Merhaba,arkadaşlar.2 yıl önce hpv 16 taşıdığımı öğrendim.Şu ana kadar 6 ayda bir smear yaptırdım.Normal çıktı.En son dün verdim örneği.11 yıllık evliyim.Evlenmeden önce ilişkim olmadı ,erkek arkadaşım bile olmadı,çok tutucuydum bu konuda.Bu çabamın karşılığında ödülüm hpv belası oldu.Eşimin evliliğimde aldattığını hissetmedim, aslında 11 yıl önce bulaştı bana neredeyse eminim bundan.Doktorun dediği arada inaktif olur sonra hortlayabilir canavar virüs.Her smear vakti depresyonlardayım,sonucu öğrenene kadar.Bir de sonuç iyi çıksa da kolposkopiye gidecekmişim.Doktor dün samimiyetle takma kafana herkeste var dese de pek inandırıcı gelmiyor.Ya ölürsem iki çocuğuma ne olur diye diye öleceğim zaten yakında kederden.Üstelik dün smear sonrası kahverengi lekelenme oldu.Acaba sonuç normal midir anormal mi?Of eskiden kız çocuğum olmasın diyenlere kızardım,şimdi anlıyorum.Kadın olmak çile demekmiş.Yabancı forumları okuya okuya gözlerim odaklanamıyor artık.Elimde telefon tarıyorum forumları,her smear vakti.AHCC yi makedonyadan ya da bulgaristandan alabilir miyim?Gelirken yanımda getirmemi sorun ederler mi sizce?