How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Evet egzersizlere başlayabilmek bile beni çok mutlu etti. ilk aynayla bakıp incelediğim gün bile baş dönmem ve bulantım olmuştu.ertesi gün işaret parmağımı 2 boğum alabildim:)

merhaba Aylapınar ve Demi aynı sorunları yaşıyorum kızlar.Bende uzun zamandır vajinusmus hastasıyım.Ben biraz aştım kendimce ama yinede korkum var yani mumla egzersizleri yapabiliyorum ama eşim çok isteksiz olduğu için artık yapamıyoruz zaten gel diyemiyorum bile o da korkuyu bu durumdan ve kendine yediremiyo benim yüzümden o hale geldi ne yapmalıyım sizce birde bu sorunla uğraşmak çok kötü:gitme:

Canım öncelikle sakın umutsuz olma ve başaracağına inan. Eğer mum la deneme yapabiliyosan bişi kalmamış demektir.Bende son denemede mumdan çok az kalın bi sopayla denemiştim. Öncelikle kendini hazır hissetmen lazım. Zaten deneme yaparken orasının açıldığını sende göreceksin. Eline bi ayna al ve defalrca git gel yap. Sakın sabit bırakma. Öle bi hale gelecekki otomatiğe bağlayacaksın ve hiç bişi hissetmediğini göreceksin. Ben p---s denemesinden önce 15-20 dakika emla kremle deneme yapmıştım uyuşsun be bişi hissetmeyeyim diye. Mumun ucuna ve 10 cm kadar çevresine emla krem sür bolca ve git gel yaparak oraya yedir. kendini hazır hissettiğinde derin derin nefes al ve deneme yap. Ama bu kez olmadı deme kendi kendine güven. Eşini ikna et. Eğer olmuyorsa başka yöntemlerle eşini uyarmaya çalış zaten bir kez oldumu artık o peşinden ayrılmayacak.Ve herşey mükemmel olacak. Bunları düşün . Sadece bir kere olacak ve korkulacak hiç bişi olmadığını kendin göreceksin. Ben bunun için mi hayatımı kabusa çevirmişim diceksin. İnan korkacak bişi yok aslında biz büyütüyoruz. Dünyada milyonlarca kadın bu işi yapıyo bunu düşün. Ben böle aştım. Eğer yaparsan eşin çok mutlu olacak ve herşeyden önce sen mutlu olacaksın. Öncelikle inanman lazım. Birde kendini çok serbest bırakmalısın. Eğer emla kullanırsan zaten uyuşuyor ve hiçbi acı hissetmiyosun. Hadi canım kendine güven ve yen şunu.Hayırlı haberlerin bekliyorum...

merhaba kızlar 2 parmak yyapıyorum dün deneme yaptık ve yine olmadı neden olmuyor anlamıyorum,burda bazı arkadaşlar 2 cm felan giriyo yazıyporlar hiç girmiyo ya bi yerde anlış yapıyoruz sanırım...

duygu 82 merhaba sen de emla krem kullanmissin. ben de bu krem magduruyum.yani yanlis yere surmusum. ust tarafa dogru saatlerce yandi. dun aksam surmsutum bugun bile hala yaniyor.deneme bile yapamadim. emla bu kadar etkili mi
alt tarafta da ayni yanmayi yapiyor mu
denemekten korkuyorum. bi daha kullanmasam mi?

canım selam gec ceavp yazdım kusura bakma.
arkadaslar sana cevabı yazmıs bende sana tekrar bılgı vereyım. ben emla ile 2 defa yaptım ilkınde hıcbısey hısetmedım nasıl olduguna gelınce parmagımın ucuna fındık buyuklugunde kremden surdum daha sonra vajınan ıcıne parmagımın gıdebıldıgı yere kadar surdum asıl nokta zaten vaj içi daha sonra senın yazdıgın gıbı uyusuyor. sertlesmıs gıbı oluyo zaten lokal anestezık durumlarda kullanılan bır krem. uyusması normal. uyustugu zaman ılıskıyı dene esın ıstegdın kadar gırsın sen hıcbısey hıssetmezsın onemlı olan burda senın oraya pensın gırdgını kabul etmen. bu duruma ben 2 denemede alıstım.3. denememde sadece kayganlastırıcı jel ıle oldu o acayıp kayganlastırrıyo penısın ıcerı gırmsıne cok yardımcı oluyor. ben zevk alırdım vaj ıslanırdı ancak esım tamam cok ıslandın gırmeye calısıyaım derdı o anda tum ıslaklık gıder yerıne kuruluk kalırdı korkudan yani. eger senın vaj böyle bır durum yoksa benım yeterı kadara ıslaklık kayganlık oluyo dersen kullanmana gerek yok. ama valla korkma derım acayıp kolay bısey 3 yıl cektım ve 2 ay once atlattım.gırerken yanma oluyor nasıl utuyle elımızı yakarız yanarda acır bu acıda aynen böyle bısey. daha fazla degıl. ve şunu unutma kendını gevset ne kadar gevsek olursan o kadar rahat olur hersey yanı gevset derkende vucudunu ılıskı sırasında sıkma elını kolunu bacaklarını rahat bırak.

çok iyi geldi söylediklerin ayla pınar inşallah kısa sürede bende yenicen allahın izniyle 2 5 yıl oldu benim 12 ay öncesine kadar kegel nedir bilmiyordum yavaş yavaş alıştırdım kendimi ilk günler emla sürüyordum ama artık onu da kullanmamaya başladım işte tek düşüncem eşimin normale dönmesi benim de kendimi kasmamam inşallah o da olucak

çok iyi geldi söylediklerin ayla pınar inşallah kısa sürede bende yenicen allahın izniyle 2 5 yıl oldu benim 12 ay öncesine kadar kegel nedir bilmiyordum yavaş yavaş alıştırdım kendimi ilk günler emla sürüyordum ama artık onu da kullanmamaya başladım işte tek düşüncem eşimin normale dönmesi benim de kendimi kasmamam inşallah o da olucak

canım bende 2.5 yıl sonra başardım. Oda bu site ve emla kremle. Sende başarıcaksın. Sakın umutsuz olma. Çalışmalara devam...

Arkadaşlar günaydınn.Ben daha önce orada bi giriş olduğunu bile düşünemiordm.Ama girişi ıkınınca gördm.Ve rahatladım.Eşimle denemeye başladık olmadı haliyle.Ama eskisi kadr kendimi kasmadığımı gördm bu da az da olsa bi gelişme.Bide bu parmak egzersizlerini yapabilsemmm....

Evet egzersizlere başlayabilmek bile beni çok mutlu etti. ilk aynayla bakıp incelediğim gün bile baş dönmem ve bulantım olmuştu.ertesi gün işaret parmağımı 2 boğum alabildim:)

Aramıza hoşgeldin tarçın.Şahsen çok özendim sana 2 günde benim uzun süredir başaramadığım şeyi yapmşsın.Ben serçe parmağımı bile bi türlü sokamadım.Bakamazken nasıl becerdin hemen?Bende yapmak istiyorum.Hemde çok istiyorummm..mafoldumben

Aramıza hoşgeldin tarçın.Şahsen çok özendim sana 2 günde benim uzun süredir başaramadığım şeyi yapmşsın.Ben serçe parmağımı bile bi türlü sokamadım.Bakamazken nasıl becerdin hemen?Bende yapmak istiyorum.Hemde çok istiyorummm..mafoldumben
canım ıhsallh sende yapabıleceksın..bak en kadar guzel ck ıstıyorum dıyorsun o zamn tek ıhtıyacın olan cesaret ...topla cesaretını korkma hergun dene yapamadım dıye uzulme gene dene gene dene elvet oucak ....ben ınanılmaz korkuyordum ama bak bende basardım elınde sonunda olcak bu ıs o yuzden hergun ertelemek dogrud egıl belkı zor oluyor ama cesaretını topla kendınle savas ve gec basına

merhabalar arkadaslar 18 aylık evlıyım ben daha yapamsdım artık umutsuz oldum ne yapacagım bılmıyorum parmak egzersızı yaptım ıkı parmak cok rahat gırıyor esım yardımcı olmuyor artık sogudu ty ja aldım mumlada yapıyorum oluyor ama denedıgımızde esımın kı artık sertlesmıyor ne yapacagım bılemıyorum artık anne olmak ıstıyorum yardım edın yas 30 oldu

denizdeni aynen bende senin durumundayım 1 buçuk yıllık evliyim,ama son denemelerimizde eşiminki sertleşse biler oraya girmeye çalışırken sertleşmiyor,ben bacaklarımı onun omzuna koyuyorum ama istemsiz bir şekilde daha girmeden ittiriyorum oda ittirdiğim zaman psikolojik olarak etkileniyorum ittirme diyor ve p..i sertleşmiyorsenağlama
ben hiç mumla falan denemedim sadece 2 3 parmağımı bir boğuma kadar sokuyorum giriş,i açılsa yeter,biz birkerecik geçen yıl eşiminkinini ucu girmişti ve çok az ilerlemişti aslında ozaman hiç acımamıştı yine yapabilieim diye kendimi şartlandırıyorum ama denemekten hep kaçıyorum 3 aydır bile hiç denemiyoruzsenağlama
ben zaten yıllarca hiç birlikte olmasamda olur sanki. içimde hiç bir istek yok senağlama

aklıma şu geldi sormak istiyorum hani uyuşturucu sürüyoruzya,eşimiz oraya sürtününce onunkide uyuştuğu içinmi onlarınki ilem sırasında küçülüyor sertleşmiyor acaba,ilk baş sertleşme oluyor amna sonra hep giremeyince moralmen bozuluyor hemde küçülüyor uşraşıyor serttleşmiyor:çok üzgünüm:

aklıma şu geldi sormak istiyorum hani uyuşturucu sürüyoruzya,eşimiz oraya sürtününce onunkide uyuştuğu içinmi onlarınki ilem sırasında küçülüyor sertleşmiyor acaba,ilk baş sertleşme oluyor amna sonra hep giremeyince moralmen bozuluyor hemde küçülüyor uşraşıyor serttleşmiyor:çok üzgünüm:
bence prezarvatıf kullanabılrısınız ..o zamn esın etkılenemz bende emlayla yendım esım etkılenemedı..en ıyısı prezarvatf kullanını..bırde esınde yasadııg psıkolojık oabılrı aynı durumu yasadık ama emla kullanmıyorken esım dıyordu o an dusunuyorum acaba olcakmı dıye ondan sonra sertleme sorunu yasayorduk..o yuzden duusnuyor olbılır

bende hiç öyle olmamıştı. Biz olayı zorlastırdığımız için onlarda üzerlerinde baskı hissediyorlar.konsantrasyon olayı sonuçta sevişirken nasıl aklın bişeye takıldıgı zaman soguyrsun oda senin yüz ifadenden ne bilim davranısından anlayıp gerilebilir.görev gbi düşünme düşündürtmede bnce sertleşme olmadıgında tekrar sertleştirmeye çlş kendin,hakimiyet senin elinde olsun

Arkadaşlar günaydınn.Ben daha önce orada bi giriş olduğunu bile düşünemiordm.Ama girişi ıkınınca gördm.Ve rahatladım.Eşimle denemeye başladık olmadı haliyle.Ama eskisi kadr kendimi kasmadığımı gördm bu da az da olsa bi gelişme.Bide bu parmak egzersizlerini yapabilsemmm....

yaparsın merak etme parmak yapamassan vajinal dilatörle yaparsın yada p...s denemeleriyle adım adım:1hug:

ama prezervatif daha çok acıtıyor diye duymuştum ben:a015:
malesef artık bir görev gibi düşünüyoruz şuanda ikimizde ,bu olay olsun sonra herşey güzel olucak diye düşünüyoruz:çok üzgünüm:

Back