kızlar siteye yeni üye oldum ölecekmiyim bu hastalk yüzünden evlenemezmiyim lütfen cevap verin çok kötüyümm :'(
geçmiş olsun,öncelikle bu siğillerden dolayı ölmeyeceksin,evlenebilirsin,tedaviler çocuk olmasına falan engel değil,anne de olabilceksin.bu hastalık bence psikolojik yönü daha ağır olan bir hastalık,yani varolan siğilleri tadavi ediyorsun ama bi süre sonra tekrar çıkıyor,işte canını sıkan kısım bu.insan kurtulamayacağını düşünüyor,ama sen de göreceksin ki,nette yazılanları okudukça,herkes başta panilemiş bende dahl,zamanla tedaviye başlamış,alışmış ve kurtulmuş.benmde 2 ay oldu olacak.fark ettiğim anda hemen gittim dr.a ve teşhis koydular.sende iyi bir jinekolog bul,mutlaka smear testi yaptır,tedaviye başla.ilk başta yapacağın en önemli şey bunlar,dr.sana uygun tedaviyi söyler,ama en etkili tedavi koter,kriyo.hatta bence koter daha iyi bayanlar için.tedaviyle beraber,bağışıklık sis.kuvvetlendirmen için bişeyler kullan dr.tavsiyesiyle,örneğin imunek,çinko,ekinezya,c vitamini vb.
ve hemen geçecek diye düşünme,vücuduna en az bir 6 ay ver.dr.lar böyle söylüyor.dr.un aşıyı tavsiye eder ve sende istersen aşıyı tedavi başında ol,şahsen ben aşının faydası oldğunu düşünenlerdenim ve ilk hafta hemen oldum,atakları azaltıyor.ama bende daha başındayım,1.dozu oldum,bu ay ortasında 2.dozu olacağım.
nasıl bulaştığına gelince ille direkt cinsel ilişkiye girmek önemli değil,sürtünme yoluyla yani ten temazsıyla bile geçebiliyor,eğer hiçbir şekilde bile böyle bişey olmamışsa,%10 luk bir ihtimal ağda salonları,wc vb. gibi diğer yerlerden kapma olabilir.
sonuç olarak siteyi karıştırdıkça çok şey öğreneceksin sende,hepimiz gibi.ve inşallah bir an önce hepimiz kurtuluruz.