• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Canım benim hepimiz bu yollardan geçtik hepimize imkansız gibi geldi ben evliliğimin 4. Senesinde artık olmaz dediğim zamanlarda yendim olur olacak başka çaren yok kendine güven bizler yanındayız
Yaa bende birgün mucize haberi verirmiyim size acaba ya o kadr umutsuz oluyorum ki bazen size guveniyorm okuryom umutlaniyorm umarım hayal kırıklığı olmaz

Yendim çok şükür ben de yendim yapabilirsiniz kızlar parmak egzersizi yapabiliyorsanız mutlaka vemcaine spreyle deneyin lütfen. O sızı olan yer geçemediğim yer meğer çok kolaymış ağrı sızı olmadan bitti şükür 2 yıllık evliyim hiç geçmeyecek hep böyle gidecek diye düşünürken spreyle denediğim ilk gün bitti. Hepiniz araştacaksınız umutsuzluğa kapılmayın lütfen
Parmak egzersiiznden sonra vemcainle direk p...s denesek olurmu sizce

Bu kadr cok insan oldguna inanamadim zaten inşallah basarabilirim cok istiyorum artik sürekli aklımı meşgul ediyor çünkü
O kadar cok ki. Ilk basta ben de ınanamamıstım. Aparat alıp calısıp cok kısa surede yeneceksın hatta neden sımdıye kadarr alıp yapmamısım diyeceksin

Kızlar selam..1.5 yıllk evliyim sprey kullanmayı denesmde sızıdan dolayı olmlu sonçlar alamamştm ve onunla denemeyi bırakp sadce yağ ile deniyodm.şuan okadar mutluymki meğerse ben spreyi kullanmayı blmiyomuşumm..bende uyuşturmuyodu aksine sprey aşırı sızlama yapıyodu.işten geldm.aklma takldı dedm şunu bida denim ucunu gittiği yere kadr ilerlettmbaktm çubuğu kayıp gidiyor..benm p..girişi almamda sorn olmadğı içn önce en arkaya 3 4 fıs sıktm baktıım sızı yok ama sıkamadmmı acaba dedm eğik durduğu içn..sonra azck ortaya 2 3 fıs sıktm baktm yine sızlatmıyo ... 5 dakka 10 dakka geçti vajna girşne doknuyorm tutuyorm hiss yokk parmkla ilerletiyorm his yok..önceden parmgmı geri çekerkenki hissettiğim tuhaf histe yok...allahm dedm şükürr ..ben kullanmayı blmiyomuşum demekkii..ben bu spreyi düzgn kullanmayı öğrendm artkk..yenicegime okadr inanıyormki şuan..nasl mutluym anlatamammm .... biz başarısz olanlar başarana kadr kesnlkle bunu kullanmalıyız diye dşnüyorm çünkü her defasında olmsuz sonç alıp uyumamak hayal kırklığı isteğin azalması korku gibi hisleri yaşamamamz lazım.

Arkadaşlara bir şey sormak istiyorum bu vemcaine sprey gibi uyuşturucular bana geçici çözüm gibi geliyor sprey sayesinde ilişkiye girenler ilişkiden sonra çok yanma acı olduğunu söylüyorlar . Spreyi fazla sıkınca sanirim kendimizi ne derece kastığımızı anlayamıyoruz. Spreysiz yenenler var mı aramızda? Ben sprey olayına hiç bulaşmak istemiyorum

Arkadaşlara bir şey sormak istiyorum bu vemcaine sprey gibi uyuşturucular bana geçici çözüm gibi geliyor sprey sayesinde ilişkiye girenler ilişkiden sonra çok yanma acı olduğunu söylüyorlar . Spreyi fazla sıkınca sanirim kendimizi ne derece kastığımızı anlayamıyoruz. Spreysiz yenenler var mı aramızda? Ben sprey olayına hiç bulaşmak istemiyorum
Aynen hiç bulaşma.. sonra bide spreyi birakma süreci başlıyor.. gerek yok spreye kreme.. .. .

Evet ben hiç sprey kullanmadım, dilatör setiyle bir haftada çözüldü
Artık başkalarının pozitif sonuçlarını görmek için başlığı takipteyim 😇

Söyle anlatayim esimle ilk denemede olmadi, sonra kendi kendimize ugrastik durduk, zar zor bir kismi girebilse de ben hep aciyor dedigim icin yarida biraktik. Bu süreçte iki farkli doktora gittim tabii bu konuya özel çalisan kisiler degillerdi sadece normal muayene yaptilar, onlarin kontrolünde cok rahattim muayene olabildim ama is cinsel iliskiye gelince kitlenip kaliyordum. Vajinismus degilsin dedi bir tanesi, öteki enfeksiyon var dedi ilac verdi. Sonra denemeleri tamamen biraktik zaten iyice bikmistik cünkü hem yapamayip kendimi suclu hissediyordum hem de teselli edildigim icin kendimi ikinci kez sucluyordum… Neyse ikimiz de alismistik bu duruma tamamen kapatmistik artik konuyu.

Sonra ben aslinda buraya doktor adi arastirmaya gelmistim, derken dilatörlerle ilgili insanların tecrübelerini gördüm, doktor 6 bin tl fiyat verince köprüden önce son çıkış bu aparatları deneyim olmazsa kesin doktora gideceğim zaten diye şartlamıştım kendimi.

Dilatörlerin geldiği gün şaşırtıcı bir şekilde 4ü de sırayla çok rahat bir şekilde girdi kayganlaştırıcı yardımıyla tabii nasıl ya ben vajinismus değil miyim diye kalakaldım. Tıpkı doktorun probunda sorun olmadığı gibi bunda da aynı şey oldu. Ama eşli denemeye gelince kontrol karşı tarafın elinde olacak diye korktum. Aslında olay tamamen düşünce biçimiyle alakalı. İlk gün dilatörleri yapmışken 2. gün dördüncü aparatı alamadım mesela. Veya aynı gün denemenin başında yapıyorken sonunda yapamıyordum.

Burada yazıldığı gibi nefes al nefes ver tekniklerini uyguladım, kendimi vajina girişine çok fazla odaklıyordum acıyacak mı diye, dikkatimi dağıtmak için akşama ne yemek yapsam nasıl yapsam onları falan düşünmeye başladım 😅 bir de acı, baskı kelimelerini tamamen zihnimden çıkardım. “Rahat hissedeceğim, zevk alacağım, ben de herkes gibi yapabileceğim” şeklinde mesajlar gönderiyordum kendime.

İlk eşli denemeyi dilatör yardımı olmadan yaptık o olmadı. Ben yeniden dilatörlere döndüm.
2 gün daha çalıştıktan sonra 4. dilatör içimdeyken ön sevişme sonrası dilatörü çıkartıp eşimin penisiyle çok rahat bir şekilde oldu, tabii hayretler içindeydim. Ertesi gün şansa hemen adet oldum
O da bir hafta sürdü tabii aklımda hep adet sonrası yapabilecek miyim sorusu dönüyordu.

Sonuç; regl sonrası dilatörsüz ilk deneme başarılı oldu, bi sıkıntım kalmadı artık. Kayganlaştırıcı desteği alıyorum kondomla korunduğumuz için o da nohut tanesi kadar, ben parmağımla içine ve girişine sürüyorum.

Acıya sebep olan şeyler, kendini kasmak, kuruluk ve enfeksiyon. Dilatördü jeldi derken bende enfeksiyon da oldu maalesef, neyse ki hemen fitillerle toparladım, bunun da bir ağrı faktörü olduğunu unutmayın bu yönden doktor muayenesinden geçmeyi ihmal etmeyin arkadaşlar

Benim tecrübelerim özetle bu şekildeydi

Söyle anlatayim esimle ilk denemede olmadi, sonra kendi kendimize ugrastik durduk, zar zor bir kismi girebilse de ben hep aciyor dedigim icin yarida biraktik. Bu süreçte iki farkli doktora gittim tabii bu konuya özel çalisan kisiler degillerdi sadece normal muayene yaptilar, onlarin kontrolünde cok rahattim muayene olabildim ama is cinsel iliskiye gelince kitlenip kaliyordum. Vajinismus degilsin dedi bir tanesi, öteki enfeksiyon var dedi ilac verdi. Sonra denemeleri tamamen biraktik zaten iyice bikmistik cünkü hem yapamayip kendimi suclu hissediyordum hem de teselli edildigim icin kendimi ikinci kez sucluyordum… Neyse ikimiz de alismistik bu duruma tamamen kapatmistik artik konuyu.

Sonra ben aslinda buraya doktor adi arastirmaya gelmistim, derken dilatörlerle ilgili insanların tecrübelerini gördüm, doktor 6 bin tl fiyat verince köprüden önce son çıkış bu aparatları deneyim olmazsa kesin doktora gideceğim zaten diye şartlamıştım kendimi.

Dilatörlerin geldiği gün şaşırtıcı bir şekilde 4ü de sırayla çok rahat bir şekilde girdi kayganlaştırıcı yardımıyla tabii nasıl ya ben vajinismus değil miyim diye kalakaldım. Tıpkı doktorun probunda sorun olmadığı gibi bunda da aynı şey oldu. Ama eşli denemeye gelince kontrol karşı tarafın elinde olacak diye korktum. Aslında olay tamamen düşünce biçimiyle alakalı. İlk gün dilatörleri yapmışken 2. gün dördüncü aparatı alamadım mesela. Veya aynı gün denemenin başında yapıyorken sonunda yapamıyordum.

Burada yazıldığı gibi nefes al nefes ver tekniklerini uyguladım, kendimi vajina girişine çok fazla odaklıyordum acıyacak mı diye, dikkatimi dağıtmak için akşama ne yemek yapsam nasıl yapsam onları falan düşünmeye başladım 😅 bir de acı, baskı kelimelerini tamamen zihnimden çıkardım. “Rahat hissedeceğim, zevk alacağım, ben de herkes gibi yapabileceğim” şeklinde mesajlar gönderiyordum kendime.

İlk eşli denemeyi dilatör yardımı olmadan yaptık o olmadı. Ben yeniden dilatörlere döndüm.
2 gün daha çalıştıktan sonra 4. dilatör içimdeyken ön sevişme sonrası dilatörü çıkartıp eşimin penisiyle çok rahat bir şekilde oldu, tabii hayretler içindeydim. Ertesi gün şansa hemen adet oldum
O da bir hafta sürdü tabii aklımda hep adet sonrası yapabilecek miyim sorusu dönüyordu.

Sonuç; regl sonrası dilatörsüz ilk deneme başarılı oldu, bi sıkıntım kalmadı artık. Kayganlaştırıcı desteği alıyorum kondomla korunduğumuz için o da nohut tanesi kadar, ben parmağımla içine ve girişine sürüyorum.

Acıya sebep olan şeyler, kendini kasmak, kuruluk ve enfeksiyon. Dilatördü jeldi derken bende enfeksiyon da oldu maalesef, neyse ki hemen fitillerle toparladım, bunun da bir ağrı faktörü olduğunu unutmayın bu yönden doktor muayenesinden geçmeyi ihmal etmeyin arkadaşlar

Benim tecrübelerim özetle bu şekildeydi
Ilk iliski nasildi acaba?yalnizca penetrasyonu mu saglayabildiniz yoksa gitgel de oldu ve normal bir iliski miydi?lekelenmeniz,agriniz oldu mu?

Bence bu kısıden kısıye degısır. sprey kullanmamak tabıkı ıyı ama yapamayan cok ınsan var spreysız erteleyip durmaktansa ılk ılıskı ıcın sprey kullanılabılır. Hemen sonra bırakılıyor genelde . Bence bırakması da zor degıl o da bı surec tabı isteyince o da olur.

Ilk iliski nasildi acaba?yalnizca penetrasyonu mu saglayabildiniz yoksa gitgel de oldu ve normal bir iliski miydi?lekelenmeniz,agriniz oldu mu?
İlk iliski derken sürecin en basindaki iliski mi?

Yoksa dilatörlerden sonraki iliski mi,
Tamamen normaldi hatta 4 farkli pozisyon deneyebildim, ilk girdiginde heyecanlandim sadece yavas git gel yapmasini söyledim sonra biraktim kendimi tamamen, kanama vs olmadi. Ama benim en en basta da cok az pembe bi leke olmustu hymen bozuldugunda, bu muymus demistim..

İlk iliski derken sürecin en basindaki iliski mi?

Yoksa dilatörlerden sonraki iliski mi,
Tamamen normaldi hatta 4 farkli pozisyon deneyebildim, ilk girdiginde heyecanlandim sadece yavas git gel yapmasini söyledim sonra bşraktim kendimi tamamen, kanama vs olmadi. Ama benim en en basta da cok az pembe bi leke olmustu hymen bozuldugunda, bu muymus demistim..
Bir de bu denemelerin her seferinde penisi yerlestiren ben oldum bi sekilde girmesi gereken açıyı öğrendiğim için o da kontrol bendeymiş hissi veriyordu bir miktar

Back