Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

kızlık zarı zaten öyle tamamen perde şeklinde bir şey değil ki. Ya da tamamen vajina girişini kapatan bir şey değil. Olup olmadığını siz anlayamazsınız ki.

hmm...adını duymuştum ama nasıl bişe pek bilmiyorum. eşime söyleyeyim bi araştıralım bakalım..belki parmaktan daha cazip görünür

Vaginal Dilator Set - Vaginismus.com bu adrese bak bi canım. dilatör seti var. yabancı bi site ama sipariş verilebilio anladıım kadarı ile. ordada görüceksin 4farklı boyutu var. bitek benim kullandığımdan ayrı olarak demir bi parça var yanında oda sanırım dilatörü tutmak için bi kısım. bende öle bişey yoktu elimle tutuodum. neyse sen bi bu adrese gir incele fikrin olsun canım.

siz normal ilişkiye girebiliyorsunuz ve parmak sokamıyor musunuz.biz p....i yapamıyorken bizede ne kadar zor geliyordu parmak sokmak bi düşünün.parmağınızı neden sokmak istiyorsunuz anlamadım.doktor bana hamileyken parmakla egzersizin enfeksiyona sebeb olabileceğini söyledi.sizin korktuğunuz durumdan şimdi bende korkuyorum...deneme yapmaktan korkuyorum.mafoldumben

vajina kaslarını kasıp gevşetmeyi öğrenmek yani bir nevi egzersiz o bölgede, doğuma hazırlık egzersizlerinden biriymiş internette öğrendim, baş ve yüzük parmağınızı o bölgeye sokup kasıp gevşetmek nasıl olacaksa işte :) parmağınızın sıkıştıştığını hissedeceksiniz o zaman doğru yoldaymışsınız diyor internet bunun için denemeye çalışıyordum ki yapamadığımı gördüm,

evliliğimin 3 _4 ayı yaşadım korkuyu yani hiç yapamamıştım sonra geçti Allah'a şükür benim hep aklımda şu oldu bu işi meslek edinenler nasıl yapıyor benim onlardan neyim eksik :) ve üstelik sevdiğin insanla bunu yapacaksın helalinle... uzun oldu kusura bakma...

denizcek albenim sağolun.hayır korunmayı hiç düşünmedim dediğin şeylerle albenim.eşim çok istiyordu biran önce olsun diye ben vajiyi hallettikten sonra olmasını isterdim.işte öyle oldu... denizceksanırım 1 sene beklemem gerekcek vaji için.peki böyle vajiyken normal doğum olur mu?

işte bende bunun sorusuna cevap ararken bir sitede parmak egzersizinden bahsediyordu, ama sonraları gereksiz olduğunu öğrendim, bak arkadaşım ben de korkuyorum yani normal doğumu çok istiyorum ama bebeğin çıkışı beni ürkütüyor(du) araştırmalarım ve uzmanlara danışmam sonucu :) vajinilerin bile normal doğum yapabileceğiydi...
çünkü biz başlatmıyoruz ki doğumu ve rahmin açılmasını o kasların o kadar açılmasını biz sağlamıyoruz doğal bir süreçde işliyor hepsi yani canım hiç kafana takma valla kafanı rahatlattığın sürece her işi yapıyorsun :KK66:

vajina kaslarını kasıp gevşetmeyi öğrenmek yani bir nevi egzersiz o bölgede, doğuma hazırlık egzersizlerinden biriymiş internette öğrendim, baş ve yüzük parmağınızı o bölgeye sokup kasıp gevşetmek nasıl olacaksa işte :) parmağınızın sıkıştıştığını hissedeceksiniz o zaman doğru yoldaymışsınız diyor internet bunun için denemeye çalışıyordum ki yapamadığımı gördüm,

evliliğimin 3 _4 ayı yaşadım korkuyu yani hiç yapamamıştım sonra geçti Allah'a şükür benim hep aklımda şu oldu bu işi meslek edinenler nasıl yapıyor benim onlardan neyim eksik :) ve üstelik sevdiğin insanla bunu yapacaksın helalinle... uzun oldu kusura bakma...

Hamilelikte ve hatta hayatın tamamında kegel egzersizlerinin bayanlara çok faydası olduğunu bende okudum.Ama bahsettiğin vajen kaslarını geliştirmek için ilada parmağınla deneme yapman gerekmezki.Orta yöntemlerden sadece birinden bahsetmiş.Mesela kegeli öğretirken genelde idrar yaparken hanımların idrarını tutup tekrar bırakmaları istenir böylecede doğru kasları bulması sağlanırmış.
Sanırım bende dahil diğer arkadaşlar senin asıl sorununu anlamadık.Yani sende Vajiliyken hamilemi kaldın ?

işte bende bunun sorusuna cevap ararken bir sitede parmak egzersizinden bahsediyordu, ama sonraları gereksiz olduğunu öğrendim, bak arkadaşım ben de korkuyorum yani normal doğumu çok istiyorum ama bebeğin çıkışı beni ürkütüyor(du) araştırmalarım ve uzmanlara danışmam sonucu :) vajinilerin bile normal doğum yapabileceğiydi...
çünkü biz başlatmıyoruz ki doğumu ve rahmin açılmasını o kasların o kadar açılmasını biz sağlamıyoruz doğal bir süreçde işliyor hepsi yani canım hiç kafana takma valla kafanı rahatlattığın sürece her işi yapıyorsun :KK66:

sağol açıkladığın için rahatladım biraz daha.ben doktora anlattım biraz durumumu zaten ilk üç ay riskliymiş.ilişkiyi azaltın haftada 1-2 dedi.ben zaten bişe yapamıyorum.doktora söledim.içime alabiliyorum şuanda ama hareket ettiriemiyorum.doktorla çok açık konuşmadım tabi.jellerle denemeye çalışın dedi yada doğumu bekleyin.peki siz vajiliyken mi hamile kaldınız.şey bide o kasıp gevşetme işini p....le yapsan olmaz mı madem parmağını yapamıyorsun:) biz zorumuzdan parmağımızla yaptık.hem bişey sokmadan da kasılıp gevşetilir.Allah sağ salim kurtarsın..inşallah hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın sağlıkla...

Son düzenleme:
kızlar dün eşimin serçe parmağını alabildim kan falan gelmedi zar hala duruyo sanırım ...ama kendime güvenim az da olsa geldi...şu parmak egzersizleri eşimi huzursuz ediyo.zarın parmakla yırtılması pek hoşuna gitmiyo ama yine de yardımını esirgemiyo benden.şimdi bu serçe parmak egzersizlerine devam edicem di mi bi süre???

kızlar dün eşimin serçe parmağını alabildim kan falan gelmedi zar hala duruyo sanırım ...ama kendime güvenim az da olsa geldi...şu parmak egzersizleri eşimi huzursuz ediyo.zarın parmakla yırtılması pek hoşuna gitmiyo ama yine de yardımını esirgemiyo benden.şimdi bu serçe parmak egzersizlerine devam edicem di mi bi süre???
devam et canım kendini serçe parmakta rahat hissedene kadar
bi süre sonra işaret parmağını dene
yapamazsan bırakma serçe parmağındada zorlandını unutma
oda zamanla olacak

kızlar merhaba ben 8 aylık evliyim. vajinusmus mağdurlarından biriydim. ilk denemelerde korkudandır zamanla geçer diye düşündüm ama hiç geçmedi. kimseye de bişey söyleyemdik. eşimle kendi kendimize çözmeye çalıştık ama olmadı. çok ağladım. saolsun eşim çok destek oldu ama insan kendini suçlu hissediyor. ben bi de büyük konuşmuştum insan sevdiği eşiyle böyle bişeyi nasıl reddeder diye :kedi: ama istemdışı oluyor işte. herneyse, internette kegel egzersizleri, vajinusmus başarı hikayeleri, psikologla hipnoterapi ne varsa denedim ama olmadı. bu böyle yaklaşık 2 ay kadar sürdü. ama benim psikolojim bitti. güya yeni evliyim ama yüzümden düşen bin parça. internette bi yer buldum ve eşimden habersiz randevu alıp gittim. doktorum saygın miçozkadıoğlu çok güven verdi bana ve o cesaretle eşime anlattım. yalnız gittim diye çok kızdı ama bi sonraki seansa benle gel. Uzun lafın kısası 3 seanste bitti. tam 2. ayımızı doldurduğumuzda kurtulmu olduk Rabbime şükürler olsun. Doktorumuzdan da Allah razı olsun. Bu arada 2-3 bin TL kadar ödedik, çok para, ama mutluluğumuza deydi inanın. Hiç uzatmayın güvenilir bi yerde doktor kontrolü altında tedavi olun. Allah bütün bu dertten muzdarip olanları en kısa zamanda kurtarsın inşş.

kızlık bozuldugunda ılla kan gelcek dıye bır durum yk eger yavas ve rahat olursan kan gelemz bende gelmedı kızlık kısıden kıısye fark edıyor yanı

devam et canım kendini serçe parmakta rahat hissedene kadar
bi süre sonra işaret parmağını dene
yapamazsan bırakma serçe parmağındada zorlandını unutma
oda zamanla olacak

canım bi de söylemeyi unutmuşum anestol kulladım hiç acı hissetmedim mucize gibi bi ilaç bu gün yine denicez inşallah biz de senin gibi başarabiliriz canım:))

canım bi de söylemeyi unutmuşum anestol kulladım hiç acı hissetmedim mucize gibi bi ilaç bu gün yine denicez inşallah biz de senin gibi başarabiliriz canım:))
inşallah canım başaracaksınız tabi
olmuyo kelimesini aklınızdan çıkarın olacak eninde sonunda
canım ben vaji zamanında anestol denemiştim ama hiç faydasını görmemiştim
ama her zaman diyorum etkiler herkesde farklı olabilir diye
beni anca xylocaine sprey pakladı :hulya:

denizcek sen kurtuluşa ermiştin sanırım :))
sen de mi parmak egzersizleriyle çözdün bu işi
evet canım 3 ay falan oldu yeneli
parmak egzersizleri canım dr lere vercek param yoktu
eşimin işi dolayısıyla devlet hastanesine bile gidecek zamanımız yoktu
bu siteye üye oldum yazıları okudum saolsunlar herkes yardımcı oldu
bi anda bi cesaret geldi
ama egzersizleri ben hep kendimi iyi hissettim zaman yaptım yani istemeyerek yaptım anda geri bırakıyodum
kendimi şartladım zaman verdim şugün yapcam artık olacak diye
eşimin geliş tarihine kendimi odakladım
ama olay beyinde bitiyo bu korkuyu ordan söküp atmak lazım

özlem sen ne durumdasın canım

sen de eşinden uzaktaymışsın. benimkinin gelmesine de 15 gün falan var o zamana kadar biraz kendimi hazırlamam gerek ama parmak egzersizleri dışında bişe arıyorum varsa :)) çünkü onu yapamıcam malesef

bi de ben vazelin kullanıyorum anestol ya da emlanın adını gördüm burda çoğunlukla. onlardan denesem mi acaba

sen de eşinden uzaktaymışsın. benimkinin gelmesine de 15 gün falan var o zamana kadar biraz kendimi hazırlamam gerek ama parmak egzersizleri dışında bişe arıyorum varsa :)) çünkü onu yapamıcam malesef

bi de ben vazelin kullanıyorum anestol ya da emlanın adını gördüm burda çoğunlukla. onlardan denesem mi acaba
canım whatsup link vermiş sana dilatörle ilgili
bide bi arkadaş vardı serra oda mumla yapmıştı egzersizleri
ona ulaşırım sana özelden nasıl yaptını anlatsın
dene canım o dedin kremleri denemekten bişe çıkmaz
her zaman en rahat oldunuz kremi konumu seçin
parmak egzersizlerini ben mesela tv falan seyrederken uzanıpda yaptım
aklıma getirmemeye çalıştım parmamın orda oldunu :kedi:

canım genelde emla kullanmışlar arkadaşlar sen garanti olsun emla al bence albenim de emla kullanıp başaranlardandı yanlış hatırlamıyosam inşallah biter ve hepimiz kurtuluruz şu vaji işinden

ya parmaksız olmayacakmı bu iş ??? ben yapamıyorum hala parmakla:KK43:((cumartesi günü doktora gidicemm..umarım parmak egzersizi vermezz....adama telefonda bile söledim parmak egzersizi verceksen boşuna gelip para vermiyelim dedim...sizi görmem lazım diyoo offff ya deli olcam...kesin o da parmak egzersizi vericek ...

X