Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

ne demek kızlar yardımcı olmak istedim olabildiysem ne mutlu bana... akayyycım inşallah dediğin gibi beyinlerimize de anlatmaya çalışalım ben mümkün olduğunca araştırma yapıyorum netten oranın yapısına bakıyorum ve girişten sonra hiiç bi problem olmaz gibi duruyor şöyle :90: girişi ne yapacağımı bilmiyorum hala :90: onu da çözersem mutlaka paylaşırım :90:

birşeyler ben de hissediyorum ama o kadar çok değil ve yumurta gibi değil.. ama bence bu tarz şeyleri takma.. tırtıklı bişeyler var, eğer onu diyosan, o vajinanın esneme payıymış canım..

yok yok tırtık değil yerini tarif edebildim mi bilmiyorum ama bikaç santim içerde sert top gibi pinpon topuna yakın büyüklükte. 6 ay kadar önce jinekoloğa görünmüştüm egzersiz yapmadığım için böyle bişeyden haberim yoktu ama o da bi anormallik görmedi. Masada hüngür hüngür ağladığım için tekrar dr'a görünmeye cesaretim yok ama kafama takılıyor kas değil, kemik değil ne ola ki

evet canım zaten asıl sorun girişte çoğumuzda.. ama girecek, ben çok inanıyorum.. bazen bu bilimsel gerçekleri bir kenara bırakıp, diyorum ki ben: vajinismuslu kadın yok, anlayışlı erkek var.. her kadın ilk gecede kasar, sıkıntı çeker az çok.. ama bu gece olacak uleeyyyn :) diyen eşlerin ilişkileri oluyor.. mesela öncekilerin acır hayatım yapma deme şansı var mıydı yoktu.. kız mı değil mi onu bekliyorlardı.. eşine izin vermeliydi, ve ucunda ölüm de olsa girmeliydi oraya girmesi gereken..

doktor anormallik görmediyse neden düşünüyosun.. o dediğin boyutta birşey olsa doktor mutlaka görürdü diye düşünüyorum.. o yine esnemesiyle alakalıdır.. diğer kızlarda böyle birşey hissettiler mi aceba.. geldiklerinde yazarlar sana.. olmazsa gidersin doktora kafanı rahatlatmak için.. ama bence düşünme, benim gibi hiç doktora gitmemiş olsan bişey vardır belki git derim de gitmişin sen.. ben hiç jinekolojik muayeneye gitmedim vajinismus için..

Son düzenleme:
Ben parmağımı değdirdiğimde ilk bu şeyle karşılaşıyorum sanki girişi kapamış bastırdığımda idrara sıkışıyorum hissi veriyor ama yumuşak bişey galiba. Neler canlandırıyorum kafamda yaa

iyi ki gitmemişsin ellemeye kalkıyolar. :) daha ben dokunamıyorum doktor sana ne oluyor kolları sıvadın

o normal birşey ya gerçekten.. bizde de vardır.. girişi kapayan birley olacak ve dr buna birşey demeyecek.. sanmıyorum.. girişte engel gibi, tümsek gibi birşey bende var zaten, tırtıklı birşeyler.. hadi bugünlük bu kadar kuruntu yeter, ben yatıyorum canım

evet yaa amuda kalkarsam tam bir tümsek oluyor. Benim dağ gibi gördüğüm bi tümsek :) Teşekkür ederim rahatladım şimdi. Allah rahatlık versin

bu rahatsızlığı yaşayan bütün arkadaşlara acil şifalar diliyorum 2 yıllık evliyim hamd olsun en ufak bi sıkıntım olmadı vajinusmusla ilgili ancak bu konu oldukça gündemde ve yaygınlaştığı için de kayıtsız kalamadım başıma gelmediğinden midir nedir hepte bi merak uyandırdı bende bu durumda olan herkese inanın çok üzülüyorum yaşamadığım için neler hissettiğiniz anlayamam belki ancak bu konuda sıkıntı yaşamamış hatta fazlasıyla rahat ve korkusuz olup ilk geceyi ve süre gelen zamanıda sorunsuz yaşayan biri olarak bunca zaman yapamasaydık sıkıntı yaşasaydım ne kadar da güzel bi hissi ertelediğimin farkında bile olamazdım (bunu asla ve asla nispet yaparcasına yazdığımı düşümeyin sadece sizlere biraz olsun cesaret şevk olsun düşüncesiyle söylüyorum) çünki forumda dolaşırken fark ettimki bu sıkıntıyı yaşayan yada yaşamamış kimselerden sormaya öğrenmeye en azından konuşmaya ihtiyaç duyduğunuzu fark ederek söylemek istedim kendimi sizin yerinize koyarak sizleri anlamaya çalışıyorm keşke elimden dua etmekten başka birşeyler gelse...
ben bu sıkıntılı süreci en kısa ve kolay şekilde atlatmanız için dua ediyo olucağım Allah yardımcınız olsun...

genelde yaşamayanlar son derece anlayışsız olur. Teşekkür ederiz :)

yenen arkadaşlar peki sonrasında herşey normal gidiyor mu yoksa hep bi endişe var mı?

ilk denemelerde endise oluyo o kadar kalıplasmıs ki dusunceler diyosun korkuların basına ususuo geri dondurmek için resmen ama hemen o esnada defolun dersen hiiç bişicişk olmuyo hatta zamanla unutuyomussun bile bu gunleri yasadıgını

canım dr a gideceğin gunu iple cekiyorum birde kendi gunumu.. ya ben kendimi de sartladım esimde ikide bir soryuo belli olcakmı kac gun kaldı regline faland iye albuki bilio hepsini bende dusunmek istemiyom dedim eger gecikirse test alcam sana solemem ama dedim biraz beklerim dedim sonra varsa birlikte bakarız dra gideriz ddim ama smdi içimde bişiler var gibi hissediyom... karnımda asırı gaz oldu bu niyeki cok usutmedimde halbuki? cok asırı derecede acıkıyorum ? canım daha cok sey cekio ? acaba psikolojikmi diye dusunuyorum. yada oructandır diye dusunuyorum_? ama su gaz oldurcek beni ya niye boleee

yoo pubis dıştaki tümsekmiş kemik olan. Ama olsun normal bişey benimki de inanıyorum

canım ben içini inceleyemedim hiç malesef ama esim inceledi.diyorum benim jinekologum gibisin orda ne var yapısı nasıl ? soruyorum adama biyolojik yapısını o da solemişti yumurta gibi bişi var diye ama oranın dokusu oyleymiş hatta bi yerde okumustum agız iç damak yapısına cok benzermiş oranın yapısı.. sertmiş iç kısmı ..olye bizim sandıgımız gibi yumusak bez gibi değilmis bu arada ben iyice kaptırdım kendimi internetten hesap yaptım son adetine gore dogum yapcagım tarihi hesapladım 4-5 Nisanda doguruyorum:87::87: ayyy fena kaptırdım valla eger belirtiler dogru ise ve hamile isem bu tarihte dogurabilirim veeeeeeeeee sıkı durun eger belirtiler yine dogru ise ben vajiyi yendigim ilk gun hamile kalmısım :87::87:4 haftalıkmıs ya kızlar cok kaptırdım kendimi ama olmazsada sonucta ilk denemeydi ne yapalım allah hayırlısını versin esime bunun yarısını anlattım, belkide onu bile soylemedim ama o kadarıyla bile heyecanlı ki ben istemiyordum erken diye , ama o istiyodu cok simdi tersi oldum, bende bu dusunceye alıstım ister oldum heyecanlıyımmmmmmmmm:86::86:

Son düzenleme:
günaydın kızlar... dün gece çok azimli çalıştım valla.. tam bir saat uğraştım.. enson orta parmakta kalmıştım.. ama iki parmağı sokamıyordum... yuvarlak fosforlu klemler var orta parmağımdan biraz daha kalın.. ona bi tane peçeti sardım streçledim. onu denedim ilk önce baya soktum yani girdi.. 10-15 dk sokum çıkarttım alıştırdım iyice gayet rahat oldu.. sonra işi ilerleteyim dedim iki peçete daha sardım.. onuda sokmaya başardım...alıştım gayet iyiydi.. gaze geldim iki tane daha sarıyım dedim ... nerdense iki parmak kalınlığından biraz daha fazla oldu... ama onu sokamadım maleseff.. ...sadece 2,5 cm felan girdi sonra girmedi meret.. nedense.... girişte ilerde bi kemik gibi bişi değiyor elime.. parmağımı sokunda parmağımı yönlendiriyorum oraya değmesin diye kavis apıyorum geçiyorum orayı sonrası kolay zaten. ama kalemi kavis yapamadım.. mum felan sokan arkadaşlar orayı nasıl geçiyorsunuz yahuu... bende tabi azimliyim illa sokacam maya bi uğraştım.. baktım olacak gibi değil canım yanmaya başladı.. dedim bırakayım.. iki parmağımla denedim.. iki parmağımıda aldım.. biraz.. tabi iki parmakla biraz zor oluyo..sonuna kada girmiyo parmaklarım elim ters oluyo felan.. neyse bide dedim üç parmağı deneyim.. üç parmağıda 1 cm felan soktum.. bir hafta süre verdim kocama bi haftada başarıcam dedim..kocamın parmağını alamıyordum.. zor oluyordu heyecan yapıyordum kasıyyordum dün onun işaret parmağınıda aldım....parmak içimdeyken beni gülme tuttu ağlayacaktım nerdeyse.. bak aşkım diyorum senin parmağıda aldım felan güldüğğüm için dayanamadım içimde kıpırdıyoo.. dedim çıkar çıkar.. çok mutlu oldum dün.. ilerledikçe başaracağıma dahaçok inanıyorum.. azim geliyor.. şuan işteyim.. akşam olsada eve gitsem eğzersiz yapsam diye bekliyorum... yalnız o kalemi nasıl sokucam tavsiyeniz varmı.. o kemik değen yeri nasıl geçmem lazım.. sizdede oluyormu kii acaba...

:)) ben de garip siparişler veriyorum. Parlatıcıya peçete sardım dedim ya onu mumla yap demişti bi arkadaş. Mum istedim ne mumu mumu napcan dedi tabi unuttu ben de parlatıcıya kaldım :)

bende kocamdan mum istemiştim .. oda aynısını dedi.. iyice saçmaladın felan diye kızdı.. fosforlu kalem vardı bende orta parmağımdan biraz daha kalın ona peçete sardım öyle egzersiz yaptım.. ah bu kociş yokmu ah..

adısevda cım bende sana 1 haftaveriyorum inanın boyle mum, kalem gibi seyleri sokabilmek bana zoru basarmak gibi gelio ps. yumusak ve dusunun vajinaya en uygunu ve vajina onun seklini alıyo.. bole dusununce rahatlıo insan sevdacım sen o dediklerini yaptı isen kalemi falan bırak direk p.s dene derim ben kendini hazır hissetmen onemli ben onu yapıosam buda olur diye dusunmen gerekir inan bana 1 haftada asacaksın sende.

o kemik dedigin sey bendede var sanırım o legen kemiklerimizin b kısmı.. vajina yapısında okumustum sanırım o.. ama o yumurta diye bahsedilen ise vajina iç yapısı.. die biliyorum.

Son düzenleme:
canım önceki gün denemiştik.. değdirmeden daha tedirgin oldum.. yaptırmadım.. sonra kocişte kızdı tabii haklı olarak.. şimdi p.. ile denemeye cesaret edemiyorum...çook tırsıyommmm... ama acı olacak diye değil benim korkum.. başka bi duygu anlatamıyom kii...

yalnız şu en son hazırladım kalemide alsaydım rahat olacaktım ya... onu alamadım çok üzgünüm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…