Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Sağol helin.
Evet ağda çok hızlı dağıtıyor, 1 günde 2-3 kat fazla çoğalıyorlar. Siğil varsa ağda asla yaptırmayın.

Regl iken koter olmamalısın doktorun neden sorun olmaz dedi bilmiyorum ama bildiğim bütün dr lar kanla birlikte enfekte olabilirsin dedi. Bittikten sonra yapıyorlar koteri. Bence bekle bir kaç günden bişey olmaz. Daha sağlıklı daha çabuk iyileşirsin.

Regl iken koter olunur mu ya ? :1shok: imkansız bu.
Sonrasında mikrop kaparsın canım ya. Ben 15 gün sonra olmama rağmen çok tedirgin oldum ve tampon kullanıyorum tedbir olarak. a.s

amin canım inşallah tekrarlamaz..
mutlaka doktoruna düzenli kontrole git.o bunu demiş şunu demiş sakın takılma..herkes herşeyi çok bilir ülkemizde bilirsin..gerekli gereksiz bilirkişi gibi konuşan bol olur..sen doktoruna güven..o ne derse onu yap..sağlıcakla kal..

merhaba arkadaşlar ,

geçen hafta bende rahim içi bölgemde yer alan siğillerimi yaktırdım genel anesteziyle hiç acım ve ağrım olmadı.doktar dahasonra silverdin ve feducini adında iki ilaç verdi bana.kullandım yarın kontrole gidicem ama biraz korkuyorum yeni oluşumlar olmuşmudur diye.birder ertesi gün tatile çıkıyorum sizce havuza yada denize girmemde bir sakınca olurmu?

cnm ben sordum doktora bende şuan aktif siğilde var aldara kullanyrm bu hafta tatile gtcem.doktor denize girebilirsin ama havuza girme dedi.bnce sende denize gir hem tuzlu su yaralarınada iyi gelir ama havuza girme havuzlar mikrop yuvası ztn.

kızlar bide bu aldara ne kadar sürede etkisini gösteriyo bn daha 5 kere fln uyguladım ama bi değişiklik yok bide siğillerim büyüdü ya çok sinirim bozuluyo bezelye büyüklüğünde fln geçmezse 1 aya koter yapcm dedide sizce öle büyük siğiller koterle geçermi başka cerrahi bi yöntem mi uygularlar?

aksamlar yatarken ıkı ay sırke sur sıgıl yoksa bıle ben 1 sene 3 aydr suruyorum hala cıkmıyor

kesınlıkle havuza bu sene gırme sakın ola sadece denıze grebılırsın ...................... bıde korunmadan ılıskıye gırme sakın

janm benım banada aldara kullandrdı doktor ama aldara cok cok gec ılestrıo bence aldara kullanma

ben aldarayı kullandım bezelyemı desem fındıkmı desem artk 40 50 tane sıgl oldu cok gecktırdı aldara sana tawsıeym koter ol hemen daha sona koter sonras 10 gun den sonra aldara surersen anca ıse yarıo hıc zaman kaybetmeden hemen koter ol koter sonrasında aldara basla bu sekılde cok yanlıs ALDARA ISE YARAMAZ !!!

DOKTORUN cok yanlıs bır onerıde bulunkmus oncelıkle bunu solemek ıstıyorum ;;cunku koter sonrası dondurma olsn koter olsn her neyse ıslak yaraya kan olan yaraya koter OLMAZ. CUNKU O BOLGENIN KURU OLMASI LAZIM

her neyse tatıle gıtcekmıssın denıze sadece gır cok ıyı gelr yaraların kabuk tutup dokuldukten sonra koter oldun yerlerıne we cewresıne tatlıle bı tane mınık sıse sırke gotur dustan sonra onu sur hemen ılesrsın ızler yaralar ws bısı olmaz ( dedm gb yaralar sıyak yerler dusunce kabuk olunca) ılk zmanlar kulak copule sur sona pamukla ben walla sac kurutma makınasıı eslınde suruyodum ama smdı cok ıyı doktorum onermıstı

ama cnm aldara kullanıp siğilleri geçende var burda okumuştum.bnmkilerde küçüldü gibi birz iyi geliceğne inanyrm ama geçmezse baktım çoğalıyo gider yaptırırım koter ama doktorumda kullan 1 kutu gel 1 ay sonra geçmezse yakarız gene dedi beklyrm işte aldara sürmediğim günler de sirke sürüyümmü?çok mu tahriş ederim?

meraba kızlar...
sanırım bende de siğil var gördüğüm kadarıyla, burda okuduğum kadarıyla cinsel ilişki hamam ağda vs vs bi çok yolla bulaşır demişsiniz ama ben ilişkide bulunmadım ağdacıya gitmem umuma açık yerlerde klozete bile oturmam, bende niye oldu anlamadım, masraflı bişeye benziyo, ben de özellikle jinokolojik bi durumda devlet hastanesine gitmek istemem, acaba sigorta özelde ne kadar etkili oluyo, bende anemi de var ve biçok kez tekrar ediyomuş gördüğüm kadarıyla yani bikaç kez yaktırma&dondurma yöntemleri uygulanıyo yani maliyet de artıyo sonuç olarak...

bunun doğal bi çözümü de yok gibi, kırmızı kantoron yağı denmiş ama sanırım o koterden sonra yara izleri için etkili, off aslında ben hiç takmıyodum böle ciddi sonuçları olabileceğine dair de (kanser gb) bi bilgim yoktu...

bu arada ağda yapmayın yayılır demişsiniz ben epilatör kullanıyorum, bunun bi zararı olur mu?

ne yapmamı önerirsiniz, daha önce jinekolojik bi muayeneden bile geçmedim açıkçası teşhis tedavi aşamaları nasıl ilerliyo, bide maliyet konusunda beni aydınlatırsanız sevinirim...

Son düzenleyen: Moderatör:

aldara ıse yaramazdan kastım aslında her bunyede ıse yaramıo

ALDARAA BENCE KOTER SONRASIDAKI 1 HAFTADA COK ISE YARIYOR NE ZAMANDIR BAK SEN SURDA YAzıyorsun ama zaman kaybedıyorsun bence bekleme gıt koter ol ondan sonra aldara kullan cok zaman kaybedıyosn solım bak!!!!

ya cnm bn doktoru dinliyorum ama o önce aldarayı kullan dedi almışken bide o kadr para verdm kullanym geçmezse yaptırırım die düşünüyorum.hem küçüldüler brz etkili bnce bide tatile gtcem şuan koter yaptıramam gelince ztn kontrolüm var ozmn yaptırırım artmaya başlarsa gderim hemn ama şuan iyi gibi öyle düşünyrm yani.koterden de bıktım uğraşmak istemyrm açıkcası amelyt parası fln şuan vercek durumum yok aşı krem fln çok para harcadım.

karixs özel hastanelerin birçoğu bu işlemler için ekstra para almıyor. Ancak genel aneztezi altında ameliyat olursan fark alınıyor. Ancak bunları düşünmeden önce doktora gidip muayene olman ve gerçekten siğil olup olmadığını öğrenmen gerek.. Siğille karıştırdığın başka bir şeyde olabilir. İnsan panikle sivilceleri bile siğil sanabiliyor. Teşhis edildikten sonra en doğru tedaviyi doktorun önerir.

Ben aldara krem kullandım.. Bende tedavi anlamında işe yaramadı. Fakat kullanıldığı bölgede bağışıklığı artırıyor.. Ayrıca ilk aşamada operasyondan korkan bakire hanımlara çoğunlukla krem öneriyor doktorlar.

Dezavantajları ise uzun bir tedavi süreci olması ve her kullanımda o siğilleri görmek zorunda kalman. Ayrıca SGK ilacın çok az bir kısmını karşılıyor ve ben kullandığım dönemde ilaç oldukça pahalıydı.

Bu arada teşhisin siğil çıksa bile paniğe kapılma. Stres daha beter körüklüyor bu rahatsızlığı. Üstelik siğiller kansere dönüşmez , ve siğil yapan tipler %90 ihtimalle virüsün en düşük riskli tipleridir. Kendine iyi bakarsan ve stresten uzak durursan bir kaç yıl içinde bu rahatsızlıktan kurtulabilirsin. Ancak evlenirsen veya ilişkide bulunursan mutlaka gerekli testleri yaptır.

Siğil vücut sıvısıyla dağıldığı için ağda esnasında çok büyük bir ihtimalle dağılacaktır. Çünkü o bölgeye temas etmiş spatula , ağda bandı ya da temizleme kağıdını diğer bölgelerde de kullanıyor ağdacılar. Bence birçoğu hem steril değil hem de böyle bir rahatsızlıktan bihaber.. Ağda dışında alternatif temizlik ürünlerine yönel bence. Ancak kesinlikle jilet veya benzeri birşey kullanma.. Ben kanama , tahriş , çizik veya yara olmasın diye tüy dökücü krem kullanıyorum. Gerçekten siğilse cildinde kabartı olacağı için epilatör kullanırsan kaptırma ihtimalin olabilir..Siğillerde en önemli şey siğilin kopmasını ve kanamasını önlemektir.

Ben de et beni sanıp ilk kez kadın doğum doktoruna gittiğimde tanıştım bu rahatsızlıkla. Bakire olduğum için o muayene koltuğuna daha önce hiç yatmamıştım. Ama genel olarak rahat bir insanımdır. Sen rahat olursan doktorunda rahat olur. Zaten sadece ultrason ve gözle jinekolojik muayene yapacaklardır. O nedenle korkmak ve utanmak için bir sebep yok. Üstelik benim ilk doktorum erkekti.. Eğer siğil yönünde şüphen varsa vakit kaybetmeden doktora git .. Emin ol sandığından çok daha yaygın bir rahatsızlık..

slm kızlar.. bende 2 kez koter oldum yaralarım geçti ama kızarıklık var ve sanırım 2 tane siğilim sirke sürüyorum beyazladılar.. ama artık ilk günlerki kadar umrumda değil hemd e hiiiç buna artık üzülmek bile içimden gelmiyooooo boşkoydum valla bi gün gelecek kaybolacaklar.. kaybolmasalarda napiim artık bezdim yanii...
bu gün cervarix ilk dozumu alıcam inşallah ve işe yarar inşallahh..
bayan olmak ne zormuş yaa bu yaşımda anladım bunu..
hepinizi çok öpüyorum ve hepinimize acil şifalar diliyorum..
Allaha emanet olun..duanızıda eksik etmeyin..

teşekkür ederim yorumunuz için, umarım siğil deildir ama zamanında ayağımda çıkmıştı nasıl bişey olduğunu az çok biliyorum, büyük ihtimalle siğil bunlar...

tabi biraz çekingenlik var ama sorun o deil, burda okudum 1500 TL falan demişler, ilaç da pahalıymış, ona takıldım biraz, tüy dökücü kremlerin arkasında genital bölgede tavsiye edilmez yazıyo, o yüzden kullanmadım o bölgede hiç, ama denicem...

bu arada erkekler taşıyıcı olur genelde denmiş, evlenmeyi düşündüğüm bi erkek arkadaşım var, kendisinin benden önce hareketli bi cinsel hayatı olmuş, eğer taşıyıcıysa bunu nasıl anlayabiliriz, çünkü bi şekilde tedavi olup kurtulduktan sonra ilerde evlendiğimizde aynı sorunla karşılaşmak istemem, bi şekilde taşıyıcı olanların tedavisi var mı?...

Herpes mi değil mi mutlaka öğren... olmaya dabilir. Ben de bu sorunla gittim doktora, herpesten önce egzamadan şüphelendi. Ama kan testi de istedi... Testi verdim. Çarşamba günü alıyorum sonucu. Herpes olmamayı ümit ediyorum. İnşallah değilimdir.

Kandiliniz Kutlu Olsun Kızlar!!!
olumunekankayizsmile

slm kızlar ya aklıma bi soru takıldı bnm içerde siğil yok ama içerde de çıkablr dedi doktor içerde çıksa onlarıdamı koterle yakıolar aynımı tedavi yöntemi yani?bide içerde çıkması daha mı kötü?eski yazılanları okudumda brz cnm sıkıldı bn tip belirlemesi yaptrmadm doktor geçmezse kremle koter yapcm bide hpv dna testi isticem dedi bu test ne testi;?bundan kötü bi sonuç çıkarsa nolck bu leep dedkleri şeyi buna göremi yapıolar tam anlyamadm bilenler bilgi verrse sevnrm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…