- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #6.901
basınc olayı nadıren oluyor kasıkalrımda hıısedıyorum ...ama ılk gırsı anı kotu gecıyo benımherkese günaydın...baharcım bende de aynı düzenli olarak yaparsak girişte acı filan olmuyor.aksattığımız zaman oluyor.benim asıl sorunum git gel yapmak.sanki bişey saplanıyo gibi basınç oluyo.sizdede oluyomu?
slm merhaba oncelıkle hosgeldın...slm bende 2,5 yıllık evliyim 4 psikoloğa gittim bu illetten kurtulabilmek için hipnoterapi gördüm sonra parmak egzersizleri yaptım 1 parmak 2 parmak 3 parmak bunları yaptım fakat parmak egzersizlerinde üçte ikisini alabiliyorum içeri üçte birlik kısım gitmiyor ilerlemiyor sanki orda bir engel bir duvar varmış gibi oluyor.sonra eşimin 1 ve 2 parmağını almaya çalıştım onda biraz gerildim sadece üçte birlik kısmı alabildim.bir de ben mumla hiç çalışamadım kendi parmağımla daha rahatım çünkü parmağımla oranın esnekliğini açılabilirliğini hissediyorum.mumda çok gergin oluyorum.bu egzersizlerden sonra p.......aşa<masına geçtim ama kasıldığım için başaramadım.yanıma bile yaklaştıramadım.bu başarısızlığın üstüne de parmak egzersizlerini bıraktım.çünkü yine başarısız olma korkum var.başaran arkadaşlar bana bir akıl verin napıyım çok çaresizim nazilliye mi gitsem
slm hosgeldın...aramızaMerhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum.
Bu konuyu incelerken aslında hiç de yalnız olmadığımı anladım.
Bu sorunu çözen ne çok kişi olduğunu gördüm. Bir nebze de olsa sevindim...
Gelelim bana. Arkadaşlar ben de 1,5 yıldır evliyim ve hala gerçekleştiremedik birleşmeyi...
Başlarda olur olur dedim erteledim olmadı. Eşimin başta anlayışsızlığından kaynaklandı bu durum. Aslında korkmuyordum fakat o bunun bir rahatsızlık olduğunu kabullenmek istemedi. Benim onu istemediğimi ileri sürdü hep. Bu da beni daha zor duruma soktu. Doktora gitmeye ikna edemedim. Şimdi istese de maddiyat nedeni ile gidemiyoruz.
Çok uzun amandır denemiyoruz bile. Ve ben nedense hiç bu sorunu aşabileceğimi düşünemiyorumKendimde deneme cesaretini bile bulamıyorum artık.
Lütfen bana da yardım edinHerkese teşekkür ederim şimdiden...
heheh burdayım kızzz sayfaları okuyorum kac saattır ne uzun yazmışsınız :) netim yoktu faturayı ödemeyı unutmuşuz kaydirigubbakcemile3 gunaydııın herkezeee nasılsınız.. baya cokmuş egzersız yapan ınsallah basarırsınız kızlar... Dün doktora gıttım adetımın üstünden 20gun gectı.. doktor önce gebelık varmı dıye bakdı cıkmadı sonra suraya uzan dedı soyundum elinde uzunca bı ultrason aleti alttan sokup bakcakdı ay bı heycan bastı benı sormayın orda.. bsardıkdan sonra ılk defa gıttım doktora yendın degılmı vajınısmusu dedı evet dedım 1 ay kadar felan oldu ,ozaman bunu sokmamızda bı sakınca yok dedı ama nasıl ittiriyo bı görsenız bende tavana bakıyorum tabi... sonra canım kasma kendını cevıremıyorum dıyo sonra bıraktım kendımı oldu bakdı etti yumurtalıklarımda hep kist varmış adet söktürücü verdı PROGESTAN dıye bı hap bılen varsa hakkında yorum yapabılır :) opuyorumnanaktan
slm hosgeldın...aramıza
elvette yardım edıcez ve beraber asıca zbu olayı bende 1 buuck yıl sonunda basradım benımde bı gun aklıma gelemzdı bebek hayalı kuracagım ama ısteyınce oluyor..benıme ısmde ustume gelemdı o ısrar etmeyınce benımde ısıme geldı bıraktım ama sonra dedım nereye kadar bak burdakı kzıların cogu basardı sende ypabılrısın ..parmak egzerszızı yapman lazım sakın deme yapamam dıye yapabılrısın ılk olarak ınanacaksın .
dıcesınk bak burdakı kızlar nasıl yapmıs ebnde yaparım ...dogru ama demı send eyapabılrısın neyın eksıkkı azıcık cesaret gerkeıyor hemen baslıyosun ...serce parmagına azcık kayganlastırıcı,vazelın ne bıleyım ebeb yagı olabılır suruyosun sakın kokrma panık yaptıgın anda bekel derınnn derınnn enefs alıyosun tamam skaın olunca hafıf ck yavas ıktır acıycak dıey dusunme cunku ınan hıc acımıyo rahat ol
tabıykıde yapabılırsın bı kere ınanmak lazım basarabılecegıne ..bırde aksam deneem yaparken hemen pes etme ılk denemelr zor oluyor ben ılk basına gectıgımde tıtrıyordum buz gıbı elım ayagı gormelıydın ama pes etmedım ve ılk egzerszıımde 1 parmak 2 bogum yapmıstım bır haftada pen... denemsıne gectım ..o yuzden olmuyor kokruyorum dıye pes etme aksam dene yapamadın krktun bekle tekrar dene tekrard ene yapıcamd ersen kesınlıkle yaparsın ...ne kadra zor bır durum oldugunu ck ıyı bılıyorum ..yasayanlar bılrıler ama kendıne ınan ve basarıcam de azcık cesaret gerek ve acı olayını aklımızdan cıkartmalıyız mutlaka yoksa olmaz cunku ınan acımıyo korkulcak bır sye yk...zaten parmak egzersızını yaptınmı emla dıye bı krem var uyusturucu etkıye sahıp ben ılk pen... denmemı onla yaptım ve bsardım hıc bır sye hıssetmedım ..Öncelikle cevap verdiğin için çok teşekkür ederim, cesaret verdiğin için de. Şuan deneme imkanım yok. Ancak akşam üzeri mutlaka deneyecem. Çok basit bi sorun gibi görünse de yaşayan bilir çok zor
Benim de eşim başta çok zorladı şimdi zorlamıyor. Dediğin gibi benim de işime geliyor. Ama artık bu işe bir dur demek istiyorum. Bu akşam mutlaka başlayacam. Herkes gibi ben de yenebilirim (inşallah).
canıkom okuudm ama hıc basıma oyle bı sye gelemdı ..eger doktorun 15 bekle dıyorsa bekel denem yapma cunku daha kotu sorunlar yasaya bılrıısn ..tam olarak ıylesbenim mesajıma cevap yazan niye yok :/
tabıykıde yapabılırsın bı kere ınanmak lazım basarabılecegıne ..bırde aksam deneem yaparken hemen pes etme ılk denemelr zor oluyor ben ılk basına gectıgımde tıtrıyordum buz gıbı elım ayagı gormelıydın ama pes etmedım ve ılk egzerszıımde 1 parmak 2 bogum yapmıstım bır haftada pen... denemsıne gectım ..o yuzden olmuyor kokruyorum dıye pes etme aksam dene yapamadın krktun bekle tekrar dene tekrard ene yapıcamd ersen kesınlıkle yaparsın ...ne kadra zor bır durum oldugunu ck ıyı bılıyorum ..yasayanlar bılrıler ama kendıne ınan ve basarıcam de azcık cesaret gerek ve acı olayını aklımızdan cıkartmalıyız mutlaka yoksa olmaz cunku ınan acımıyo korkulcak bır sye yk...zaten parmak egzersızını yaptınmı emla dıye bı krem var uyusturucu etkıye sahıp ben ılk pen... denmemı onla yaptım ve bsardım hıc bır sye hıssetmedım ..
bı baaktım bıtmıs sevıncten agladım gormelıydın ck komıktı halım ...
ben de son gune kadar hamilelikten suphelenmedim. ( zaten suphelenecek bisey de yok ben hala vajinismusu yenemedim. ama az da olsa hamile kalan olabiliyormus. biz esimle agustos- eylul gibi denemelere basladik. tam degil ama biraz ilerleme kaydettik.kasilma ve korkularim gitti. yariya yakin bi kismi oluyor daha ileri gidemiyorduk. neyse ) 3-4 gun gecti. normalde adetlerim duzenlidir hatta 1-2 gun erken bile olur bazen.2 gun once testte negatif cikti. bel agrisi kasik agrisi sanki adet olacakmisim gibi.bi kac gundur havalardan mi bilmem ayaklarim buz gibi. isitamiyorum. pazartesiden beri beklemedeyim.egzersizde yapamiyorum.gebelik olmazsa neyse dicemmm ama kist falan yada ne bilim baska bisey olur diye korkuyorum. sen yendigin icin doktor korkun da yoktur.
neyse cok uzun oldu kusura bakma. ama ne yasadigimi en iyi sen bilirsin ki benim 4 gun gecikti
Başarabilmen ne güzel. Bi cesaret geldi üstüme akşamı iple çekiyorum. Aslında korkum acıması da değil. Yani acıyacak diye korkmuyorum ama deneyince bacaklarım kilitleniyor. İnşallah üstesinden gelirim. Emla dediğin krem ne kadar acaba? Çok zor bi durum gerçekten. Bu arada desteğin için çok çok teşekkür ederim canım.
canım 30 tl cıvarında ıcınde 6 adet tup var..ama nohut buyuklugu kadar surmen yeterlı oluyor hatta ck bıle eczanelerde satılıyorBaşarabilmen ne güzel. Bi cesaret geldi üstüme akşamı iple çekiyorum. Aslında korkum acıması da değil. Yani acıyacak diye korkmuyorum ama deneyince bacaklarım kilitleniyor. İnşallah üstesinden gelirim. Emla dediğin krem ne kadar acaba? Çok zor bi durum gerçekten. Bu arada desteğin için çok çok teşekkür ederim canım.
derin 1 buçuk senedir evliyim demişsin. kaç kere deneme yaptın. bu çok önemli. hatta eşinin tavrı da önemli. ben evlendigimden tam 11 ay sonra ilk birleşmemi yaşadım.o da eşimin zorlamasıyla oldu hani.şu kilitlenme,ağlama vs.bende de var.çünkü vajinismusu yenmiş bitirmiş degilim.beyinde biten birşey çünkü bu.ama 11 ayı kayıp olarak da görmüyorum artık.çünkü o süre bana eşime cinsel anlamda alışmam için yaradı.yani yanında çıplak durabilme,cinsellik kavramına alışabilme,kadın olmaya karşı istek duyma vs...sana önerim sen de kayıp olarak görme.eşin inanmıyorsa bunun hastalık olduguna, aç internetten vajinismusla ilgili yazıları okut doktorların.sanırım o zaman fikri değişir.
her şey beyninde bitiyor bunu unutma.ben yaşamında çok fazla zorluk yaşamış bir insanım.panik atak ve depresyon gibi bir sürü psikolojik rahatsızlıgım var.son olarak da vajinismus...1 ocak günü karar verdim artık kadın olmaya.o gün tüm gün boyunca bunu düşündüm.hazırlandım.gittim emla aldım,jel aldım vs...Allahtan yardım diledim ve çok şükür ki o akşam kadın oldum.inşaallah sen de başarırsın çünkü gerçekten gözümüzde büyüttügümüz kadar degil.
daha parmagı deymeden acımaya başladı zar zor parmagı birinci boguma kadar aldık ama devam edmedim siz hepsini alabildinizmi açıkcası ne yapıcagımı bilemiyorum acıda ben kendi parmagımı alırken olmuyodu eşim yaparken psikolijik olarak orda acı oldugunu farkettim ama yinede tedirginimeyvahedigeldismile
canım 30 tl cıvarında ıcınde 6 adet tup var..ama nohut buyuklugu kadar surmen yeterlı oluyor hatta ck bıle eczanelerde satılıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?