Vajinismus hastasını boşamak...

1 bucuk yıllık evliligimizi noktaladık . Yani yollarımızı ayrıdık , vajinusmus hastasıydım , ve eski eşim bana sadece 1 bucuk yıl sabrettim diyip daha fazla istemedigini defalarca dile getirdi ve sonunda benden ayrılma kararı aldı .. çok seviyordum , ve bu hastalıgında son aşamasına gelmiştim artık tam eminim dedigim an bitti . Aylarca kendimi suçlamıştım aglayıp sızlamıştım çok sıkıntılar çekmiştim .. bir türlü ilişki birleşme olmuyor diye hep agladım .. kendisi 1 yıl bana ne zaman olacak ? Ne zaman olacak diyip dururken , çabalıyorum olacak diyordum . Oysa bana hiç destek olmamıştı .. doktora bike götürdügünde boşuna gidiyoruz diye bana cok güzel moral vermişti .. hayat okdr acımasız ve sert ki .. çektigim sıkıntılara rabbim şahit .. okadar ezildim ki kayınvalideme karşı .. beni artık istemiyorlardı .. göz yaşlarımın emegimin karşılıgını kim verecek şimdi ? Bir eş zor günlerde böyle davranıyorsa bizler kimlere güvenelim ? İyi günde , kötü günde , sağlıkta ve hastalıkta dememiş miydik ? Yaşadıgımı imtihan olarak görüyorum .. çok emegim var onun üzerinde .. inanın bana ayrıldıktan sonra tek giyecek kıyafeti bile yoktu , cünkü herşeyini ben almıştım tüm kıyafetlerini eve bırakıp gitmiş .. şimdi babamın evindeyim zor günlerin geçmesini bekliyorum .. rabbim bu hastalık ile boğuşan kızlara sabır güç versin ..
ADINA COK UZULDUM İNAN İNSAN HASTA OLABILIR HERSEY OLABILIR YARIN BIRGUN KOCAN HASTALIGA TUTULSA NE OLACAK NE OLDUM DEĞİL NE OLACAM DEMELİ

Ayrilirdin cirilla çünkü sevisemedigin adama bir süre sonra merhamet,tahammül,şefkat besleyemiyorsun. Günden güne eksiklik hissi,nefes almasının dahi batması,anlık ve git gide şiddetlenen öfke nöbetleri geliyor insana. Cinsel hayat tahammül seviyeni yukarı çekiyor,yokluğunda da düşüşe geçiyorsun. Sürekli sorgulama halinde olduğun için günlük hayata bile adapte olamıyorsun. Eve döneceksin aynı mutsuzluk,ise gideceksin aynı mutsuzluk. Beden de aç ruh da. Sarilmalar,öpüşmeler hep yarım yamalak. Biliyorsun ki o kadarlık,devamı gelmeyecek. El el üstünde oturmak koyuyor bir süre sonra,ya bu çizgide kabulleneceksin ya aksiyon alacaksın,insan o duruma geliyor.
Size katılıyorum. Evlilikte insanlarının birbirine tahammülün ilk nedeni bu. Yalnız bu konuda adam tedavi sürecini bekleyememiş isabetli olmuş ayrılık. Şimdi çözülseydi bunun hamileliği var doğumu var bu sürede kadına zaman tanıyamaya bilirdi.

Konu sahibinin eşi doktora giderken bile boşuna gidiyoruz demis? Tedavisinin son aşamasında bırakıp gitmiş...
Bence bir daha düşünün ertelemek mi ?
Bak gerçekten diyorum bu hastalık zor yaşamış biri olarak söylüyorum ne doktoru kaldı ne piskoloğu .. ama hepsinde eşim yanımdaydi. Doktora gitmeme rağmen yine fayda olmadı.
Napsaydi eşim de beni mi boşasaydi?
En son burda okuyarak yendim arkadaşlarımın sayesinde, egzersizleri yaparken de esim yanimdaydi hep destek oldu. Yani demek istediğim o ki konu sahibinin eşi biraz yanında olsaydı böyle olmazdi.

Bu arada yendikten sonrası da önemli, yendik hadi kurtulduk denilecek bir hastalık değil.
konu sahibinin esine diyecek birsey bulamiyorum zaten.
o adam onu bu rahatsizligi hic olmasaydi bile yarin bir gun baska problemde yari yolda birakirdi.
inanin her ciftin baska baska sorunlari vardir basetmeleri gereken esler birbirine destek olmazsa hic bir evlilik yurumezdi.
mutlaka cok zordur sizin de yasadiklariniz

konu sahibinin esine diyecek birsey bulamiyorum zaten.
o adam onu bu rahatsizligi hic olmasaydi bile yarin bir gun baska problemde yari yolda birakirdi.
inanin her ciftin baska baska sorunlari vardir basetmeleri gereken esler birbirine destek olmazsa hic bir evlilik yurumezdi.
mutlaka cok zordur sizin de yasadiklariniz
yani benim de demek istediğim şey o:
bu adam vajinusmus diye darlamış, anlayışsız -ama cinsellik tabi ki adamın beklentisi olacak o normal, tavrı yanlış.

yarın bir gün çocuk ağlıyor diye de darlardı
kilo aldın diye de darlardı
eşiyle ilişkiye giremediğini annesine söyleyen adam evde kırılan bardağı da söyler, eşinin kuaförde harcadığı parayı da şikayet eder... özelini paylaştıktan sonra

yani adam zaten hırtın teki, bu adamla "vajinusmus olmasam beni boşamazdı ne güzel evliliğim olacaktı" hayalleri kurmak delilik
"çok az kalmıştı oluyordu neredeyse" diyor konu sahibi de güzel ablacım olsa ne olur adam baştan beri yanında değil, sana tavrı korkunç.

neyse.

1 bucuk yıllık evliligimizi noktaladık . Yani yollarımızı ayrıdık , vajinusmus hastasıydım , ve eski eşim bana sadece 1 bucuk yıl sabrettim diyip daha fazla istemedigini defalarca dile getirdi ve sonunda benden ayrılma kararı aldı .. çok seviyordum , ve bu hastalıgında son aşamasına gelmiştim artık tam eminim dedigim an bitti . Aylarca kendimi suçlamıştım aglayıp sızlamıştım çok sıkıntılar çekmiştim .. bir türlü ilişki birleşme olmuyor diye hep agladım .. kendisi 1 yıl bana ne zaman olacak ? Ne zaman olacak diyip dururken , çabalıyorum olacak diyordum . Oysa bana hiç destek olmamıştı .. doktora bike götürdügünde boşuna gidiyoruz diye bana cok güzel moral vermişti .. hayat okdr acımasız ve sert ki .. çektigim sıkıntılara rabbim şahit .. okadar ezildim ki kayınvalideme karşı .. beni artık istemiyorlardı .. göz yaşlarımın emegimin karşılıgını kim verecek şimdi ? Bir eş zor günlerde böyle davranıyorsa bizler kimlere güvenelim ? İyi günde , kötü günde , sağlıkta ve hastalıkta dememiş miydik ? Yaşadıgımı imtihan olarak görüyorum .. çok emegim var onun üzerinde .. inanın bana ayrıldıktan sonra tek giyecek kıyafeti bile yoktu , cünkü herşeyini ben almıştım tüm kıyafetlerini eve bırakıp gitmiş .. şimdi babamın evindeyim zor günlerin geçmesini bekliyorum .. rabbim bu hastalık ile boğuşan kızlara sabır güç versin ..
Belli ki cahil ve anlayışsız insanlara rast gelmişsiniz, bu sorun desteksiz çözülmüyor. Keşke gerçek bir uzmana hemen gitseydiniz de 1.5 yıl. sürmeseydi. Sizde hata var ama ilk doktora gidişte böyle de olmayacak ben biliyorum diyen adam da adam değilmiş. Tabi bu doktora gidiş ne kadar zaman sonra oldu o da önemli. Anladığım kadarıyla doktora rağmen de çözülmemiş.

Cinsellik evliliğin temel koşullarından, yaşanmadığı takdirde boşanmak bütün bakış açılarına göre haktır. Anladığım kadarıyla evliliğiniz de çok iyi gitmiyormuş, vesilesi de bu olmuş, allah sizi daha iyi insanlarla karşılaştırsın, tabi bu arada siz de yeni bir hayata başlamadan tedavinizi olun.

yani benim de demek istediğim şey o:
bu adam vajinusmus diye darlamış, anlayışsız -ama cinsellik tabi ki adamın beklentisi olacak o normal, tavrı yanlış.

yarın bir gün çocuk ağlıyor diye de darlardı
kilo aldın diye de darlardı
eşiyle ilişkiye giremediğini annesine söyleyen adam evde kırılan bardağı da söyler, eşinin kuaförde harcadığı parayı da şikayet eder... özelini paylaştıktan sonra

yani adam zaten hırtın teki, bu adamla "vajinusmus olmasam beni boşamazdı ne güzel evliliğim olacaktı" hayalleri kurmak delilik
"çok az kalmıştı oluyordu neredeyse" diyor konu sahibi de güzel ablacım olsa ne olur adam baştan beri yanında değil, sana tavrı korkunç.

neyse.
aynen oyle benim deginmek istedigim nokta su burada kadinlar siringayla hamile kalmaya calisiyor, kaliyor da bir sekilde cocuk doguyor buyuyor hala vajinusmusum diyor bu bahsettigim bencillik olan sey.
es nasil sabir gosteriyorsa, kadinlar da elinden geleni sonuna kadar yapmali.
ki yapanlarin buyuk cogunlugu da yeniyordur eminim.
doktora gitmeyi geciktiriyor cogu kadin buradan tavsiye almaya calisiyor, gerek maddi sebep gerekse utanma kaynakli.
sure uzadikca da esler arasindaki gerilim artiyor haliyle birbirine tahammul siniri kalmiyor.
sudan sebeplerin bile alt metni cinsellik yasayamamak oluyor.
normal cinsel hayati olan esler bile 1 ay uzak kalsin gereksiz tartismalar artar.
ama iki taraf birbirini mutlu ederse goze batan seyler kayboluyor.
eger burayi okuyan vajinusmuslu yeni evli arkadaslar varsa tavsiyem geciktirmeden birbirinizin tahammul sınırını zorlamadan doktor, esli calisma ,tek calisma ne gerekiyorsa aksiyon almalari olur.
cunku nisanliyken veya sevgiliyken olan prenses modu bitiyor evlilik sorumluluklari basliyor
hele bir de erkekler cok degisik evlenmeden yada ayni evde yasamadan kendilerini belli etmiyor cogu.

Vajinismus hastası değilim bu yüzden sizi tam olarak anlayamam. Ancak araştırdığım üzere vajinismusun en önemli nedenlerinden birisi travmatik olaylar yaşamak. Bu konuda kadının eşine de önemli rol düşüyor. Allah korusun kanser ve kaza gibi vajinismustan daha kötü olaylar yaşansa ilk giden eski eşiniz olurdu. Cinsellik evet çok önemli benim orgazm olma sorunum var o kadar sıkıntı çekiyorum ki çünkü vücudumu asla beğenmiyorum. Bu da zaman zaman sorun olabiliyor. Sizin mahreminizi bilmem ama bu süreçte illa ki bir şeyler yaşanmaya çalışılmıştır. Siz tedavi de oluyormuşsunuz zaten cinsel sorunlardan ötürü evliliği bitirmeyi doğru bulmuyorum tabi eş tedaviyi kabul ettiği sürece. Bence sizi Allah kurtarmış evlilikte cinsellik önemli olsa da her şey cinsellik değildir. Vajinismus sizi kusurlu yapmaz zira bu hepimizin başına gelebilir.

Konu sahibi kayıp, hiçbir şeye cevap vermiyor. Burada çok soru var.
1 doktorlu tedaviye eşiniz "bitmezse boşarım" dediği için mi başladınız. Eğer o zaman başladıysanız zaten geç kalmılsınız.
2 doktorlu tedaviden önce aşmak için neşer yaptınız. Mesela buradaki egzersizleri okuyup yapmayı denediniz mi? Kegel yaptınız mı, dilatör kullandınız mı... Bunları hiç denemediyseniz, aşmak için eşiniz destek olmasa da kendiniz çaba harcamadıysanız, hiç değilse haz almanın ne olduğunu anlamak için bunun güzel ve korkulmayacak bir şey olduğuna ikna olmak için çaba harcamadıysanız zaten yeterli çabayı harcamamışsınız.
3 eşiniz bu durumu annesiyle ne zaman konuştu, gerdekten sonra ya da ilk bir ayda söylediyse eşiniz hatalı ama boşanma kararı aldıktan sonra bunun sebebini ailesiyle paylaşması gerektiği için söylediyse eşiniz haksız değil, kv de ailenizi arayıp bakın yuvaları yıkılacak kızınız çaba göstersin dediği için suçlu değil.

Evden giysilerini bile almamış çünkü hepsini ben almıştım dediğinize göre maddi durumunuz iyi, boşanma arifesine gelene kadar neden beklediniz.

Eşiniz odun olabilir ama bu sizi masum yapmıyor, çözmek için yeterli çabayı göstermiş olsanız burada yazanlara cevap yazardınız diye düşünüyorum. Siz de çaba göstermemişsiniz.

Burada eşi tedaviye yanaşmayan erteleyen savsaklayan kadınların nasıl boşanma hakkı olduğunu söylüyorsak sizin eşinizin de böyle bir hakkı vardı ve o da bu hakkı kullanmış. Gayet doğal bir durum

Ben ilk iki ay vajinusmustum. Eski eşim daha ikinci denemeden sonra bana gün vermişti. Cuma’ya kadar olmazsa atarım babanın kapısının önüne diye. Ah ah o sözünden sonra çekip kapıyı gitmek vardı. Yapmadım ama. 2 ay sürdü. İşitmediğim söz kalmadı. Korktuğun bir şey var ki yapmıyorsun diyordu. Evlenmeden önce olan erkek arkadaşlarımın her gün konusu açılırdı. Onunla mı yaptın şununla mı yaptın. Şimdiki ben olsam ilk cümlede bırakır giderdim de işte insan tecrübeyle olgunlaşıyor maalesef. Korkuyorum, isteğim dışında kilitleniyorum sen böyle yapınca daha da kötü oluyorum diyordum. İnanmıyordu asla. 2 ay sonra söylediği sözlerin ağırlığıyla yaptım. Ama kırılan gururum da yanıma kar kaldı. Üzülme demek boşuna. Ben iğrenç bir evlilikten sonra bile hala toparlanmadım 6 ayrıldı hala kimi zaman aşırı kötüleşiyorum. Ama yanlış bir karar vermediğimi bildiğim için geçecek inşallah diyorum. Sende bol dua et. Doğru karar verdin. İnan ki benimde vajinismus sorunum 1 yıl sürseydi benimde boşanma sebebim bu olurdu. Eski eşimde bırak annesini tüm memlekete adımı namussuz diye çıkarıp öyle boşanırdı benden. Bunların huyları bozuk. Kurtuldun, kurtulduk…

Böyle bir adam için üzülürseniz siz de kendinize aynı (o insanların yaptığı) zulmü ve haksızlığı yapmış olursunuz. Büyük ihtimalle gelecekte yaşayabileceğiniz daha büyük üzüntülerden kurtuldunuz

Cinselliğin gerekliliğini anlatmaya gerek yok, her yetişkin, hele ki evlilik yoluna giren insan bunun zaten bilincindedir. Siz de bu bilinçle tedavi yoluna girmiş, çabalamış ve olumlu bir şekilde yol almaya başlamışsınız. Ki karşınızdaki adam sizinle sevişip defolup giderek, siz ağlayıp astım krizleri yaşarken saçınızı okşamak, şefkat göstermek yerine gidip anasına sizi şikayet ederek size destek değil köstek olarak iyileşme sürecinizi uzatmış, geciktirmiş. Açıkcası çabanızı tek yönlü kılmış ve bu şekilde bu sorunu aşamamanız öyle doğal ki!

Bu adam ileride ciddi bir Rahatsızlığınız olup da ilişkiye giremediğiniz bir sürece girersiniz ne yapacaktı sizce!?

Lütfen böyle bir adam ve cehalet saçan anası yüzünden kendinize zulüm etmeyin. Bir an önce hayatınızdan def edin ve yeni, daha güzel bir yaşama başlayın

Damdan düşeni damdan düşen anlar sayın konu sahibi..1.5 sene çok, kadında çabalasaymış diyenleri ciddiye almamanızı öneririm..Ben sekiz ayda anca atlattım bu durumu ve psikolojik olarak nasıl çabaladığımı kimse bilemez..Eşim bu sebepten beni bıraksaydı yalan yok haksızlık etmiş olurdu bana, ben böyle düşünüyorum en azından..İnsanız bu hastalık ne ki, o zaman ehh bir buçuk sene çektim daha da çekmemem diyip bırakalım mı eşlerimizi farklı hastalıklar yaşandığında.( kadın hiç bir şekilde çabalamaz ben bunu atlatamam der o zaman anlarım erkeği ama konu sahibinin çabalamadığını düşünmüyorum, bunu yaşayan her kadın az veya çok çabalar) Evet erkek içinde zor bir süreç, bazen eşimin gözün de görüyordum o çaresizliği fakat hep bana destek olmayı seçti, belki de bu kadar destek olmasa bende atlatamayabilirdim..

Evlilik yasal cinselliktir. 1.5 sene cinsellik olmadan evlilik ev arkadaşlığıdır.
Her ikinizde birbirinize uygun değilmişsiniz..
Eş’in başta destek olup sonra bıraktığını düşündüm bilemem belki de hiç destek olmadı lakin benim de kocam evlendiğim gibi cinsel sorunları olan biri olsun istemezdim , destek olurdum tabi ama ona olan heyecanım ve tutkumu zayıflatırdı cinsellik ayrı bir dünyadır cünkü, zihin ötesidir..

İkiniz için de hayırlısı olsun eş’ e beddua etmeyi doğru bulmuyorum o da uygun biriyle birlikte mutlu olsun siz de sizi anlayan biriyle olun

Damdan düşeni damdan düşen anlar sayın konu sahibi..1.5 sene çok, kadında çabalasaymış diyenleri ciddiye almamanızı öneririm..Ben sekiz ayda anca atlattım bu durumu ve psikolojik olarak nasıl çabaladığımı kimse bilemez..Eşim bu sebepten beni bıraksaydı yalan yok haksızlık etmiş olurdu bana, ben böyle düşünüyorum en azından..İnsanız bu hastalık ne ki, o zaman ehh bir buçuk sene çektim daha da çekmemem diyip bırakalım mı eşlerimizi farklı hastalıklar yaşandığında.( kadın hiç bir şekilde çabalamaz ben bunu atlatamam der o zaman anlarım erkeği ama konu sahibinin çabalamadığını düşünmüyorum, bunu yaşayan her kadın az veya çok çabalar) Evet erkek içinde zor bir süreç, bazen eşimin gözün de görüyordum o çaresizliği fakat hep bana destek olmayı seçti, belki de bu kadar destek olmasa bende atlatamayabilirdim..
8 ayla 1,5 yıl arasında 9 ay var ama Banu hanım. Eminim ki konu sahibi için de zorludur. İki insanın evliliğinin düzgün gitmesi için sağlıklı bir cinsel hayatının olması yadsınamaz bir gerçek. Ben kendi adıma söyleyeyim çünkü bende uzun bir süre demiştim insanlar zaten ilk yıllarda sorunu daha çok yaşıyorlar belki de cinsellik bu durumda toleransı arttırıyor. ortada eminim bunun bir gerginliği varken üstüne sürecin bu kadar uzaması evliliği bitirmiş .Bu bir boşanma sebebi midir malesef evet. Bu hastalık bu kadar uzun sürdüğüne göre hastalığın bitmesi ve uyumun olması 6 ay kadar sürecek .Her insanın sabretme seviyesi de farklıdır üstelik..

Boşanmanız çok yerinde olmuş. bu kadar özel bir durumu koşa koşa anlatan adamdan zaten hayır gelmezdi. Emeklerinizin karşılığını alamadığınız için üzülmeniz çok normal. Zamanla bu üzüntü geçecek ve iyi ki bitmiş diyeceksiniz
Bu sıkıntımı birde iş yerinden kadın bir arkadaşına anlattıgını gördüm mesaj ile :) bunları burada henüz anlatmadım tabi .. çok güzel yargılayanlar için söylüyorum . Ben zaten 1 yıldır tedavi görüyordum adım adım .. ama ilerledim çooook

Bu sıkıntımı birde iş yerinden kadın bir arkadaşına anlattıgını gördüm mesaj ile :) bunları burada henüz anlatmadım tabi .. çok güzel yargılayanlar için söylüyorum . Ben zaten 1 yıldır tedavi görüyordum adım adım .. ama ilerledim çooook
🤬🤬 banlanırım o adama sayarsam. Terbiyesiz hadsiz. Çok iyi olmuş ayrılmanız

Sizin evliliğinizde vajinismustan daha ciddi problemler var o zaman.

Burda ben yorumlarda çok güzel yargılayan birini göremedim alıntılar mısınız? Ben de dahil insanlar uzun bir süre olduğunu söyledi yarım yıl herhangi bir çözüm aramamışsınız mesela sonraki bir yıl tedavi başlamış sonradan gelip iş yerinden bir kadınla konuştu deyince biz yargılayıcı vicdansızlar mı olduk? Mesela annesine ne zaman söyledi? İlk başlarda mı tedaviye başlamadan önce mi? Başka bir kadınla bunu konuşmasının açıklaması olamaz bu arada.

eşinize de ben sırf bu durum için diyorum hak verdim, çünkü gerçekten evlilikte cinsellik çok önemli.
Bir sürü insan sağlıktan bahsetmiş, tabi ki sağlığımız gidebilir, cinsel açıdan uygun olmamıza rağmen yapamayacak durumda olabiliriz ama bu durumla herkes baş edemiyor maalesef.
Onu geçtim eşinizin bu durum karşısında yaptığı her şey yanlış zaten. Olayın bu kadar büyümesi, hele son yazdığınız iş yerinden bir kadına anlatması, nasılsa işe yaramayacak demesi falan inanılmaz çiğ ve çirkin.
ancak sizin de döktüğüm göz yaşlarım ne olacak demeniz inanılmaz mantıksız!
siz vajinusmusu kocanız için mi yendiniz sadece?
O olsun ya da olmasın bu bir sorun ve çözüm aşamasına bu kadar yaklaştığınız için mutlu olmalısınız bir kere.

Evden kıyafet bile almamış üstündekini bile ben almıştım demişsiniz eşiniz yapı olarak gurursuz biri DEĞİL. gerçekten kendisi herşeyi size bırakıp ki olması gereken, öyle gitmiş.
Her şeyini ben aldım diyerek üstünde hakimiyet kurmaya çalısmıssınız.
Zaten ben karşılıyorum o da katlanmak zorunda cinsellik olmamaya demek isteiyprsunuz.

eşinize buradan hepimizin beddua edip kendinizi tatmin etmek istiyorsunuz.

Kimse sizi tam olarak yargılamadı , sadece zamanın uzun olduğunu belirttik hepimiz.

Siz durup durup ortaya eşinizi yermemiz icin yeni bilgiler aktarıyorsunuz.

X