Daha önce buraya yazmıştım sürecimi, belki aynı süreçleri yaşayan ve buraları okuyan birileri olursa kendi devam eden sürecimi güncellemek istiyorum.
Geçtiğimiz ay devlet hastanesinde doktora gittim canımı acıta acıta kontrol etti ve sonrasında kalın kızlık zarım olduğunu ve vajinamın olduğundan çok dar olduğunu bu şekilde asla birlikle olmamam gerektiğini yoksa hastanelik olacağımı söyledi. Kızlık zarımın "ameliyat"ile alınması gerektiğini söyledi ve gönderdi.
Ancak ben 3.boy dilatörle bile rahat yapıyorken çok inandırıcı gelmedi. Çünkü henüz evli olmadığım için çok umursamadı bakmak bile istemedi. Bu sırada Ankara'da çok tercih edilen vajinismus alanında çalışan doktordan mart ayı için ancak randevu bulabilmiştim yoğun olduğu için. Randevu tarihimi beklerkende bir taraftan stres ve kaygım tavan yapmıştı. Partnerimle tekrar denemek istedim ve onun asla bir birleşme olmadığını idda ederken ben ise sanki girmiş gibi hissediyordum hatta tamam artık ne olursa olsun bakma bana sen devam et dediğim anda çığlık atmama sebep olan bir acı sızı yanma hissettim öyle böyle değildi ben kendimi kasmasam o acıya vücudum zaten kasılırdı. Biz denemeyi bıraktık ardından 3 gün lekelenme şeklinde kanamam oldu zarımın hasar aldığını ve doktorun haklı olduğunu düşünüp elinde sadece yine strrs ve kaygılarım kaldı. Sonrada bir daha denemedik.
Ankara'da ki randevu tarihim geldi, doktor hanım çok ılıman yaklaştı psikolojik olarak rahatlatı konuşmalarıyla baya hafiflemiş hissettim özellikle yalnız olmadığımı bilmek. Daha sonra muayane oldum. Kızlık zarımın ya da vajinamın kalın olmadığını aksine herkesinki gibi olduğunu ancak zar yapımın bölmeli olduğunu söyledi. Söylemekle kalmadı ayna yardımıyla gösterdi de. Gerçekten zarın ortasında köprü gibi bir yapı vardı. Dilatörleri yaparken bazen acı duyup bazen ise rahat yaptığımı söyleyince zaten şok olmuştum. Çünkü bazen çok rahat yapabiliyorken bazen aşırı bir acı hissediyordum. Sebebi de buydu iki bölmemden biri geniş diğeri oldukça dardı. 1 hafta sonra da kısa bir işlemle ortasındaki yapı alındı.
Doktorumdan kısa notları da paylaşmak istiyorum.
Bölmeli kızlık zarı normal ilişkiye izin veren bir yapı değil. Eğer bölmelerden biri çok geniş esnek olursa olabileceğini ancak bu sefer ağrılı bir ilişki yaşanacağını söyledi. Zaten oraya her dokunduğunda acıyı hissettim tanıdım.
Eğer ben doktora gitmeseydim travma derecesinde şu an vajinusmus olmasam da gelişebileceğini ve iyiki erken davrandığımı söyledi.
Vajinusmusunda dereceleri olduğunu benim ise ilk denemelerde başarılı olmadığı ve gelişen acılar sebebiyle kontrol sırasında çok az da olsa kendimi kastığımı söyledi bunun da normal olduğunu kısa sürede geçeceğini belirtti.
Ben diğer doktor kontrollerim de bu kontrolümde de rahat bir şekilde doktora izin verdim.
İlk başta kendi bedenime dokunamazken şu an kullanmam kremleri rahat bir şekilde bile sürebiliyorum.
Bu arada kanamalarım zorlanmadan kaynaklı olmuş, kızlık zarım gayet yerindeydi doktor da giriş olmadığını söyledi.
Böyle durumda erkekte bir duvara çarpıyor hissii kesinlikle oluşuyor dedi. Yani benimde eşiminde duvar var hissi doğruydu.
Kısaca özetlersem, ya psikolojik o yüzden olmuyor demeyin nadirde olsa fizyolojik sebeplerden olmuyor.
Duyduğum acının tarifi imkansız , işlem öncesi uyuşturucu sprey 5 dk canımı yaktı ona bile dayanıyorken düşününce diğer acıya çığlıklar atmıştım. Yani kafanda uyduruyorsun acı falan yok laflarına her zaman kulak asmayın. 3 aydır kendi sürecimde kendimi suçladım ben yapamıyorum diye ancak vücudum izin vermiyormuş.
2 hafta dinlenme ve iyileşme süreci verdi sonrasında kontrolüm var ve ardından dördüncü boy dilatör ile deneyip vajinısmus gelişip gelişmediğini takip edip sonrasında eşli deneme olacak.
Umarım yazılarkm birilerşne faydası olur.