Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

2 farklı doktora gorundum canım bır sey demıyorlar gecmezse baska bırıne daha gıderım artık rahmım temız cıktı ultrasonda herhangı bır kıst falan gormedıler ama bu sebebsız kanama cok korkutuyor artık benı butun dengem bozuldu ne yemek bıle yıyemıoyorum 5 kılo verdım yaa :2:

2 haftadır kanama olur da herşey normal diyebilir mi jinekolog? Ya bunun beklendiği durumlar vardır onlardan birini yaşıyorsundur (lohusalık veya çikolata kisti patlamıştır) veya başka bir sorun vardır araştırılması gereken.
En azından dahiliyeye veya aile dr una git, kan değerlerine baksınlar. Siğil kanama nadiren yaparmış, o da koparırsan filan...2 hafta da sürmez.

canım dahılıyeye de gıttım 6 tup kan verdım ıdrar vs. de yapıldı sapasaglam cıktım sadece kreatının dıye bır deger yuksek cıktı oda bobrekle alakalıymıs bobrek ıcın ultrason ve ıdrar yapıldı onlarda sapasaglam cıktı anlamadımmmmmmm hala devam edıyor...

merhaba arkadaşlar... 6 ay sonra evleneceğim ve bu HPV virüsüyle boğuşuyoruz nişanlım ve ben :( sizden bir ricam var arkadaşlar istanbul da anadolu avrupa yakası fark etmez HPV virüsü ve genital siğiller alanında uzman önerebileceğiniz doktor var mı? lütfen acil cevap verebilirseniz sevinirim... cuma günü randevu alıp istanbul a gideceğim fakat hangi doktora gideceğimizi bilemiyoruz. dermatoloji uzmanında 2 kez yaktırdım bu defa smear testi vereceğiz iç kısımda bir sertlik hissettim :( moral ve sağlıklı beslenme hastalıkla mücadeledenin başındaymış ama ben hergün ağlıyorum :((((( herkese bol şifalar diliyorum sağlıklı günler...

canım dahılıyeye de gıttım 6 tup kan verdım ıdrar vs. de yapıldı sapasaglam cıktım sadece kreatının dıye bır deger yuksek cıktı oda bobrekle alakalıymıs bobrek ıcın ultrason ve ıdrar yapıldı onlarda sapasaglam cıktı anlamadımmmmmmm hala devam edıyor...

Seni yeterince bilgilendirmeleri gerekiyor niye kanama bu kadar uzun sürüyor diye. Normal diyorlarsa da nasıl, niye normal onu açıklamaları lazım. Geçmiş olsun.

kızlar sıgılde vajınadan adet kanı gıbı kan gelıyor mu ???

hayır sıgılde addet kanı dıl de duzensız kanama yaapar sıgıller gecene adar bana doktor ara kanama olablır korkma dedı ama sıgıl belırtısı ılk kanamadır dedı sonara kasıntı sonra sıgıller simir aldır hemen

Seni yeterince bilgilendirmeleri gerekiyor niye kanama bu kadar uzun sürüyor diye. Normal diyorlarsa da nasıl, niye normal onu açıklamaları lazım. Geçmiş olsun.

saol canım bılemıyorum acıklamıyorlar artık beklıyecegım persembeye kadar falan gecmezse kontrole gene gıderım gecmıyor derım artık bırsey yaparlar ınsallah:(((

hayır sıgılde addet kanı dıl de duzensız kanama yaapar sıgıller gecene adar bana doktor ara kanama olablır korkma dedı ama sıgıl belırtısı ılk kanamadır dedı sonara kasıntı sonra sıgıller simir aldır hemen

hmm cnm nasıl gecer bu sıgıller pekı ? bana sımır falan demedıler kanaman var durunca bakarız dedıler kanama olunca sımır oluyormu kı canım???

hmm cnm nasıl gecer bu sıgıller pekı ? bana sımır falan demedıler kanaman var durunca bakarız dedıler kanama olunca sımır oluyormu kı canım???

yanlız bakıre olan bayanlara sımır alınmıyor
kanaman durmadan da probu makınasını vajınana bakamıyorlar

aslında kanamanı durdurcak bı ılac vermesı gerekırdı dıye dusunuyordumm bence durana kadr kanaman ada cayı ıcmenı onermekteyım

merhaba arkadaşlar... 6 ay sonra evleneceğim ve bu HPV virüsüyle boğuşuyoruz nişanlım ve ben :( sizden bir ricam var arkadaşlar istanbul da anadolu avrupa yakası fark etmez HPV virüsü ve genital siğiller alanında uzman önerebileceğiniz doktor var mı? lütfen acil cevap verebilirseniz sevinirim... cuma günü randevu alıp istanbul a gideceğim fakat hangi doktora gideceğimizi bilemiyoruz. dermatoloji uzmanında 2 kez yaktırdım bu defa smear testi vereceğiz iç kısımda bir sertlik hissettim :( moral ve sağlıklı beslenme hastalıkla mücadeledenin başındaymış ama ben hergün ağlıyorum :((((( herkese bol şifalar diliyorum sağlıklı günler...

janım bence sen bırı cwp werene kadaar eskı yazıları oku ordan gorebıllırsın

yanlız bakıre olan bayanlara sımır alınmıyor
kanaman durmadan da probu makınasını vajınana bakamıyorlar

aslında kanamanı durdurcak bı ılac vermesı gerekırdı dıye dusunuyordumm bence durana kadr kanaman ada cayı ıcmenı onermekteyım

pekı adacayı kesermı canım kanamayı?? ben bu sabah yataga cıkan kanla uyandım azalacagına cogalıyor :((( benım bır arkadasımda tam 1 ay adet olmus sonra kesılmıs bırsey olmaz dıyor anlayamadım sınırı bozuluyor ınsanın

arkadasım merhaba oncelıkle yanlıs anlama ama oncelıkle duzelene kadar ılıskıden kacınmak gerek oldugunu duymustum bende istanbulda avrasya hospıtal gamze hanımla tedavı oldum tavsıye edebılırım ıyı dınleyen anlayan biridir fakat senınle beraber nısanlınında tedavı olması gerek yoksa bırbırınıze atar durursunuz moral ve sağlıklı beslenme evet çok önemli bende senın gıbıydım ama başlarda korkma ve kendını uzme yoksa hastalıga kapıyı daha cok acarsın tedavını ol guzelce ardından mutlak aşı ol derım cunkı tedavı olupta ası olan arkadaşlarda tekrarlama riski ben pek gormedım tabı burada okudugum kadarıyla gecmıs olsun sakın kendını üzme cık gez dolaş:nazar:

sıgıller gecene kadar uzun bı sure de yane 5 ay fılan ılıskıye gırmeyın prezervatıf korumuyor

agda kllanma cunku daıgıtyor jılet kullanıyorsan da tek kullanımlık kullan mumkunse we ımkanın war ıse lazere gıt sıgıller tam anlamıyla bıtınce
her 6 ayda bır sımır aldır

baskasına aıt bısı kullanma
yogn vıtamın al ozellkle meywe we sebze
pekmes balık yag kapsulu aktardan macun al
en onemlısı cervalıx yada gardesıl rahım kanseıne karsı ası ol sen de esınde sewgılınde her nyse

koter olmak yada dondurmak care dıl kendıne ıyı bakmazsan cıkar bu tkrar eyer 3 5 sene tekrarlamazsa sıgıl kendıne ıyı bakarsan hpv atıyor vucudun o yuzden hasta olma

pekı adacayı kesermı canım kanamayı?? ben bu sabah yataga cıkan kanla uyandım azalacagına cogalıyor :((( benım bır arkadasımda tam 1 ay adet olmus sonra kesılmıs bırsey olmaz dıyor anlayamadım sınırı bozuluyor ınsanın

YOK YA elbet bıtıcek o kadr stres yapma yane olabılır bole bısı korkcak bısı yok kanama bıtınce her syeı yaptırısın olur bıter

meraba hrkese. ben 19 yaşında bi genç kızım. ilişki tecrübem oldu. 2 aydır da n olduğunu bilmediğim sivilce şeklinde bezelerim vardı. fakat final döneminde olduğum için adeta gözüm zatn bişeyi görmüyordu. doktora gittm hpv virüsü dedi. smear testi yapıldı ve pazartesi donuçlarım çıkıcak. aileme bunu asla açıklayamam. bu hastalıktan tamamen kurtulmuş birileri var mı )= siğillerden kurtulsam bile her zman bulaştırıcı bi insan mı olucam... yada her sınav dönemi üzüldüğümde yeniden mi çıkıcak... bana lütfen birileri cvp yazsın.. serin kanlı olmaya çalışıyorum ama.. ailme bakire olmadığımı bile söyleyemem.. beni anlayan biri var mı ... morelim 0 . .. 0 0

meraba hrkese. ben 19 yaşında bi genç kızım. ilişki tecrübem oldu. 2 aydır da n olduğunu bilmediğim sivilce şeklinde bezelerim vardı. fakat final döneminde olduğum için adeta gözüm zatn bişeyi görmüyordu. doktora gittm hpv virüsü dedi. smear testi yapıldı ve pazartesi donuçlarım çıkıcak. aileme bunu asla açıklayamam. bu hastalıktan tamamen kurtulmuş birileri var mı )= siğillerden kurtulsam bile her zman bulaştırıcı bi insan mı olucam... yada her sınav dönemi üzüldüğümde yeniden mi çıkıcak... bana lütfen birileri cvp yazsın.. serin kanlı olmaya çalışıyorum ama.. ailme bakire olmadığımı bile söyleyemem.. beni anlayan biri var mı ... morelim 0 . .. 0 0

önce bekle bence test sonuçların çıksın şimdilik heyecan yapma...virüsü vucttan tamamen atana kadar bulaştırıcılık devam ediyor..oyüzden ilişkiyee girmemeni tavsiye ederm..bu virüss ölene dek senle kalmıyorr kendine ii bakarsan gidebiliormuşş üzülmemeye çalş öncee tabi bu biraz zor gelebilir ama öle yapman grklii beslenmede dkkt et burdaki eski yazıları okuu..iyileşen insan çok varr ..aşıda olabilirsin..

önce bekle bence test sonuçların çıksın şimdilik heyecan yapma...virüsü vucttan tamamen atana kadar bulaştırıcılık devam ediyor..oyüzden ilişkiyee girmemeni tavsiye ederm..bu virüss ölene dek senle kalmıyorr kendine ii bakarsan gidebiliormuşş üzülmemeye çalş öncee tabi bu biraz zor gelebilir ama öle yapman grklii beslenmede dkkt et burdaki eski yazıları okuu..iyileşen insan çok varr ..aşıda olabilirsin..

cevabn için teşekrler... sanırım ben geç farkettim ve de vajinamın içinde olduğnu söyldi.. çok da bişey söylemedi doktor.. ilk defa muayene oluşum çok zor bişeydi.. vajinamın içinde varr daha da içeri gider mi yaa :S bu şekilde rahatszılığı olan var mı ? varsa nasıl tdavi oldu

30 yaş altında bu virüse yakalananların iyileşme hızı ve oranı daha yüksek. 19 yaşında daha da çabuk iyileşirsin bağışıklık sistemini zorlayan başka bir hastalığın yoksa. Eğer smir temiz çıkarsa iş siğillerden kurtulmaya kalır ki belki dr ilk 6 ay için bekleyedebilir hiçbirşey yapmadan. Veya dondurma (kriyoterapi), koter (yakma) uyglayabilir, asitli ilaçla, podofilmle kurutmayı seçebilir veya krem verebilir. Bütün bu opsiyonlardan birini sendeki siğillerin çokluğuna, yaşına, gittiğin dr un tercih ettiği tedavi şekline göre uygulayacaktır.

Bu virüsü vücut tamamen atar mı atmaz mı bu konuda tıpta iki farklı görüş var. Grip de virüsle bulaşan hastalık mesela ama gribi atlatınca bir daha aynı grip virüsüne yakalanmıyoruz çünkü bağışıklık sistemin antikor üretiyor o virüs için. hpv ise farklı. vücuttaki hpv yi tespit yöntemleri yeterince gelişmiş değil, bölgesel çoğalan bir virüs olduğu için örneğin 4 siğilin varsa bunların birini dr farketmezse veya çok küçükse diğer 3ünü tedavi etsen bile sonradan o 4. siğil çıkar sen de tekrarladığını düşünürsün. Veya sende veya partnerinde siğil varken ilişkiye girersen tekrar tekrar bölgesel bulaştırma olabilir ve o bulaşan kısımlarda siğil oluşur. Genel kanı, bu bir virüs olduğu için vücuttan atamıyorsun ama bir daha siğil çıkmayacak veya rahim ağzında hücre bozulması yapamayacak kadar azalmalarını sağlanabildiği.

Bu rahim ağzındaki hücre bozulması da smirle anlaşılacak. Eğer ascus, lsil, cin 1 gibi bir sonuç çıkarsa muhtemelen dr seni 3 veya 6 ayda bir kontrole çağıracaktır. sonuç hsil, cin2, cin3 olursa da kolposkopi yapıp duruma göre işlem yapacaktır.

Bunlar işin prosedür kısmı. İlk kez teşhis konduğunda herhalde hepimiz senin de hissettiğin şeyleri yaşadık. Yapman gerekenleri yapacaksın ve gerisini düşünmeyecek, kurmayacaksın. Eninde sonunda bitiyor bu virüsün eziyeti. Bundan 1 yıl sonra bu virüsü bağışıklık sisteminin yenmiş olması ihtimali %70. Diyelim ki geçmedi...2. sene sonunda bitme ihtimali %90... Kalan %10 biraz daha zorlu hpv virüsüne denk gelmiş veya bağışıklık sistemi zayıf olan veya yaşarken yapması gerekenleri yapmayanlar...
Sigara içiyorsan bırakacaksın mesela.Sigaradaki pis, zararlı maddeler doğrudan rahim ağzında tespit edilebiliyormuş hastalığa davetiye gibi. İyi besleneceksin. Yemediğim ot kalmadı bu hastalık geldiğinden beri :1:
Bol sebze, meyve yiyeceksin. Hazır gıda, katkılı gıda vb yemeyeceksin. Bünyeni kuvvetli tutacaksın. Çeşitli macunlar var aktarlar hazırlıyor onlardan kullanabilirsin. Çekiilmiş çörekotu+bal sabah akşam bir yemek kaşığı yiyebilirsin. Adaçayı, yeşil çay, çinko tablet vb de iyiymiş. Zaten bunların çoğu normalde yememiz gereken şeyler.
Hepsinden önemlisi mutlu olacaksın. Seni mutsuz eden ortamlarda, mutsuz eden insanların yanında kalmayacaksın, hayatından uzaklaştıracaksın. Az stres finaller için iyidiir :) ama çok da kendini sıkmamalısın. En kötü ihtimalle dersten çakarsın...Dünyanın sonu değil ki. Hiçbir şey ve hiçbir kimse sağlığından önemli değil. Geçmiş olsun canım.

geçmiş olsun canım onelıkle panık yapma sonuclarını bekle bakalım ne cıkacak enınde sonunda atlatılabılıcek bır hastalık cogunlukta bağışıklık sıstemıne göre baskılanan bır vırusleyız zaten erken farketmıssın tedavını olursun aşınıda yaptırısın .....daha beterınden saklasın allahım:nazar:

cevabn için teşekrler... sanırım ben geç farkettim ve de vajinamın içinde olduğnu söyldi.. çok da bişey söylemedi doktor.. ilk defa muayene oluşum çok zor bişeydi.. vajinamın içinde varr daha da içeri gider mi yaa :S bu şekilde rahatszılığı olan var mı ? varsa nasıl tdavi oldu

ben gıttım koter oldum
koter oldum gun ası oldum CERVALIX

koter olduktan sonra doktorum ada c ayı ve papatya cayı ıc dedı bundan sonra top sende dedı kendıne ıyı bakar c vıtamını gunluk meywe sebze brokolı fılan yersen yogun bı bıcım de her yemegınde salata kawaltıda yumurta

ws ws ws cıkmıyor

ben aktardan her hangı ıcınde 20 30 cesıt bulunan bıtkı olan macun aldım 2008 den berı onu kullanıyorum
her gun sabah aksam balık yag kapsulu ıcıorm
bı tane wıtamın alıyorm
gunluk yarım kılo mywe yıyorum
2008 den 2009 kadar her gun pamukla batıcon surdum haftada bır pamukla sırke surdum

eyer cok cok hasta olmaz domuz kus gırıbı ws bısı olmassan cıkmaz

ve evlencen kısı harıc onun harıcınde ılıskıye muhakkak korunarak prezervatıfle gır cunku vajınanın yapısı hucrelerı deyısıo

sıgılerın yok olana kadar yaklasık gıttıkten 5 6 ay sonra bıle ılıskıe gırme derım
agda yaptırma 1 seneye yakın dagıtıyor cunku
jılet kullancaksan da tek kullan at
eldıvenle al alabılırsen ben lazere gıdıoruyorm su anda

aktardan ben macunu 440 gr lokman hekım zencelıfıllı amcunu 10 tl ye
200luk balık yag kapsulunu aktardan 30 tl
pekmez bı kasık onu bılmıyorum fıyatını
evevit vıtamın 12 tl
sona bır ara ssk apıkobal oduyodu vıtamın 3 tl ssk odedı ıcın onu yazdırdım belkı apıkobal oduyordur sıgıl warken ben evevıt aldım

eyer kendıne 5 sene ıyı bak atar gıder vucut

ortak bırının bıseyını kullanma sıgara ıcme alkol alma yogun yag we sekerlı ozellıkle seylerden uzak dur en azından tadımlık ye yanıı onun harıcınde kurtulursusn

asıyıda tek dozunu 2008 de 244 tl dı ben 93 tl aldım bı dozunu arkadasım depoda calıstı ıcın ezane
2.dozumu 170 tl aldım ılac reprazatıcısı arkdasıma rıca ettım
3 dozumu 130 tl aldım o doktora rıca ettm

asıya 300 tl ıkı aya bır aktarada 50 tl wer dedım gbı kullan bende hala cıkmıyo cok sukur

Back