Sağol helin.hpv tekrarlamamasını ıstıyorsan ;
oncelıkle ıyı bır doktor bulman sıfır sıgıl olması lazım
daha sonra kesınlıkle ası olman
besın sebze meyweyı bol tuketmen artı ek wıtamın alman sart
wucut ne zaman wıtamınsız kaldı bılkı cıkar gene bunu unutma
benım 50 yakın sıgılım bu sekılde ŞU AN ICIN GITTI KENDIME COK IYI BAKIORM UMARIM CIKMAZ SANA TAWSIYEM BU KENDINE IYI BAK
A WE C WITAMININI EKSIK ETME!!!!!
ŞEKERLİ SEYLER siğilleri besler fazlasından kacın
cuma gunu operasyon olamadım yarın sabah giriyorum koter olucam ve regl oldum dun gece doktor sorun olmaz dedi ama hem acı çekicem hemde regl oldum napıcam bilmiyorum çok kormuyorum koter olanlar bana ayrıntılı yazarlarmı tuvalet yapınca canın acıyormu yada ne kdr sürede iyileşirim onumuzdeki hafta tatil planımız vardı gidebilirmiyim
cuma gunu operasyon olamadım yarın sabah giriyorum koter olucam ve regl oldum dun gece doktor sorun olmaz dedi ama hem acı çekicem hemde regl oldum napıcam bilmiyorum çok kormuyorum koter olanlar bana ayrıntılı yazarlarmı tuvalet yapınca canın acıyormu yada ne kdr sürede iyileşirim onumuzdeki hafta tatil planımız vardı gidebilirmiyim
Çok geçmiş olsun burçin, inşallah tekrarlamaz.
Benim de bu hastalıkla yeni tanışmış olmama rağmen çok zor geçti ameliyatım. burdaki arkadaşlar sadece koter olmuşlar ama benimki normal ameliyattı. leep ameliyatı ve fraksiyone küretaj demişsin, sanırım benimki de öyleydi çünkü 15 gün geçmedi yaralar. Genel anesteziyle oldu, 1 saat sürdü ve 50 civarında siğil vardı yaklaşık.
Yalnız , seninkinden farklı olarak, patoloji ve tip testlerinde temiz çıktı çok şükür, yani kanser hücresi bulunmadı.
Ama bu hastalık başlı başına moral bozucu ve hayatımızı etkileyen birşeymiş.
Yeni evliyim ama sadece bu hastalığı düşünüyorum günlerdir. Herşeyime dikkat ediyorum, tuvalette steril su kullanıyorum mesela, yediğime içtiğime, ilaçlarıma, temizliğime 2 kat daha fazla dikkat ediyorum, zaten rutin olarak jinekoloğuma giderdim, devam edeceğim.
İnşallah tekrarlamaz. Herkese tekrar geçmiş olsun.
merhaba arkadaşlar ,
geçen hafta bende rahim içi bölgemde yer alan siğillerimi yaktırdım genel anesteziyle hiç acım ve ağrım olmadı.doktar dahasonra silverdin ve feducini adında iki ilaç verdi bana.kullandım yarın kontrole gidicem ama biraz korkuyorum yeni oluşumlar olmuşmudur diye.birder ertesi gün tatile çıkıyorum sizce havuza yada denize girmemde bir sakınca olurmu?
cnm bn siğil cıktıktan sonra ztn tüyleri alıyım dedm doktra gtcem die eldivenle cekerken yanlıslıkla kanattım doktorumda tatildeymiş haftaya gtcem şimdilik kantaron yagı sürüorum akşamları hemen duşa grdm kanaynca geçti öle çok kanamadı.yara flnda yokki sadece siğil var 8 10 tane fln küçük küçük e almıcakmym hc kıllarımı agda fln sürmüorum ztn eldvnide ilk kez denedm ondan öle yanlslıkla oldu
merhaba arkadaşlar ,
geçen hafta bende rahim içi bölgemde yer alan siğillerimi yaktırdım genel anesteziyle hiç acım ve ağrım olmadı.doktar dahasonra silverdin ve feducini adında iki ilaç verdi bana.kullandım yarın kontrole gidicem ama biraz korkuyorum yeni oluşumlar olmuşmudur diye.birder ertesi gün tatile çıkıyorum sizce havuza yada denize girmemde bir sakınca olurmu?
kızlar bide bu aldara ne kadar sürede etkisini gösteriyo bn daha 5 kere fln uyguladım ama bi değişiklik yok bide siğillerim büyüdü ya çok sinirim bozuluyo bezelye büyüklüğünde fln geçmezse 1 aya koter yapcm dedide sizce öle büyük siğiller koterle geçermi başka cerrahi bi yöntem mi uygularlar?
janm benım banada aldara kullandrdı doktor ama aldara cok cok gec ılestrıo bence aldara kullanma
ben aldarayı kullandım bezelyemı desem fındıkmı desem artk 40 50 tane sıgl oldu cok gecktırdı aldara sana tawsıeym koter ol hemen daha sona koter sonras 10 gun den sonra aldara surersen anca ıse yarıo hıc zaman kaybetmeden hemen koter ol koter sonrasında aldara basla bu sekılde cok yanlıs ALDARA ISE YARAMAZ !!!
ama cnm aldara kullanıp siğilleri geçende var burda okumuştum.bnmkilerde küçüldü gibi birz iyi geliceğne inanyrm ama geçmezse baktım çoğalıyo gider yaptırırım koter ama doktorumda kullan 1 kutu gel 1 ay sonra geçmezse yakarız gene dedi beklyrm işte aldara sürmediğim günler de sirke sürüyümmü?çok mu tahriş ederim?
aldara ıse yaramazdan kastım aslında her bunyede ıse yaramıo
ALDARAA BENCE KOTER SONRASIDAKI 1 HAFTADA COK ISE YARIYOR NE ZAMANDIR BAK SEN SURDA YAzıyorsun ama zaman kaybedıyorsun bence bekleme gıt koter ol ondan sonra aldara kullan cok zaman kaybedıyosn solım bak!!!!
meraba kızlar...
sanırım bende de siğil var gördüğüm kadarıyla, burda okuduğum kadarıyla cinsel ilişki hamam ağda vs vs bi çok yolla bulaşır demişsiniz ama ben ilişkide bulunmadım ağdacıya gitmem umuma açık yerlerde klozete bile oturmam, bende niye oldu anlamadım, masraflı bişeye benziyo, ben de özellikle jinokolojik bi durumda devlet hastanesine gitmek istemem, acaba sigorta özelde ne kadar etkili oluyo, bende anemi de var ve biçok kez tekrar ediyomuş gördüğüm kadarıyla yani bikaç kez yaktırma&dondurma yöntemleri uygulanıyo yani maliyet de artıyo sonuç olarak...
bunun doğal bi çözümü de yok gibi, kırmızı kantoron yağı denmiş ama sanırım o koterden sonra yara izleri için etkili, off aslında ben hiç takmıyodum böle ciddi sonuçları olabileceğine dair de (kanser gb) bi bilgim yoktu...
bu arada ağda yapmayın yayılır demişsiniz ben epilatör kullanıyorum, bunun bi zararı olur mu?
ne yapmamı önerirsiniz, daha önce jinekolojik bi muayeneden bile geçmedim açıkçası teşhis tedavi aşamaları nasıl ilerliyo, bide maliyet konusunda beni aydınlatırsanız sevinirim...
teşekkür ederim yorumunuz için, umarım siğil deildir ama zamanında ayağımda çıkmıştı nasıl bişey olduğunu az çok biliyorum, büyük ihtimalle siğil bunlar...karixs özel hastanelerin birçoğu bu işlemler için ekstra para almıyor. Ancak genel aneztezi altında ameliyat olursan fark alınıyor. Ancak bunları düşünmeden önce doktora gidip muayene olman ve gerçekten siğil olup olmadığını öğrenmen gerek.. Siğille karıştırdığın başka bir şeyde olabilir. İnsan panikle sivilceleri bile siğil sanabiliyor. Teşhis edildikten sonra en doğru tedaviyi doktorun önerir.
Ben aldara krem kullandım.. Bende tedavi anlamında işe yaramadı. Fakat kullanıldığı bölgede bağışıklığı artırıyor.. Ayrıca ilk aşamada operasyondan korkan bakire hanımlara çoğunlukla krem öneriyor doktorlar.
Dezavantajları ise uzun bir tedavi süreci olması ve her kullanımda o siğilleri görmek zorunda kalman. Ayrıca SGK ilacın çok az bir kısmını karşılıyor ve ben kullandığım dönemde ilaç oldukça pahalıydı.
Bu arada teşhisin siğil çıksa bile paniğe kapılma. Stres daha beter körüklüyor bu rahatsızlığı. Üstelik siğiller kansere dönüşmez , ve siğil yapan tipler %90 ihtimalle virüsün en düşük riskli tipleridir. Kendine iyi bakarsan ve stresten uzak durursan bir kaç yıl içinde bu rahatsızlıktan kurtulabilirsin. Ancak evlenirsen veya ilişkide bulunursan mutlaka gerekli testleri yaptır.
Siğil vücut sıvısıyla dağıldığı için ağda esnasında çok büyük bir ihtimalle dağılacaktır. Çünkü o bölgeye temas etmiş spatula , ağda bandı ya da temizleme kağıdını diğer bölgelerde de kullanıyor ağdacılar. Bence birçoğu hem steril değil hem de böyle bir rahatsızlıktan bihaber.. Ağda dışında alternatif temizlik ürünlerine yönel bence. Ancak kesinlikle jilet veya benzeri birşey kullanma.. Ben kanama , tahriş , çizik veya yara olmasın diye tüy dökücü krem kullanıyorum. Gerçekten siğilse cildinde kabartı olacağı için epilatör kullanırsan kaptırma ihtimalin olabilir..Siğillerde en önemli şey siğilin kopmasını ve kanamasını önlemektir.
Ben de et beni sanıp ilk kez kadın doğum doktoruna gittiğimde tanıştım bu rahatsızlıkla. Bakire olduğum için o muayene koltuğuna daha önce hiç yatmamıştım. Ama genel olarak rahat bir insanımdır. Sen rahat olursan doktorunda rahat olur. Zaten sadece ultrason ve gözle jinekolojik muayene yapacaklardır. O nedenle korkmak ve utanmak için bir sebep yok. Üstelik benim ilk doktorum erkekti.. Eğer siğil yönünde şüphen varsa vakit kaybetmeden doktora git .. Emin ol sandığından çok daha yaygın bir rahatsızlık..
selam kızlar
bendede adet dönemiyle beraber aşırı bi kaşırntı başladı ve kokulu bi akıntı
sora bu kaşıntı bitti gibi oldu ve gnital bölgemde kabarcıklar oluştu
ama şimdi yine kaşıntı var ama çok acı çekiyorum yürütmüyo beni bu kabarcıklar
ezcanedeye derdimi anlattım travazol verdi 2 gündür kullanıyorum ama pek değişme yok sizce bendeki herpes falanmı?
bi yardımcı olabilirmisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?