• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

merhaba arkadaşlar
burayı bu akşam keşfettim
altı yıllık evliyim
vajinismus başımın belası
bir kere psikoloğa gittim
çözüm olmadı
çıldırmak üzereyim nefret ediyorum herşeyden
yardımcı olacak yok mu

2. 15 günü bekliyorum. şubatta bitecek. 2. kontrolüme gidecegim.ben ilk gittigimde ultrasonumu gösterip bana bir doktor böle böle dedi çatlamamış yumurtam varmış dedim. ben öyle düşünmüyorum sen de 1 sene birşey düşünme eşinle rahatça ilişkiye gir vs. dedi...anlayamadım ben bir şey.başka doktor bakınayım en iyisi

canım merhaba

yardımcı olmak isterim sana ilk ilişikiye girdiğimde aynı yırttık bendede oldu ikinci kontrole gitmeden ilaçla tedaviden sonra rahatça ilişki yaşadım yine sende nasıl sorun var? istersen özeldende yazabilirim doktorum çok iyi benim yönlendirebilirim...
ayrıca dikim konusunda benim doktorum hiç korkma demişti zorlancak bişeyt olmaz hatta istersen dikerken zarınıda biraz daha esnetirim rahat ilişiki yaşarsın demişti ..
bence doktorun para amaçlıda böle değişik yaklaşmış olabilir..

merhaba arkadaşlar
burayı bu akşam keşfettim
altı yıllık evliyim
vajinismus başımın belası
bir kere psikoloğa gittim
çözüm olmadı
çıldırmak üzereyim nefret ediyorum herşeyden
yardımcı olacak yok mu

tatlım hoşgeldin aramıza. burada herkes sana yardımcı olacaktır ve kısa bir süre sonra sende yeniceksin hiç merak etme. bu iş sadece psikologla çözülecek bişey değil. egzersiz şart. ben ankarada vajinismusta uzman bir doktora gittim 8seansta yendim. ama evde kendinde gayet rahat yapabilirsin egzersizleri. ilk önce vajinana masaj yaparak başla bolca kayganlaştırıcı ile tabii. bacaklarını rahat rahat açabildiğin zaman serçe parmağını sokmaya çalış. emla kullanabilirsin direk uyuşturuyo. sonra zaten kendi kendine devamı gelir. bi bakmışsın oluvermiş. cidden hiç acımıyo. ben nasıl korkardım anlatamam. ama şimdi çok rahatım 9ay falan oldu yeneli. gecen günlerime yanıyorum walla.

canım hiç endişelenme. biran önce egzersizlere başla. bende 1sene çektim bunu 9ay önce yendim. hiç korkulacak bişey değil. gerçi ben doktor yardımıyla yendim ama doktorunda yaptığı farklı bişey değil. vajinana dokunma problemin varmı bilmiyorum ama eğer oraya dokunmaktan bile korkuyorsan önce ona alışmalısın. bacaklarını iyice açıp kremle masaj yap. ona alışıncada kayganlaştırıcı ve emla kullanarak serçe parmağınla başla egzersize. hiç acele etme yavaş yavaş yap. zorlanırsan burnundan nefes alıp ağzından ver rahatla. eğer parmak sokmak itici geliyorsa dilatör alabilirsin yada mum.(ben dilatörle çalışmıştım). kayganlaştırıcı olarak durex'in kayganlaştırıcsını tavsiye ederim. yada bepantende kullanabilirsin. ben doktorda çalışırken bepanten ve emla kullanırdım.merak etme yeniceksin. soruların varsa cevaplayabilirim.

Egzersizlere başlamayı denedim Cuma günü bahar arkadaşımın desteği ile. Gerçekten de dediğin gibi bakmaya bile iğreniyorum. Dokunmak değil de bakmak. Desteğin için teşekkür ederim. Mutlaka yenmek istiyorum artık.
Bir sorum var özel olur mu bilmiyorum ama. İlk birleşmeden sonraki birleşmelerde her şey yoluna giriyor mu? Yoksa bu sorun bir süre daha devam ediyor mu?

xx Derinxx sen ne durumdasın ne kadar süredir çekiyorsun bu sıkıntıyı hangi aşamadasın doktora falan gittinmi sen benim gibi olma hemen başlamadıysan başla burada gerçekten çok fazla cesarte veren arkadaşlar var onların desteğiyle olur aslında ben bu sitede okuyorum yapıcam artık diyorum cesaretleniyorum ama icraata gelince çok güçsüzüm bişey yapamıyorum parmağa bile başlayamadım şuan adetim oldu bitince başlamak istiyorum bende. gleitgelen diye bir kayganlaştırıcı var evliliimin ilk zamanlarında arkadaşım onu al hemen oluyo farketmezsin bile demişti küçük biyerde yaşadığım için utandım alamadım o zaman alsaydım daha cesaetliydim yapabilirdim diye düşünüyorum.ama geçmişte kaldı gerçekten çok zor bi durum tam 2 sene oldu Allah hepimizin yardımcısı olsun.kolları hemen sıva ve başla belki seninle birlikte bende başlamış olurum ve beraber destek oluruz birbirimize Başarırız.bu formu sakın bırakma gerçekten çok faydalı oluyor

Merhaba canım. Öncelikle inşallah ikimizde başarırız diyorum.
Ben de yeni parmak egzersizine başlamayı denedim Cuma günü ama bakmaya bile iğrendim. Ben de 1,5 yılı aşkın süredir çekiyorum. Haziranda 2. yılım dolacak. Çeken bilir çok zor bi durum. Dışarıdan göründüğü gibi değil. Bu forun destek oluyor insana gerçekten. Ben de burada cesaretlendim. Yalnız olmadığını anladım.
İnşallah buraya güzel haberlerimizi yazmak da nasip olur.

derın merhaba gunaydın...
galıba baslamadın egzrsıze demı:oklava:
canım sorunlu olucak dıye bır duurm yk ..hersey sana baglı ...yanı en onemlısı ılk denme sonrası zaten kendılıınde olacaktır ..belkı ıkıncı denemede bıraz cesaretını kaybedıyorsun ama ustune gıdersen olayın en kısa zamnda sorunda cozulur...elını bıraz cabuk tutu hemen egzerszıe basla ...acele etmen gerek zaten bu bı erteleme hastalıgı bılyıorsundur beyın sureklı kacıyor ...hadı guzel haberler ver bıze :))))

derın merhaba gunaydın...
galıba baslamadın egzrsıze demı:oklava:
canım sorunlu olucak dıye bır duurm yk ..hersey sana baglı ...yanı en onemlısı ılk denme sonrası zaten kendılıınde olacaktır ..belkı ıkıncı denemede bıraz cesaretını kaybedıyorsun ama ustune gıdersen olayın en kısa zamnda sorunda cozulur...elını bıraz cabuk tutu hemen egzerszıe basla ...acele etmen gerek zaten bu bı erteleme hastalıgı bılyıorsundur beyın sureklı kacıyor ...hadı guzel haberler ver bıze :))))

Günaydın Bahar'cım.
Başlamadım değil aslında denedim ama bakmaya bile tiksiniyorum canım ya. Çok zor geliyo egzersiz bile. Ama dediğim gibi bu sefer pes etmek yok. Erteleye erteleye bi hal oldum zaten.
Mutlaka devam edicem canım.

Günaydın Bahar'cım.
Başlamadım değil aslında denedim ama bakmaya bile tiksiniyorum canım ya. Çok zor geliyo egzersiz bile. Ama dediğim gibi bu sefer pes etmek yok. Erteleye erteleye bi hal oldum zaten.
Mutlaka devam edicem canım.
canım bakma bende bakarak yapamamıstım..sende bakma uzan zaten kendını rahat bırak bakmadan daha rahat oluryor ınsan ..aferın pes etme ama hergun dene evdeysen calsımıyorsan daha ıyı aklına geldıkce dene ılk unutma serce parmakla yap mutlaka bak gor baarınca sasırcaksın serce parmak ck basıt ...

canım bakma bende bakarak yapamamıstım..sende bakma uzan zaten kendını rahat bırak bakmadan daha rahat oluryor ınsan ..aferın pes etme ama hergun dene evdeysen calsımıyorsan daha ıyı aklına geldıkce dene ılk unutma serce parmakla yap mutlaka bak gor baarınca sasırcaksın serce parmak ck basıt ...

Önce bakmaya alışmalısın dendi o yüzden bakarak yapmaya çalıştım. Çünkü cinsel organımı da tam anlamıyla tanımıyorum.
Bakmadan denesem daha iyi olur aslanda ama tanımadığım için zorlanırım.
Serçe parmakla deneyeyim de zara bi zarar gelmez değil mi?
Ben öğrenciyim şuan tatilim olduğu için evdeyim. Sürekli denemeye çalışacam.

Önce bakmaya alışmalısın dendi o yüzden bakarak yapmaya çalıştım. Çünkü cinsel organımı da tam anlamıyla tanımıyorum.
Bakmadan denesem daha iyi olur aslanda ama tanımadığım için zorlanırım.
Serçe parmakla deneyeyim de zara bi zarar gelmez değil mi?
yanı su sekıde dıyeyeım serce parmakta bır sey olmaz ....yanı ben mumla yaparken zar zarra gormustu tabı senın ıcın sorun tasıyorsa esınle konus ..eger sorun olursa serce parmagı tam yaptıktan sonra emla kremı kullanıp pen... denmesı yasarsınız

yanı su sekıde dıyeyeım serce parmakta bır sey olmaz ....yanı ben mumla yaparken zar zarra gormustu tabı senın ıcın sorun tasıyorsa esınle konus ..eger sorun olursa serce parmagı tam yaptıktan sonra emla kremı kullanıp pen... denmesı yasarsınız

Zatın zarar görmesi eşim için büyük sorun benim için olmasa da :(
Mumla denemem zaten. O aşamaya da gelmedim. Ama serçe parmakla başlayacam. Allah bi yol gösterir sonrasında.

slm arkadaşlar bende dun aksam p.. yarısını aldım hemde çok rahat kremsiz jelsiz hiç birsey surmeden ne acı nede kan geldi esnek galiba yarısı gırdı ama kan gelmedi gelmeyede bilir zaten ama acı yoktu hiç

slm arkadaşlar bende dun aksam p.. yarısını aldım hemde çok rahat kremsiz jelsiz hiç birsey surmeden ne acı nede kan geldi esnek galiba yarısı gırdı ama kan gelmedi gelmeyede bilir zaten ama acı yoktu hiç

Ne mutlu sana canım. İnşallah kısa zamanda tamamını da başarırsın.

ckkk guzelll super tebrık edıyorum..
benımde ılk denemeede yarısı oldu sonrakı denemelerde hepsı evet ebndede kan gelmedı basarmısısn canım bı dahakı denmede yarıdan sonra ıkınarak ıktır

inş canım yolu yarıladık sımdıde diğer yarısı olması için ugraşıcaz eşim tamam oldu dedi ama ben pek inanmadım bakalım geriside gelicek inş

Oldu kelimesini duymak bile mutlu eder insanı bence.
Yolu yarılamayı başardıysan tamamlarsın da inşallah. Darısı benim ve diğer vajinismus hastalarının başına canım.

bizde yarısını yaptık darısı tamamının başına inşallah..tüm arkadaşlar için dua ediyorum ben bakamıyodum bile oluyo arkadaşlar kafaya koymak lazım birazda galiba.

Back