• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

valla o bölgenin yapısında pütürler var,bgn yine baktım,ama öyle çok dikkat çekici değil.ama ben şöyle yapıyorum.eğer şüphelendiğim bi yer varsa,kızarık gördüğüm pütür gördüğüm bi yer gibi,oraya sirke sürüyorum eğer hafif yanma,beyazlaşma oluyorsa anlıyorum ki orda çıkıyor,sirkeye devam ediyorm 2-3 güne geçiyor.zaten sirke lezyon olmayan bölgede yanma falan yapmıyor,ordan anlıyorum.ama ben bi de aldara deneyecem bi fırsat bulup almadım.aldara küçük siğillerde ve siğilsiz bölgede çıkmasını engellediği için işe yarar diye düşünüyorum.

offf bazen gececek diyorum bazen moralim çok bozuluyor,geçmeyecek gibi geliyor,bu ay adet gördükten sonra hani adet sonrası böyle hafif kahverengili bi akıntı gelir ya,o akıntı kan renginde geldi,yani kahverengi gibi değil de kırmızıydı,akıntının içinde böyle az çok kan rengi vardı.hiç öyle olmazdı,o renk yani.acaba bu hpv içe de mi bulaştı,ya da hücrelerimi mi bozdu çok taktım kafaya,15 güne kadar dr.a gitcem smear da yaptırcam ,2.doz aşımı da olacağım.ama o güne kadar ben beni yiycem sanırım.bu ay vajinal fitil kullandım bir de mantar enfekisiyonu için ayrı bir fitil kullandım,bilmiyorum onlar öyle işey yapar mı ,çünkü ilk kez kullandım onları da.offf offf :(((

bu igrenc hastalığı atlatıcagıma dair hiç bi umudum kalmadı bagıra bagıra aglamk istiyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmm:((( idrar deliğimin etrafındakler ne die anlamay calışydum burdad yazmışdım normaldr falan demişti doktrda heyyyyyy yarabbm sabr diorum ya ben şimdi napıyım madem normaldi neden cogalmışlar yaw inanılmaz kötüym yaaa hani netden bakıp cok ilerlemiş vaka bunlar biz basındayız diyip teselli oldugunuz durumlar vardı ya ben teselli olamyrum ben tamda o ilerlemiş waka durumundayım ben atlatcakmıym hayal ya biliyorum benmki tamamen hayal yaw isyan etmek istemiyorum ama ediyorum yaaaaa daha ewli bile dğilim daha bicok seye hewesim hayalim var cok mutsuzum yaaaa :(((((((((((

Siteye yeni üye oldum. Genital siğil olarak oldukça bilgilendirici bir başlık. Ben genital siğil ile mart ayında tanıştımç Başta önemsemedim geçer diye düşündüm siğiller gittikçe artmaya başladım. İnternetten araştırdığımda genital siğil olduğunu öğrendim. Oldukça stresli ve yoğun günlerin ardından siğiller kendi kendine geçmeyince bu siğiller bağışıklık sistemi zayıflayınca ortaya çıkıyormuş benimde hem stres hemde beslenmeme verdiğim önemi azaltmamdan ve uzun çalışma saatlerinden sonra sıkıntılı günler sonunda siğiller arttı. İlk olarak 19 haziranda devlettte eğitim araştırma hastanesi doktora gittim bayan doktor doktorun tavrı iyiydi bunların önemsiz dert etmeme gerek olmadığını belirterek beni müdahale servisine gönderdi.Bana bir ay sonra gel smear testi yapalım dedi.Sonra müdahale bölümündeki asistan siğilleri yakan kadın doğumcu doktorun yaklaşımı iyidi fakat yanındaki doktordan hoşnut olmadım.Müdahale bitti ben pansuman olmadan kanlı olarak kalktım. Yani birşeyle silmediler. Ben hiçbir ilaç ve solüsyon kullanmadım doktor yazmadı. 15 güne yaralarım geçti hatta ben yaralar geçmeye yakın 10 gün sonra denize gittim.Bu ay adet olmadım. Adet olmayı bekledim 1 ay yerine 26 temmuzda doktora gittim. Smear testini yanındaki asistan doktor yaptı.Asistan doktorun tavrını beğenmedim alaycı ifadesi vardı. Sürüntü alırken vajinama soktuğu aparat çok acıttı ben kendimi geri çektim çok acıdığını söyledim kendinizi kasıyorsunuz dedi. Uzman doktorla yeni gelen aparatların sert ve kalın olduğunu konuştular.Sonra tekrar başka aparat soktu daha az ağrı oldu sürüntüyü aldı. 3 hafta sonra sonucu alırsınız dedi.İlk ameliyatımdan sonra yaraların çok kaşınmasından ben kaşıdım biraz siğilim tekrar çıktığı için beni tekrar müdahale servisine gönderdiler.Müdahale servisinde 4 sağlık görevlisi vardı. lokal anesteziyle koter yapan asistan doktor gayet ilgili ve yardımcıydı. Yanındaki doktorlara gösterek ve onlara deneterek siğilleri yaktı.Ban smear ve hpv dna testi olup olmadığımı sordu. Yara solüsyonu ve bakteri öldürücü ilaç yazdı.Cildiyeye göstermemi onlarında koter yaptığını söyledi.Kontrole gelmemi söyledi ama ne zaman geleceğimi nasıl olacağını söylemedi.Koter işlemi bittiğinde yine ben kanlı kalktım pansuman yapılmadı.Birde ben utandığımdan birşey diyemedim ilk gittiğimde daha utanıyordum 2. gittiğimde daha rahattım. Birde ordaki görevlilerin hepsinin yaklaşımı aynı değil bazılarının tavırlarını begenmedım.Evli değilim erkek arkadaşımla ayrılalı 2 yıl oldu en son onunla 11 ay önce birlikte oldum.Hayatımda kimse yok bu tür hastalıklardan çok korkardım başıma geldi.bu hastalıkla ilgili birçok şey öğrendim ve hala okuyorum.Koterle lokal anestezi pek acıtmıyor hatta hiç yok gibi diyebilirim korkulacak birşey değil. Şimdi sonuçları bekliyorum. Doktora Hpv dna testini söylicem eğer smear negatif çıkarsa yapmazsa diye düşünüyorum.Olmazsa başka doktora giderim diye düşündüm.Beslenmeme dikkat ediyorum çörek otu bitki çayı yeşil çay günde 4-5 porsiyon sebze meyve bal pekmez ceviz süt ve genellikle hergün 2 limonun suyu içiyorum sigara hiç içmedim.Fakat hayatımdan stresi atamıyorum yaşam şartım bu şekilde:((

Son düzenleme:
arkadaşlar benimde bu konuda epey canım yanmıştı. bazı arkadaşlarında dediği gibi bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla da çok ilgisi var. ben bir dönem mide-bağırsak rahatsızlığı geçirdim o dönemlerde beslenmem stres berbat bir dönemdi ve o dönemlerde bu siğillerle tanıştım. bazı doktorlar o kadar sinir ediyor ki insanı ilk başta bir doktor gittim özel bir hastaneydi bayan bir dr du, bana bu siğillerin bulaşıcı yani bir ilişki sonrası yaşanacağını söyledi bende dedim öyle birşey yok olmadı dr tekrarladı aynı şeyi tabi bende ama o kadar sinir oldum ki anlatamam neyse bana bir ilaç vermişti 150 lira civarındaydı sanırım zor da olsa aldım ilk kullandığımda faydası oldu dr tekrar gittim bir kutu daha kullan dedi kullandım kullanmasına ama ikincisin de faydası olmadı ve bıraktığı iz acı cabası... sonra devlette başka bir dr gittim bazı ilaçlar vermişti bana onların faydası oldu ama ben o dönemlerde yadiklerime dikkat ettim, bitkisel olarak bazı şeyler kullandım. heee sonra bir dr daha gittim kadın doğum bölümüne diğerleri cildiye ydi. en sondaki içimi çok rahatlatmıştı yaşımın genç olduğunu ve zamanla bu siğilleri vücut atacağını söylemişti. şimdi allaha şükür geçti tabi ne kadar zamandır yok hatırlamıyorum. zor ama imkansız değil geçmesi Allah şifanızı versin umudunuzu kaybetmeyin:16:

kızlar valla ben aldara aldım,az önce sürdüm,o bölgenin bağışıklığını artırdığı için,ben koruma amaçlı deneyecem.yeni atakların oluşumunu engellesin diye.normalde gece sürülüyor ama ben bgn ilk kez denediğim için,nolur nolmaz diye gündüz sürdüm.bi de siğil varken haftada 3 gün kullanılıyor ben 2 kere kullanmayı düşünüyorum.dr.uma sormadım,ama sirke sürdüğümü biliyordu bişey de dememişti,bu da sirkeden daha kötü olmaz sanırım,inşallah faydasını görürüm.sonuçlarını burdan yazarım size.temiz olup bişey kalmadıktan sonra,yeni atak ortalama 13-14 gün sonra oluyordu,eğer ki bunu kullandıktan sonra ataklar arası 20 güne falan çıkarsa ya da inşallah bir daha olmazsa faydasını görmüşümdür diye düşüneceğim.hadi hayırlısı bakalım.

bir de ne zamandır yazmak istediğin ama hep unuttuğum birşeyi söyleyecem size,ben ilk dr.a gittiğimde,bana olabildiğince siğilli dönemde en azından evde olduğun müddetçe iç çamaşırı giyme dedi.sanırım bulaştırıcılığı azaltmak için,ve mantıklı geldi bana,walla 2 aydır çoğu zman donsuzum :))) hatta dışarı çıktığım zamanlar için uzun etek,elbise falan aldım,lezyon varsa eğer dışarı çıkarken,o zman bile iç çamaşırı giymeyip uzun etek elbise falan giyiyorum,ama faydasını gördüğümü de düşünüyorum,tabi kışın olsa böyle bi şansımız da olmazdı.inşallah kışa hepimiz atlatmış oluruz.

off bacım bilmiyorum tek sorun kurtulabilecekmiyim evlenmeme sorunmu bu :( cinsel ilişkiye girmedim nasıl bulaştı bu bana :'(

aynı sorun bende de var bende henüz evli değilim bkireym ve bende de var makatımda genitalmde hatta üretramda ble vr nasıl bulşatı bende blemiyorum atlatcagıma dair pek umudm kalmadı bnm cnkü bu hastalıgı basında yakalamak cok önemli cok fazla yayılıyo sizdeki sğillerin belirtsi neler doktrmu teshs etti nasıl olışumlar

kızlar siteye yeni üye oldum ölecekmiyim bu hastalk yüzünden evlenemezmiyim lütfen cevap verin çok kötüyümm :'(

geçmiş olsun,öncelikle bu siğillerden dolayı ölmeyeceksin,evlenebilirsin,tedaviler çocuk olmasına falan engel değil,anne de olabilceksin.bu hastalık bence psikolojik yönü daha ağır olan bir hastalık,yani varolan siğilleri tadavi ediyorsun ama bi süre sonra tekrar çıkıyor,işte canını sıkan kısım bu.insan kurtulamayacağını düşünüyor,ama sen de göreceksin ki,nette yazılanları okudukça,herkes başta panilemiş bende dahl,zamanla tedaviye başlamış,alışmış ve kurtulmuş.benmde 2 ay oldu olacak.fark ettiğim anda hemen gittim dr.a ve teşhis koydular.sende iyi bir jinekolog bul,mutlaka smear testi yaptır,tedaviye başla.ilk başta yapacağın en önemli şey bunlar,dr.sana uygun tedaviyi söyler,ama en etkili tedavi koter,kriyo.hatta bence koter daha iyi bayanlar için.tedaviyle beraber,bağışıklık sis.kuvvetlendirmen için bişeyler kullan dr.tavsiyesiyle,örneğin imunek,çinko,ekinezya,c vitamini vb.
ve hemen geçecek diye düşünme,vücuduna en az bir 6 ay ver.dr.lar böyle söylüyor.dr.un aşıyı tavsiye eder ve sende istersen aşıyı tedavi başında ol,şahsen ben aşının faydası oldğunu düşünenlerdenim ve ilk hafta hemen oldum,atakları azaltıyor.ama bende daha başındayım,1.dozu oldum,bu ay ortasında 2.dozu olacağım.
nasıl bulaştığına gelince ille direkt cinsel ilişkiye girmek önemli değil,sürtünme yoluyla yani ten temazsıyla bile geçebiliyor,eğer hiçbir şekilde bile böyle bişey olmamışsa,%10 luk bir ihtimal ağda salonları,wc vb. gibi diğer yerlerden kapma olabilir.
sonuç olarak siteyi karıştırdıkça çok şey öğreneceksin sende,hepimiz gibi.ve inşallah bir an önce hepimiz kurtuluruz.

eski arkadaşlardan siteye girenler varsa,şimdiki durumlarından biraz bahsedebilirler mi,nasıllar,hpv bitti gitti mi.ya da hastalığa mı alıştılar da uğramıyorlar,haber ederlerse seviniriz biz yeni hpv mağdurları olarak :)

Ben 8 aylık evliyken polip ameliyatı oldum rahimdn et parçası aldırdım özel bi hastanede
10 gün sonraa bende bu siğiller çıktı büyük ihtimalle hastanede bana bu hastalığı olan birinin aletini kullandılar
Tam bilemiyorum ilk ameliyatımdan 10 gün sonra feci bi kaşınma kaşıdıkca kanama oldu sonra bi gün banyoda elime geldi minik
minik et parçacıkları tam 1 ay arayla ikinci ameliyatımı oldum yaktılar siğilleri sonra tekrar çıktı hemen 1 hafta sonra
dr dediki oran senin şuanda yara müdahale edemeyiz bana 2 tane krem verdi sürekli sürdüm onları günde kaç kez sonra kendi kendine geçti ikinci siğiller
tabi sürekli kontrole gittim kremi hep kullandım ama 1 gün sürmesem kaşınmaya canım yanıp kanamaya başlıyodu sonra ben hamile kaldım dr bana dediki
kremleri kullanamassın bu dönemde kesinlikle bebeğe zararlı ben bıraktım ama kaşıntı yaralar kanama tekrardan başladı sürekli yıkadım temiz tuttum bez koydum
falan derken kendi kendine gene geçti ama çok korkuyorum geri gelicek diye..

eski arkadaşlardan siteye girenler varsa,şimdiki durumlarından biraz bahsedebilirler mi,nasıllar,hpv bitti gitti mi.ya da hastalığa mı alıştılar da uğramıyorlar,haber ederlerse seviniriz biz yeni hpv mağdurları olarak :)

merhaba tuana ben cok eski sayilmam aslinda ama bir seneyi geride biraktim. ilk koterimden sonra alla sukur bidaha tekrarlamadi. hpv tiplemesinde 44 ve 53 cikti.44 dusuk 53 olasi yuksek risk olarak geciyormus. ozel olarak hicbisey yapmadim aslinsda. sadece meyve ve sebze tuketmeyi arttidim o kadar. bide hic dusunmedim ve kafayi takmadim. inan dusunmedim dersem yalan soylemis olmam. kafanizi rahat tut ve stres yapma. doktorum sigara kullanmadigim icin %90 vicudun atacaktir dedi. umarim hepimiz bu hastaliktan en kis zamanda tamamen kurtuluruz

merhaba tuana ben cok eski sayilmam aslinda ama bir seneyi geride biraktim. ilk koterimden sonra alla sukur bidaha tekrarlamadi. hpv tiplemesinde 44 ve 53 cikti.44 dusuk 53 olasi yuksek risk olarak geciyormus. ozel olarak hicbisey yapmadim aslinsda. sadece meyve ve sebze tuketmeyi arttidim o kadar. bide hic dusunmedim ve kafayi takmadim. inan dusunmedim dersem yalan soylemis olmam. kafanizi rahat tut ve stres yapma. doktorum sigara kullanmadigim icin %90 vicudun atacaktir dedi. umarim hepimiz bu hastaliktan en kis zamanda tamamen kurtuluruz

1 sene geride kaldıysa,çok şükür atlatmış gör kendini,darısı bizlere inşallah :) ben tiplememi bilmiyorum,dr.gerek görmedi.benim ataklar oluyor hala,1.doz aşı oldum,15 güne kadar 2.doz aşımı olcam.ama her atakta dr.a gitmiyorum,sirkeyle 2-3 günde geçirebiliyorum.ama ataklar da bitse fena olmaz tabi,ama tam olarak 2 ay bile olmadı henüz hastalık başlayalı.bende sigara hiç kullanmadım,inşallah faydasını görürüm senin gibi.sen aşı olmuşmuydun?

Aminn inşallah hepimiz tamamen kurtuluruz. Ben aşı olmadım canım. Doktorum tavsiye etti ama Okadar farklı fikirler varki ben cesaret edemedim açıkcası. Ben ilk koterden sonra hiç atak geçirmedim. Doktorum sigara içmemek çok etkili diyor. Sende kısa zamanda aratsın vücudundan bu hastalığı bence.

Back
X