Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

kızlar gunaydın,

hergun okuyorum burayı,ve bir tek kuruma kızgınlıgım artıyor,

bu kadar cok kisi bu hastalıktan dertten muzdarip ve gun gectikce artıyor , yayılıyor neredeyse salgın haline gelmis, cinsel yolla bulasan hastalık sırasında 1 numaraya yukselmis ama devletin alacagı bir tek onelem yok, bir planı programı yok ,en azından kontamine olanları kayıt altına alma gibi, en azından evlilik oncesi hpv testi ne mecburi test listesine almak gibi veya gardasil asıyı mecburi yapmak gibi gibi....saglık bakanlıgı bunun icin var, toplum saglıgı diye her semtte gordugunuz binalar ve icinde calısanları bunun icin var bunun icin maas alıyorlar...

ama maalesef yurdum kadınları kaderlerine terk edilmis, asrın en hızlı yayılan bu belasına karsı tek basınalar burdan birbirimizden medet ummak zorunda kalıyorlar..kalıyoruz.

tamam madem tek basımızayız o halde herkes elinden geleni yapacak herkes burada yardımlasacak bilgiyi paylasacak, bu kotu hastalık yolunda birbirimze destek olacagız ki bu forum ,cok sanslıyız ki bence kk nin en gurur duyacagı en fazla bilgi paylasımlı topic idir.

emegi gecen arkadaslar sagolsun varolsun...

simdi sigil gorunce korkan panikleyen arkadaslar ozetle soyle yapacaksınız:

derhal doktora derhal testlere baslayacaksınız, bitti temiz cıktı deyip bırakmadan en az 3 yıl devam edeceksiniz.( bknz kotu ornek ben benim hikayem gecti diye biraktım sigiller gitti aldaralar ilaclar testler..temiz..2 yılsonra basıma neler geldi)...

sonra bu forum bastan sona okunacak,yazılanlar yapılacak,

sigil gecebilir veya sizi hpv nin en kotusune sonraası da cin lere tasıaybilir( ornek gene ben)

ve derhal ama derhal bekarsanız bunu bulastıran adamın defteri durulecek,evliyseniz adam da tedaviye baslayack ve ilişkiye ara verilecek.

ve sonrası adamlar olayı cozulunce test yaptırmadan opusme dahil yapmayacaksınız.

bunları size forumun deneyimlisi, hpv deneyimlisi, avrupada yasayan 2 cocuk annesi 30 yasında bu sebeple kocayı postalamıs bir ablanız olarak yazıyorum,

sevgiler.

Arkadaşlar ilk çıkan siğilleri dondurtmayın ilk çıkan siğiller üreyen siğillerdir kökünün içinde kalmaması gerekiyor en güçlü siğiller ilkleridir bundan dolayı en etkili yöntem olan yaktırmayı seçmelisiniz beş dakikalık bi işlem acısız Lazerle veya koterle gidin yaktırın hiçbişey olmuyo hemen ayaga kalkıp gidiyosunuz .
Jilet falan sakın yapmayın yayarsınız
Siğil varsa Gardasil aşı olun mutlaka siğil ataklarını bitiriyor erkeklerde olabilir yaş farketmez siğillerde tedavi edici etkisi var
Sonra Ahcc veya Coriolus Mrl getirin yurtdısından bitkisel ünlü siteler var iherb gibi türkiyeye gönderim yapıyolar kredi kartı veya güvenli sanal kartla ödeme yapıyosunuz siteye online 2-3 haftaya türkiyeye geliyor ptt dagıtım yapıyor ptt sizden reçete istiyo tanıdık bi doktora yazdırın reçeteyi bu ilaç değil bitkisel takviye ikisi de reçeteyi mail atıyosunuz ptt gelip kapıdan teslim ediyo size.
Her gün iç çamasırı değiştirin
Temizliginizi sprey şişesine koydugunuz sirkeyle yapın
Erkek arkadasta siğil varsa mutlaka karsılıkşı aşılanmalı yoksa virüs yükü artmaya devam eder.Ve prezervatif(latex içeren ekstra koruma durex gibi) kullanılmalı siğil varken ilişki yok hemen ilişki sonrası dıştaki alanları sabun ve sıcak suyla yıkayın oral yapmayın öyle bişey cok riskli gardasilaşınızı olmanız lazım en azından oral hpvden de korur öyle düşünün !
Aldarayı ise siğil güclüyken sürmeyin
Siğil atakları azalsın iyice zayıflasın ondan sonra aldarayı siğilin özellikle yogun oldugu alanlara bolca sürerek her tarafınıza masaj yaparak iyice yedirmeniz lazım kremi
Ve çıplak elle oynamayın oranızla banyoda ve aldara sürerken ameliyat eldiveni kullanın eczanede ameliyat eldivenleri satılıyor 100 tanesi bir kutuda 10-15 tl gibi bişey alın .
Orayı hep temiz ve kuru tutun
Bagısıklıgı güclendirin En önemlisi bu
İlk 1-2 yıl atma ihtimalinizin en yüksek oldugu dönem
Siğiller bitsin aldara kullanın ve en lazer epilasyon yaptırın

merhabalar
uzundur okuyorum..hpv 16 kasim normal smear hemen kolposkopi normal
ocak kontrol..mayis kontrol ascus..haftaya kolpodkopi yapilacak durumum bu..
yeni oldugunu dusunuyorum..gittigim bir suru dr bagisikligini yukselt dedi..beslenme duzenimi değiştirdim..7 aydir seker ve gluten kullanmiyorum.
hpv si olanlara yonelik bir asi calismasi buldum..paylasmak istedim
http://ir.inovio.com/m/#/Press_Releases/a8aa4ec2-bcba-4b8a-aa9c-6f7627c8b03c
hepinize gecmis olsun..

kızlar gunaydın,

hergun okuyorum burayı,ve bir tek kuruma kızgınlıgım artıyor,

bu kadar cok kisi bu hastalıktan dertten muzdarip ve gun gectikce artıyor , yayılıyor neredeyse salgın haline gelmis, cinsel yolla bulasan hastalık sırasında 1 numaraya yukselmis ama devletin alacagı bir tek onelem yok, bir planı programı yok ,en azından kontamine olanları kayıt altına alma gibi, en azından evlilik oncesi hpv testi ne mecburi test listesine almak gibi veya gardasil asıyı mecburi yapmak gibi gibi....saglık bakanlıgı bunun icin var, toplum saglıgı diye her semtte gordugunuz binalar ve icinde calısanları bunun icin var bunun icin maas alıyorlar...

ama maalesef yurdum kadınları kaderlerine terk edilmis, asrın en hızlı yayılan bu belasına karsı tek basınalar burdan birbirimizden medet ummak zorunda kalıyorlar..kalıyoruz.

tamam madem tek basımızayız o halde herkes elinden geleni yapacak herkes burada yardımlasacak bilgiyi paylasacak, bu kotu hastalık yolunda birbirimze destek olacagız ki bu forum ,cok sanslıyız ki bence kk nin en gurur duyacagı en fazla bilgi paylasımlı topic idir.

emegi gecen arkadaslar sagolsun varolsun...

simdi sigil gorunce korkan panikleyen arkadaslar ozetle soyle yapacaksınız:

derhal doktora derhal testlere baslayacaksınız, bitti temiz cıktı deyip bırakmadan en az 3 yıl devam edeceksiniz.( bknz kotu ornek ben benim hikayem gecti diye biraktım sigiller gitti aldaralar ilaclar testler..temiz..2 yılsonra basıma neler geldi)...

sonra bu forum bastan sona okunacak,yazılanlar yapılacak,

sigil gecebilir veya sizi hpv nin en kotusune sonraası da cin lere tasıaybilir( ornek gene ben)

ve derhal ama derhal bekarsanız bunu bulastıran adamın defteri durulecek,evliyseniz adam da tedaviye baslayack ve ilişkiye ara verilecek.

ve sonrası adamlar olayı cozulunce test yaptırmadan opusme dahil yapmayacaksınız.

bunları size forumun deneyimlisi, hpv deneyimlisi, avrupada yasayan 2 cocuk annesi 30 yasında bu sebeple kocayı postalamıs bir ablanız olarak yazıyorum,

sevgiler.

Seni anlıyorum ama bu kadar demoralize olmaya gerek yok bak atlattık sayılır çok şükür ve sadece son aşamada % 30 lar kötü hastalıga dönebiliyor takip edilirsek çabuk çözebiliyoruz kaldıki belki ukraynadaki tedavi işe yarıyor hala burda olmadıgı için bilgimiz yok birileri artık bunların getirilmesini saglamalı

merhabalar
yeni oldugunu dusunuyorum..gittigim bir suru dr bagisikligini yukselt dedi..beslenme duzenimi değiştirdim..7 aydir seker ve gluten kullanmiyorum.
hepinize gecmis olsun..

Herhangi bir vitamin kullanıyormusun

merhabalar
hepinize gecmis olsun..

Merhaba ne kadar sürede ascus olarak çıktı acaba?

Arkadaşlar normal dogum yapmayın lütfen .Hpv varsa normal dogumdan uzak durun moral bozmayın artık millet hiçbişeyi olmadıgı halde sezaryan olmak istiyor normal dogum yapmayın özellikle siğili olanlar

Merhaba hepimize gecmis olsun. Bu illetle bi adet donemi sonrasi asiri kasinma ve kabuklu lezyonlarla birlikte ici sulu ve gecmeyen lezyonlari gorerek tanistm. Ama anlamadim umursamadim. Bi sonraki adet donemimde iki tane sigil cikti.bunlar bi onceki ay olanlardan farkliydi. Toplu igne gbasi gibiydi. O zaman anladim ben bi hastaliga tutuldum. Doktora gittim ve kondilom dedi. Jinekolojik onkolojiye gonderdi. Diirek smear hpv tiplamasi istediler. Doktor muayene bile etmedi onkolojide. Sigiller kaldi. Sonuc cikana kadar ben internette okuduklarimla sirke surdum. Iki sigil yok oldu. Su kabarciklarida yok oldu. Ama kabuklanip dusen kisimlar sitkeyi surunce bembeyaz cikti ortaya. Sonra kabuk bagladi. Neyse zaman geldi hpv tip 6 (diger) tip 18 tip 45 (diger) aynen boyle yaziyor. Smier temizdi. Doktor sonucu gorunce direk kaninda mikrop var kansersin demiyorum ama bakicaz dedi kolposkopi icin gun verdi. Yikildim. Internette okumustum. Yuksek riskliydi ve 3 tip herhalde bu. Diger yazisi ne anlama geliyo hala anlamadim. Doktora bi sey de sorulmuyor. Zaten bi dk anca goruyosun doktoru. Neyse kolposkopi oldm pzartesi gunu. Kizlar sadece iceriye bakildi. Ama bu lezyonlar disarida da var auan gorunmuyor sirke surunce cikiyolar gecmemisler. Ben kafayi yicem. Biyopsi sonucum bir ay sonra cikacakmis. Hadi o cikti leep oldum diyelim bu disaridaki viruslu bolge nolcak kalcak mi oylr. Niye disarisi ilaclanip incelenmedi. Sizde anlatin sizin nasil oldu? Iyilesecekmiyiz biz :KK43:

Merhaba hepimize gecmis olsun. Bu illetle bi adet donemi sonrasi asiri kasinma ve kabuklu lezyonlarla birlikte ici sulu ve gecmeyen lezyonlari gorerek tanistm. Ama anlamadim umursamadim. Bi sonraki adet donemimde iki tane sigil cikti.bunlar bi onceki ay olanlardan farkliydi. Toplu igne gbasi gibiydi. O zaman anladim ben bi hastaliga tutuldum. Doktora gittim ve kondilom dedi. Jinekolojik onkolojiye gonderdi. Diirek smear hpv tiplamasi istediler. Doktor muayene bile etmedi onkolojide. Sigiller kaldi. Sonuc cikana kadar ben internette okuduklarimla sirke surdum. Iki sigil yok oldu. Su kabarciklarida yok oldu. Ama kabuklanip dusen kisimlar sitkeyi surunce bembeyaz cikti ortaya. Sonra kabuk bagladi. Neyse zaman geldi hpv tip 6 (diger) tip 18 tip 45 (diger) aynen boyle yaziyor. Smier temizdi. Doktor sonucu gorunce direk kaninda mikrop var kansersin demiyorum ama bakicaz dedi kolposkopi icin gun verdi. Yikildim. Internette okumustum. Yuksek riskliydi ve 3 tip herhalde bu. Diger yazisi ne anlama geliyo hala anlamadim. Doktora bi sey de sorulmuyor. Zaten bi dk anca goruyosun doktoru. Neyse kolposkopi oldm pzartesi gunu. Kizlar sadece iceriye bakildi. Ama bu lezyonlar disarida da var auan gorunmuyor sirke surunce cikiyolar gecmemisler. Ben kafayi yicem. Biyopsi sonucum bir ay sonra cikacakmis. Hadi o cikti leep oldum diyelim bu disaridaki viruslu bolge nolcak kalcak mi oylr. Niye disarisi ilaclanip incelenmedi. Sizde anlatin sizin nasil oldu? Iyilesecekmiyiz biz :KK43:
Çok geçmiş olsun. İnş atlatacaksınız. Bağışıklık işine bakıyor bu hpv. Ben bunu anladım kendimde.

neden normal doguma karşısın?
Normal doğuma karşı değilim siğili olanların normal doğum yapması riskli siğili biter üzerinden 4-5 yıl geçer hamileyken hiç siğili çıkmaz yani attıgına emin olur o zaman tabiki doktor onayıyla normal dogum olabilir ama siğil varken veya siğil hikayesi 1-2 yıllıkken normal dpgum yapılmamalı burdaki kişilerin moralini bozmamak için yazmıcam ama normal dogum yapmayın bir tanıdgımızın bununla ilgili bir sıkıntısını duydum normal dogumdan sonra yoksa asla üzerine basarak böyle bişeyi yazmam

cnm takılma moralini hemen dip yapma hepimiz aynı şeyi yaşıyoruz aynı şeyleri hissediyoruz.
belki tertemiz çıkıcak bilemezsin.ama bagısıklıgını yükselt ve iyi bir onkolog bul biyopsi sonucuna göre.
Dışarıdaki bölge için vulvoskopi denilen bir alet varmış onla inceleniyormuş ama zaten llezyonlar sende gözle görülür şekilde .Yaktır yada koter yaptır bazı jinekologlar yapıyor.FSM hastanesi yapıyor mesela.Kremde verebiliyorlar.Zaten siğil yapanlar kanser yapmaz diyor doktorlar.Ama tabi içerisi ancak biyopsi ile anlaşılıyor.Ayrıca atlatmış birçok kişi var. Hayatını zindan etme şimdiden sadece kendine iyi bak.

Normal doğuma karşı değilim siğili olanların normal doğum yapması riskli siğili biter üzerinden 4-5 yıl geçer hamileyken hiç siğili çıkmaz yani attıgına emin olur o zaman tabiki doktor onayıyla normal dogum olabilir ama siğil varken veya siğil hikayesi 1-2 yıllıkken normal dpgum yapılmamalı burdaki kişilerin moralini bozmamak için yazmıcam ama normal dogum yapmayın bir tanıdgımızın bununla ilgili bir sıkıntısını duydum normal dogumdan sonra yoksa asla üzerine basarak böyle bişeyi yazmam
banaa özelden yazarmısınız ne gibi bir sıkıntı
Benim doktorum böyle bir vaka olmadıgından yapabilirsin dedi.

banaa özelden yazarmısınız ne gibi bir sıkıntı
Benim doktorum böyle bir vaka olmadıgından yapabilirsin dedi.
Malesef böyle vakalar nadirde olsa var ve uzaktan tanıdıgmız karşılaştı bunu yazıyorum çünkü muhakkak okuyan vardır lütfen siğilinz varsa normal dogum için iki kez düşünün iyice kontrol ettirin hamileyken siğil çıkmamış olması ve siğil olayınızın üzerinden bikaç yıl geçmiş olması lazım
Kadınlar erkeklerden daha kısa sürede atıyor bu arada erkeklerde çok daha uzun süre latent kalıyor hpv eğer atım süresini kısaltmak istiyorsanız siğilinz varsa mutlaka Gardasil aşınızı olun partnerinize de yaptırtın atakları yoka yakın azaltıyor ve ilk çıkanları sakın kendiniz düşürmeyin kökü içeride kalır en doğurganları ilk çıkan siğiller onları derin koter veya acısız olarak lazerle beş dakika da yaktırın jiletten ağdadan ilişkiden bu süreçte uzak durun özellikle jilet yayar
Yaz ayleı geliyor arkadaşlar yaktırın iyice siğilinz kalmasın sonra tuzlu deniz suyu çok iyi geliyor bol bol denize girin o bölgelere nüfus etmesini saglayın deniz suyu çok faydalı ama denizden çıkınca hemen o bölgenizi kurutmanız lazım nemli kalmamalı ve sürtünme olmamalı
Her gün iç çamasırınızı değiştirin
Boş bir sprey şişesine elma sirkesi koyun temizliginizi wc sonrası hep elma sirkesini oraya sıkarak veya pamuga döküp tamponlarmmış gibi silerek yapın
Özellikle erkek partnerinde olanlar hem siz hem de partneriniz elma sirkesini alıp tüm genital bölgesine sıksın karanlık bir ortamda telefonun lazer ışığını açarak kontrol etsin beyazlaşan alanlar siğil yuvasıdır özellikle o alanlara odaklanın maddi durumu iyi olmayanlar devlette yaktırabilir elma sirkesi de çok etkili ama sürekli sıkmanız lazım cünkü sıkıp çözüldükten sonra etkisini yitiriyor elma sirkesi kullanımı şöyle ;
Alıp boş bir sprey veya boş camsil şişesine elma sirkesinini koyuyosunuz
Genital bölgenizin her yerine sıkıp karanlıkta lazer ışıkveya fenerle bakarak beyazlaşan yerleri kontrol ediyosunuz oralar siğil yuvası
Sonra o bölgeyi sabunla sabunlayın kurutun elma sirkesi sıkın bekleyin 15-20 dk sonra tekrar sabunlayın kurutun tekrar sıkın yine bekleyin sabunlayıp kurutup tekrar elma sirkesini sıkın özelliklemo bölgelere bı işlemi 6-7 kez yapıyosunuz en son o bölgeyi sabunladıktan sonra alkol veya kolonya sıkıyosunuz çok acıcak canınız her gün o beyazlaşan bölgeleri kontrol edin onlar yok olana kadar 3-4 hafta bu şekilde devam edin bu süreçte oraya sakın ağda jilet sürtünmeyi saglayacak bişey ilişkiden uzak kalın ve hep orayı kuru tutun iç çamasırınızı her gün ütüleyin ,değiştirin ve nemli tutmayın bu süreçte orayı hep kuru kalıcak bunun için etrafına pamuk sarabilirsiniz bi erkek bunu uyguladıktan sonra 7-8 yıl siğili cıkmamıs bi daha karsılasmamış hiç böyle yenmiş
Aldarayı da ilk siğil ataklarında kullanmak yerine koterle yaktırın iyice yükünüz azalsın daha sonralarda hpv zayıflayınca özellikle kaşıntı ve batmaların oldugu yerlere yogunca sürüp masajla yedirerek uygulayın
Ama en önemlisi AHCC ve Coriolus Mrl kullanın (Shiitake mantarı özütü ve Koriolus mantao özütü hpv tedavisinde kullanılıyor artık )
Bagısıkıgı yüksek tutun
İyi uyuyun uykusuz kalınca coşuyolar
Kaşımayın kaşınabilir özellikle atak dönemlerinde kaşınma ve batma hissi olucak bazı noktalarda kaşıntıyı almak için madecassol krem veya sirke sıkıp üzerine pamukla batikon sürdükten sonra fön makinasıyla kurutun
Fön makinasını duş sonrası kurutmadada kullanabilirsniz .
Gece cogalıyolar genelde ondan dolayı uyku önemli ve aç girmeyin stres yapmayın nemli tutmayın sakın orayı

Elma sirkesinde o beyazlaşan yerler yok olana kadar devam edin sirkele beklet-sabunla-kurut-sirkele-beklet-sabunla-kurut (fön makinasıyla kurutun) bu işlemi 6-7 kez yapın en son kolonya sıkın her yerine suya tutun.Beyazlaşan alanlar yok olana kadar yapın .

Seni anlıyorum ama bu kadar demoralize olmaya gerek yok bak atlattık sayılır çok şükür ve sadece son aşamada % 30 lar kötü hastalıga dönebiliyor takip edilirsek çabuk çözebiliyoruz kaldıki belki ukraynadaki tedavi işe yarıyor hala burda olmadıgı için bilgimiz yok birileri artık bunların getirilmesini saglamalı

Herhangi bir vitamin kullanıyormusun

evet..propolis ve omega 3 kullanıyorum
dvit ve b12 yuksek tutuyorum

X