Vajinismus hastasını boşamak...

Evlilik resmi olarak cinsellik yaşayabilmek için yapılır, herkes aynı sabirda olmayabilir. Belki de o adam için 1,5 yıl çok, belki de yeterince cabalamadiginizi gördü. Kocam kanser olsa ayrilacagim varsa da ayrılmam ama karşımdakindende aynı şeyi beklemem, herkes sabretmek, hayatının sonuna kadar yipranmak istemeyebilir.
Evliliğe çok anlam yuklemedigimizde bu tarz sorunlarımız kalmayacak bence

Bence baska bir doktora daha muayene olmanız daha iyi olur fizyoterapistten once. (Ki neden fizyoterapist onu da anlayamadım) O kapalılık ne derece bı kapalılık acaba. Septalı oluyor mesela dırek mudahale gerekiyor. Eger oyle degılse 'bı dene de olmazsa mudahale ederız' demesı sacma geldı bana, septalı beklenecek bısey degil cunku . Eger bı sıkıntı yoksa aparat onerırım sıze, yardımcı da oluruz. Gecmıs olsun
Çok teşekkür ediyorum, tam kapali degilmis ama aciklik olmasi gereken yerde kapalilik var dedi doktorum. Once bir baska doktora ayni teşhisi koyacak mi diye merak ettiğim için sonra fizyoterapsit cinsel eğitim almış bir terapist , vajinusmus ve baska bozukluklarda terapi veriyor bir de onu deneyeyim dedim.
Doktorumun söylediği yöntemlerle ilerleyemedigim için gitmeye de cekiniyorum kendisine.
Ben şu sebeple anlattım aslinda vaji tek başına ilerlemedi bende. Midemle uğraştım aylarca ağır haplar kullandım ki doktorum hamilelik asla diyordu bundan da çekindim, korunsam bile hamile kalirim korkusu bile germiş olabilir beni. Neden bekleniyora cevap niteliğinde olur diye yazmak istedim. Kimse için keyifli bisey değildir sanirim en cok bizi rahatsiz ediyor zihnim surekli meşgul.
Ancak eşim bu sebeple boşanmak istese bambaşka hissederdim. Konu sahibinin acısını yürekten hissettim.

Evet buradaki bazi kadinlar evlenince eslerin karsilikli her seye katlanmak zorunda oldugunu dusunuyor ne yazik ki 🙄
Insanin bir dayanma sınırı vardir. Evliligi ayakta tutan o iki yabanciyi bir arada tutan temeller var. Insan yeri geliyor evladinin bile derdine tahammulsuz kaliyor, ki o hic kopmayacak bir bağ. Evlilik sabrin tükendiği yerde kopabiliyor. Cok normal. Kimse kimseye sonsuz tahammul gösteremez

Insanin bir dayanma sınırı vardir. Evliligi ayakta tutan o iki yabanciyi bir arada tutan temeller var. Insan yeri geliyor evladinin bile derdine tahammulsuz kaliyor, ki o hic kopmayacak bir bağ. Evlilik sabrin tükendiği yerde kopabiliyor. Cok normal. Kimse kimseye sonsuz tahammul gösteremez
Ben de ayni fikirdeyim. Bir rahatsizlik olunca illa ki karsilikli insanlar bircok seye dayanir, dayaniyor da ama bunun tedavisi bir tarafin elindeyse ve tedaviye yanasmiyorsa ya da hicbir caba gostermiyorsa o zaman diger taraftan katlanmasi beklenemez. Kaldi ki burda adamin kendini istenmiyor hissetmesi konusu da cabasi

Ben de ayni fikirdeyim. Bir rahatsizlik olunca illa ki karsilikli insanlar bircok seye dayanir, dayaniyor da ama bunun tedavisi bir tarafin elindeyse ve tedaviye yanasmiyorsa ya da hicbir caba gostermiyorsa o zaman diger taraftan katlanmasi beklenemez. Kaldi ki burda adamin kendini istenmiyor hissetmesi konusu da cabasi
Tedaviye yanasmiyor degil, tedavi olmak istiyor ve oluyorsa bile bu tedavi uadiysa sabri tumenebilir. Kimse kimseyi beklemek zorunda degil. Ki bu adam bu durumu bilmeden evlendi onunla. Onceden bildirilen bir kusur olsa hadi adami suclayalim, ama ona da buyuk bir şok, nereye kadar bunu tasiyabilirdi ki Ben olsam o kadar bile dayanmazdim heralde

Tedaviye yanasmiyor degil, tedavi olmak istiyor ve oluyorsa bile bu tedavi uadiysa sabri tumenebilir. Kimse kimseyi beklemek zorunda degil. Ki bu adam bu durumu bilmeden evlendi onunla. Onceden bildirilen bir kusur olsa hadi adami suclayalim, ama ona da buyuk bir şok, nereye kadar bunu tasiyabilirdi ki Ben olsam o kadar bile dayanmazdim heralde
Ben de ayni fikirdeyim sizinle

Hadi anasına anlattı çaresiz kaldı, bi yol aradı desem, o kadın iş arkadaşı benim de midemi bulandırdı.
Basta ben de annesine anlatmasini igrenc olarak nitelemistim. Ama evlilik bitecek noktaya geldiginde insanlara soylemeyip de napacak. Bu adam Türk filmlerindeki fedakar gururlu jön mü de, millete hata onda degil bende , bosaniyoruz mu dicek. Adam ailesine soylemek zorunda kalmıştır elbette. Insanlar demez mi niye ayriliyorsunuz diye

Peki ben yanlış anladım , siz o zaman kızınızın kendisi ile ilişkiye girmek istemeyen bir adama karşı tedavi için ne kadar süre beklemesini isterdiniz, kızınızın bir buçuk yıl beklemesi yeterli mi yoksa 5-6 yıl olabilr mi ?

Konu sahibi sürekli beni zorladı diyor ama bir yandan da çok sevdiğini söylüyor. Bu hastalığın tedavisi bir buçuk yıl falan sürmez , konu sahibi olayı uzunca bir süre görmezden gelip hele 5-6 yıl hiç sürmez.

Bir kaç seansla çözülecek mesela neden bir buçuk yıl uzadı ve bu kimin geç kalması? Konu sahibi sorunu çözdüğünü söylüyor ama , bir buçuk yıl bekleyen adamın tam da sorun çözüldüğü anda boşanmak istemesi garip gelmedi mi size. Ve konu sahibi eşiyle cinsel ilişkiye girmeden nasıl sorunun çözüldüğünü karar veriyor. Eğer sorun çözüldüyse o akşam hemen cinsel ilişkiye girmesi lazım.
Cinsellik her şey değil tabiki , bazi hastalık ve gerekli durumlarda geçici süreler olmadığı da oluyor. Ama konu sahibi ile eşi hiç bir zaman zaten bu yakınlığa ulaşamamışlar. Sadece cinsellik konusu olarak değil , bazı şeylerin evlilikte yürümediğini , ve yürümeyeceğini idrak etmek de bir olgunluk bence, tam akşam cinsel ilişkiye girecekken boşanmak istemedi kocası , artık bişey bitmişti o yüzden boşanmak istedi . Sorun sadece cinsel ilişkiye girmemek değil daha fazlasiydi. Cinsel ilişki özellikle evliliğin başlarında tarafların yeni yaşama alışma süreçlerini destekliyor, gazını alıyor resmen , sinirleniyorsun kavga ediyorsun ama akşam sevisince bu adam ya da kadın beni cinsel yönden çekici buluyor , seviyor diyorsun. Tabiki sadece sevisince sorunlar çözülmüyor ama cinsel yönden tatmin olan eşlerin sorunlara karşı ve birbirlerine karşı yaklaşımları yumuşuyor. Ki bence konu sahibinin boşanması çok çok iyi olmuş , umarım kısa bir süre içinde boşanmanın kendisi için en hayırlısı olduğunu farkeder ve hayatina devam eder.
Buna cok katılıyorum. Iki insanin muhtesem bir uyum içerisinde yasamasi zaten imkansiz. Zitlasan, uymayan, kivilcim cikacak noktalarda cinsellik resmen torpuluyor iki tarafi da. Ortak noktada buluşturuyor. Evlilikte dengeyi, dinginligi buyuk oranda cinsellik sagliyor bence. O yuzden süremez. Bu iki bambaska insan nasil dengelenip ortak bi hayat kuracaklar ki

1 bucuk yıllık evliligimizi noktaladık . Yani yollarımızı ayrıdık , vajinusmus hastasıydım , ve eski eşim bana sadece 1 bucuk yıl sabrettim diyip daha fazla istemedigini defalarca dile getirdi ve sonunda benden ayrılma kararı aldı .. çok seviyordum , ve bu hastalıgında son aşamasına gelmiştim artık tam eminim dedigim an bitti . Aylarca kendimi suçlamıştım aglayıp sızlamıştım çok sıkıntılar çekmiştim .. bir türlü ilişki birleşme olmuyor diye hep agladım .. kendisi 1 yıl bana ne zaman olacak ? Ne zaman olacak diyip dururken , çabalıyorum olacak diyordum . Oysa bana hiç destek olmamıştı .. doktora bike götürdügünde boşuna gidiyoruz diye bana cok güzel moral vermişti .. hayat okdr acımasız ve sert ki .. çektigim sıkıntılara rabbim şahit .. okadar ezildim ki kayınvalideme karşı .. beni artık istemiyorlardı .. göz yaşlarımın emegimin karşılıgını kim verecek şimdi ? Bir eş zor günlerde böyle davranıyorsa bizler kimlere güvenelim ? İyi günde , kötü günde , sağlıkta ve hastalıkta dememiş miydik ? Yaşadıgımı imtihan olarak görüyorum .. çok emegim var onun üzerinde .. inanın bana ayrıldıktan sonra tek giyecek kıyafeti bile yoktu , cünkü herşeyini ben almıştım tüm kıyafetlerini eve bırakıp gitmiş .. şimdi babamın evindeyim zor günlerin geçmesini bekliyorum .. rabbim bu hastalık ile boğuşan kızlara sabır güç versin ..
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki bende aynı durumu yaşadım , vajinismus yüzünden iki buçuk yıllık evliligim bitti ,tam bir yıl oldu bosanali ama hala üstümden atamıyorum ,eski eşim bana hiç destek olmadı bu konuda hep suçladı ,bir kere doktora getirdi ,ondada doktor kızlık zarımi operasyonla aldı ,eşim tedaviye devam etmedi sonra ,beni kızlık aldirip bıraktı ,oysaki tedevi olmayı çok istedim ,gecelerce ağlardım ,hep ezdi beni o ve ailesi çocuk verememekle suçladılar ,bende esimi bunlara rağmen çok seviyordum ,ama o ailesinin etkisi altında kaldı ve ayrildik ,halada kötüyüm toparlanamiyorum ,Allah ben ve benim gibi bu durumu yaşayan tüm bayanların yardımcısı olsun .

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki bende aynı durumu yaşadım , vajinismus yüzünden iki buçuk yıllık evliligim bitti ,tam bir yıl oldu bosanali ama hala üstümden atamıyorum ,eski eşim bana hiç destek olmadı bu konuda hep suçladı ,bir kere doktora getirdi ,ondada doktor kızlık zarımi operasyonla aldı ,eşim tedaviye devam etmedi sonra ,beni kızlık aldirip bıraktı ,oysaki tedevi olmayı çok istedim ,gecelerce ağlardım ,hep ezdi beni o ve ailesi çocuk verememekle suçladılar ,bende esimi bunlara rağmen çok seviyordum ,ama o ailesinin etkisi altında kaldı ve ayrildik ,halada kötüyüm toparlanamiyorum ,Allah ben ve benim gibi bu durumu yaşayan tüm bayanların yardımcısı olsun .
Merak edip sizin eski msjlarınıza baktım , siz yendim , ilişkiye girdim paylaşımları yapmışsınız. Belki de adamla ilişkiye girmeyi başardıktan sonra içiniz almadı , istemesinin , bilinçaltınız sizi durdurdu. eşim , aman beni terketmesin aman ayrılmayalım diye ilişkiye girmek istediniz ama aslında onu cinsel olarak istememeniz size engel oldu. Siz seviyorum eşimi demişsiniz ama size iyi davranmayan , sizi ezen birini sevebileceğize inanmıyorum . Bu sevgi değil bağımlılık , bağımlılıkta sizi dövse , sövse siz gene seviyorum dersiniz. Ayrılmanız en hayırlısı olmuş, eski eşinize, cinsel ilişkiye girmeye başlayınca sihirli değnek değmeyecekti yani adam neyse o. Bence siz onu istemediniz ama sizin için boşanma evlilikte başarısızlık o kadar korkunç ve kötü bişey ki bunu kabul edemediniz. 1 yıl olmuş boşanali , siz bu bir yılda kendiniz için ne yaptınız, sürekli kendinize acıyıp , agladınız çünkü sizin bağımlı olduğunuz bir insan hayatınızdan çıktı . Önce bağımlılığınızdan kurtulun. Siz tek başınıza bir kadın olarak değerli ve yeterlisiniz. Bu değeri ancak siz düşünürsünüz , bağımlı olarak, değerinizi eski eşinizin size davranışı üzerinden değerlendirerek . O yüzden şöyle düşünün , cinsel ilişkiye girmek istemediğiniz bir adamdan kurtuldunuz.

Siz kurtulmussunuz kesin insan değillermis ama 1,5 sene vajinısmusu yenemediyseniz dr değistirin bidahakine.
3 ay 6 ay normalde 1 seneden sonrası artık psikolojiktir.

Evlilik resmi olarak cinsellik yaşayabilmek için yapılır, herkes aynı sabirda olmayabilir. Belki de o adam için 1,5 yıl çok, belki de yeterince cabalamadiginizi gördü. Kocam kanser olsa ayrilacagim varsa da ayrılmam ama karşımdakindende aynı şeyi beklemem, herkes sabretmek, hayatının sonuna kadar yipranmak istemeyebilir.
Evliliğe çok anlam yuklemedigimizde bu tarz sorunlarımız kalmayacak bence
Cinsellik önemli mi?Beraber bi ömür uyunur diyen var yorumlarda.
Bide sey dikkatimi cekti,bu hastalıgı gecirdim diyenlerin hepsinde hamile tablosu var.
Ay ins ilk seferden kalınmamıstır ya.
Daha yeni baslamıssın hamilelik cocuk bi ömür beraber uyumaya gider zaten olay:KK43:

Çok geçmiş olsun insallah bu hastalığı atlatıp yeniden yuva kurup mutlu huzurlu yaşayabilirsiniz. Kızlık zarındaki kapalılıktan bahsediyorsunuz sanirim, geçirdiğiniz operasyon için? Merak ettim çözüm olmadi mi?
Eşiniz niçin ilerlemişken bıraktı operasyondan sonra ilişkiniz gerceklesememis miydi?

ıyı guzel yazmıssınız da
neyı atladınız bılıyor musunuz?

vajınısmus bır hastalık ve bırlıkte tedavı edılmesı gereken bır rahatsızlık... yanı sadece kadının degıl erkegınde terapıste gıtmesı gereken bırlıkte jınekologa ve terapıste gıdılmesı gereken bır durum.

7 yıllık evlıyım bır cocugum var fakat yenı evlıyken hıc cocugumun olamayacagını dusundum cunku bende vajınısmus sorunu yasadım
benımkı fızyolojıkmıs septalı ve cıft zar normal ve olagan sekılde yasanmasına engel oldu evlılıgımın 1. ayında himenektomu amelıyatı (kızlık zarı cıkartma) ve vajına genısletme amelıyatı olmak zorunda kaldım
ama korkumdan tam olarak yenebılmem 5 ay surdu benımkı fızyolojık sebeple olmasına ragmen ıyılesmem aylar surdu psıkolojı uzerınde tedavı daha uzun suruyor
ben doktora gıttıgımde 7 yıldır bu tedavıyı goren cıftler vardı

aynı sekılde kadın degıl erkekte de cesıtlı hastalıklar olabılır ...
mesela ıktısarsızlık problemı vardır aylar surer ... belkı 1 sene surer daha baska bazı tedavıler
kı konu sahıbı zaten tedavı oluyormus.
sunu anlayabılırım , esının cocugu olmadıgı ıcın ayrılmak ısteyen, esının hastalıgı oldugu ıcın ayrılmak ısteyen... evet ayrılabılır ama nasıl ayrıldıgı karakter ve ahlakla dogru orantılıdır sıvılcen cıktı cıldın bozuldu, kılo aldın saldın, sacların dokuldu kel kaldın dıye de ayrılmak ısteyen olabılır... madem oyle ayrılmak ısteyene bahane cok...

buradakı adam tum surecte psıkolojık baskı yaptıgı gıbı kadının mahremını oturmus annesıyle konusmus konu sahıbı kocası yetmemıs bırde kayınvalıdenın bıldıklerıyle mucadele etmıs . adam keske efendı gıbı gıtseydı gıtmek ıstıyorsa.

o ruhların butunlesmesı, aşkın dans etmesı, orgazm bale yapmasına gelene kadar atladıgınız o ''ufacık kucucuk'' ayrıntı cesıtlı nedenlerden elınde olmayan hastalık kısmı ve o surecte eşin rolu oluyor :KK66:

Merhaba sormak istediklerim var bana mesaj atar mısınız rica etsem

X