• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Arkadaşlar bişey sorcam. Ben devlet hastanesinde smear yaptırdım smear testi negatif. Temiz yani. Ama ketemde yaptırdığım test hpv tip59 pozitif çıktı. Dr yılda bir kontrol ettir dedi sadece gönderdi. Ben bir yıl beklemeyip ketemden tekrar hpv testi istesem yaparlar mı, yoksa bir yık dolmadığı için yapmazlar mı
Ketem 5 yıldan önce hpv testi yapmaz ancak Üniversite hast özel hastane olabilir

Arkadaşlar bişey sorcam. Ben devlet hastanesinde smear yaptırdım smear testi negatif. Temiz yani. Ama ketemde yaptırdığım test hpv tip59 pozitif çıktı. Dr yılda bir kontrol ettir dedi sadece gönderdi. Ben bir yıl beklemeyip ketemden tekrar hpv testi istesem yaparlar mı, yoksa bir yık dolmadığı için yapmazlar mı
Kolposkopi yapıldı mı peki yüksek tip sanırım 59

Canım sen hpv 59 taşıyorsun ama bu rahim ağzına zarar vermemiş ondan testin temiz çıkmış. Kolposkopi yaptır bence için rahat etsin. Ve negatif olmak için beslenmene dikkat et

Hpv pcr testi dir smear farklıdır:) ınsallah hayırlı haber yazarsın canım
Çok şükür bende yok ya da var ben blmiyorum inşaALLAH yoktur dye dua ediyorum.. Vajina girişi vestibularr bölgem karşılıklı pürtük pürtük oldu eşmle ilişkye girdikten sonra doktora gösterdim doğal yapısal olduğunu söyledi netten araştırnca vestibular papillamatozis çktı ona benziolar srkeyle siliom hergün rengide aynı ama insan yine de tedirgin oluyor.. Tedirginliğimden bu konuda master yaptm neredeyse 😂😂😂😂

Ben de yuksek riskli diye okudum. Sabah randevusu var gorusecek ama belki bilen vardir diye yazmak istedim. Tek bulasma sekli cinsel iliski mi?
Değil.. genel bulaş yolu cinsel ilişki.. Ama son zamanlarda yapılan araştırmalara göre hijyenik olmayan ağda, epilasyon cihazı, hijyenik olmayan ortak kullanım alanları vb. Gibi durumlardan da bulaş olabildiği anlaşılmış.. Hatta bu sitede de daha önce cinsel deneyimi ve yakınlaşması olmamış genç kızlarda da hpv virüsü vardı..

Kontrol smearim temiz çıkmış 💃
🙏🏻
Çok sevindim arkadasım
Ya bu arada vajina içindeki siğil icin araştırma hastanesinde ne gibi bi işlem yaparlar yaptıran oldu mu daha öncede yazdım özele yazık bi ton para dökmek istemiyorum devletteki de gayet bilgili ılımlı biri ama içerideki siğili nasıl tedavi ederler heyecan yapıyorum sizce ne yapayım fikir veriiiiin

Back
X