How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

işte bepanten kullanan biri canım
bende nasıl oluyor anlamadım

merhaba katya, ben burada önceki sayfalarda okumuştum ama zararlı yada yan etkisi olabilir yada hamilelik için belki yanlış olur diye korktum 1 kez kullandım ve çok yağlı olduğu için kayganlaşma yaptı ama benm içim rahat değildi ertesi gün eşim vazelin aldı. burada önemle üzerinde durulan jel di ve en nihayetinde onu da aldık artık jelle çalııyorum
o gün yani buradan etkilenip gaza geldiğim gün evde sadece işe yarayan bepanten vardı ve yapmak istedim . ama ertesi günü onu kullanmadım çalışmamda.

slm kizlar bikac gundur giremedim siteye .sorun vardi sanirim, gecen haftadan beri parmak egsersizine de ara verdim. grip olmusum. bu hafta da malum karne haftasi kac gundur deli gibi notlari giriyorum. hic vaktim yoktu denemeye. neyse bugun emle krem aldim. yarin denicem ama cok yakiyor mu bi de ne kadar kullanacagim.
ya bi de ben denerken istemsiz kasiyorum. rahat ol acimayacak desem de olmuyor. yarim saat falan iyiyim sonra kasilmalar basliyor. yarim kaliyor ilerleyemiyorum.egsersiz suresini kisa mi tutsam?( 1,5-2 saat falan ugrasiyorum)

slm kizlar bikac gundur giremedim siteye .sorun vardi sanirim, gecen haftadan beri parmak egsersizine de ara verdim. grip olmusum. bu hafta da malum karne haftasi kac gundur deli gibi notlari giriyorum. hic vaktim yoktu denemeye. neyse bugun emle krem aldim. yarin denicem ama cok yakiyor mu bi de ne kadar kullanacagim.
ya bi de ben denerken istemsiz kasiyorum. rahat ol acimayacak desem de olmuyor. yarim saat falan iyiyim sonra kasilmalar basliyor. yarim kaliyor ilerleyemiyorum.egsersiz suresini kisa mi tutsam?( 1,5-2 saat falan ugrasiyorum)

slm,ben tam yendim mi bilmiyorum ama ben yarım saat sonra sıkılıyorum uzun süre yapmak isterim çabuk düzelmesi için onun için de bişi diyemiyorum öneride bulunamıyorum ama yine de bişey demek gerekirse rhat olduğunuz sürece devam motivasyon tabii önemli olsa gerek

slm,ben tam yendim mi bilmiyorum ama ben yarım saat sonra sıkılıyorum uzun süre yapmak isterim çabuk düzelmesi için onun için de bişi diyemiyorum öneride bulunamıyorum ama yine de bişey demek gerekirse rhat olduğunuz sürece devam motivasyon tabii önemli olsa gerek

Bir kere bile film izlemeden egzersiz yapmadım ben. Açıyordum, uzanıyordum, ohh. Ne sıkılıyordum, ne aklım vajinismusta oluyordu, gayet güzel uzun uzun egzersiz yapıyordum. Tavsiye ederim. Başka bir şey yapmadan sadece egzersize odaklanırsanız sıkılmanız ve kendinizi kasmanız çok normal.

O kadar alışmışım ki, hâlâ film/dizi falan izleyecekken yapasım gelir yani :roflol:

Bir kere bile film izlemeden egzersiz yapmadım ben. Açıyordum, uzanıyordum, ohh. Ne sıkılıyordum, ne aklım vajinismusta oluyordu, gayet güzel uzun uzun egzersiz yapıyordum. Tavsiye ederim. Başka bir şey yapmadan sadece egzersize odaklanırsanız sıkılmanız ve kendinizi kasmanız çok normal.

O kadar alışmışım ki, hâlâ film/dizi falan izleyecekken yapasım gelir yani :roflol:

ii fikir teşekkür ederim deniicemvereliniortakvereliniortak

ii fikir teşekkür ederim deniicemvereliniortakvereliniortak

Mutlaka dene. Uzan, sırtını yumuşak bir yere yasla, aç sevdiğin bir şeyi izle. Elin otomatiğe bağlıyor, farkında bile olmuyorsun, bi bakıyorsun git gel yapmaya başlamışsın. Ödev, mecburiyet gibi de gelmiyor o zaman, ister istemez gevşemiş oluyorsunuz.

Ben bir haftada üç parmağa geçmiştim. Yeter ki zaman ayırın, karşılığını alacaksınız. a.s

krizalit kristalin , ilk denememdeki genişlemeye bir daha ulaşamadım vücudum gergin olunca sanki orası da gergin oluyo ve benm moralim bozuluyor

Ufak ufak geri dönüşler yaşayabilirsiniz, normaldir. Yeter ki moralinizi bozmayın, bir kere olduysa yine olacaktır, gerisi de gelecektir.

Gerginlik derken denemelerdeki gerginlikten bahsediyorsanız o da normal. Ben bile bazen "Ya rahat olmazsa" diye düşünüyorum. Yeterince ıslandıktan sonra şöyle birkaç kez tek parmak, iki parmak, üç parmak denemesi yaparsanız iyi gelecektir. Âcizâne fikrim bu. Ben de öyle yapıyorum gergin hissedince. Olduğunu görünce rahatlıyorum.

Mutlaka dene. Uzan, sırtını yumuşak bir yere yasla, aç sevdiğin bir şeyi izle. Elin otomatiğe bağlıyor, farkında bile olmuyorsun, bi bakıyorsun git gel yapmaya başlamışsın. Ödev, mecburiyet gibi de gelmiyor o zaman, ister istemez gevşemiş oluyorsunuz.

Ben bir haftada üç parmağa geçmiştim. Yeter ki zaman ayırın, karşılığını alacaksınız. a.s

üç parmak bazen rahat bazen zor oluyor desteğiniz için teşekkür ederim inanın denicem ilk fırsattaopuyorumnanaktan

ne kadar süre yapıyodunuz egzersizleri, ve ne kadar sürdü bu durum sizde

Filmler ne kadar sürerse o kadar sürüyordu valla. Dizilerde de iki bölümden aşağısı kesmiyordu. Yani nerden baksanız aşağı yukarı bir buçuk saat.

Ne kadar sürdü derseniz, çok şükür kısa sürdü. İlk denemede, vajinismus olduğumu fark ettiğim zaman "acaba parmak girecek mi?" diye düşünmüştüm, ve orta parmak olmuştu. O an fazla üstüne düşmedim. Bu siteyi de az çok biliyordum üye olmasam da, takip ediyordum. Sonra üye oldum, her şeyi okudum, parmak egzersizlerine başladım, bir haftada üç parmağa geldim. Ama denemelerim çok da başarılı olmadı yine de, kasılmalarım vardı. O ara zaten çok da deneyemiyorduk, ama ben egzersiz yapıyordum, hiç ihmâl etmedim. Sonra bir gün baktım artık parmakla falan olmayacak. Çünkü üç parmakla çok rahat git gel yapıyordum, ama denemelerde bir yerden sonra acı oluyordu. Ben de beyaz uzun bir mum alıp kağıt havluyu doladım buna bayağı, çapı 3 santimi geçti. Stretch filmle de sımsıkı sardım, onunla egzersiz yaptım. İki kere yaptım ama denemem mucize gibi geçti, kayganlaştırıcı bile kullanmadan oldu valla.

Yani kısaca bir aydan az sürdü bende. Şu aralar da iyiyiz yani, farklı pozisyonlarda falan deniyoruz biraz başladıktan sonra, oluyor.

slm kızlarr ..bır sye sorucam benı hala gırıste cok zor oluyo yanı soru yaısyoyrum ılk gırıs esnasında boyle olan varmı bıde acaba ne kadra zamn sonra gecer yasayan varmı...

Baharcım sana bi haberim var, 5. denemeyi emlasız yaptım ve emlalı olandan hiçbir farkının olmadığını gördüm. Tamamen psikolojik aslında...Şimdi gönül rahatsılığı ile artık bitti geçti diyebilirim. ŞÜKÜRLER OLSUN...:Saruboceq:

merhaba kızlar nasılsınız,2 parmak sonuna kadar acısız 3 parmak bir boğum yapıyoruzm bugün deneme yaptık ve olmadı ne kadar üzüldüm ne kadar ağladoım tahmin edemezsiniz...ya ben artık dayanamıyorum yaa,

merhaba kızlar nasılsınız,2 parmak sonuna kadar acısız 3 parmak bir boğum yapıyoruzm bugün deneme yaptık ve olmadı ne kadar üzüldüm ne kadar ağladoım tahmin edemezsiniz...ya ben artık dayanamıyorum yaa,

canım lütfen moralini bozma ben de yaşadım aynı duyguları biliyorum neler hissettiğini,egzersizleri bırakma hiç,birgün olacağını düşün

Back