• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

yahu üzülme.benimki de bitip geçmiş değil. o gün öle sadece içime girdi,o da ağladım sızladım.girdi mi girdi mi 20 kere sorup şoka girdim yarım kaldı.sonra doktora gittim,bi baksın diye.zorlanmadan yırtıgım oldugunu söledi o gün bugün 22 gün geçti,hala iyileşmesini bekliyorum.bir dahaki denememi şubatta yapabilecegim ancak.ilk günler çok mutluydum da yırtık hala iyileşmedigi ve ilişki iznim olmadıgı için geçti hevesim.bu arada işten filan ayrıldım.başka durumlar var.öylece kaldı yani.zaten ağır ilerlemek lazım bu işlerde.yavaş yavaş,bebek adımları.

gelelim sana.ilişkiye girmek karıkoca olmak,gerçekten etkiliyor muhabbeti.kocanın sana olan tavrını vs.ancak o kadar kafanı takma derim.sen eşlik görevlerini (temizlik vs.) yerine getirmişsindir,muhakkak güler yüz de göstermişsindir.biraz eşin anlayışsız olmuş kusura bakma.o da inşallah geçer sen anlatıp açıklarsan.

ilişki denemesinde hangi aşamadasınız bilmiyorum.penisinin senin organına değmesine,içeriye girmeye çalışmasına tepkin nasıl oluyor;? onda da kasılıp geri çekilmelerin var mı ?

yahu üzülme.benimki de bitip geçmiş değil. o gün öle sadece içime girdi,o da ağladım sızladım.girdi mi girdi mi 20 kere sorup şoka girdim yarım kaldı.sonra doktora gittim,bi baksın diye.zorlanmadan yırtıgım oldugunu söledi o gün bugün 22 gün geçti,hala iyileşmesini bekliyorum.bir dahaki denememi şubatta yapabilecegim ancak.ilk günler çok mutluydum da yırtık hala iyileşmedigi ve ilişki iznim olmadıgı için geçti hevesim.bu arada işten filan ayrıldım.başka durumlar var.öylece kaldı yani.zaten ağır ilerlemek lazım bu işlerde.yavaş yavaş,bebek adımları.

gelelim sana.ilişkiye girmek karıkoca olmak,gerçekten etkiliyor muhabbeti.kocanın sana olan tavrını vs.ancak o kadar kafanı takma derim.sen eşlik görevlerini (temizlik vs.) yerine getirmişsindir,muhakkak güler yüz de göstermişsindir.biraz eşin anlayışsız olmuş kusura bakma.o da inşallah geçer sen anlatıp açıklarsan.

ilişki denemesinde hangi aşamadasınız bilmiyorum.penisinin senin organına değmesine,içeriye girmeye çalışmasına tepkin nasıl oluyor;? onda da kasılıp geri çekilmelerin var mı ?

Keşke ben de bi defa bile olsa yapabilmiş olsaydım senin gibi. Hala bakireyim. İlişki denemesinde sadece gireceği yere dayayabiliyor pnsi sonra kilitlenip bırakıyorum zaten denemeyi :(

arkadaşlar, ben hala 2. sini yapamadım biliyor musunuz? hani ilkinden sonra doktora gitmiştim,yırtık var 15 gün bekle demişti.geçen 15 gün doldu,gittim kontrole...daha kapanmamış yırtık.istersen dikeyim ama bu seni zorlar,bi 15 gün daha bekle dedi.

bir de adet oldum.sancılanmam oldu her zamanki gibi ama garip olarak sol yumurtalıgımın oldugu yer çok fena kasılıp sancıyor.sancılar ani geliyor.kasılıp kalıyorum,böyle sanki içerden birşey takıp çekiyorlar gibi.çok feci canım yanıyor bağırıyorum acıdan düşünün... en son bu sancılar 1 buçuk sene önce olmuştu.doktora gitmiştim çatlamamış yumurtaların var deyip kesitirp atmıştı.acaba onla ilgisi olur mu.sizdede hiç oldu mu böyle?

mrb,yırtık nerdeydi
ben de çatlamamış yumurta olayını yaşamıştım dr ilaç verdi ve geçti şuanda yok kasılma rahim içinden olabilir mi

Keşke ben de bi defa bile olsa yapabilmiş olsaydım senin gibi. Hala bakireyim. İlişki denemesinde sadece gireceği yere dayayabiliyor pnsi sonra kilitlenip bırakıyorum zaten denemeyi :(

işte madem bakire olmak istemiyorsun artık,birazcık dişini sıkman lazım.çünkü kendimi o kadar kastığım halde ne öyle acıdan bağırdım,ne foşur foşur kanlar aktı,ne de başka bir şey.içine birşeyin girdigini hissediyorsun,bir baskı duyuyorsun ama acı yok sadece his var.eşin o sırada yavaş davranırsa hiç problem yok.zaten bizim gibilerde ilk ilişkide zarı yırtmak gelgit yapmamak en dogrusu.bizde de böyle oldu nitekim.bak doktor bana ne dedi biliyor musun? fermuar açılmış artık en zorunu atlatmışsın,tebrik ederim seni hem de vajilisin dedi.ya inan bunu duymak için nelerimi vermezdim ben şükür ki oldu.sen de duymak istemez misin bu sözleri? biraz dişini sıkacaksın,doğal bir engel zar.o yırtılıp açılacak.sonrakiler daha rahat olacak...

sen önce oraya parmagını sokmayı dene.bişiler girebilcegini kabul etsin beynin.sonra alışınca eşinle dene.birazcık dişini sık,kendini eşine bırak.sakinleşmeye çalış.ben kas gevşetici içmiştim.bir de bakmışsın ki olmuş.

mrb,yırtık nerdeydi
ben de çatlamamış yumurta olayını yaşamıştım dr ilaç verdi ve geçti şuanda yok kasılma rahim içinden olabilir mi

yırtık,vajina girişinde.içeri dogruymuş aslında.bu geçen 15 günde orası geçmiş.dıştaki kısım kalmış.tam vajina girişinde perine denen yerde.ince kesik halinde...

çatlamamış yumurta olayına kafam çok takık.o gerzek doktor hamilelik düşününce ilaç tedavisi görürsün dedi kestirip attı geçen sene.kaç ay geçti.ya bu sürede onlar kistte dönüştüyse,araştırdım nette biraz.kiste dönüşüyorlarmış :(

İlk evlendiğimizde neredeyse her gün denedik. Ama eşim onu istemediğime inanmaya başladıkça denemeler de azalarak bitti. Birleşme dışında herşeyi yapıyorum hani çıplak durma vs sorunum yok sadece birleşme.
Geçen zamanı asla kayıp olarak görmüyorum. Ama daha güzel geçebilirdi ve evliliğim yıpranmazdı. Olsun çözdüğümde bu olayı herşey en baştan başlayacak diye düşünüyorum.
Bu sefer ben de kararlıyım. İnşallah ben de kadın olurum sizler gibi :(

inş canım yeterki pes etme.başlarda eşim bana çok tepki gösterirdi.beni hiç anlamıyo derdim.ama iyiki öyle yapmış yoksa ben bunu asla aşamazdım.

işte madem bakire olmak istemiyorsun artık,birazcık dişini sıkman lazım.çünkü kendimi o kadar kastığım halde ne öyle acıdan bağırdım,ne foşur foşur kanlar aktı,ne de başka bir şey.içine birşeyin girdigini hissediyorsun,bir baskı duyuyorsun ama acı yok sadece his var.eşin o sırada yavaş davranırsa hiç problem yok.zaten bizim gibilerde ilk ilişkide zarı yırtmak gelgit yapmamak en dogrusu.bizde de böyle oldu nitekim.bak doktor bana ne dedi biliyor musun? fermuar açılmış artık en zorunu atlatmışsın,tebrik ederim seni hem de vajilisin dedi.ya inan bunu duymak için nelerimi vermezdim ben şükür ki oldu.sen de duymak istemez misin bu sözleri? biraz dişini sıkacaksın,doğal bir engel zar.o yırtılıp açılacak.sonrakiler daha rahat olacak...

sen önce oraya parmagını sokmayı dene.bişiler girebilcegini kabul etsin beynin.sonra alışınca eşinle dene.birazcık dişini sık,kendini eşine bırak.sakinleşmeye çalış.ben kas gevşetici içmiştim.bir de bakmışsın ki olmuş.

Ben de duymak için neler vermem ki. Ben bişey daha sorucam. Parmağımla deneme yaparken zar yırtılmaz mı? Şimdi eşim bide kanama olmazsa sorun çıkarır eminim :(
Sorun sadece bende değil aslında. Eşim çok katı :(

inş canım yeterki pes etme.başlarda eşim bana çok tepki gösterirdi.beni hiç anlamıyo derdim.ama iyiki öyle yapmış yoksa ben bunu asla aşamazdım.

Ama sonunda aşmışsınya canım ne mutlu sana.
Benim eşim en başta o kadar zorlamasaydı beni zaten bu sorun oluşmayacaktı bende.
Benim onu suçlamam gerekirken o şimdi beni suçluyor...

Merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum.
Bu konuyu incelerken aslında hiç de yalnız olmadığımı anladım.
Bu sorunu çözen ne çok kişi olduğunu gördüm. Bir nebze de olsa sevindim...

Gelelim bana. Arkadaşlar ben de 1,5 yıldır evliyim ve hala gerçekleştiremedik birleşmeyi...
Başlarda olur olur dedim erteledim olmadı. Eşimin başta anlayışsızlığından kaynaklandı bu durum. Aslında korkmuyordum fakat o bunun bir rahatsızlık olduğunu kabullenmek istemedi. Benim onu istemediğimi ileri sürdü hep. Bu da beni daha zor duruma soktu. Doktora gitmeye ikna edemedim. Şimdi istese de maddiyat nedeni ile gidemiyoruz.
Çok uzun amandır denemiyoruz bile. Ve ben nedense hiç bu sorunu aşabileceğimi düşünemiyorum :( Kendimde deneme cesaretini bile bulamıyorum artık.
Lütfen bana da yardım edin :( Herkese teşekkür ederim şimdiden...

hoşgeldin derin,moralini bozma,bu durum geçici bir durum diye düşün bak bu sitedesin,burda bizim gibi olup başaranlar var,ben de yaparım de ve ilk adımı at
zamanla adımları bitirip bu muymuş diyeceksin inan bana
kaydirigubbakcemile

Ben de duymak için neler vermem ki. Ben bişey daha sorucam. Parmağımla deneme yaparken zar yırtılmaz mı? Şimdi eşim bide kanama olmazsa sorun çıkarır eminim :(
Sorun sadece bende değil aslında. Eşim çok katı :(

canım herkesinki farklı ama mesela bende kanama olmadı.çünkü egzersiz yaparken zamanla zar açılıyor.zaten normal şartlarda kanama olmazmış.zar yırtılmazmış sadece esnermiş.bence önce bunu eşine açıkla.aynen bu şekilde anlat.yani eşinin bunu kabul etmesi lazım

yırtık,vajina girişinde.içeri dogruymuş aslında.bu geçen 15 günde orası geçmiş.dıştaki kısım kalmış.tam vajina girişinde perine denen yerde.ince kesik halinde...

çatlamamış yumurta olayına kafam çok takık.o gerzek doktor hamilelik düşününce ilaç tedavisi görürsün dedi kestirip attı geçen sene.kaç ay geçti.ya bu sürede onlar kistte dönüştüyse,araştırdım nette biraz.kiste dönüşüyorlarmış :(

geçmiş olsun yırtık olayı bitinceye kadar orayı zorlama en iyisi
tekrar dr a gitsen ve muayene olsan için rahatlar en azından
inşllh yoktur bişey
önlem almaya çalış
ne dersin

birde herkeste bu standarttır.yani kızlık zarı vajina girişinin 1-2 cm ilerisinde bulunur.kimisi kalın kimisi ince elastik olur.ama bize şimdiye kadar yanlış öğretildi.yok kimisi çok içerde olur kimisi ağızda diye böyle bişey yok.illaki egzersizde kendini kasmazsan doğru nefes teknikleriyle ilerlersen muhtemelen kanamada olmaz

2. 15 günü bekliyorum. şubatta bitecek. 2. kontrolüme gidecegim.ben ilk gittigimde ultrasonumu gösterip bana bir doktor böle böle dedi çatlamamış yumurtam varmış dedim. ben öyle düşünmüyorum sen de 1 sene birşey düşünme eşinle rahatça ilişkiye gir vs. dedi...anlayamadım ben bir şey.başka doktor bakınayım en iyisi

derin in eşinin kabul edecegini sanmıyorum ravza. ben az çok anladım eşinin nasıl biri oldugunu...

canım doğruda o zaman o bir çare bulsun.bu kızcağız napsınki.benim eşim tedaviyi filan kabul etmedi.egzersizede pek sıcak bakmıyodu.bende tercih senin dedim.belki olur ya aklına kız filan değilmi gibi düşüncelere kapılmasın diye istersen egzersizden önce dr gidip rapor alıyım dedim.o da tabi güvendiği için kabul etti.

mona_roza doğru anlamış eşim kanamamasını hayatta kabul etmez. Ben de araştırırken öğrendim normalde kanama olmazmış gerçekten. Ama olmak zorunda diye kabul ediyor erkekler nedense :(
ılgi gösterdiğiniz için çok sağolun.

canım doğruda o zaman o bir çare bulsun.bu kızcağız napsınki.benim eşim tedaviyi filan kabul etmedi.egzersizede pek sıcak bakmıyodu.bende tercih senin dedim.belki olur ya aklına kız filan değilmi gibi düşüncelere kapılmasın diye istersen egzersizden önce dr gidip rapor alıyım dedim.o da tabi güvendiği için kabul etti.

Yoksa kız değil misin sorusu ile de çok karşılaştım inan :( Beni en çok üzen de o oldu.

Yoksa kız değil misin sorusu ile de çok karşılaştım inan :( Beni en çok üzen de o oldu.

diyorum ya canım akıllarına herbişey geliyor.sende öyle yap.sonuçta sen kendinden eminsin.ben kendimi ispatlarım dersin.yada o bi zahmet bi çözüm bulsun.kaldı ki anlamıyorum ben hangi insan kendine bu sıkıntıyı yaşatırki.ben salakmıyım 18 ayımı zehir ediyim.herkes gibi bizde ilk geceden olmasını isteriz.illaki griptenmi kanserden mi hastalık olur.bu da psikolojik bi hastalık.

ya ne kadra kotu bı durum..yanı ıllahı kan gormesımı gerekıyor ..eger kanamassa sımıd sen kız olmuyormuusn ..ne kadra yanlıs bır dusunce her kzılık bozulduugnda kanmazkı..bence arkadasımıızn dedııg dogru esınle konus dekı gıdelım doktora muayne etsın sende duy kız olduugmu sonra ben tedavıye baslıycam yanı doktor dedıkten sonrada heralde sorun cıkartmaz kan gelmezse ...:1no2:

Back