• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Vajinismus çilesi çekmiş ve atlatmış biri olarak bu hastalığı çekenlere tavsiyem kesinlikle dilatör seti ve nefes egzersizleri. Parmakla deneyip sonuç alanlar da vardır ancak benim gibi özellikle o bölgeye parmakla irite olanlar için bu aparatlar daha iyi. Düzenli ve sık çalışmalar yapmak önemli benim biraz da sık sık alıştırma yapamadığım için süreç uzadı. Zamanla ordaki refleks olarak sıkma ve tepki verme-kasilma olayı geçiyor ve atlatiyorsunuz.
Umarım bu sorunla mücadele eden herkes bu durumu aşar inanılmaz derecede moral bozucu ve özgüven düşürücü bir problem. Öyle ki bununla uğraşırken evlendiğime pişman olduğum zamanlar bile oldu. Deneyip pes etmemek önemli ben bile yaptıysam herkes yapar diye düşünüyorum 🌼

Vajinismus çilesi çekmiş ve atlatmış biri olarak bu hastalığı çekenlere tavsiyem kesinlikle dilatör seti ve nefes egzersizleri. Parmakla deneyip sonuç alanlar da vardır ancak benim gibi özellikle o bölgeye parmakla irite olanlar için bu aparatlar daha iyi. Düzenli ve sık çalışmalar yapmak önemli benim biraz da sık sık alıştırma yapamadığım için süreç uzadı. Zamanla ordaki refleks olarak sıkma ve tepki verme-kasilma olayı geçiyor ve atlatiyorsunuz.
Umarım bu sorunla mücadele eden herkes bu durumu aşar inanılmaz derecede moral bozucu ve özgüven düşürücü bir problem. Öyle ki bununla uğraşırken evlendiğime pişman olduğum zamanlar bile oldu. Deneyip pes etmemek önemli ben bile yaptıysam herkes yapar diye düşünüyorum 🌼
Tebrik ederim Kuzucum güzel günlere hoşgeldin 🥰🥰🥰

Bizim suçumuz neydi boy boy denedik hepsini bize niye 4boy😀😀Umarım iyisinizdir kızlar ben sürekli eşli deniyorum azalıyor artık o basınç,arada ayy dur falanlar oluyor ama daha iyi artık🌸🌸
ahahaa kız bir de bizim 4. boy kızlarınkinden daha büyük :KK48: boyu değil işlevi önemli dermişim :rolleyes: Ben hala ay dur yavaş falan diyorum. Bir de hep aynı pozisyon :KK48:

İyi akşamlar arkadaşlar ben de dilatöre başladım alalı bir ay oldu ama denemeye bile cesaret edememiştim dolaba koymuştum direkt. Bugün birinci boyu çalıştım girdi ama sonuna kadar girmiyor sanki bir iki santim kaldı dışarda ben mi ilerletemedim acaba ?
Problem yok canım, şimdi 15 kere ileri geri yap , 15 kere yuvarlak çiz, 15 kere aparat içindeyken kegel yap (sık-bırak) 15 kez de tak çıkart yap. Kendini yorgun hissetmezsen 2. Aparata geçebilirsin 🤩

Problem yok canım, şimdi 15 kere ileri geri yap , 15 kere yuvarlak çiz, 15 kere aparat içindeyken kegel yap (sık-bırak) 15 kez de tak çıkart yap. Kendini yorgun hissetmezsen 2. Aparata geçebilirsin 🤩
3 kere denedim şimdiye kadar ileri geri yuvarlak yaptım uyuyana kadar denicem biraz daha . Oturarak uzanıp yapamıyorum eşimle hep üstte denediğim için dilatörü de altıma alıp yapıyorum çünkü girişi anca öyle bulabiliyorum o yüzden benimki yavaş ilerleyecek 🥲

3 kere denedim şimdiye kadar ileri geri yuvarlak yaptım uyuyana kadar denicem biraz daha . Oturarak uzanıp yapamıyorum eşimle hep üstte denediğim için dilatörü de altıma alıp yapıyorum çünkü girişi anca öyle bulabiliyorum o yüzden benimki yavaş ilerleyecek 🥲
Çok iyi gidiyorsun canım, tebrik ederim 🎊🎉🎇☺️Kendini nasıl rahat hissediyorsun aparatları öyle dene, yavaş ilerlemesi hiç önemli değil sen zaten en büyük adımı attın inşallah zamanla tek tek tüm aparatları rahatlıkla yapar hâle geleceksin 🙏🏻🌺

Olsunn inan hiç önemli değil önemli olan yenmen 😍

Selam kızlar..Ben bu baskı,yanma,basınç olayını aşamıyorum 5-6eşli deneme oldu hala aynı sıkmıyorum kendimi,pozisyon da deniyorum nasıl rahat edersem falan,önce duş alıyorum rahatlatıyorum kendimi ama o dediğim durum geçmiyor çok geriliyorum..Şuan regl oldum inanılmaz da ağrım var doktor en az 15 ilişkide tam anlamı ile alışacaksın dedi ama bana hiç geçmeyecek gibi geliyor o basınç,yanma oouuff😔😔Ne olur geçecek deyin..
Tamamen yeterince ıslanmamaktan kaynaklı. Ben de sürekli ne zaman bu baskı ağrı geçecek de zevk alacam diye düşünüyordum. En son saçma sapan şeyler düşünüp enfeksiyon var deyip doktora gidecektim. Ama sonra gerçekten ön ilişkiyi uzun tutup yapmaya başlayınca yani ıslaklığın arttıkça o baskı ağrı vs olmuyor. Her şey kendini hala kastığın için oluyor. Sanırım daha yeni yenmeye başlamışsın zamanla sende de yok olur.

Back