Canım merhaba, öncelikle tebrik ediyorum. Ömür boyu mutluluklar dilerim. Dediğin gibi ilk önce kadın doğum doktoruna gidip fizyolojik bir durum olup olmadığını öğrenmelisin. Muhtemelen yoktur. Bu durum vajinismus, kasları istemsizce kasıyorsun. İstesen de kaslarını kastigin ve gevsetemedigin için o yanma hissini duyuyorsun. Şöyle düşün yemek yemek için ağzını açman lazım, ama biz hem yemek yemek istiyoruz hem de içimizde bir yerlere yerleşen bir korku ağzımızı sımsıkı sikmamiza ve kaşığı ağzıma koymaya çalıştıkça biraz acıya neden oluyor. Kaslara gevşemeyi öğretmek gerekiyor. Bu da tıpkı okuma yazma öğrenmek için bir süreç. Adım adım. Şu an balayında kayganlaştırıcı ile parmak deneyebilirsin, doktor muayenenden sonra aparat alıp kendin de ilerleyebilirsin veya bir doktorla da bu durumu cozebilirsin. Korkma, endişelenme, çoğumuz bu durumla balayında karşılaştık. Ne kadar üzücü ve yıpratıcı olduğunu biliyoruz. Şu an önemli olan bunu kabullenip çözüme odaklanmak ki bak sen ne kadar güzel hemen çözüm aramaya başlamışsın.