Peki siz kendinizi bu konu sahibinin yerine koydunuz mu; onunla bir empati yapmayı denemiş olsaydınız konuya bu denli yaklaşmazdınız diye düşünüyorum. Insanlar böyle bir sorunu olduğunu bilmeden evleniyorlar; kaldı ki kimse böyle bir sorunu olmasını da istemez. Kaldı ki çözümü olmayan bir problem de değil. Kocasının biraz daha anlayış göstermesi halinde sorun zaten çözülebilecekken çözülememiş. Adam evlilik kurumuna bu denli (sexten ibaretmis gibi) yaklaşmamış olsaydı, sorunu paylaştığı anası azcık daha medeni ve vicdanlı bir insan olsaydı verecegi akıllar da, gösterecegi yollar da o yönde olsaydı eğer bu evlilik şimdi bitmiş olmazdı.
Kadın keyfinden ilişkiye girmemezlik yapmıyor, sorunu olduğu için yapamıyor sadece ve bunun içinde çaba sarf etmiş. Eşi ne yapmış? Destek olmak şöyle dursun "bu ayda olmazsa seni boşayacağım" diyerek köstek olmuş. Bana kalırsa böyle bir adam bırakın hayatı boyunca nafaka ödemeyi hayatı boyunca hiç bir ilişkisinde mutlu olmayı hak etmiyor (bu zihniyetle olamaz da). Adamın cebini, anasını düşüneceğinize bu kadına yaşattığı travmayı düşünün. Bu kadın bu adam yüzünden, adamın yaşattıkları yüzünden belki evlenemeyek, bir yuva kuramayacak...nerden biliyoruz?
Şahsen benim oğlum benle evliliğiyle ilgili böyle bir durumunu paylaşmış olsaydı, sırf bu sebepten dolayı eşini boşadığı taktir de karşısında beni bulacağıni söylerdim ona. Eşine bu konuda en büyük desteği kendisinin vermesi gerektiğini, gerekirse birlikte psikoloğa, kadın doğum uzamanı vb artık ne gerekiyorsa onu yapmalarını söylerdim. Eşine "Seninle evli olduğun süre boyunca günaha giriyorum" diyen aklı selim olmayan ogluma asıl günahın bu kadına bu şekilde davranması olduğunu söylerdim. Sexten önce sevgi, saygı, sadakati ögretirdim ona. Önceliklerini degistirmeye çalıştırırdım.
Son olarak; vajinismus çözülmeyecek bir sorun degil. Bir yılın ardından kendi çabalarıyla bu sorunu çözmüş bir kadın olarak şunu söyleyebilirim; eğer benim de eşim bu arkadaşımın eşi gibi bana yaklaşmış olsaydı ben de çözemezdim. Bu konuda destek ve anlayış çok önemli. Bu, sadece karı kocayı ilgilendiren mahrem bir konudur. Anayla danayla paylaşılmış olması kabul dahi edilemez. Eğer ben de birileri tarafından sırf sex objesi olarak görülmüş olsaydım şuan benim de evliliğim devam etmiyor olmuş olurdu. Bu arada ben de o bir yıl boyunca sırf naz niyaz yaptığım için ilişkiye girememezlik yapmadım. Gerek yetiştiğim kültür olsun (bakirelik şöyle önemlidir, böyle önemlidir, oranızı herkesten saklayın, koruyun vb) gerek çevremdeki cahil insanların "çok acıyor" "cok kanıyor" tarzı korkutmaları yüzünden olsun, bir şekilde benim elimde olmayan sebeplerden dolayı bilinç altım etkilenmiş olacak ki bu sorunu yaşadım. Bekaretin önemli olduğu, kadınların bu şekilde korkutulduğu toplumda elimizde olmadan kadınlar olarak bu sorunu yaşıyoruz. Kimse diyebilir mi; evlenmeden önce bir jinekololojik muane edilsin ve bu sorunu olan kadinlar çürüğe ayrılsın kimsenin anası, oğluşu zor durumda kalmasın? Eminim aramızda bunu diyecek insanlar (!) da vardır. Önce bizler zihniyetlerimizi değiştiricez ki yetiştireceğimiz evlatlar da (kız erkek fark etmez) bilinçli bireyler olarak yetişecekler. Boşa dememişler saglıksız ağacın saglıksız tohumu olur diye.
Diğer bir deyişle; saglıksız ağaç (ex kayın valide) + sağlıksız tohum (ex eş) = bitmiş bir evlilik, ödenecek olan nafakalar, yeni gelin arayışları, başkalarına şirin gözükme çalışmaları, kısacası sağlıksız (sevginin, saygının, vicdanın, merhametin olmadığı) ve anlamsız ama bol sexli hayatlar...