var.oda sürekli hem bana kızıyodu hemde internetten araştırıyodu.cem keçenin vajinismusun üstesinden gelmek diye bi kitabı var.eşim onu getirtti.karşıma aldım o kitabı ona okudum.orda zaten daha detaylı anlatıyo.NORMAL ŞARTLAR ALTINDA KIZLIK ZARI DELİNMEZ,PATLAMAZ,ACIMAZ VE KANAMAZ DİYOR.tanısam yakın olsak kitabı verirdim.sende kitabı alabilirsin,yada internette okutabilirsin.bunların hepsini dene canım.Mutlaka Rabbim yardımcın olacaktır

Evet malesef :( Muayeneye de gitmez ki tam bi çıkmazdayım yani :(
Neyse kafanızı şişirdim kusura bakmayın. Bi şekilde çözmeye çalışacam inşallah.
Egzersizlere başlayacam. Her yolu deneyecem. Çok sağolun desteğiniz için...
canımm benım ılk once esınle konus anlat duurmu boyle boyle
egzerszı yapmama lazım ama ılk denmede kan gelemye bılrıde onayını al sonra basla yanı sneın ıcın bence sana ınanmalı yanı guvenmelı cunku bu bı hastalık ..
eger baslarsan serce parmakla yap ck yavas yap zaten serce parmakta bır sey olmaz korkma ...serce parmagı yaptıktan sonra sana dedıgım emla kremı al ılıskı oncesı serce parmagına nohut kadar al sur ıcerı yanı yapabııldıgın kadar ıcerı sur ...bırazcık yakar sonra gecer ve uyusmaya baslar bır kac dakka ıcınde ..ıslaklık ck onemlı unutma kayganlastırıcı kullan ve sen ustte olarak dene derım tabı en rahat hangı sekıdle hıssedıyorsan kendını karra ver ve bas kısmı gırdıgınde hıc korkma panık yapma derınd erın nefes al hıc bır acı falan olmuyacaktır derınd erın neefs alıp ver vee hafıf ıkın yavasca ıcerı dogru ıktırın ama bır anda hepsı olmaya bılır..benım ılk denmemede yarısı oldu sonrakı denmelerde hepsını yapabıldık ..umarım guzel haberlerını okuruz

ravzam düşünmen yeter canım sağol. ınşallah bulursam alırım ben de kitabi. Öyle demiş olması ne kötü ama anlayışlıymış eşin çok şükür.

Bahar aynen uygulayacam canım çok sağolun.

yazılanları okuyunca bir kez daha kadın olmanın zorluğunu gördüm herşeyden önce yaşadığımız toplumda nelere maruz kaldığımızı yine sadece bizler biliyoruz kulaktan dolma şeylerle evlendirilip doğru düzgün bir flört dönemi geçirmeden aynı yatağa bir yabancıyla girmek çogu kadın bu hastalığın kendisindede olsuğunu sanıyor halbuki bazıları eşimle uyum sağlayamadığı için bole olduğunu düşünüyor aslında ne akdar üzücü bir durum namus iki bacağın arasına kalmış sonrada bir iki damla kan görmeyince kız değilsin hayda buyur burdan yak yaw kardeşim hangi zamandasın onu biliyosun madem bunu da bil esnek zarın varlığı allah kadınlara cidden yardım etsin vajinusmus çok zor bir hastalık ben bununnla ilgili bir kitap okudum onu önermek istiyorum mutlaka bilen vardır yazgülü aldoğanın kiralık adam kitabı aslında bu konuya ve cinselliğe değinen bir kitap kitapta neler yapılabileceği yazıyor ilk önce durumun ne olduğu tespit edilmeli sonrasındada eşden destek ve anyış görülmeli sabır sabır sabır en önemlisi bu benim kuzenimde vardı kız aklını kaçırmak üzereydi 1 yıl kocasıyla arkadaş arkadaş oturdular adam terk etme noktasına gelmişti kızı hatt kuzenim bir gün kendini zorlamıştı olsun die ama ilişki sırasında ağlama krizine girince kocası durumun ciddi olduğunu anlamıştıda doktora gidip çüzmüşlerdi terapiler yapılıyor bildiğim kadarıyla çünkü bu hastalığa sebep olan bi çok sey var kişinin kendi vücudunu beğenmemesi yüzünden olan şey aile baskısı seks nedir bilmiyor olmayışı eşinden olan korkusu başarısızlık taciz tecavüz falan bunlar bazıları işte aslında bununla ilgili amerika vede avrupada seminerler düzenleniyo vede terapiler yapılıyo çiftler kabul ediyolar vede kadın profösyönel bir adfamla ne kadar zaman gerektiriyorsa vakit geçirip cinselliğin güzel bir şey olduğunu ve doğal olduğunu beynine kabul ettirmeye çalışıyor yani bu baya zaman isteyen bir durum allah bu ve bunun gibi bir sorunla karşılaştırmasın kimseyi çok üzücü vede zor oplum bunları konuşmaya bile utanıyo yazık

slm bende 2,5 yıllık evliyim 4 psikoloğa gittim bu illetten kurtulabilmek için hipnoterapi gördüm sonra parmak egzersizleri yaptım 1 parmak 2 parmak 3 parmak bunları yaptım fakat parmak egzersizlerinde üçte ikisini alabiliyorum içeri üçte birlik kısım gitmiyor ilerlemiyor sanki orda bir engel bir duvar varmış gibi oluyor.sonra eşimin 1 ve 2 parmağını almaya çalıştım onda biraz gerildim sadece üçte birlik kısmı alabildim.bir de ben mumla hiç çalışamadım kendi parmağımla daha rahatım çünkü parmağımla oranın esnekliğini açılabilirliğini hissediyorum.mumda çok gergin oluyorum.bu egzersizlerden sonra p.......aşa<masına geçtim ama kasıldığım için başaramadım.yanıma bile yaklaştıramadım.bu başarısızlığın üstüne de parmak egzersizlerini bıraktım.çünkü yine başarısız olma korkum var.başaran arkadaşlar bana bir akıl verin napıyım çok çaresizim nazilliye mi gitsem

poeme bişey sormak istedim hipnoterapiyi nerde gördü.sence faydası olmadımı sana.Allah yardımcımız olsun baya yol katetmişsin inşallah sonuca en yakın zamanda ulaşırsın başarırsın

İlk evlendiğimizde neredeyse her gün denedik. Ama eşim onu istemediğime inanmaya başladıkça denemeler de azalarak bitti. Birleşme dışında herşeyi yapıyorum hani çıplak durma vs sorunum yok sadece birleşme.
Geçen zamanı asla kayıp olarak görmüyorum. Ama daha güzel geçebilirdi ve evliliğim yıpranmazdı. Olsun çözdüğümde bu olayı herşey en baştan başlayacak diye düşünüyorum.
Bu sefer ben de kararlıyım. İnşallah ben de kadın olurum sizler gibi :(

canım hiç endişelenme. biran önce egzersizlere başla. bende 1sene çektim bunu 9ay önce yendim. hiç korkulacak bişey değil. gerçi ben doktor yardımıyla yendim ama doktorunda yaptığı farklı bişey değil. vajinana dokunma problemin varmı bilmiyorum ama eğer oraya dokunmaktan bile korkuyorsan önce ona alışmalısın. bacaklarını iyice açıp kremle masaj yap. ona alışıncada kayganlaştırıcı ve emla kullanarak serçe parmağınla başla egzersize. hiç acele etme yavaş yavaş yap. zorlanırsan burnundan nefes alıp ağzından ver rahatla. eğer parmak sokmak itici geliyorsa dilatör alabilirsin yada mum.(ben dilatörle çalışmıştım). kayganlaştırıcı olarak durex'in kayganlaştırıcsını tavsiye ederim. yada bepantende kullanabilirsin. ben doktorda çalışırken bepanten ve emla kullanırdım.merak etme yeniceksin. soruların varsa cevaplayabilirim.

Öncelikle cevap verdiğin için çok teşekkür ederim, cesaret verdiğin için de. Şuan deneme imkanım yok. Ancak akşam üzeri mutlaka deneyecem. Çok basit bi sorun gibi görünse de yaşayan bilir çok zor :(
Benim de eşim başta çok zorladı şimdi zorlamıyor. Dediğin gibi benim de işime geliyor. Ama artık bu işe bir dur demek istiyorum. Bu akşam mutlaka başlayacam. Herkes gibi ben de yenebilirim (inşallah).

xx Derinxx sen ne durumdasın ne kadar süredir çekiyorsun bu sıkıntıyı hangi aşamadasın doktora falan gittinmi sen benim gibi olma hemen başlamadıysan başla burada gerçekten çok fazla cesarte veren arkadaşlar var onların desteğiyle olur aslında ben bu sitede okuyorum yapıcam artık diyorum cesaretleniyorum ama icraata gelince çok güçsüzüm bişey yapamıyorum parmağa bile başlayamadım şuan adetim oldu bitince başlamak istiyorum bende. gleitgelen diye bir kayganlaştırıcı var evliliimin ilk zamanlarında arkadaşım onu al hemen oluyo farketmezsin bile demişti küçük biyerde yaşadığım için utandım alamadım o zaman alsaydım daha cesaetliydim yapabilirdim diye düşünüyorum.ama geçmişte kaldı gerçekten çok zor bi durum tam 2 sene oldu Allah hepimizin yardımcısı olsun.kolları hemen sıva ve başla belki seninle birlikte bende başlamış olurum ve beraber destek oluruz birbirimize Başarırız.bu formu sakın bırakma gerçekten çok faydalı oluyor

BEN Bı ŞEY SORACAM HATUNLAR HANı BU ıLLETTEN KURTULMANIN YOLLARI BELLı;PARMAK EGZERSıZı HıPNOZ VS Bı DE BOTOKS VAR ACABA BıLGıSı OLAN VAR MI???ıSTANBULDA FıLAN YAPAN KLıNıKLER DOKTORLAR VARMI???LÜTFEN BENıDE GÖRÜN CEVAP VERıNNNNN BU ARADA EN KISA ZAMAN DA BU PıSSS ıLLETTTEN KURTULURUZ ıNŞALLAH YENı YILDA BARı KURTULURUZ VAJIDAN YAWWWWWolumunekankayizsmile

canım hiç endişelenme. biran önce egzersizlere başla. bende 1sene çektim bunu 9ay önce yendim. hiç korkulacak bişey değil. gerçi ben doktor yardımıyla yendim ama doktorunda yaptığı farklı bişey değil. vajinana dokunma problemin varmı bilmiyorum ama eğer oraya dokunmaktan bile korkuyorsan önce ona alışmalısın. bacaklarını iyice açıp kremle masaj yap. ona alışıncada kayganlaştırıcı ve emla kullanarak serçe parmağınla başla egzersize. hiç acele etme yavaş yavaş yap. zorlanırsan burnundan nefes alıp ağzından ver rahatla. eğer parmak sokmak itici geliyorsa dilatör alabilirsin yada mum.(ben dilatörle çalışmıştım). kayganlaştırıcı olarak durex'in kayganlaştırıcsını tavsiye ederim. yada bepantende kullanabilirsin. ben doktorda çalışırken bepanten ve emla kullanırdım.merak etme yeniceksin. soruların varsa cevaplayabilirim.

Merhaba wahtsup,dün ilk defa parmak egzersizine başladım,aslında başlayamadım.emlasız sadece kayganlaştırıcı ile orta parmağımı kullanarak deneyeyim dedim,ama girişe dokunduğum anda bir acı hissediyorum,bu sizde de oldu mu?sanırım emla ile ve serçe parmak ile denemem gerekecek,ne dersiniz?Haziran da düğünüm var ve şimdiden çalışmaya başlamam gerektiğini düşünüyorum,yoksa eşime haksızlık olacak:(

Merhaba wahtsup,dün ilk defa parmak egzersizine başladım,aslında başlayamadım.emlasız sadece kayganlaştırıcı ile orta parmağımı kullanarak deneyeyim dedim,ama girişe dokunduğum anda bir acı hissediyorum,bu sizde de oldu mu?sanırım emla ile ve serçe parmak ile denemem gerekecek,ne dersiniz?Haziran da düğünüm var ve şimdiden çalışmaya başlamam gerektiğini düşünüyorum,yoksa eşime haksızlık olacak:(

neden parmak egzersizine başlamak istediniz ilişki yaşamayı denediniz olmadığı içinmi yoksa kendinizin yapamayacağınızı hissettiğiniz için mi ben evlenmeden önce herkese aman ne olacak çok basit bişey biraz acısada ne olacak derdim.Çok basit gibi gelirdi taki evlendiğim güne kadar.belki sende öyle bi sorun olmayacak şimdiden kafanda büyütme bu olayı tamamen psikolojik bişey çünkü

merhaba,
evlenince aynı zorluğu yaşayacağıma eminim,biraz denedik,zorlandığımı,çok kasıldığımı ve çok korktuğumu gördüm:(

canım benden tavsiye eger çok korkuyorsan doktora git şimdiden sonradan gitmekten iyi çünkü insan çok bocalıyo herşeyi doktordan ögrenmek iyi ben pişman oluyorum gitmediğime ama oturdugum yerde doktor yok dogru dürüst o kadar yanlış bilgilerim varmış ki şimdi ögreniyorum dogrularını çok zor zamanlar geçiriyorum eşim anlayışlı ama insan kendini eksik hissediyo herkesin yapabildiği ve zevk aldıgı birşeyi yapamamak çok agır yıllarca evliliğimle ilgili güzel hayeller kurdum ama malesef yaşayamıyorum şikayet etmiyorum allahtan buda o en dogrusunu bilir beterin beteri var ama önlemi alabiliyorsakta alalım ben korkuyodum ilk gece nasıl olcak diye banada hep kötü hikayeler anlatıldı kötükedihüsobende korktum hep çekindim dogru dürüst anlatan olmadı hep şaçma şeyler anlatıldı bence bir cinsel terapisten bilgi almak en güzeli eger imkanın varsa git derim şimdiki aklım olsa ben giderdim mutlu mesut olcak şu güzel günlerim kederle geçiyo sende yaşamassın inş. bizlerin yaşadıklarını:1hug:

peki şu an ne duurmdasını?egzersiz yapıyor musun?burdan öğrendiğim kadarıyla dr.lar hiç farklı bir yönetm uygulamıyor,egzersiz egzersiz.cem keçecinin kitabında da aynı yöntemden bahsedilmiş,okudum kitabı.
2 farklı jenkoloğa gittim ben korkuyorum,ben de anotomik bir probelm var mı dedim.hayır herşey gayet normal,girişinde darlık vs yok dediler.ama onun haricinde yol österici,rahatlatıcı hiç bişey söylemediler,durumu herkes cidde almıyor.Gerçi söyleseler ne olacak,
herşey bizim beynimizde bunun farkındayım..

ben doktora gidiyorum parmak egzersizi yapıyorum bana ankarada doktorum evlilik öncesi cinsel egitim verdiklerini söyledi belkide korktugun gibi olmayacak ilk gecen sen yinede kendini korkutma fazla dogru bilgiler edin herkesin lafına da kulak asma insanlar çok bilinçsiz konuşuyo bazen:oklava:

ben doktora gidiyorum parmak egzersizi yapıyorum bana ankarada doktorum evlilik öncesi cinsel egitim verdiklerini söyledi belkide korktugun gibi olmayacak ilk gecen sen yinede kendini korkutma fazla dogru bilgiler edin herkesin lafına da kulak asma insanlar çok bilinçsiz konuşuyo bazen:oklava:

parmak egzersizinde zorlandın mı canım?emla kullanıyor musun egzersizde?

Back