• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

kızlar bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın,ÇAY AĞACI YAĞI varmış.duyuyordum hep de bugün araştırdım,kullananlar hem doğal,hem de geçiriyo falan diyolar.hiç kullanıpta memnun kalan sonuç alan var mı,? esasen benim derdim,siğilsiz dönemler bişeyler yapayım da tekrar atak olmasın diye bişeyler arıyorum,acaba bu olur mu.walla geçenlerde kendi başıma aldara aldım,1 şase kullandım,bana hemen yan etkisini gösterdi ertesi gün nezle gibiydim,korktum bıraktım,dr.sormadan kullanmayacam.ama şu yağ kafama yatıyor da nasıl olur bilmiyorum,acaba o da sadece siğilli yere mi sürülüyor.
bir de geçenlerde sormuştum kimse cvp vermemiş yazıma,bu yeşil çay ve ekinezyayı ben doğadan formun normal bildiğimiz poşet çayını kullanıyorum,bu şekilde faydası var mı yoksa onların da mı tabletini falan almalıyım?boşyere mi içiyorum onları öğğğğğğ :) bitki çayı sevmezken içer oldum hpv ile birlikte,hatta inanın yeşil çayı ilk kez bu hastalıkla tanıştıktan sonra içtim,eee can tatlı tabi..

Merhaba arkadaşlar.hpv dna ila hpv tiplemesi farklı şeyler mi? Birde devlet hastaneleri bu testleri yapıyor mu?

ben bildiğim kadar yardımcı olayım sana,yanlışım varsa diğer arkadaşlar düzeltir.
hpv tiplemesi,direkt siğilin kendisi alınıp,hangi tip olduğuna bakılıyor.
hpv dna ise smear gibi bir sürüntü alınıp o sürüntüden ,hpv var mı yok mu bakılıyor,hem de bunda da hangi tip olduğu çıkabiliyor.
evet devlet hastanelerinde de tip ve dna testleri yapılıyor.ama ben yaptırmadım ikisinide,benim dr.um gerek görmedi,tedavi şekli değişmeyeceği için gerek yok dedi.

2 kez yeşil çay ve ekinezyayı sordum ama kimse bi cvp yazmadı.neyse artık zaten dr.zamanım geldi,sanırım en iyisi yarın dr.a sormak.

Slm öncelikle hepinize geçmiş olsun
ben bir yıllık evliyim ve eşim hpv hastası sürekli ciddi bir sekilde korunuyoruz doktor bende olmadıgini soyluyor smear testlerim temiz ama ben öyle Dna testi falan yaptırmadım doktor fazla kafana takma bu virus bende bile olabilir çogv bayanda var dedi. aşılarımıda oldum ama biz bebek yapmayı düşünüyoruz bir defa denedik olmadı fakat korkuyorum banada geçer diye yumurta takibi mi yaptirsam gebelik için yada napılması gerek deneyimi olan var mı bu konda biz biraz açık olacak ama prezarvatifin ucunu kesiyoruz boşalma anında yorumlarinizi bekliyorum

ben bir yıllık evliyim ve eşim hpv hastası sürekli ciddi bir sekilde korunuyoruz doktor bende olmadıgini soyluyor smear testlerim temiz ama ben öyle Dna testi falan yaptırmadım doktor fazla kafana takma bu virus bende bile olabilir çogv bayanda var dedi. aşılarımıda oldum ama biz bebek yapmayı düşünüyoruz bir defa denedik olmadı fakat korkuyorum banada geçer diye yumurta takibi mi yaptirsam gebelik için yada napılması gerek deneyimi olan var mı bu konda biz biraz açık olacak ama prezarvatifin ucunu kesiyoruz boşalma anında yorumlarinizi bekliyorum

benim de smear testim temizdi ama siğilim vardi, benim de erkek arkadaşımda çıkmıştı, onu söyledim, doktor önemsemedi hatta bi siğili gösterdim şimdi onu yakmak gereksiz falan dedi, sonra başka bir doktora gittim 19 tane siğil var dedi diğer doktor gibi uzaktan bakmadı asit falan sıktı oraya mikroskopla baktı, yani seni telaşlandırmak istemem ama bazı doktorlara göre önemsiz kalıyo açıkcası çok bilgileri olduğunu düşünmüyorum, bide eşin de olup da sende olmaması çok zor, bu hastalığın kuluçka dönemi oluyo sende henüz çıkmamış olabilir yada eşinde siğiller çıktığı vakit senle bi temas olmadan falan farkettiniz belki öyle yoktur, sen yine de dikkat et arada kontrol et dediğim gibi hastalığın kuluçka dönemi olur bağışıklığın yada vücudun zayıf olduğunda çıkan bir hastalık vede dışardan bakmakla farkedilemeyen siğiller olabiliyo ben 19 taneden 1 tanesini görmüştüm o da en büyüğüydü. en önemlisi smeardir temiz çıkmış çok panik yapma ama ihmal de etme ;)

canım,sen aşı olmuşsun ve sanırım aşıyı evlenmeden önce oldun dimi,eğer öyleyse yani hiçbir temas olmadan aşıyı olsuysan %80-90 koruma sağlıyor.artı eşin siğil için tedavi görüyordur,siğilsiz dönemde dr.ların geneli cinsel birliktelik için sıkıntı olmadığını söylüyor ama tabiki,bebek olması dışında korunmalı bence,artı bunlara rağmen bulaşacağı varsa bulaşabilir..ama bence aşıyı öncesinden yaptırman çok iyi olmuş.ve siğilsiz dönemde bebek için deneyebilirsin bence,çünkü eğer herkes bu konuda sorun yaşasa kimse bebk sahibi olamazdı ki bu sitede kendisi hpv li olan ama sonrasında anne de olan kişiler var.burda senin gibi bi arkadaş daha vardı.onunda eşi hpvliydi,kendisi aşı olmuştu,onda da bişey yoktu en son.
bir de olduğun aşı da önemli,gardasil olduysan genital siğili en çok yapan 6 ve 11 e karşı koruyor ama diğer aşı yani cervarix bunlara karşı koruma sağlamadığı (16,18 sadece koruma sağlıyor) için genital siğil bu aşıya rağmen görülebiliyor(hera klinik_genital siğil sitesinde de bulabilrsin bu yazdığımı)
eşin mutlaka siğil çıktıkça yaktırsın ve dondurtsun,ayrıca bağışıklık sisteminizi ikinizde güçlü tutun.bu hem siğillerin baskılanmasını sağlar hem de senin için de iyi olur,bebk düşündüğün için.inşallah en kısa zamanda bebeğini kucağına alırsın,geçmiş olsun.

ben aynen dogadan markalı içiyorum canım böyleside tabiki faydalıdr bugn kntrlün nasıl gecti

evet bgn kontrolüm vardı canım.vajina içini ve dışını,önce gözle muayene etti,sonra yine içine ultrasonla baktı,temiz dedi.yani şu an için ne içte ne dışta siğilin yok dedi.ben şeyi sordum,10-15 günde bir atak oluyo dedim,hayır dedi,bu kadar sık 10 güne bir atak yapmaması lazım dedi,o başka bişeydir dedi,anlamadım,bilmiyorum acaba ben mi normal bi kızarıklığı siğil sanıp da sirkeyi basınca orası tahriş oluyo anlamadım.ama sirke sürünce beyazlaşıyo dedim,sirkede bir tür asit olduğu için tahriş ediyordur o yüzdendir dedi,bi daha dediğin gibi bişey olursa hiç sürme gel bakalım dedi.bence sen atlattın dedi.ama ne bileyim anlamıyorum,ama bu kez sirke sürmeyip şüphelendiğimde direkt gitcem.never,senin de merak ettiğin gibi genital bölgedeki pütürleri sordum benimkilerde belirgindi,bunlar doğal yapısı dedi.seni söyledim,teşhis koyulamıyorsa,biyopsi yaptırması en iyisi olmuş dedi.bu ay aslında süt kesiği gibi akıntım gene olmuştu ama bgn baktığında mantarın yok dedi.bgn ayrıca 2.doz aşımı da oldum,bir de smear aldırdım,cumaya çıkcak.inş.olumsuz bi durum çıkmaz.bendeki haberler böyle.

benim de smear testim temizdi ama siğilim vardi, benim de erkek arkadaşımda çıkmıştı, onu söyledim, doktor önemsemedi hatta bi siğili gösterdim şimdi onu yakmak gereksiz falan dedi, sonra başka bir doktora gittim 19 tane siğil var dedi diğer doktor gibi uzaktan bakmadı asit falan sıktı oraya mikroskopla baktı, yani seni telaşlandırmak istemem ama bazı doktorlara göre önemsiz kalıyo açıkcası çok bilgileri olduğunu düşünmüyorum, bide eşin de olup da sende olmaması çok zor, bu hastalığın kuluçka dönemi oluyo sende henüz çıkmamış olabilir yada eşinde siğiller çıktığı vakit senle bi temas olmadan falan farkettiniz belki öyle yoktur, sen yine de dikkat et arada kontrol et dediğim gibi hastalığın kuluçka dönemi olur bağışıklığın yada vücudun zayıf olduğunda çıkan bir hastalık vede dışardan bakmakla farkedilemeyen siğiller olabiliyo ben 19 taneden 1 tanesini görmüştüm o da en büyüğüydü. en önemlisi smeardir temiz çıkmış çok panik yapma ama ihmal de etme ;)

Çok teşekkurler yorum icin bana istanbulda gidebilecegim iyi bir doktor tavsiyesinde bulunabilir misiniz

canım,sen aşı olmuşsun ve sanırım aşıyı evlenmeden önce oldun dimi,eğer öyleyse yani hiçbir temas olmadan aşıyı olsuysan %80-90 koruma sağlıyor.artı eşin siğil için tedavi görüyordur,siğilsiz dönemde dr.ların geneli cinsel birliktelik için sıkıntı olmadığını söylüyor ama tabiki,bebek olması dışında korunmalı bence,artı bunlara rağmen bulaşacağı varsa bulaşabilir..ama bence aşıyı öncesinden yaptırman çok iyi olmuş.ve siğilsiz dönemde bebek için deneyebilirsin bence,çünkü eğer herkes bu konuda sorun yaşasa kimse bebk sahibi olamazdı ki bu sitede kendisi hpv li olan ama sonrasında anne de olan kişiler var.burda senin gibi bi arkadaş daha vardı.onunda eşi hpvliydi,kendisi aşı olmuştu,onda da bişey yoktu en son.
bir de olduğun aşı da önemli,gardasil olduysan genital siğili en çok yapan 6 ve 11 e karşı koruyor ama diğer aşı yani cervarix bunlara karşı koruma sağlamadığı (16,18 sadece koruma sağlıyor) için genital siğil bu aşıya rağmen görülebiliyor(hera klinik_genital siğil sitesinde de bulabilrsin bu yazdığımı)
eşin mutlaka siğil çıktıkça yaktırsın ve dondurtsun,ayrıca bağışıklık sisteminizi ikinizde güçlü tutun.bu hem siğillerin baskılanmasını sağlar hem de senin için de iyi olur,bebk düşündüğün için.inşallah en kısa zamanda bebeğini kucağına alırsın,geçmiş olsun.

Tesekkurler cnm
gardasil yaptırdım 3 doz eşim hala tedavi oluyor bi yandan yaktırdı bir taraftan aldara suruyor ve bu sıralar incir sütüde suruyor çok yakiyor hatta kanatıyor ins faydası olvr birde yesil cay mi içmek iyi geliyormus uf istanbulda gitmedigimiz hastane kalmadı çok sıkıcı yorucu ve üzücû bir süreç Allahım şu mübarek günde hepimize acil şifalar versin dert verip derman aratmasın :(

Tesekkurler cnm
gardasil yaptırdım 3 doz eşim hala tedavi oluyor bi yandan yaktırdı bir taraftan aldara suruyor ve bu sıralar incir sütüde suruyor çok yakiyor hatta kanatıyor ins faydası olvr birde yesil cay mi içmek iyi geliyormus uf istanbulda gitmedigimiz hastane kalmadı çok sıkıcı yorucu ve üzücû bir süreç Allahım şu mübarek günde hepimize acil şifalar versin dert verip derman aratmasın :(

siğilleri çok kanatmasın siğiiler kanayınca bulaşıcılığı artıyor,yani siğilsiz kısma bulaşınca orda da siğil yapıyor.
evet yeşil çay,ekinezya çayı falan için,çörek otunu balla karıştırsın bi kavanoza koyun günde 1 kaşık yesin,imuneks,çinko,c vitamini bunlar bağışıklığı güçlendirdiği için yeni hpv yi baskılıyor.genital siğil için çinko ve imuneksi artık genelde her dr. tavsiye ediyor.yani bağışıklığı güçlendiri şeyler önemli,bol bol sebze meyve yesin vb.

bir de bence aldara kullanırken incir gibi falan bişey denemesin,çünkü kanatıyo diyosun,aldara zaten başlıbaşına o bölgenin bağışıklığını artırıyor,artı bir de yaktıryormuş,gene dr.a sorun ama bence aldaranın kullanımında da yazıyordu eğer bölgede tahriş,vb.şeyler varsa sürülmesi önerilmiyor,çünkü kremin kendide zaten tahriş ediyo.tabi bu benim kendi görüşüm dr.a sorabilirsiniz.

ben maddi olarak çok zorlandım.yanlış tedaviler özel hastaneler. sonunda hakan bey sayesinde kurtuldm. şimdi istanbuldan taşınmam gerekiyor. farklı bir ilde ev kurcaz, evlencez (düğün faln yok tabe), iş değişikliği yapmam lazm. ev kurmak ayrı dert. eğer bunlar olmasa size maddi olarak da yardım etmek isterdim :( umarım doğru insanlar çıkar karşınıza. ama ist.a gelme imkanınız olursa başka doktora gitmeyin. hakan beyi tanıyınca demek istediğimi anlayacaksınız :)

slm ben ist yasiyorum hakan bey hangi hastanede górev yapıyor hangi semtte

Konunun tamamını okuma fırsatım olmadı ama yazmadan edemedim belki bir yardımım dokunur diye. arkadaşlar ben geçen sene genital siğil çıktığını fark ederek kadın doğum uzmanına gittim acil yakılması gerektiğini, çok tehlikeli olabileceğini söyledi. biraz da gözüm korktu kadın doğumcuya ilk gidişimdi zaten. hemen ertesi gün siğillerim yakıldı. ancak bir ay sonra siğil ile sivilce arası bir kaç şey daha çıktı.bu sefer bir cildiyeciye gittim. cildiyeci bana keşke ilk başta kadın doğuma değil cildiyeye gelseydiniz dedi. doğal olarak siğiller cildiyenin işi, genital bölgede diye hemen kadın doğuma koşturdum! (bunu nasıl düşünemedim diye üzüldüm sonradan) cildiyecinin bana söylediği şey siğiller yakıldıktan sonra tam olarak 2 yıl tekrarlamaması halinde ancak geçtiğini söyleyebiliriz.2 yıl boyunca çıkmıyorsa tekrar çıkma olasılığı çok düşüktür dedi. ancak eğer tekrarlarsa eczaneden verrutol adlı ilacı alarak siğillerin üzerine sürün gün aşırı dedi. biraz yakıyormuş ama kesin çözümdür dedi. bende henüz siğil tekrarlamadı, o yüzden herhangi bir şey denemedim.ağdayı ve jileti yasaklamıştı ayrıca, siğillerin dağılmasına sebep olduğu için(kanatmamak şartıyla ağda yapabilirsin demişti ama ille bir kaç damla oluyor:)). bir de genital bölgeyi asla nemli bırakmayın, ıslak mayoyla falan oturmayın. affedersiniz küçük tuvaletinizi yaptıktan sonra önden arkaya doğru sadece silinin, yıkamayın. nem siğilleri arttırır demişti. tavsiyelere uydum hala da uymaya çalışıyorum şimdilik bir sıkıntı yok. sonradan çıkan sivilce ile siğil arası şeye de köksüz siğil bunlar demişti.tıptaki adıyla pinpon enfeksiyonu.eşten eşe bulaşması çok kolaymış o yüzden pinpon :)sivilce gibi etrafı hafif pembe, beyaz uç veriyor ama patlamıyor ya da sivilce gibi bir kaç gün içinde sönmüyor.sabit kalıyor. onları da temiz bir cımbızla tutup koparın,hemen banyoya girip sabunla temizleyin ve yıkanın demişti.baya yaşlı ama tecrübeli tonton bir doktor.mümkün olan en basit,en doğal ve en ucuz şekilde sorunları çözmeye çalışıyor. tavsiyeleri tamamen işe yaradı.SİZE ÖNERİM EĞER BÖYLE BİR SORUNUNUZ VARSA LÜTFEN ÖNCE CİLDİYEYE GİDİN:)

Konunun tamamını okuma fırsatım olmadı ama yazmadan edemedim belki bir yardımım dokunur diye. arkadaşlar ben geçen sene genital siğil çıktığını fark ederek kadın doğum uzmanına gittim acil yakılması gerektiğini, çok tehlikeli olabileceğini söyledi. biraz da gözüm korktu kadın doğumcuya ilk gidişimdi zaten. hemen ertesi gün siğillerim yakıldı. ancak bir ay sonra siğil ile sivilce arası bir kaç şey daha çıktı.bu sefer bir cildiyeciye gittim. cildiyeci bana keşke ilk başta kadın doğuma değil cildiyeye gelseydiniz dedi. doğal olarak siğiller cildiyenin işi, genital bölgede diye hemen kadın doğuma koşturdum! (bunu nasıl düşünemedim diye üzüldüm sonradan) cildiyecinin bana söylediği şey siğiller yakıldıktan sonra tam olarak 2 yıl tekrarlamaması halinde ancak geçtiğini söyleyebiliriz.2 yıl boyunca çıkmıyorsa tekrar çıkma olasılığı çok düşüktür dedi. ancak eğer tekrarlarsa eczaneden verrutol adlı ilacı alarak siğillerin üzerine sürün gün aşırı dedi. biraz yakıyormuş ama kesin çözümdür dedi. bende henüz siğil tekrarlamadı, o yüzden herhangi bir şey denemedim.ağdayı ve jileti yasaklamıştı ayrıca, siğillerin dağılmasına sebep olduğu için(kanatmamak şartıyla ağda yapabilirsin demişti ama ille bir kaç damla oluyor:)). bir de genital bölgeyi asla nemli bırakmayın, ıslak mayoyla falan oturmayın. affedersiniz küçük tuvaletinizi yaptıktan sonra önden arkaya doğru sadece silinin, yıkamayın. nem siğilleri arttırır demişti. tavsiyelere uydum hala da uymaya çalışıyorum şimdilik bir sıkıntı yok. sonradan çıkan sivilce ile siğil arası şeye de köksüz siğil bunlar demişti.tıptaki adıyla pinpon enfeksiyonu.eşten eşe bulaşması çok kolaymış o yüzden pinpon :)sivilce gibi etrafı hafif pembe, beyaz uç veriyor ama patlamıyor ya da sivilce gibi bir kaç gün içinde sönmüyor.sabit kalıyor. onları da temiz bir cımbızla tutup koparın,hemen banyoya girip sabunla temizleyin ve yıkanın demişti.baya yaşlı ama tecrübeli tonton bir doktor.mümkün olan en basit,en doğal ve en ucuz şekilde sorunları çözmeye çalışıyor. tavsiyeleri tamamen işe yaradı.SİZE ÖNERİM EĞER BÖYLE BİR SORUNUNUZ VARSA LÜTFEN ÖNCE CİLDİYEYE GİDİN:)

o dr.un kendi pinponmuş bence,mümkünse isim verirsen bu dr.u merak ettim. siğili cımbızla çekip koparmak nasıl bi tedavidir? bence ne sen ne de bunu okuyan başka biri kesinlikle yapmasın.yani burda herkes o kadar dr.a gitti,araştırdı,bir sürü şey okudu,1 tane doktor bile cımbızla tutup koparın demedi.evet cerrahi müdahaleyle siğili alıyorlar ama o da gene tutup koparma şeklinde değil.tabiki senlik bişey yok sen tecrübeni paylaşmışşın ama gerçekten çok sakat bi öneri sunmuş doktor.yani kopardıktan sonra n'olacağını kim bilebilir ki?valla iyi ki sende denememişsin canım ya,çok şükür alatmışsın geçmiş bitmiş.
bir de genital siğiller ürolog,dermatolog,jinekolog bunların hepsi bakıyor,ama biz bayanlar genelde jinekologu tercih etmemizin sebebi,bazı siğil tiplerinin hücre bozabilmesi.tabi smear falan gibi şeylerde yaptırmak zorunda olduğumuz için jinekolog tercih ediliyor,ama dediğin gibi cildiye de bakıyor.

Back
X