Vajinismus hastasını boşamak...

Tşk ederim yorumunuz için ☺️ Şükür kötü günleri geride bırakıyorum az kaldı .. şimdi evlenmem diyelim tekrardan nasib oldu ozaman ne yapmam gerekiyor ? Bu rahatsızlıgı bile bile nasıl tanışacagım ki birileri ile .. gerci şimdi piskolojik yardım alıyorum ama faydasını görsem bile nasıl emin olacagım geçtigine yani evlenmeden bilemezsin diyor bir cogu ..
Merak etmeyin bir çok erkek bu durumun çözülebilecek bir sorun olduğunun farkında. Zaten baya ilerletmişiniz hastalığınızı, olay partnerinizle bir kaç alıştırma yapmaya 0kalmış gibi duruyor. Yrn bir gün karşınıza etkilendiginiz ciddi biri çıkarsa, evliliginizin neden bittigiyle alakalı zaten sizden bir açıklama bekleyecektir. Bitiş sebebini açık bir şekilde anlatacaksınız. Anlayışla karşılarsa zaten bir sorun yoktur. Eğer sizin, evlendiginizde yine aynı problemleri yaşayacağınıza dair korkularınız da varsa o zaman evlilikten önce (eğer istiyorsanız tabi) bir kaç defa yakınlaşma da yaşayabilirsiniz. Tercih tamamen size kalmış. "Evlenmeden olmaz" mantığı Vajinismusu tetikleyen ana etkenlerin başında geliyor zaten; evlenmeden olmaz, bakirelik çok önemlidir, oramı herkesten gizlemeli ve korumalıyım, partnerim ya benim hafif biri olduğumu düşunürse, ya acırsa, ya kanarsa ya kanamazsa... artık kadınlar olarak üzerimizdeki bu baskıyı kaldırmamız, üzerimizde bu tarz baskıların olusturulmasına izin vermememiz gerektiğini düşünüyorum.

Bu arada ben de 1 yıl sonunda kendi çabalarımla bu sorunun üstesinden geldim fakat emin olun eşimin yaklaşımı sizin eski eşinizinki gibi olsaydı ben de çözemezdim. O yüzden sorunu kendinizde aramayın, kimse böyle bir rahatsızlığı olsun istemezdi. Çözümü olmayan, evlenmeye engel oluşturacak bir problem değil bunu bilin yeter.

neden mağdur olmuş peki?
boşanmak bir kadını mağdur mu yapar?
adamın olayı ele alış şeklinin yanlış olduğunu zaten herkes söyledi
peki sizce o da kendine göre mağdur değil mi?

Hanımefendi bir kadın aşağılandı. Hayatındaki erkekler ve kadınlar tarafından. Eş, baba, kv, arkadaş vs. Mahrem konular ortaya saçıldı..

Belli ki anlamayacaksınız ama yine de yazayım son cevabımdır size. Ben erkek mağdur değil demedim. Ama bu "yanlış olan ele alış şeklinin" bir bedeli olmalı. O da insana en çok koyan para ile olur. :KK66:

konu sahibi oğlunuzun eşi olsaydı 1,5 yıl ilişkiye giremeselerdi ve sonrasında hayatı boyunca ödeyeceği bir nafaka bağlansaydı aynı mı düşünürdünüz merak ettim.
Peki siz kendinizi bu konu sahibinin yerine koydunuz mu; onunla bir empati yapmayı denemiş olsaydınız konuya bu denli yaklaşmazdınız diye düşünüyorum. Insanlar böyle bir sorunu olduğunu bilmeden evleniyorlar; kaldı ki kimse böyle bir sorunu olmasını da istemez. Kaldı ki çözümü olmayan bir problem de değil. Kocasının biraz daha anlayış göstermesi halinde sorun zaten çözülebilecekken çözülememiş. Adam evlilik kurumuna bu denli (sexten ibaretmis gibi) yaklaşmamış olsaydı, sorunu paylaştığı anası azcık daha medeni ve vicdanlı bir insan olsaydı verecegi akıllar da, gösterecegi yollar da o yönde olsaydı eğer bu evlilik şimdi bitmiş olmazdı.

Kadın keyfinden ilişkiye girmemezlik yapmıyor, sorunu olduğu için yapamıyor sadece ve bunun içinde çaba sarf etmiş. Eşi ne yapmış? Destek olmak şöyle dursun "bu ayda olmazsa seni boşayacağım" diyerek köstek olmuş. Bana kalırsa böyle bir adam bırakın hayatı boyunca nafaka ödemeyi hayatı boyunca hiç bir ilişkisinde mutlu olmayı hak etmiyor (bu zihniyetle olamaz da). Adamın cebini, anasını düşüneceğinize bu kadına yaşattığı travmayı düşünün. Bu kadın bu adam yüzünden, adamın yaşattıkları yüzünden belki evlenemeyek, bir yuva kuramayacak...nerden biliyoruz?
Şahsen benim oğlum benle evliliğiyle ilgili böyle bir durumunu paylaşmış olsaydı, sırf bu sebepten dolayı eşini boşadığı taktir de karşısında beni bulacağıni söylerdim ona. Eşine bu konuda en büyük desteği kendisinin vermesi gerektiğini, gerekirse birlikte psikoloğa, kadın doğum uzamanı vb artık ne gerekiyorsa onu yapmalarını söylerdim. Eşine "Seninle evli olduğun süre boyunca günaha giriyorum" diyen aklı selim olmayan ogluma asıl günahın bu kadına bu şekilde davranması olduğunu söylerdim. Sexten önce sevgi, saygı, sadakati ögretirdim ona. Önceliklerini degistirmeye çalıştırırdım.

Son olarak; vajinismus çözülmeyecek bir sorun degil. Bir yılın ardından kendi çabalarıyla bu sorunu çözmüş bir kadın olarak şunu söyleyebilirim; eğer benim de eşim bu arkadaşımın eşi gibi bana yaklaşmış olsaydı ben de çözemezdim. Bu konuda destek ve anlayış çok önemli. Bu, sadece karı kocayı ilgilendiren mahrem bir konudur. Anayla danayla paylaşılmış olması kabul dahi edilemez. Eğer ben de birileri tarafından sırf sex objesi olarak görülmüş olsaydım şuan benim de evliliğim devam etmiyor olmuş olurdu. Bu arada ben de o bir yıl boyunca sırf naz niyaz yaptığım için ilişkiye girememezlik yapmadım. Gerek yetiştiğim kültür olsun (bakirelik şöyle önemlidir, böyle önemlidir, oranızı herkesten saklayın, koruyun vb) gerek çevremdeki cahil insanların "çok acıyor" "cok kanıyor" tarzı korkutmaları yüzünden olsun, bir şekilde benim elimde olmayan sebeplerden dolayı bilinç altım etkilenmiş olacak ki bu sorunu yaşadım. Bekaretin önemli olduğu, kadınların bu şekilde korkutulduğu toplumda elimizde olmadan kadınlar olarak bu sorunu yaşıyoruz. Kimse diyebilir mi; evlenmeden önce bir jinekololojik muane edilsin ve bu sorunu olan kadinlar çürüğe ayrılsın kimsenin anası, oğluşu zor durumda kalmasın? Eminim aramızda bunu diyecek insanlar (!) da vardır. Önce bizler zihniyetlerimizi değiştiricez ki yetiştireceğimiz evlatlar da (kız erkek fark etmez) bilinçli bireyler olarak yetişecekler. Boşa dememişler saglıksız ağacın saglıksız tohumu olur diye.

Diğer bir deyişle; saglıksız ağaç (ex kayın valide) + sağlıksız tohum (ex eş) = bitmiş bir evlilik, ödenecek olan nafakalar, yeni gelin arayışları, başkalarına şirin gözükme çalışmaları, kısacası sağlıksız (sevginin, saygının, vicdanın, merhametin olmadığı) ve anlamsız ama bol sexli hayatlar... :bicak:

Kayınvalideme kendisi söylemiş ... üstelik benden onay almadan .. ve malesef kayınvalidemde annemi arayip . Kızın evli kalmak istiyorsa bu hastalıgı bitirsin biran önce ..
İyi ki kurtulmuşsun bu aileden!! , rabbim imtihanı iste onlar gecemedi belli ki. Asla yanlarına kalmaz.

Esin merhametsiz ve bencil biriymiş hic üzülme karşına cok daha iyisi ve bu günleri unutturacak birisi çıkar elbet 💫

Peki siz kendinizi bu konu sahibinin yerine koydunuz mu; onunla bir empati yapmayı denemiş olsaydınız konuya bu denli yaklaşmazdınız diye düşünüyorum. Insanlar böyle bir sorunu olduğunu bilmeden evleniyorlar; kaldı ki kimse böyle bir sorunu olmasını da istemez. Kaldı ki çözümü olmayan bir problem de değil. Kocasının biraz daha anlayış göstermesi halinde sorun zaten çözülebilecekken çözülememiş. Adam evlilik kurumuna bu denli (sexten ibaretmis gibi) yaklaşmamış olsaydı, sorunu paylaştığı anası azcık daha medeni ve vicdanlı bir insan olsaydı verecegi akıllar da, gösterecegi yollar da o yönde olsaydı eğer bu evlilik şimdi bitmiş olmazdı.

Kadın keyfinden ilişkiye girmemezlik yapmıyor, sorunu olduğu için yapamıyor sadece ve bunun içinde çaba sarf etmiş. Eşi ne yapmış? Destek olmak şöyle dursun "bu ayda olmazsa seni boşayacağım" diyerek köstek olmuş. Bana kalırsa böyle bir adam bırakın hayatı boyunca nafaka ödemeyi hayatı boyunca hiç bir ilişkisinde mutlu olmayı hak etmiyor (bu zihniyetle olamaz da). Adamın cebini, anasını düşüneceğinize bu kadına yaşattığı travmayı düşünün. Bu kadın bu adam yüzünden, adamın yaşattıkları yüzünden belki evlenemeyek, bir yuva kuramayacak...nerden biliyoruz?
Şahsen benim oğlum benle evliliğiyle ilgili böyle bir durumunu paylaşmış olsaydı, sırf bu sebepten dolayı eşini boşadığı taktir de karşısında beni bulacağıni söylerdim ona. Eşine bu konuda en büyük desteği kendisinin vermesi gerektiğini, gerekirse birlikte psikoloğa, kadın doğum uzamanı vb artık ne gerekiyorsa onu yapmalarını söylerdim. Eşine "Seninle evli olduğun süre boyunca günaha giriyorum" diyen aklı selim olmayan ogluma asıl günahın bu kadına bu şekilde davranması olduğunu söylerdim. Sexten önce sevgi, saygı, sadakati ögretirdim ona. Önceliklerini degistirmeye çalıştırırdım.

Son olarak; vajinismus çözülmeyecek bir sorun degil. Bir yılın ardından kendi çabalarıyla bu sorunu çözmüş bir kadın olarak şunu söyleyebilirim; eğer benim de eşim bu arkadaşımın eşi gibi bana yaklaşmış olsaydı ben de çözemezdim. Bu konuda destek ve anlayış çok önemli. Bu, sadece karı kocayı ilgilendiren mahrem bir konudur. Anayla danayla paylaşılmış olması kabul dahi edilemez. Eğer ben de birileri tarafından sırf sex objesi olarak görülmüş olsaydım şuan benim de evliliğim devam etmiyor olmuş olurdu. Bu arada ben de o bir yıl boyunca sırf naz niyaz yaptığım için ilişkiye girememezlik yapmadım. Gerek yetiştiğim kültür olsun (bakirelik şöyle önemlidir, böyle önemlidir, oranızı herkesten saklayın, koruyun vb) gerek çevremdeki cahil insanların "çok acıyor" "cok kanıyor" tarzı korkutmaları yüzünden olsun, bir şekilde benim elimde olmayan sebeplerden dolayı bilinç altım etkilenmiş olacak ki bu sorunu yaşadım. Bekaretin önemli olduğu, kadınların bu şekilde korkutulduğu toplumda elimizde olmadan kadınlar olarak bu sorunu yaşıyoruz. Kimse diyebilir mi; evlenmeden önce bir jinekololojik muane edilsin ve bu sorunu olan kadinlar çürüğe ayrılsın kimsenin anası, oğluşu zor durumda kalmasın? Eminim aramızda bunu diyecek insanlar (!) da vardır. Önce bizler zihniyetlerimizi değiştiricez ki yetiştireceğimiz evlatlar da (kız erkek fark etmez) bilinçli bireyler olarak yetişecekler. Boşa dememişler saglıksız ağacın saglıksız tohumu olur diye.

Diğer bir deyişle; saglıksız ağaç (ex kayın valide) + sağlıksız tohum (ex eş) = bitmiş bir evlilik, ödenecek olan nafakalar, yeni gelin arayışları, başkalarına şirin gözükme çalışmaları, kısacası sağlıksız (sevginin, saygının, vicdanın, merhametin olmadığı) ve anlamsız ama bol sexli hayatlar... :bicak:

Erkek tarafı olmayı sadece haneye bir kadın cinsi katıp üremek sayan zavallı bir aile..

Kv aklı selim, vicdanlı ve görgülü bir kadın olsaydı, oğlu da daha düzgün karakterde olurdu zaten. Emin olun evlilikleri ve tedavi süreci daha farklı ilerlerdi. Belki bu kadar uzamazdı bile.

Bu konuyla ne kadar boş ve yüzeysel kadınlar olduğunu bir kez daha gördüm. Öyle ki bazılarının kadın olmadıklarını umar hale geldim. Yok ya bunu bir kadın yazmış olamaz diyorum bazı yorumlara..

belkıde vajınısmus falan degıldınız bu adam boyle hanzo ayı oldugu ıcın dıyorum belkı ılk gun hayvan gıbı yaklastıysa ondan zorlandınız belkı baskasıyla evlensenız hıc bır sorun yasamayacaksınız bu konuda
boyle kısılerle evlılıgın devamı ıcın ısrar ettıgınızde en basta kendınıze kotuluk yapıyorsunuz

Hanımefendi bir kadın aşağılandı. Hayatındaki erkekler ve kadınlar tarafından. Eş, baba, kv, arkadaş vs. Mahrem konular ortaya saçıldı..

Belli ki anlamayacaksınız ama yine de yazayım son cevabımdır size. Ben erkek mağdur değil demedim. Ama bu "yanlış olan ele alış şeklinin" bir bedeli olmalı. O da insana en çok koyan para ile olur. :KK66:
ayy erkek magdurmuymus :KK70: saka gıbı
farzedelım kı erkegın cınsel bır problemı var kadın aylarca beklıyor hasta oluyor beklıyor
konu sahıbı de bır rahatsızlık yasıyor adam da kadını bekleyecek
ıyı gunde kotu gunde dıye soz verılıyor sonucta
7 yıl vajınısmus sorunu yasamıs 7 yıl sonunda sorunu cozmus kısıler var onlar da erkek bu konudakı ayı da erkek
kesınlıkle katılıyorum sıze ben olsam eş arasında kalması gereken mahrem konular ortaya dokuldu bu konu uzerınde psıkolojık sıddet gordum bu yuzden herkes benı konustu ulkemızde kadın hakkında cıkan en ufak soz omur boyu etkılı cevrede benı olumsuz sekılde anlatarak her anlamda zarar verdıler dıye tazmınat davası acardım

adam bu yuzden bosanmak ıstıyorsa en basında , bu kadar yıpratmadan bosansaydı amenna, yıprandım yıprandık bızden artık zor derdı bunu anlarım
ama kadının en ozel durumunu karı koca arası ılıskıyı anneye anlatmak bu konuda baskı yapmak bu konuda tehtıt etmek bak bu ay olmazsa bosayacagım falan ... bunlar ıgrenc asıl bunlar evlılıge aykıırı

kadın tedavıyı red etmemıs tedavı gormus ve son asamadaymıs zaten ustune dusenı yapmıs adam evlılıge uygun davranmamıs

rahım kanserı meme kanserı olanlar aylarca belkı senelerce tedavı goruyor karı koca ılıskısı olmuyor evlendıkten sonra her turlu sorun cıkabılır karsımıza ortalara dokmek ama erkek magdur demek falan ne bıleyım cok degısık geldı bana da

Şoyle adama 1 ay sonra mesaj atip bugun sevistim ayol meğer sen o bamyanla beceremiyormuşsun diye mesaj atardim heralde ben.
Cibiliyetsiz.
kı bence zaten aynen de oyledır aslında
adam kendısıne guvense beklerdı son aşamaya gırdıler kadın sorununu cozdu mesele gerceklesecek adam kacıyor

kı bence zaten aynen de oyledır aslında
adam kendısıne guvense beklerdı son aşamaya gırdıler kadın sorununu cozdu mesele gerceklesecek adam kacıyor
Ben vajinusmusun tek tarafli oldugunu düşunmuyorum, bazen olabilir belki ama yaklaşımda çok önemli.
Bizim milletimizin ön sevismeden haberi yok gercekten, iki öpeyim bir okşayayim şak şak işi bitireyim modundalar çunkü cinsellik bizde bir tabu.
Evlenene kadar çogu erkek mast. İle idare ediyor, erken boşalma sebebi olusuyor bence. e oyle oluncada bosalmadan hemen ise baslayayim derdindeler.
Kizlara zaten saglikli bir cinsel egitim yok evde, aman tuh kaka, sakin ha bak hmmm evde kalirsin adin cikar, zinhar sevismeyeceksin diyip diyip sonra bekliyorlarki ilk gece hemen hersey olsun.
Super sonic cinsel hayatlari olsun

Ben vajinusmusun tek tarafli oldugunu düşunmuyorum, bazen olabilir belki ama yaklaşımda çok önemli.
Bizim milletimizin ön sevismeden haberi yok gercekten iki öpeyim bir okşayayim şak şak işi bitireyim modundalar çunkü cinsellik bizde bir tabu.
Evlenene kadar çogu erkek mast. İle idare ediyor erken boşalma sebebi olusuyor bence e oyle oluncada bosalmadan hemen ise baslayayim derdindeler.
Kizlara zaten saglikli bir cinsel egitim yok evde aman tuh kaka sakin ha bak hmmm evde kalirsin adin cikar zinhar sevismeyeceksin diyip diyip sonra bekliyorlarki ilk gece hemen hersey olsun.
Super sonic cinsel hayatlari olsun
kesınlıkle haklısınız

kesınlıkle haklısınız
Bir kızım var zamanı geldiğinde kendim anlatacağim, çünku bu doğal bir süreç gizli saklı bilinçsiz şekilde korunmadan, hijyenden bir haber yaşayıp duyguları ve toplum tabuları içerisinde boğuşmasına izin vermeyeceğim.
Ben hmm zinhar diyince bazı hormonel duyguları korkup kaçmayacak, kendimden biliyorum en azındam sağlıklısıni doğrusunu ögrensin.

Komşumuz 23 gün önce vefat etti kocası ilk haftadan birini buldu. O kadar mutlu mesut ki kadınla... 42 yıllık karısını üçüncü gün unuttu..
Yanı erkek milleti çok karalar bağlamayın. Allahaskina o adam için de çok sevmiştim demeyin. Adamın umurunda olmamışsınız annesiyle sevisemedigini konuşan anlatan bir adam bu.
Şimdilik kendinize çeki düzen verin uzmanlardan destek alın. Üç kuruşluk adamın adını bile anmayın. Yas tutmayın hayata dönün koşun hatta!

Evet yine ilk kral ciplak diyen ben olayim. Konu sahibi: anliyorum rahatsizsiniz ama sizce de 1,5 sene vajinismus icin uzun bir zaman degil mi? Dusunsenize adam sevdigi kadinla gayet normal bir evlilik yasamak istiyor ama siz ev arkadasi gibiymissiniz cok uzgunum. Bu arada cinsellik dusundugunuzden daha onemli, adamin size boyle davranmasinin en buyuk sebebi cinsellik de dahil sizinle hayatini paylasmak icin evlenip en onemli konudan onu mahrum birakmaniz. Tekrar uzulerek soyluyorum, 1,5 sene vajinismusun cozumu icin cok uzun
Bunu yazan umarım eski kocasının yakınıdır farklı bir ihtimal düşünmek istemiyorum ziraa... Vajinusmus çözümünü bulup 1,5 yıl uzatmışsa belki uzundur ama vajinusmus çözümünü bulmuş mu bakalım bunu da 4 yılda vajinusmus ü yenen biri olarak söylüyorum . Yaşadıklarımı sadece Allah bilir .

Bunu yazan umarım eski kocasının yakınıdır farklı bir ihtimal düşünmek istemiyorum ziraa... Vajinusmus çözümünü bulup 1,5 yıl uzatmışsa belki uzundur ama vajinusmus çözümünü bulmuş mu bakalım bunu da 4 yılda vajinusmus ü yenen biri olarak söylüyorum . Yaşadıklarımı sadece Allah bilir .
Doktora gitmemiş ki o kadar süre boyunca nasıl bulsun? Mesela siz 6. Ayda doktora gidip kalan 3.5 senede mi yendiniz?

X