kan testi için erken diil mi?daha belli olmaz sanırım.ama smeari halledicem bi an önce.
fotoepilasyon için de salı günü bikaç yerden randevu aldım görüşücem.paket program düşünmüyorum zaten.ama her yerde IPL cihazından bahsediliyo,denerim senin gibi olmadı.
teşekkür hel_incim
kan testi için erken diil mi?daha belli olmaz sanırım.ama smeari halledicem bi an önce.
fotoepilasyon için de salı günü bikaç yerden randevu aldım görüşücem.paket program düşünmüyorum zaten.ama her yerde IPL cihazından bahsediliyo,denerim senin gibi olmadı.
teşekkür hel_incim
merhaba;
genital siğil ile 3 yıl önce tanışan biri olarak kısaca sizi tedavi yöntemleri ile ilgili bilgilendirmek isterim.
ilk doktora gittiğimde vajina çerveresinde birkaç siğil vardı, bunları lazer ile yaktılar. Çok kısa bir operasyon, anestezi yapılıyor ve de çok sancılı değil..Lazerle yakıldıktan yaklaşık 6 ay sonra 1-2 adet daha siğil çıktı, bu kez doktorum bana verrutol diye bir siğil solüsyonu verdi. bu ilacı her gecesürdüm ve de siğil zamanla yok oldu. fiyat olarak da oldukça uygun 6 tl gibi bir şey.. son 1,5 senedir de bir daha tekrarlamadı...
daha doğrusu ben öyle sanıyordum, eşimle cinsel ilişkiye girdikten sonra iç kısımda sol tarafta yara olmaya başladı...bunun için doktor doktor gezmeye başladım. hpv tedavisini beraber sürdürdüğüm doktor bu yaranın orada oluşan varisten kaynaklandığını söyledi ve çeşitli kremler verdi. ilişkiye ara verip kremleri kullanınca geçti ama sonra tekrarladı. bunun üzerine başka doktorlara gitmeye başladım. sonunda güven polikliniğinde bülent karsa gittim, kendisi biyopsi yapalım dedi. yaklaşık 1 ay önce yine anestezi altında oradan parça alındı ve doktor 4 dikiş attı...ülserli yara olmuş, bunun sebebi de görünmeyen yatay siğillermiş. çok dikkatli olmak gerekiyor. şu anda hala dikişlerin atmasını bekliyorum ve de 1 aydır atmadılar. inanılmaz gerginim...
dilerim hepimiz kurtulucaz...
kısaca tedavi yöntemleri
- lazer ile yakma
- verrutol siğil solüsyonu
- aldara krem (bu krem ithal ve de çok pahalı - 120 tl tutarında... ve de açıkçası eşimde işe yaramadı)
Merhaba izolde,
Ben de hpv taşıyıcısı 25 yaşında bi bayanım. 3-4 yıldır mücadele ediyorum. ama özellikle seninle konuşmak istediğim olay şu deri altı yatay siğiller. yaklaşık 1,5 yıldır ilişki sonrası perine bölgemde ince yırtıklar oluşuyor. kaç tane doktora gittiysem hiçbiri çare bulamadı. kadındoğumdan cildiyeye, ordan plastik cerrahiye kadar gittim. sonuç sıfır. yırtıklar ilişki sırasında oluşuyor 2 gün içinde kendiliğinden iyileşiyor. o bölgedeki deri çok incelmiş belki hpv koterizasyondan belki aldaradan kaynaklanıyor. senin durumun nasıl, siğiller mi alındı yoksa sadece biyopsi parçası mı anlayamadm.. şimdi durumun nasıl, bi de bu gittiğin doktor istanbuldamı nerde acaba bilgilendirirsen çok sevinirim...
Ayrıca bu tarz bi şikayeti olan kimse varsa benle paylaşsın lütfen.. inanın çok çaresizim...
merhaba benim ve erkek arkadaşımın genital bölgesinde sivilce gibi şeyler çıktı. acaba hpv mi kaptım. bir site buldum hpv.gen.tr diye biraz korktum açıkçası kanser riski falan diyor. ne yapmam lazım? erkek arkadaşım da muayene olmalı mı erkeklerde de hpv oluyor mu? bir de tek eşli bir ilişkimiz var nasıl bulaşmış olabilir ki bize bu?
bacana butun makınaları atıs yaptır derım ıstanbul gbı buyuk bı yerde oturyosn eyer ben yanlıs bılmıosam ıstanbull medıcana hastanesınde 5 farklı makınanın 5 de war ara bı ogren gogelden numarasını al hepsını bırden sole doktora doktor zaten acı hısssını makınadA DUYMAK ISTIORM DERSEN hepsınden bı atıs yapar bacana ona gore karar werırsın ALEXSANDIRDA DEYMIO VUCUDA AMA yarım saate bıtırıo paket bolgesını bıraz acılı bı yontem o yuzdn jelsız foto epıslasynu onerdım optum kıb
geçmiş olsun canm 3-4 yıldır diyorsun sürekli siğilmi çıkıyor?sürekli çıkıyorsa bağışıklık sistemin çok düşük o zaman.birde smear yaptırıyorsun değilmi içerde problem varmı?
eşin tedavi oldumu eğer olmadıysa sürekli bulaş ondan oluyordur.çnkü kimi siğiller inatçı olsada belli bir zamandan sonra çıkma süresi uzuyor ve çoğu zamanda hiçbir zaman bir daha tekrar etmiyor.
Evet cnm smear yaptrdm bi sorun yok. Eşimde hiç bir sorun yokki tedavi olsun. Siğiller bi bende çıkıyo, onun bağışıklk süper. bende de çıkıyo ilaç kullanıyorum geçiyo sonra yineliyo. alıştım ben buna. Şimdi asıl canımı sıkan izolde'ye yazmış olduğum konu. acaba ona ulaşabilmemin bi yolu varmı foruma da yeni üye oldum bana yardımcı olurmusun..
cnm bugun gittim lazer için bi yere,ipl önermiyo,kalıcı çözüm olmaz dedi,normal lazer yapılırmış,ordaki doktorla görüştüm o söledi ama önce kadın doğumcuna git siğile baktır,yakılması gerekiyorsa yakar,lazeri o bölgeye yapmayız dedi.
bu siğil ve kanama için de doktorumla görüştüm bugün,siğilin kanamayla alakası olduğunu sanmıyorum yara olabilir dedi ve smear yapalım tekrar dedi.aşı olmamı söyledi.bu hafta gidicem cnm doktora da,önemli bişey yoktur dedi de rahatladım neyse ki.
he bi de epilasyonun seansı 150 tl.ortalama o fiyatlarda zaten diğer yerlerde de.
Merhaba,
4 aylık beraberliğimden hpv kaptığımı öğrendim..Eşli tedavi olacağız, konu ile ilgili istanbul'da önereceğiniz kurum yada doktoru olan varmı ?
Merhaba izolde,
Ben de hpv taşıyıcısı 25 yaşında bi bayanım. 3-4 yıldır mücadele ediyorum. ama özellikle seninle konuşmak istediğim olay şu deri altı yatay siğiller. yaklaşık 1,5 yıldır ilişki sonrası perine bölgemde ince yırtıklar oluşuyor. kaç tane doktora gittiysem hiçbiri çare bulamadı. kadındoğumdan cildiyeye, ordan plastik cerrahiye kadar gittim. sonuç sıfır. yırtıklar ilişki sırasında oluşuyor 2 gün içinde kendiliğinden iyileşiyor. o bölgedeki deri çok incelmiş belki hpv koterizasyondan belki aldaradan kaynaklanıyor. senin durumun nasıl, siğiller mi alındı yoksa sadece biyopsi parçası mı anlayamadm.. şimdi durumun nasıl, bi de bu gittiğin doktor istanbuldamı nerde acaba bilgilendirirsen çok sevinirim...
Ayrıca bu tarz bi şikayeti olan kimse varsa benle paylaşsın lütfen.. inanın çok çaresizim...
tebrik ederim canım ömür boyu mutluluklar.keşke çıkmasaydıne zamandır çıkmıyordu tatlım?inş içerde yoktur.tip tayini yaptırmışmıydın ve önceden içerde varmıydı? birde canım eşindede varsa bulaş oluyor olabilir ondanda geçmeyebilir.Allah şifa versin
hpv kaptıysan kesınlıkle lokal anestezıyle koter yanı yakma ıslemı yaptır
daha sonra ılesme surecın de aldara krem kullan ıkı gunde bır sıgıl olan yere
en onemlısı GARDESIL WEYA CERVALIX rahım kanserıne karsı ası ol sen we erkek arkadsın (bazı doktorlar sıgıl olduktan sonra ıse yaramadını dusunuo ama bende 1.5 senedır cıkmadı )
sıgıl cıkmaması ıcın tedwaı sonrası eyer wıtamın kullanırsan gunluk artı balık yag kapsulu yada vıtamın almaazzz aktardan dırencı yuksek tutan bır macun al sabah aksam cay kası ye sıgıl kolay kolay cıkmaz
Teşekkür ederim canım.
2 yıldır çıkmıyordu, içeride var mı yok mu bilmiyorum. Daha önceden yoktu fakat şimdi sıçramış olabilir. Tip tayini yapmamışlardı. Bu sefer yaptıracağım. Eşimde yok geçerse benden ona geçmiştir. senağlama
teşekkürler sevgili hel_in, bir kaç gündür hpv ile ilgili öyle çok yazı okudum ki konunun kompedanı oldum adeta :))
ancak esas ihtiyacım olan istanbul'da gideceğim iyi bir dr adresi..Ben mi çok panikliyorum bilmiyorum ama tedavi için herhangi bir dr değil, prof yada doçent kapsamında bir dr gitmeyi düşünüyorum.Sanki ünvanları yüksek olursa tedavileri de o denli iyi olacak gibi saçma bir düşünce oluştu zihnimde...Offfff çok karışığımmmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?