VAJİNAL ULTRASON PROPLARINA DİKKAT!

iyilikseverbirisi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2024
11
4
30
Kız kardeşlerim, muayene olduğunuz yerde vajinal proplara prezervatif geçirdiklerinden lütfen emin olun. Probu temizledik demeleri yetmez. Bugün BAHÇELİEVLER MEDİCAL PARK hastanesinde prezervatifsiz muayene oldum ve o kadar hızlı bir süreçti ki uyarma fırsatım olmadı ve çok üzüldüm. Yaşadığımız süreçler çok zor, kendim dahil farkında olmuyoruz. Gözümüz daha açık olmalı bu konularda.

Hanımefendi bu yazdığınız şeyin sadece sizi değil herkesi dehşete düşürebileceğinin farkında mısınız? İnsanları neden endişeye sürüklüyorsunuz hepimiz düzenli veya hamilelikte bu muayeden olmak zorunda kalıyoruz çok büyük bir iddiada bulunuyorsunuz dava açın sağlık bakanlığını arayın hastaneyi arayın cimere şikayette bulunun madem bu kadar eminsiniz kamuoyunu ayaklandırın bizde sizin haklı davanızı izleyelim dediğiniz gibiyse o artık prob değil biyolojik bir silah tüm virüs ve bakteriler karışmıştır hpv sifiliz klamidya mantar oraya gelen herkes tehlike altında “bundan sonra dikkat edin” denilebilecek basit bir şey değil.

Bunları yapacağım. Daha dün başıma geldi. Forumda bununla ilgili yazan başkaları da var. Bir anda geliştiği için bende uyaramadım. Daha sonra çok üzüldüm. Özellikle yazdım ki herkes gözü açık olsun. Kendim de bir daha asla böyle bir şeyi kabul etmeyeceğim. O anki heyecan ile uyaramadım bile. Neden yalan söyleyeyim. Çoğu kadın prezervatifle bakılması gerektiğini bile bilmiyor

Genelde takıyorlar ama açıkcası takmayan varsa dahi iyice sterilize ettiklerinden (cihazla vs) emin oldukları için belki takmıyorlardır. Böyle bir riske gireceklerini düşünmüyorum.
Ama bence uyarmakla iyi etmişsiniz dikkat edilmesi gereken bir konu cünkü

İyi niyetli bakmaya çalışıyorum, bu urunlerde kullan at baslik gibi birsey olabilir mi? Benim doktorum hep kondom geciriyor ustune ama belki daha teknolojik yeni bir versiyonu vardir bilemedim simdi, zira cok buyuk hata, yani ustteki uyenin dedigi gibi biyolojik teror bu.

E-nabiz'iniza bir bakar misiniz, dun ki randevunuzda kullanilan tibbi gerecler yazar, orada kondom vb birseyler yaziyor olabilir, belki siz farketmemissinizdir? Doktorla konustunuz mu bunu?

İlk gittiğimde emin olamadım takıp takmadığına. Normalde aşılama sürecini farklı bir hastanede geçirdim ve orada hep takıyorlardı. Tüp bebek için ilk muayenede çok heyecanlandım, dikkat etmedim ama şüpheye düştüm. İkinci yumurta kontrolünde özellikle dikkat ettim. Jinekoloji masasına geçtim, hazırlandım, hoca takacak mı diye göz kestim ve katajeli sürdüğü gibi probu yerleştirdi. Gerçekten uyaramadım bile heyecandan diğer gidişimde asla ama asla kabul etmeyeceğim. Sonra düşündüm bunu bilmeyen kadınlar da var mıdır diye. Anneme sordum mesela hiç dikkat ettin mi diye, ne bileyim ben dedi. O yüzden gruba açtım konuyu

Yarın tekrar kontrolüm var. Kendim condom götüreceğim her ihtimale karşı. Ama bekleyeceğim hoca takacak mı diye. Ve kesinlikle uyaracağım. Kendim o kadar üzüldüm ki nasıl müsade ettim diye. Niye tedavi gördüğüm yere iftira atayım

İçinizi rahat ettirmek için söylemiyorum ama ilk Vajinal ultrasonumda aynı korkuyu ben de yaşadım hatta birkaç ay önce devlet hastanesinde oldum hemen randevu alıp görüşmeye de gittim doktorun hemşiresine sordum her hastada değiştiriyoruz dediler içimi rahatlatmaya çalıştım sizin dediğiniz şey imkansız toplu salgın yapmak gibi bir şey özel veya devlet hiçbir hastane bu sorumluluğu alamaz tanımadıkları bir hastaya kasıtları da yoktur size korumasız muayene yaptılarsa herkese yapmışlardır ortalık hastalıktan kırılır odaya girmeden önce ince bir prezervatif kullanmışlardır siz görmemişsinizdir sandalyeye serdikleri örtüyü bile değiştirirken bunu yapmamaları büyük bir saçmalık olur konuyu okuyan kadın doğum hemşiresi arkadaşlarımız varsa bizi en iyi onlar aydınlatır diye düşünüyorum.

Ben kendim hemşireyim zaten o yüzden özellikle dikkat ettim diyorum ya. ilk muayeneden sonra şüpheye düştüm, o yüzden özellikle dikkat edeceğim dedim ve 2. Muayenede takılmadı. Bakın ilk muayeneye takmadı demiyorum çünkü şüpheye düştüm emin değildim. Ama ikincide katajel sürüp görüntüleme yaptı. Yarın tekrar gideceğim ve burayı güncelleyeceğim.

Daha önce devlet hastanesinde de muayene oldum, hoca eldiven takıyordu probun ucuna. Daha sonra özel bir hastanede 2 kez aşılama oldum, her seferinde prezervatif takıyordu. Tüp bebek için bu merkeze geçtim ve 2. Muayenede kesinlikle prezervatif takmadı. Uyaramadım diye kendime çok kızdım.

Bu siteden bir sürü şey okuyup öğrendim. Bu olayı yaşayınca özellikle üye oldum yazabilmek için. Kendi yaptığım hatayı, ve yanlışı görüp tepkisiz kalışımı başkaları yaşamasın diye. Yoksa çok uzun zamandır yalnızca okuyordum.

Çok çok eminim, yaşadığım şey çok korkunç, ses çıkarmamak salaklığım ve çok üzüldüm. O yüzden yazdım. Kimseyi korkutmak değil, gözü açık olmaya uyarmaktı amacım

Sizi çok iyi anlıyorum aynı korkuyu ben de yaşadım hala biraz yaşıyorum hatta birebir dediğiniz gibi benim de gözümün önünde hiçbir şey takılmadı eldiven de yoktu doktor direkt jeli sürüp yapmıştı ultrason çıplak gibi duruyordu ama birkaç yerde hemşirelerin hasta odaya girmeden önce aletleri hazırladığını ve ince bir prezervatif kullandıklarını okudum ayriyeten hemşireden de değiştiriyoruz cevabını alınca rahatlamaya çalışıyorum yine de birkaç dün sonra hpv dna testi yaptıracağım tabi ki sağlık ihmale gelmiyor yarın cevabınızı alırsınız ve içiniz rahatlar umarım

Umarım ne biz ne de başka birisi yeniden bunu yaşamaz. Her seferinde emin olup teyit ettireceğim. Benim de hatam çok. Şikayet ettiğimde ismim de gidecek ve bana karşı tavır alacak, tedavime yansıyacak diye bile korkuyorum. O yüzden önce yarın uyarayım diyorum. Terslerse diye de korkuyorum. Bu süreçler çok zormuş.

Merak etmeyin şikayet ettiğinizde de geri ulaşan olmuyor denendi onaylandı.Bu yüzden kesin emin misiniz diye sordum insan emin olsa gidip hastaneyi de basar hesap da sorar ama sağlığınız ellerinde olunca sonsuz güvenip soru bile soramıyorsunuz inşallah ikimiz de hala sağlıklıyızdır ve bir şey olmamıştır ben de günlerdir dua ediyorum tabi siz yine bana göre şanslısınız benim devlet hastanesiydi günde 50ye yakın hasta bakılıyor enfeksiyon riski daha çok maalesef

Kendim sağlıkçı olduğum halde böyle hissediyorum çekiniyorum sizler nasılsınızdır Allah bilir. Normalde sessiz birisi değilim ama bu çocuk işlerinde o kadar hassaslaştım ki kuzuya dönüyorum konuşamıyorum. Allah cümlemizin yardımcısı olsun, bir an önce evlada kavuştursun

İnşallah cümlemizin amin.Siz de içinizi ferah tutun lütfen zor zamanlardan geçerken biraz da psikolojik olarak güvensizlik hissediyoruz çok normal iyi düşünün iyi olsun sağlıkla kalın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…