• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

ggolge sen ne durumdasın canım?ikinci deneme oldumu?

yok canım ya malesef olmadı.aslında kaçmıyorum ama yani kaçmak istiyorum aslında ama misafirler yardımcı oldu sağolsun,haftasonu boşbırakmadılar:)tabi korkuyorum ikinciden.ama kaçış yok hazır birkere başarmışken arayıda çok açmak istemiyorum.bu haftasonu cumartesi gecesine kadar cesaretimi toplamam lazım...sağol ilgilendiğin için canıma.s.

sldx ve senin gibi bende aşırının ötesinde korkağım bu yüzden kendimden nefret ediyorum.hatta milli piyangodan falan para çıksa benim yapacağım ilk şey hipnozla böcek korkusu köpek korkusu iğne karınca kelebek kedi hayaletler...bu korkuları beyinden silip yerine onları sevme duygusunu yerleştirmek olucak.eşim psikolog benim sende nasıl bi vakkasın 1 değil 2 değil korktukların diyo.ama diğerleri neysede ailemiz ve geleceğimiz için bu korkumuzu yenmek zorundayız.
sende bi gelişme varmı canım?

bende hala bir gelişme yok canım.ilk önce bir jinekolağa gidip muayne olacaktım.fakat bu hafta hastaydım.hastanede ve evde geçti bir haftam.bütün bir hafta dinlendim evde.

yaaaa çooook sevindim canım ya gerçekten.dedim ya benimde başıma geldi ve çok zor günler geçirdik.moralini bozmamak için söylemedim ama bizimki malesef olumsuz sonuçlanmıştı ve karşı tarafta ölü vardı.kaç yıl oldu hala sonuçlanmadı mahkeme.sende bize dua et canım.çok büyük geçmiş olsun...

ay cnm şimdi okurken bile üzüldüm boğazıma birşey tıkandı çok zor allah ölenlere rahmet eylesin sizede çok büyük geçmiş olsun cnm inş tez zamanda sonuçlanır sizde rahat bir nefes alırsınız dualarım sizinle

parmak egzersizi yapabilsem herşey daha kolay olurdu.parmak egzersizi yapamadığım için vajinin içine emla süremiyorum ve bütün cesaretim kaybolup gidiyomafoldumben

bende hala bir gelişme yok canım.ilk önce bir jinekolağa gidip muayne olacaktım.fakat bu hafta hastaydım.hastanede ve evde geçti bir haftam.bütün bir hafta dinlendim evde.

olsun canım buda bi gelişme bişeyler yapmaya başlamak önemli.çok büyük bi iyilik yapıyosun bence kendine ve eşine biyerden başlayınca gerisi gelecektir eminim.enazından görmezden gelmiyoruz ah vah çekip oturmuyoruz.olucak bizde alışıcaz ve zamanla hiç kasmıycaz kendimizi inşallah.gelişmeleri mutlaka bildir.belki doktorunda seni yönlendirir faydası olur.

iyi geceler kızlar bende vajinismusum nazillide bi doktor var dr murat ulusoy tedavisini yapıyomuşş grubuna üye olmuştum sürekli e postalar geliyo sürekli başarılarından bahsediyolar bi gün aradım ücreti merak ettim 4000 ytl dedi şok oldumm

kızlar ya aynada vajiyi inceliyorum ama ben bir türlü bir delik falan göremiyorum.sadece bir kez ufak bir açıklık gördüm ama birdaha görmedim.çok korkuyorum bende bir gariplikmi var acaba.şu gribi atlatayım hemen jinekolağa gidicem.aslında jinekolağa gitmeyede korkuyorum ama sürekli bende anormallikmi var diye düşünmektense artık gidicem.

parmak egzersizi yapabilsem herşey daha kolay olurdu.parmak egzersizi yapamadığım için vajinin içine emla süremiyorum ve bütün cesaretim kaybolup gidiyomafoldumben

canım ya emlanın prospektüsünü iyice okudunmu hiç.mukozada genital bölgede kullanımında 5 gram tabaka halinde sürülür diyo.biz fındık büyüklüğünde kullanıyoruz.yani söylediğinden çok az.ama etkisi oluyo işte yani tamamen olmasada,azıcık etkisi olsa bile emlanın aslında o an psikolojik olarak rahatlıyoruz çoğunlukla.anlatabildimmi bilmiyorum.yinede rahatlayacaksan eşinde karşı gelmiyosa emlayı bence eşin sürsün masaj yaparak içeriye dışardan göndermeye çalışsın.eğer parmak denemesini kendin yapacaksan girişe koy parmağını öyle çok ittirme içeri doğru.bunuda nasıl anlatabiliceğimi bilmiyorum ama kayarak süzülerek gidince hissetmiyosun ittirmeye çalışınca acıyıcakmış gibi geliyo.daya oraya ve şarkı söyleyerek belki kafanı dağat ve bırak o süzülsün içeri doğru...

evet arkadaşım 3 günde iyileştiriyomuş çalışanlar için msnden bile tedavi ediyomuş onunla başaranlarıda forumda okudum ama 4000de 4aylık maaş yanii

tedavisi nasıl çok merak ediyorum hipnozmu ediyo napıyo nasıl rahatlıyo insan sürekli o maillerden geliyo diyorum nasıl yapıyolar kaç sene vajinismus olan bayanların sorununu nasıl çözüyo 3 günde

canım ya emlanın prospektüsünü iyice okudunmu hiç.mukozada genital bölgede kullanımında 5 gram tabaka halinde sürülür diyo.biz fındık büyüklüğünde kullanıyoruz.yani söylediğinden çok az.ama etkisi oluyo işte yani tamamen olmasada,azıcık etkisi olsa bile emlanın aslında o an psikolojik olarak rahatlıyoruz çoğunlukla.anlatabildimmi bilmiyorum.yinede rahatlayacaksan eşinde karşı gelmiyosa emlayı bence eşin sürsün masaj yaparak içeriye dışardan göndermeye çalışsın.eğer parmak denemesini kendin yapacaksan girişe koy parmağını öyle çok ittirme içeri doğru.bunuda nasıl anlatabiliceğimi bilmiyorum ama kayarak süzülerek gidince hissetmiyosun ittirmeye çalışınca acıyıcakmış gibi geliyo.daya oraya ve şarkı söyleyerek belki kafanı dağat ve bırak o süzülsün içeri doğru...

şu soğuk algınlığımı bir atlatayım.hemen bir jinekoloğa gidip muayne olup ilk önce fiziksel bir problemim olmadığına kendimi inandırmak istiyorum.ondan sonrada emlayı dediğin şekilde sürmeye çalışıcam.işallah kurtulurum bende senin gibi canım.

kızlar ya aynada vajiyi inceliyorum ama ben bir türlü bir delik falan göremiyorum.sadece bir kez ufak bir açıklık gördüm ama birdaha görmedim.çok korkuyorum bende bir gariplikmi var acaba.şu gribi atlatayım hemen jinekolağa gidicem.aslında jinekolağa gitmeyede korkuyorum ama sürekli bende anormallikmi var diye düşünmektense artık gidicem.

akasyacım bu vaji..na farklı farklı oluyo ama.kendi deneyimimde o girişin etrafında iki minicik kanat var.içerden dışarı yol var ve adet görüyoruz.dışardan içeri mikrop veya idrar falan girmesin diye vaji kendine koruma kalkanları yapmış ve dışarıdan kapalı gibi duruyo.ben iyice inceledim.ama ona bakmaya çalışırken sadece o ngiriş noktasına azıcık kayganlaştırıcı veya emla sür ama çevresi kuru olsun.yoksa elin kayıyı ve orayı açamıyosun.iyice kalın dudakları ayırdıktan sonra iki elininde diğer parmaklarıya o minicik kanatları iki yana doğru süpürür siler gibi açmaya çalış kesinlikle bunda can yanması falan yok sadece yönü o yöne doğru vajiyi korusun diye.bunları yaparkende iyice ıkın elini biraz sonra koyduğun yerlerden kaldırmadan hafif aşağı yukarı doğru oynat ve tabi nefes al ver.çokmu açık oldu bu be:)a.s

merhaba arkadaşlar
bende sizinle aynı kabusu yaşamış biri olarak birşey anlatmak istiyorum
eşimle 2008 haziran ayında evlendik.evlenmeden önce hep bi korku vardı içimde ilkgece korkusu.
sağdan soldan okadar saçma seyler duymuşuz ki bütün beynimi ele geçirmiş bu korku .
ilk gecem berbat geçti.2. gecede 3. gecede 5.gecede 100. gecede:((hep böyle sürdü gitti..
evliliğimin en güzel zamanlarını heba ettim bu vaji illeti yüzünden.
eşim hep destekçim oldu allah bin kere razı olsun ondan fakat ben hiç kendime yediremedim.nasıl bir şeydi bu insanlar kolayca başarırlarken ben neden bböyleydim.psikolojim bozuldu doktorada gidemedim çünkü hem utanıyordum hemde muayeneden korkuyordum.başıma gelene kadar ben böyle bir hastalık olduğunu hiç duymamıştım bile.internetten araştırdım evet ben VAJİNİSMUS tum.
okudukça araştırdıkça ögrendikçe yıkıldım.evliliğimdede zehir gibi 3 ay devirmiştim .bir internet sitesinde kegel ve parmak egzersizlerini duydum eşimle okuduk ve uygulamaya baaşladık.aman allahım ne kadarda zordu.ölmekten beterdi benim için.sanki bi duvar vardı önünde.günlerce denedik serçe parmak orta parmak ve diğerleri olmuyordu çok zordu.ümidimiz azalıyordu sıkılıp bırakıyorduk.
ben hep ağlıyordum.allahım neden ben diyordum.
egzersizleri bir süre uyguladık sabırsızlıkla denemelere bbaşladık fakat mümkün değil olmuyordu 1 cm bile:(((
evliliğimizin 5. ayında parmak egzersizlerini bile bıraktığımız o günlerde deneme yapmak istedik hiç ümidimiz yokken birden oluverdi nasıl olduğunu anlamadan kan bile gelmmemişti.evet acı duymuştum ama ölmedim.öyle dehşet acılar hissetmedim.meger nekadarda kolaymış......
5. ay sonunda başardık.hemde ne başarış.
1 ay sonra adetim gecikti test yaptım ve ben hamileydim.
1 kerelik yalan yanlış bi ilişkiyle hamile kalmıştım.2 kere olsa ne olurdu aceba:)))
nekadar da hamaratmışım değilmi:)))))))
günlerce ağladım.nasıl olurdu böyle birşey ben daha bişeyi beceremeden evliliğimi rayına oturtmadan çocukta nerden çıkmıştı.o bebek benim kısmetimmiş dedim.doktora gittim ve gebeliğim kesinleşti.
hamileliğimin 3.ayında bi erkek bebeğimin olacağını öğrendik.eşime karılık vazifesi bile yapamadan çocuğumuz olacaktı.bu bebek eşimi bana daha da çok bağladı.belkide bu kısmetli bebeğim olmasaydı böyle mutlu günler yaşayamayacaktık.hamileliğim boyunca hiç birlikte olmadık çünkü bbebeğe bişey olasından korktuk.zaten bişey beceremiyorduk bir kaç denemede hüsrana uğradık bıraktık.evet farkındaydık birdaha aslaa olmayacaktı.böyle düşünüyorduk.
9.ayımın içinde sancılarım artmaya bbaşladı doktorumun benim bu rahatsızlığımdan haberi yoktu.bi gece kasık ağrılarım yüzünden hast. gittim beni alttan muayene etmek istedi olamam dedim.basit bi korku sandı nerden bilsin beni vaji olduğumu.açılma varmı bakıyım yat dedi.bi cesaret yattım daha parmağı değer değmez çıldırrdım ağladım yırtındım.sakinleştirdi beni durumu anlattım.asla normal doğum yapamıycamı anlattı ve sezaryan olmaya karar verdim.tedavi olmam gerektiğini evliliğin böyle sürmeyeceğini bunun doğanın bir kanunu olduğunu söyledi yıkıldıkça yıkıldım.
30 temmuzda doğuma girdim ve küçük oğlumu kucağıma aldım.doğumdan sonra gün saydım 40 ımı çıkarmak için.artık yeter dedim kararlıydım olmak zorundaydı.başka yolu yoktu.
o masum kocayı yeteri kadar üzmüştüm.hiç suçu günahı yoktu oysa.
kırkım çıktıktan sonra cesaretimi topladım ve ilk denemem hüsrana uğrasada 2.denememde tamamen BAŞARDIMMMMMMMMMMMM.
HATTA EN İLĞİNÇ OLANIDA BEN 1,5 YILLIK EVLİ BİR BAYANDIM BİR BEBEĞİM BİLE VARDI FAKAT BENİM KIZLIĞIM GERÇEKTEN ŞİMDİ BOZULMUŞTU:))))

oğlum şu anda 3,5 aylık ve ben evlendiğimden beri şu son 1,5-2 ayım gerçekten evli olarak geçti.evet azda olsa zorlandığım zamanlar oluyor sadece o ilk giriş kısımları. ama ilk başlardaki gibi değil.zamanla biraz daha alışacağım.kendime güvenim geldi.yaşantım düzeldi.artık evliliğiminde bi amacı var.eminimki bundan 1 ay sonrasında dahada alışmış olacağım hiç problemim kalmayacak.artık kendime güveniyorum.
Neden mi anlattım.???
bu bir başarı hikayesi arkadaşlar.
ÇOK ÇEKMİŞ YAŞAMIŞ BİRİSİ OLARAK BU HASTALIĞIN PENCESİNDE OLAN ARKADAŞLARIMA YALVARIYORUUMMMMMM NEOLURRR CESARET EDİN NEOLURRRR.
BEN BAŞARDIYSAM HERKES BAŞARIR.
VAJİYİ YAŞAYANDAN BAŞKASI ANLAYAMAZ NASIL BİR İLLETTİR BİLİRİM.
VAJİ SİZİ YENMEDEN SİZİ BİTİRMEDEN SİZ ONU BİTİRİN.
İNANIN ÇOK ZOR BİLİYORUM AMA SONUNDA SİZ MÜKAFATLANACAKSINIZ.
KORKMAYIN İNANIN HİÇ BİRŞEY YOK HEPİNİZE ÖRNEK OLSUN BU HİKAYEM.
BİRAZ KARIŞTIRIP OKUDUMDA SAYFALARI ESKİ GÜNLERİM AKLIMA GELDİ ÜZÜLDÜMMM HHEMDE ÇOKKKKKK.
HALA EVLİLİĞİMİN O GÜZELİM GÜNLERİNE YANIYORUM:((((ÇOK ÜZÜLÜYORUM AMA GELDİ GEÇTİ ZAMAN DÖNMÜYORKİ.
YOLUN BAŞINDAYKEN BİRAZ GAYRET NEOLUR BİRAZ SİLKİNİN KENDİNİZE GELİN VE BAŞARACAĞINIZA İNANIN.
HEPİNİZE VAJİ SİZ GÜNLER DİLİYORUM.ALLAHİM TEZ ZAMANDA KURTARSIN HEPİNİZİ SAĞLIKLA MUTLULUKLA VE AŞKLA YAŞAYIN BİR ÖMÜR BOYU EŞLERİNİZLE
HEPİNİZ ALLAHA EMANET OLUN. BİLİYORUMKİ BAŞARACAKSINIZ VE BEN BURDAN BAŞARI HİKAYELERİNİZİ OKUYUP SEVİNÇ ÇIĞLIKLARINIZI DUYACAĞIM:lepi:

slm arkadaşlar benim için zor başlayan bir günün mutlu bitmesi çok güzeldi

Düğün salonundayken hiç birşey aklıma gelmiyordu heycanlıydım ne varki düğün bitipte arabaya binince o korku düştü içime öyle bir korkuyordumki rengime yansımış bu korku eşim ne oldu iyimisin deyince fark ettim eve geldiğimizde ayaklarım tutmuyordu sanki yatak odasına girmek hiç istemiyordum ama kaçacak bir yerim yoktu sonunda eşimde bu korkumu anlamış olacak ki sıkı sıkı elimi tutuyor korkma seni incitecek hiç birşey yapmam diyordu ve sonunda başbaşa kalmıştık ürkek bir ceylan gibiydim :) aklıma sürekli sizin dedikleriniz geliyordu ama yapamıyordum direk aklıma evden çıkarken hazırladığım çanta aklıma gelmişti krem filan vardı hiç bir şey demeden o çantayı aldım eşime dedim bu kremlerle yapabilirmiyiz filan eşim karşı çıkmadı ama neden bu kadar panik yapıyorsun önce kendimiz deniyelim olmazsa onları deneriz dedi ama ben senin başarabileceğine inanıyorum dedi ben ağlamaya başladım korkuyorum dedim ağlama ya bugün yapmak zorunda değiliz filan beni teselli ediyordu biraz kendime gelmiştim yarım saat öyle yatakta uzandık.daha sonra cesaretimi topladım hadi yapalım dedim öpüşme önsevişme vs derken sıra pe...s geldi ama bacaklarımı açamıyordum olmıyacak diye düşünüyordum ki eşim kalk hadi sıcak bir duş alalım dedi duşa girdik ve ben yine ağlıyordum olmadı olmıyacak gibi laflar ediyordum eşim sımsıkı sarıldı ve ben sana inanıyorum dedi bugün olması şart değil dedi sil kafandaki herşeyi yorgunluğunu atmaya çalış birazdan uyuruz beraber dedi eşimin bu kadar anlayışlı olması ona olan sevgimin 2 kat olmasını sağlamıştı kafamı topladım burda yazılanları hatırlamaya çalıştım ve tekrar denemek istedim eşim bu gece olmak zorunda değil deseede ben kararlıydım yapacaktım bu sefer ön sevişmeyi uzun tuttuk çok sık nefes alıp veriyordum pe...s aşamasında ilk girişte zorlanır gibi oldum ama vazgeçmedim ve bir acı hissettim galiba kızlık zarım yırtılmıştı umrumda değildi artık başarmıştım pe...s içimdeydi bu sefer mutluluktan ağlıyordum olmuştu büyük bir yük üstümden kalkmıştı mutlu bir evliliğin ilk gecesini yaşamıştım sonuna kadar da böyle sürer inş
burdan bana yardımcı olan tüm arkadaşlara tşk. hakkınızı helal edin bundan sonra bende sizlere yardımcı olmaya çalışacağım :)

cnım benim cok sevindim yararımız dokunmuşsa ne mutlu bize neyseki sen yasamadın bizler gibi.bizler dogru bilinçlendrlmedik onun cerebesini çektik neyse oda cekileckmiş buna şükür.hangi salonda yaptınız düğünü kız.bu aksam ben geliyrum oraya gözümde tütüyr herseyini özlemişim entelleri.pozcuyu.carsısını o güzel havasını vallahi:smiley-cool:

Back