- 14 Ağustos 2020
- 1
- 0
- 32
Merhabalar,Vajinismus Düzeyleri İçin Sınıflandırması:
Beşinci Derecede Vajinismus
- Birinci derece vajinismus: En hafif şeklidir. Leğen kemiği içindeki pelvik kaslarda spasm (kasılma) vardır. Ancak muayene sırasında verilen telkinler ile hasta kendisini gevşetmeyi başarabilir.
- İkinci derece vajinismus: Orta şiddetli vajinismus. Leğen kemiği içindeki kaslardaki spasm (istemsiz kasılmalar) hastaya güvence (telkin) verilmesine rağmen muayene sırasında devam etmektedir.
- Üçüncü derece vajinismus: Ortanın üstü düzeyde vajinismus formu. Hasta muayene sırasında kalçasını kaldırarak veya yana çekerek hareket ettirir. Böylelikle muayeneyi yapan jinekoloğa engel olmaya çalışır.
- Dördüncü derece vajinismus: Şiddetli düzeydeki vajinismus formu. Hasta muayene sırasında kalçasını kaldırır, kendisini geri çeker, bacaklarını kapatarak jinekoloğa engel olmaya çalışır.
Bu düzey vajinismusun en ağır tipidir.
5. düzeydeki vajinismus hastaları jinekolojik muayene sırasında yoğun adrenalin salgısı ile birlikte terleme, hızlı soluk alıp verme (hiperventilasyon), çarpıntı, titreme, öğürtü, bulantı, kusma, bilinç kaybı, ağlama krizleri, masadan kaçma, doktora saldırma gibi reaksiyonlar verirler.
Bende kasılma oluyor ve eşimi itiyorum normalde kendim okşayabiliyorum eşim de okşayabiliyor ama tam birleşme olacakken itekliyorum,
Acaba kaçıncı derecedeyim