Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Dogrusu ikinma degil zaten. Ben doktordan online tedavi aliyorum. Ikinmada disari dogru bir baski uyguluyoruz, daha cok disari itiyoruz o zaman. Ikinma degil cis yapiyormus gibi rahat birakacaksin kasini diyo
Kesinlikle evet, dilatörü çıkarmak için falan ıkınmak lazım. O bir itme şekli. İdrar yaparken olanca gücümüzle itmiyoruz. Gevşeyerek sıvıyı bırakıyoruz. İlişkide de öyle zaten aynı kas yapısı hepsi.

arkadaşlar merhabaa. ben de bi süredir bu sorunla uğraşıyorum aparatların dört boyunu da yapabiliyorum ama özellikle 4.boyda çişim varmış hissiyatı geliyor ve bu hissiyat benim hiç hoşuma gitmiyor sizde de oluyor mu :KK43:
Oluyor. Ben 2 gündür 5. boyu çalışıyorum ucundan küçük bir kısmı girer girmez dilatörü çıkarıp tuvalete gidiyorum o derece düşün. Bir yandan gülüyorum, bir yandan üzülüyorum tuhaf bir durum😅

Merhaba arkadaşlar, daha öncedende buraya yazmıştım, uzun süredir vajinismusla mücadele ediyorum fakat halen yenemedim psikolojim berbat durumda:KK43: ben hep üstte olduğum pozisyonda deniyorum diğer pozisyonlarda asla izin vermiyorum rahat olamıyorum.Üstte olduğumda nefese dikkat ediyorum ıkınıyorum kasmıyorum ama defalarca denememe rağmen olmuyor vajina girişine dayanıp kalıyor ilerlemiyor, bu noktada neyapmam gerekiyor önerilerinize ihtiyacım var( doktor tedavisi oldum aparat yaptığımla kaldım, eşli olmuyor )

Merhaba arkadaşlar, daha öncedende buraya yazmıştım, uzun süredir vajinismusla mücadele ediyorum fakat halen yenemedim psikolojim berbat durumda:KK43: ben hep üstte olduğum pozisyonda deniyorum diğer pozisyonlarda asla izin vermiyorum rahat olamıyorum.Üstte olduğumda nefese dikkat ediyorum ıkınıyorum kasmıyorum ama defalarca denememe rağmen olmuyor vajina girişine dayanıp kalıyor ilerlemiyor, bu noktada neyapmam gerekiyor önerilerinize ihtiyacım var( doktor tedavisi oldum aparat yaptığımla kaldım, eşli olmuyor )
aparata devam ediyor musunuz ?

BEN DE YENDİM. ALLAHIM ÇOK ŞÜKÜR YA. RABBIM BU SORUNLA MÜCADELE EDEN HERKESE TEZ VAKİTTE ŞİFA VERSİN.
Ayrıntıları yazıcam inşallah ama ben de doktor desteğiyle yendim, şimdilik bunu söyleyebilirim 🙏🏻
Nasıl oldu vizede yardım edin 1 senedir bunu çekiyorum eşimle ayrılma noktasına geldik

o zaman şöyle yapın iyice çalıştıktan sonra aparatı 10 dk faalan sabit içinde beklet. Sonra misyoner pozisyonda sen aparat yapar gibi elinle eşinin penisini yönlendir. biraz girdikten sonra ilerletmesine izin ver
Misyoner pozisyonda hiç izin veremiyorum panik atak geçiriyorum o yüzden uygun pozisyonunun üsttte olduğuma karar verdik ama öylede girişe dayanıp kalıyor ilerleme olmuyor. Aparatı 20 dakika beklettiğimde oldu yinede olmadı :KK43:

tamamı girse baskıya da ilk başta razıyım da çünkü o baskı ilk girerken oluyor sonrasında çok da baskı hissetmiyorum . Kaç aydır deniyorum tam birleşme yaşayamadım daha:KK43:
Baskı hissettiğin an 3 saniye ıkın bırak , sonra tekrar tekrar , ıkınırken birsey değiyormuş gibi gelecek ama ıkındıktan sonra yavaşça kaslar itiyo bunu yaparken sen üstte ol , bunu başarmış biri olarak yazıyorum inan herşey geçiyor sadece biraz çaba inan .

Misyoner pozisyonda hiç izin veremiyorum panik atak geçiriyorum o yüzden uygun pozisyonunun üsttte olduğuma karar verdik ama öylede girişe dayanıp kalıyor ilerleme olmuyor. Aparatı 20 dakika beklettiğimde oldu yinede olmadı :KK43:
yani biraz sabırla ilerlemek lazım, yani bizim hala öyle tak diye girmediği oluyor. Tıkandığınız nokta da derin nefes alıp ıkınıp tekrar ittirin

Misyoner pozisyonda hiç izin veremiyorum panik atak geçiriyorum o yüzden uygun pozisyonunun üsttte olduğuma karar verdik ama öylede girişe dayanıp kalıyor ilerleme olmuyor. Aparatı 20 dakika beklettiğimde oldu yinede olmadı :KK43:İk
Nasıl oldu vizede yardım edin 1 senedir bunu çekiyorum eşimle ayrılma noktasına geldik

yani biraz sabırla ilerlemek lazım, yani bizim hala öyle tak diye girmediği oluyor. Tıkandığınız nokta da derin nefes alıp ıkınıp tekrar ittirin

Ikınırlen ittirmeyeceksin , ıkınıp 3 4 saniye bekle daha Sonra kaslar onu yumuşak bir şekilde alıyor içine , ıkın bırak ıkın bırak hafifçe biraz da senin ittirmenle oluyo , 1 ml 2 ml oynatsan bile yetiyo , dediğimi yap bak anlayacaksın

Ikınırlen ittirmeyeceksin , ıkınıp 3 4 saniye bekle daha Sonra kaslar onu yumuşak bir şekilde alıyor içine , ıkın bırak ıkın bırak hafifçe biraz da senin ittirmenle oluyo , 1 ml 2 ml oynatsan bile yetiyo , dediğimi yap bak anlayacaksın
Doktor bana ikinma cok yanlis , ikinmada disari dogru bir baski yapiyoruz. Ikinma degil cis yaapr gibi rahat birakacaksin kaslari demisti. Zaten ben de deneyimlemistim, ikinirken olmamisti asla. Siz ikin birak birkac saniye sonra ittirince rahat giriyor mu diyorsunuz? Bi de onu deneyeyim

Doktor bana ikinma cok yanlis , ikinmada disari dogru bir baski yapiyoruz. Ikinma degil cis yaapr gibi rahat birakacaksin kaslari demisti. Zaten ben de deneyimlemistim, ikinirken olmamisti asla. Siz ikin birak birkac saniye sonra ittirince rahat giriyor mu diyorsunuz? Bi de onu deneyeyim
Benim kendi doktorum ev ödevi olarak 5 saniye ıkın bırak ödevini vermişti , daha sonra eşli çalışmaya geçtiğim de de aparatla da çalışırken bunu yapmamı söyle , mesela biraz giriyo sonra ıkınıyosun 3 saniye. Bırakınca girmesi daha kolay oluyo , doktorum ne dediyse omu yaptım ve faydada ettiğini düşünüyorum ben , send bide öyle dene sonra haber ver mutlaka 😃

Kesinlikle dediğimi yap , ıkınmayı bırakınca ilerlemeyi dene unutma

yalnız ıkınma olması gereken, çünkü ıkınma yaptığında orayı kasman pek mümkün olmuyor nefesle beraber yaparsan, kasmadığın için de daha kolay içine alıyorsun,açmış oluyorsun çünkü o an ıkınarak. benim doktorum da acı hissettiğin an ıkın ve ittir aparatı diyordu ödev için verdiğinde, yine tedavi esnasında da aynı şekilde acı hissettiğim an nefes ve ıkınma yapıyordum biraz daha itince aynı anda çok rahat alınıyor

X